Buffon: "Hiszem, hogy meg tudjuk csinálni"

Gigi Buffon boldog az új környezetben, és úgy érzi, a Bianconeri rendelkezik azzal a tudással, ami a Serie B sikeres abszolválásához szükséges.

Egy edzett veterán tudásával felszerelve Gigi Buffon biztos benne, hogy csapata több, mint alkalmas a Serie A-ba való feljutásra. "A kemény büntetés mellett is fontos, hogy nyugodtak maradjunk, de ahogy számoltam, még így is biztos, hogy elég pontot fogunk gyűjteni a feljutáshoz. Az teljesen mindegy, hogy a tabella élén végzünk-e, vagy selejtezőt kell majd játszanunk. Nagyszerű csapatunk van, néhány egészen fantasztikus egyéniséggel; hiszem, hogy meg tudjuk csinálni."

"Nem volt nehéz a választás. Őszintén mondom: örülök, hogy ebben az évben a Serie B-ben játszom, és nem az első osztályban. A Serie A-ban eltöltött tizenkét év után úgy ismerem az öltözőket, a csapatokat, a játékosokat és a szurkolókat, mint a tenyeremet. Itt most minden új számomra, és pontosan ilyen fogadtatásra számítottam. Ez személyes győzelem számomra."

Gigi Buffon tökéletesen alkalmazkodott az új környezethez, semmit sem bánt meg, és az előtte álló feladatokra összpontosít. "Nem vagyok egy irigy ember. Komolyan mondom, ha a Juventus a Serie A-ban maradt volna, a Romat és az Intert megbüntették volna, a Milant pedig lesorolták volna a másodosztályba, és mi így nyertünk volna bajnokságot, az nem lett volna ugyanaz. Örülök, hogy ezt mondhatom, és remélem, mindenki egyetért ezzel."

Gianluigi Buffon

A keddi, Crotone elleni győzelem volt a Bianconeri első igazán könnyű győzelme, és Buffon külön kemelte az újonnan érkezett Boumsong teljesítményét. "Ő egy kitűnő képességű játékos. Az a fontos, hogy hozzászokjon az olasz stílushoz. Már a Crotone ellen is nagyszerűen játszott, mind a védekezést, mind a támadást tekintve, és hiszem, hogy igazán kitűnő játékos lesz belőle. Mindenkinél többet vár magától, különösen, ha a nyelvtanulásról van szó. Ő az az ember, aki megbecsüli azt az országot, amelyikben él."

A hálóőr hasonlóan elégedett volt Camoranesi teljesítményével is. "Mauro mindig első volt, hogy kiálljon a csapat mellett. Nagyszerű ember, és az elmúlt években a legjobbat nyújtotta."

Az a szó, hogy 'áldozat', szervesen hozzátartozik Buffonhoz, és társaihoz, akik Torinoban maradtak, de a kapus szerint ez kétoldalú dolog. "A Juventus meghozta saját áldozatait, a játékosok meg vannak fizetve rendesen, ezt mindenkinek tudnia kell."

Buffon kész a szombati, Modena elleni játékra. "Csak a bajnokság első fordulójában láttam őket, egy otthoni, Verona elleni vereség alkalmával, de igen erős csapatuk van már évek óta. Ha vesztettek is valamit Bucchi távozásával, még mindig rendelkeznek egy nagyon jó csatárral Colacone személyében, akivel még a Parmaban játszottam együtt."

A világbajnokot ezután arról kérdezték, milyen is a Serie B egy kapus szemszögéből. "Nagyon jó tapasztalat szerzés, ha nem tudsz mindent egy játékosról, aki ellened játszik. Többször játszottam a válogatottban kevésbé ismert csapatok ellen, és néha előfordult, hogy nem tudtam, az éppen támadó csatár bal, vagy jobb lábas. Ébernek kell lenned állandóan."

A stadion? "Igazán nagyszerű, egy igazi drágakő. Majdnem olyan, mint egy színház."

Optimizmusa ellenére Buffon egyáltalán nem beképzelt. "Bármi megtörténhet a szezon végéig. Tapasztalt játékos vagyok, és tudom, hogy nem érdemes a tabella állásáról beszélni szeptemberben. Talán december után már lehet azt is nézni, de előtte nem."

És ha a Juventusnak sikerül a feljutás... "Ha ebben az évben sikerül ezt elérni, akkor a csapat újjáépítése fel fog gyorsulni. Mi vagyunk a legkedveltebb csapat ebben az országban, és a mi felelősségünk, hogy megőrizzük ezt a hírnevet."

A kitűnő kapus ezután az új vezetőedzőt, Didier Deschamps-ot dícsérte. "Nyilvánvalóan nekem nincs vele sűrű kapcsolatom, de nagyon könnyű vele dolgozni, és örülök, hogy itt van."

Buffon tudja, hogy erős csapatszellemre van szükség ebben az évben. "Először is, meg kell vizsgálnunk a helyzetünket. Áldozatot kell hoznunk ebben az évben, és tudjuk, történjék akármi, intelligensnek és higgadtnak kell maradnunk. Az önzés csak hátráltat minket."

És végül, néhány szó a válogatott mérőzések, és a Serie B meccseinek ütközéséről. "Ezt a helyzetet így vagy úgy, de meg kell oldani. Csak remélni tudom, hogy a döntés kedvező lesz. Ez az utolsó dolog, amire szükségünk van, remélem, hogy a józan ész fog győzedelmeskedni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr854639882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása