Soulé: „Motta megtartott volna, de a Juve már januárban el akart adni”

soule_matias_as_roma_mezben.jpgA Juventus nyáron kénytelen volt értékesítenie több fiatal tehetségét, ezek egyike Matías Soulé, aki végül a Románál kötött ki, és örömmel nyilatkozott a Corriere dello Sport munkatársa számára.

„Annyira a Romához akartam csatlakozni, hogy az ügylet meghiúsulásának a gondolatától már könnybe lábadtak a szemeim. A pályán bizonyítani fogom, hogy érek annyit, amennyit a klub fizetett értem. Csodálatos érzés itt lenni. A tárgyalás hosszú volt, és ideges voltam amiatt, hogy nem fog megvalósulni, de aztán minden összeállt. A Friedkin család mindenképpen le akart igazolni, azonnal megértettem, milyen ambíciók fűtik őket a klubot illetően, és hova akarják eljuttatni a klubot. Most itt vagyok, edzek az új csapatommal, s többet nem is kívánhatnék. Keményen dolgozunk és nagy intenzitással, készen fogunk állni a Cagliari elleni első bajnokira.

Nagy csodálatot érzek Daniele De Rossival szemben. Sokat kér tőlünk, rengeteget dolgozik és kiváló edző. A tárgyalás során többször beszéltem vele, és elmondhatom, hogy nem csupán tud spanyolul, de argentin tájszólással beszéli azt. Beszélt nekem a Romáról, hogyan élik meg az emberek itt a futballt, és az edzőtábor alatt kivételes támogatást nyújtott. Győztes mentalitást sugároz a csapatnak, és biztosítja a szezonhoz alapvető fizikai és taktikai felkészítést.

Számomra Paulo Dybala olyan, mintha bátyám lenne, nem csupán a futballban nyújt útmutatást, hanem az életben is. Amikor fiatalabb voltam, akkor szent szörnyként tekintettem rá, olyan játékosként, akit nem lehet megközelíteni, mert annyira csodáltam őt. De aztán elkezdtük megismerni egymást, megtaláltuk a közös hangnemet, s jó kapcsolat alakult ki a Juventusnál. Van egy történet, amit soha nem fogok elfelejteni. Az utolsó éve volt Paulónak a Juventusnál, s az egyik utolsó meccs a szezonban. Még volt hátra negyedóra, amikor láttam, hogy távolról Marco Landuccival beszélt, és közben rám mutatott. Sajnos a cserék elfogytak már, de Paulo Dybala azt kérte, hogy cseréljenek be engem, mert még akart volna játszani velem, mielőtt elhagyja a Juventust. Ezt az emléket megőrzöm magammal, mert megmutatta, hogyan viszonyul hozzám, és mennyire becsül engem. Amikor elhagyta a Juventust, írtam neki egy üzenetet, amiben azt írtam, hogy teljes szívemből azt kívánom, hogy játszhassak vele egy csapatban egy nap. A sors pedig vicces olykor, három évvel később most itt vagyunk egy csapatban.

Az átigazolás híre? Nyaraltam Punta Canán, a Dominikai Köztársaságban, amikor az ügynököm tájékoztatott a Roma érdeklődéséről. Pár nap után pedig az érdeklődésből valódi átigazolási kérés lett, és ugyanazon a napon kaptam egy üzenetet Daniele De Rossitól, miszerint vár engem a Trigoria edzőkomplexumban. Ekkor lett a szikrából tűz. Annyira akart engem a csapat, hogy nem mondhattam nemet. Az edző felhívott, aztán a Friedkin család is személyesen bevonta magát a tárgyalásba, és a vezetőség is kihangsúlyozta, mekkora figyelmet kívánnak nekem szentelni. Az általuk mutatott vágy arra sarkallt, hogy csak ezt a lehetőséget vegyem figyelembe annak ellenére, hogy voltak megkeresések a Premier League-ből. A Leicester nagyon szeretett volna a keretében tudni, az edző és a sportigazgató is felvette velem a kapcsolatot telefonon, hogy meséljenek a klub projektjéről. De akkor már éreztem a szeretetet Daniele De Rossi, a Roma és a csapattársak felől, akik felvették velem a kapcsolatot, és akkor úgy döntöttem, hogy az összes klubot elutasítom, és csak a Romára gondolok ezer és egy okból.

Az Olimpico? A szurkolók varázslatosak, és ez nem csak olyan mendemonda. Tavaly Paulo és Leo meghívott az Olimpicóba, hogy nézzem meg a Feyenoord elleni EL-meccset. Beléptem a stadionba, s hallottam a 70 000 szurkolót, amint a himnuszt énekelték, s a meccs végéig énekeltek. Amint távoztam, azt mondtam a testvéremnek, hogy soha nem láttam ilyen szenvedélyes szurkolókat. Hihetetlen érzés volt, hidegrázós élmény. Őszintén mondhatom, hogy már akkor gondolkodtam a Roma kapcsán, miközben nem tudtam, hogy folytathatom-e a karrierem a Juventusnál.

A Juventustól való távozás viszonylag fájdalmas téma, különösen 2024 első hónapjait tekintve. Én nem gondolkodtam a távozáson, sőt, jól akartam játszani a Frosinone csapatában, hogy kiharcoljam a lehetőséget a Juventusnál. De aztán januárban megtudtam, hogy a klub egy szaúdi klubnak értékesítené a játékjogom, miközben nekem semmiféle szándékom nem volt abba a bajnokságba szerződni, s közben nyilvánvaló lett, mit tartogat számomra a jövő. Csalódott voltam, mert azt gondoltam, hogy játszhatok a Juventusnál, de aztán elfogadtam a helyzetet.

Thiago Motta csodálatos ember. Mindig közeli személynek éreztem őt, támogatott engem, edzett, és számos tanáccsal szolgált. Aztán meg viccelődött is velem, hogy csak 70 millió eurós ajánlatért kész elengedni engem. Az igazság az, hogy Thiago Motta a Juventusnál tartott volna engem, véleménye szerint tökéletesen illeszkedtem a terveibe és a támadásokhoz. De végső soron a Juventus már döntött, kellett az értékesítésem a bevételekhez, és ezt elfogadtam, ezt követően pedig alig vártam, hogy végre távozhassak. Nem bántam meg semmit a Juventusszal szerzett tapasztalat kapcsán, nagyon boldog voltam a klubnál, csak ne lett volna az a váratlan januári felkérés a távozásra.

Alig várom, hogy visszatérjek a Juventus Stadiumba. Nem bosszú miatt, Isten ments, de szeretném bizonyítani, hogy jól tudtam volna teljesíteni a Juventusnál. Örömmel látom majd ismét Thiago Mottát, aki azzal viccelődött, hogy a nyakamra küldi Federico Gattit, hogy ő őrizzen emberfogással. Most már a bianconero mez a múlt, a giallorosso mez a jelen és a jövőm, úgy érzem, megérkeztem. S természetesen szeretném megnyerni azt a meccset a Roma mezében, amiért szenvedtem is egy keveset. Voltak napok, amikor attól féltem, hogy meghiúsul az átigazolás, és ezek a fejlemények könnyeket csaltak a szemeimbe, de aztán felhívott Daniele De Rossi, hogy megnyugtasson és meggyőzzön. Aztán viccelődve mondtam neki, hogy már az első üzenettel meggyőzött. Végül minden jól alakult, köszönhetően a tulajdonosok által jóváhagyott komoly befektetésnek, ami lehetővé tette, hogy a fővárosba költözzek. A 30 millió eurós árcédula? Ez motiváció, hogy bizonyítsam, megérem ezt a pénzt. A futballban a nyomás természetes, nyomás nélkül nincs motiváció és fejlődés. Majd a pályán bizonyítom, hogy a Friedkinek által befektetett 30 millió euró nem volt hiábavaló.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4218463473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dringo 2024.08.09. 15:00:32

Nagyon sajnálom... egy játékost, akivel számol az edző nem szabad eladni. De ha muszáj volt eladni az FFP miatt, akkor is bután csináltuk! Az Inter tudott visszavásárlási opciót rakni Valentin Carboni szerződésébe. Csak ilyen feltétellel szabadott volna nekünk is eladni Soulét! Ez egy nagyon nagy csalódás nekem, mert Soulé egy jó focista, amiből kevés van a csapatunkban.

Del Pybala 2024.08.09. 15:08:02

Lattam belole eleget. Nem fog hianyozni.

Rocky80 2024.08.09. 15:16:15

B*zdmeg...

Fájdalmas volt ezt olvasni, én is hittem volna ebben a gyerekben...

Ráadásul egyelőre a semmiért áldoztuk fel, a szívem megszakad érte.

A másik gondolat ami már régóta érlelődik bennem: milyen üzenetünk van a fiataljainak számára a közelmúlt történései alapján? Kb. én azt gondolnám, hogy könyörgöm, csak kölcsön ne adjanak hogy "fejlődjek", mert akkor nekem végem, ez azt jelenti hogy lemondtak rólam, onnan már nincs visszaút. Egyedül csak Fagio volt a fiatalok közül akiért "kiállt" a klub és a kölcsön után is volt számára hely, mindenki más ment a levesbe... Nem csoda hát hogy ennyire ragaszkodnak hogy maradhassanak, illetve hogy ennyire válogatnak az ajánlatok közül: tudják hogy ez már a jövő...

venember83 2024.08.09. 15:20:30

@Rocky80: igen, én is ugyanezt a fájdalmat éreztem fordításkor. Nem tetszik ez a képmutatás, amit a Juve nyomat, még ha meg is értem az üzleti érdekek miatt. Másrészt így meg érthető az is, miért volt sokkal visszafogottabb a teljesítménye a szezon második részében. Mindegy, alapvetően jó helyen van, bár nem tudom, milyen győztes mentalitást tud átadni De Rossi. Sokat nem nyert a karrierje során.

venember83 2024.08.09. 15:29:14

@Rocky80: amúgy nem a semmiért lett feláldozva, egyszerűen kellett a könyvelésbe a bevétel, hogy legyen a klubnak mozgástere.

NagyonJuve 2024.08.09. 15:33:21

Azért ez mennyivel más nyilatkozat mint de light é volt a távozás után.

Rocky80 2024.08.09. 15:42:54

@venember83: akkor miért nem mozgunk?...

Todibot is buktuk magunk miatt, Koop is maga kellett kézbe vegye a dolgait, a fiataljainkat is bukjuk úgymond, azért, hogy telepakolhassuk külföldi zsoldosokkal a keretet. Lehet hogy jobbak a külföldiek, meg nem válnának be a gyerekek, de a mondanivalóm lényege a viselkedésünk...

Metalwarrior88 2024.08.09. 15:50:49

@NagyonJuve: De Light? Ő az a kézilabdás srác a Bayernből?

RunnerLaca 2024.08.09. 16:09:44

Nagyon sajnálom, ő és Huijsen is igazi juventino volt, nagy potenciállal. Jó üzenet lett volna megtartani őket, és kellettek is volna. Normál esetben Kostic, Arthur, Rugani, McKennie piaci értékéből meglett volna Koop, és a 2 fiatal maradhatott volna, hosszú az év. Így keserű a szájíz (tudom, használjak szájíz szájvizet)

rabsic02 2024.08.09. 16:23:49

Tudom, nincs ilyen, de mi lett volna ha....
Nincs a kizárás és a rohadt nagy mínusz... akkor talán ő is maradt volna, bár ami megy ennél a klubnál, én már ezt sem hiszem el. Szomorú.

Rikster 2024.08.09. 16:32:25

Egyébként a fiatalok feláldozása mutatja azt, hogy milyen egy középszar banda futballozhatott itt a múlt szezonban. Láthatjuk, hogy a lecsópaprika még megvan, de már egyre jobban rohad az átigazolási piac zárórájához közeledve, aztán még nem főztünk igazán semmit, max. a hagymát pirítjuk. (utalva arra, hogy milyen lyukas is ez a jelenlegi csapat)

Leram7 2024.08.09. 16:43:53

Nekem szimpatikus volt Soulé és egy esélyt megérdemelt volna. Hamar meg fogjuk bánni, a roma Dybalával, meg az új ukrán centerrel tökéletes lesz neki és De Rossi is remek mentalitású edző.

Én azt gondolom, hogy nem jó afrikai és dél amerikai származású játékosokkal telerakni a csapatot. 3-4 ilyen játékos elég egy keretbe.

Ha megnézzük ezek nagyon durván vándorolnak és saudi liga javarészt afrikaiakkal és brazilokkal lett feltöltve kiegészülve 1-2 lejárt szavatosságú sztárral.

Todibo is egy ilyen vándormadár, aki 24 éves korára most fog az 5. európai bajnokságába igazolni. Ezért sajnálom Calafiorit, még ha szinte lehetetlen is volt megcsípni.

Attilio79 2024.08.09. 16:52:53

Az ilyen nyilatkozatok törik porrá Guintoli és a regnáló vezetés képét.
Ha nem lenne a semmirekellő DS, a létszámfeletti McK, Arthur, Kostic stb. akkor ezt a srácot nem kellett volna beáldozni. Nem értem, hogy miért nem lehet keményebben fellépni a nem távozók ellen.

MdewC 2024.08.09. 17:20:13

Hozzáteszem teljesen belehabarodott a Romaba.

Most fog kijönni, hogy mennyire ótvar volt a keretünk és tényleg nem lesz elég az egy nyár. Talán jövőre tovább erősödünk, a kérdés az, hogy a mostani félkész csürhe milyen eredményeket ér majd el.

JeetTrader 2024.08.09. 18:14:17

@Attilio79: Giuntoli nem tehet arról hogy az elődök ilyen játékosokat hoztak. És arról sem hogy ezen játékosok mit kepzelnek magukról...övé a piszkos munka és próbálja kihozni a maximumot. De úgy nehéz ha konkrétan a kutyának sem kellenek...

McKennie is kezdi kihuzni a gyufát, pedig relatíve szimpi volt.

természetes alapú logaritmus 2024.08.09. 18:25:07

@JeetTrader:
Milyen játékosokat? Néhány hónapja még egy Inter szintű keret volt, nagyszerű (vagy legalább jó) válogatott játékosokkal.

Andras74 2024.08.09. 19:05:44

@természetes alapú logaritmus: úgy-úgy! Akik Allegri miatt nem tudtak teljesíteni, mint tudjuk....

Leram7 2024.08.09. 19:22:19

@MdewC: Itt az a kérdés, hogy Mottával szemben mennyi türelem van és mi az a pont, ahol már elküldenék, ha esetleg nem jönnek a győzelmek.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Motta alá akarunk venni csapatot.

Ilyenre nem emlékszem, hogy szezon előtt ki lett jelentve kb. 8-10 játékosról, hogy nem részei a terveknek.

Viszont olyanról sincsenek emlékeim, hogy megvannak a fizetésbeli megegyezék... Koop, Todibo, Calafiori is elvileg fizetésben megállapodott velünk, aztán mégsem jönnek.

Chiesa fateros megbeszélésről van info?
Seria A magyar közvetítési jogokról van info?

Victory7 2024.08.09. 19:30:56

@Leram7:
"Seria A magyar közvetítési jogokról van info?"
Az infó az,hogy senkinek sem kell sajnos. A sport tv nem újítja meg a szerződést( ami mondjuk érthető abból a bánásmódból,ahogy tavaly kezelték...)
A többi sport csatorna meg tele van egyéb közvetítésekkel....
Számomra egyébként felfoghatatlan,hogy egy francia,skót vagy akár egy német bajnokság vonzóbb lehet a nézőknek mint az olasz. A PL meg a La liga érthető.

Leram7 2024.08.09. 19:42:06

@Victory7: ( ami mondjuk érthető abból a bánásmódból,ahogy tavaly kezelték...) Mire gondolsz pontosan?

Nekem hiányérzetem lenne, ha nem lenne magyar közvetítés.

Attilio79 2024.08.09. 19:49:24

@JeetTrader: Ezek a válogatott játékosok létszámfelettiek lettek Mottánál (Allegri fanoknak: ezek a játékosok 3 évig képezték a keret kezdő részét, végre Rabiottól megszabadultunk, de a mestereteknek esze ágában sem állt ezeket lapátra tenni és kipróbálni Soulét, Huijsent stb., vígan játszatta őket, még a selejt DS-t is!), tehát meg kellene szabadulni tőlük, mert nem képezik a jövőt, ha most nem teszi Guintoli és egy évet fizetjük öket és még játszani sem fognak, akkor jövőre már semmit sem fognak érni 3-4-5 millát sem.
A válogatott Tek, Kostic, McK többet érnek és igen, aAllegri kerete többet érhetett volna.

dringo 2024.08.09. 19:59:03

Soule helyére érkező Nicolas Gonzalez 5 évvel idősebb, legalább 5 millióval többe kerül. Az előző szezonban 10, 2 évvel ezelőtt 23 meccset hagyott ki sérülés miatt. Összehasonlítva Souléval, ezek a statisztikái: www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=775screenshot.png

Rettentő szomorú vagyok.

Rikoo 2024.08.09. 20:05:15

@dringo: Ugyanez a véleményem. Értelmezhetetlen számomra ez az egész.
Motta tervezett volna Souléval, ehelyett jön Nico González? Miért?

Del Pybala 2024.08.09. 20:11:05

@dringo: Egyik egy nevtelen ifista masik az argentinok egyik alapembere...

Zsupi44 2024.08.09. 20:16:29

@Del Pybala:

Én nagyon kedvelen Nico Gonzalezt, és a tavalyi szezonja kiemelkedő volt , legalábbis a játéka biztosan.
Én még jobb játékosnak tratom , mint Soulet...

Rikster 2024.08.09. 20:25:44

Szerintem itt Soulé maradásának legtöbben jobban örültünk volna, mint az eladásának. De ezt nyugodtan fel lehet róni a múltbéli esztelen költekezésnek, ami sajnos odáig röpítette a csapatot, hogy szinte teljesen újjá kell építeni és a selejtből kellene pénzt csinálni. Ez nem megy, így hát amire van nagyobb kereslet és potenciál abból kellett valamit összekaparni.

Csikócsapattal nem mehetünk neki ennek az évnek, amivel egyet is értek a vezetőséggel, és tulajdonképpen az elmúlt években nem is kápráztattak el minket a srácok se a játékkal, sem a trófeákkal. Ezért kellenek a tapasztaltabbak, mint Nico is Soulé helyett.

Rövid távon jobb lesz az ilyen játékosok leigazolása és arra is, hogy legalább BL helyen tartsuk magunkat, trófeákért küzdjünk, hogy később a megfelelő játékospolitikával megerősödjön a csapat és szilárd alapok legyenek a további építkezésre.

dringo 2024.08.09. 20:37:36

@Del Pybala: Azt gondolom hogy ez már nem sokáig lesz így. Ha már most jobb számokat produkál Soulé ráadásul egy gyengébb csapatban! Nekem nagyon középszerű játékosnak tűnik Gonzalez és sérülékeny is. De a legfájdalmasabb, hogy Motta szerette volna megtartani Soulét és ennek ellenére eladtuk! Ezt én nem tudom megérteni!

Rikoo 2024.08.09. 20:45:17

@dringo: Szerintem is jóval magasabban van Soulé peakje.

dringo 2024.08.09. 20:49:45

@Rikoo: Egyetértek! Nico Gonzalez 20 évesen került európába, az első szezonjában kiesett a német másodosztályba a Stuttgarttal! 21 évesen ott játszott. Soulét pedig azért kritizálják mert 21 évesen csak egy jó szezonja volt eddig a Serie A-ban. Gonzalez sem tartott előrébb!

Del Pybala 2024.08.09. 21:00:07

@dringo: jobb statjai? Soule: 39 meccs 5 akcio gol 3 golpassz Gonzalez: 44 meccs 13 akcio gol 5 golpassz

Leram7 2024.08.09. 21:09:20

@Del Pybala: Pedig te elég kritikus vagy, azért Nico Gonzalez egy igencsak közepesen jegyzett játékos.

Soulé 25 + bónuszokért ment, Nico 30M. Ezen még haszon sincsen.

Lehet rutinosabb Nico jelenleg, de ő már nem lesz klasszis, Soulé még szerintem többre viheti. Aztán lehet nem lesz belőle semmit.

Én csak arra tudok gondolni, hogy Guintoli nagyon bízott abban, hogy Sancho kölcsönvehető.

3 hét és vége a mercatonak, jövő héten bajnoki, én kíváncsi vagyok mi lesz. Nagyon sok a kérdés.

Leram7 2024.08.09. 21:10:44

Még 1 gondolat: Ha McK vagy Arthur betólható lett volna, akkor a Gonzalez tranfer hibátlan.

Attilio79 2024.08.09. 21:15:45

@Leram7: De akkor is kérdéses Soulé eladása, ha betolható McK vagy Arthur. Ahogyan írtad, nagyobb potenciál lenne benne.

dringo 2024.08.09. 21:16:49

@Del Pybala: A gólok és gólpasszok számában nagy szerepük van a többi csapattársnak (akiknek a minősége nyilván jobb a Fiorentinánál mint a Frosinonénél)! Nézd meg a fenti képet ahol főként egyéni statisztikák vannak kiemelve a gól és gólpasszokon kívül! De írok még pár statisztikát:

Kulcspasszok meccsenként: 2,3 vs 0,8 Soulé javára
Gólpasszok ebben a szezonban: 3 vs 2 Soule javára
Várható gólpasszok: 5,34 vs 3,13 Soule javára
Sikeres cselek meccsenként: 2,8 vs 1,2 Soule javára
Cselek hatékonysága: 50% vs 42% Soule javára
Kialakított gólhelyzetek: 8 vs 3 Soule javára
Visszaszerzett labdák meccsenként: 4,9 vs 2,9 Soule javára

Del Pybala 2024.08.09. 21:21:21

@dringo: varhato golpasszok :D:D mik ezek a szanalmas statok? :D Soule kitunt valamennyire egy kieso csapatban Gonzalez pedig huzoember volt egy sokkal jobban. Gonzalez pedig nem csak a serie a ban jatszott tavaly. Nem hiaba passzoltuk el 25-er.

Del Pybala 2024.08.09. 21:22:05

@Leram7: Soule sosem lesz klasszis es Gonzalez sokkal jobb jatekos. Igaz o sem klasszis.

dringo 2024.08.09. 21:25:07

@Del Pybala: Akkor Gonzalezt miért passzolja el a Fior gond nélkül 30-ért? Ráadásul kölcsön + opcióval! A statok a sofascore-ról vannak! Nyugodtan kiválogathatod közülük a neked tetszőeket, szinte az összesben jobb a névtelen ifista, mint az argentin húzóember!

Del Pybala 2024.08.09. 21:27:36

@dringo: a legfontosabbakban Gonzalez jobb...gol es golpassz

dringo 2024.08.09. 21:30:18

@Del Pybala: Gólpassz: 3 vs 2 Soule javára
Gól: 12 vs 11 Gonzalez javára

Del Pybala 2024.08.09. 21:34:29

@dringo: Soule: 39 meccs 5 akcio gol 3 golpassz Gonzalez: 44 meccs 13 akcio gol 5 golpassz

dringo 2024.08.09. 21:36:41

@Del Pybala: És ezzel körbeértünk. :) Erre már leírtam fentebb a válaszomat. Azt hiszem ezzel lezárhatjuk a vitát. Remélem neked lesz igazad és beválik Gonzalez, de engem ő eddig sosem győzött meg!

Rikoo 2024.08.09. 21:38:45

Nincs nagy különbség közöttük képességekben és játékstílusban sem. Egyedül a tapasztalat ami lényeges különbség.

JeetTrader 2024.08.09. 22:27:16

Sokan kritizálják a Sulé eladást és hozzateszem én sem örültem. De ne feledjük h a penz miatt kellett eladni. Azért hogy egyáltalán eltudjuk kezdeni a megújulást. Ugyanez Huijsen.

Azt se feledjük h Sulénak meg volt az esélye h bizonyítson de sajnos úgy tűnt neki nagy a Juve meze. Senki nem tartja érdekesnek hogy egy Miretti előbb beepult mint Sulé? Erre persze lehet mondani h későn érő típus. Ami lehet h igaz is. Jövőre kiderul, mit tud a Rómában. De emlékszem én meg egy bizonyos Henry-ra akit eladtunk az Arsenalnak...van az úgy hogy nem megy valakinek csak égy bizonyos jatekrendszerven. Persze, mondhatnank azt is h nem kapta meg Mottanal az esélyt, de erre a válasz az első megállapítás....vagy marad Sulé meg Huijsen és probalgatjuk a regi kerettel Motta taktikájat (sztem az úgy garantált bukta lett vna) vagy elengedjuk őket és a pénzből olyan csapat épül amely Motta rendszeréhez passzol....szerencsére ez utóbbi lett.

Zsupi44 2024.08.10. 07:43:16

Megmondom őszintén engem kurvára nem érdekelnek a statok meg , hogy honnan jön. Tavaly rengeteg Fio-r meccset néztem meg mert egyszerűen élmény volt nézni a játékukat. Gonzalez kurva jó volt szinte kivétel nélkül. Nyilván ehhez Italiano hozzá illő taktikája is kellett , de akkor is azt gondoltam de jó kis player. Erősítés lenne és nekem ez a fontos.
Sule egy nagyon penge kis játékos , akiben lenne potenciál , de fizikálisan könnyű elnyomni, és azért neki a teljesítménye sokkal hullámzóbb volt, a 2. féléve a Fro-ba is jóval gyengébb lett nem véletlen , hogy az ára is lejjebb csúszott, ha a 2. felese lett volna olyan mint az első , akkor gyanítom 40+ért kelt volna el...

NagyonJuve 2024.08.10. 07:56:59

@dringo: azért passzolja el mert kijelentette higy nem akar ott játszani. Nyilván normális esetben több lenne az ára. Sofa score stat nagyon fasza azzal az erővel locatelli is világklasszis.

NagyonJuve 2024.08.10. 08:00:23

Amúgy hallottam egy olyan pletykát hogy sterling beajánlotta magát a juveba ami még felboríthatja az elképzelésekeg.

dringo 2024.08.10. 09:22:00

@NagyonJuve: Mitől látszana Locatelli világklasszisnak? Pont hogy még Rabiotnak is jobb mutatói vannak nála. Cselekben, párharcokban, kialakított gólhelyzetekben, labdaszerzésben. A labdaérintéseken (ami a posztjukból adódik) kívül tulajdonképpen mindenben jobb még a francia is! És a Serie A-n belül neki sincsenek kiemelkedő statisztikái.

A Soule Gonzalez összevetésben a sofascore csak megerősíti amit a pályán látok! Soule sokkal jobban cselez, több kulcspasszt ad, agilisebb, gyorsabb, jobban ad be, kreatívabb meglátásai vannak!

Mennyi lenne az ára Nicolas Gonzaleznek ha nem akarna elmenni? 2028-ig van érvényes szerződése, mitől esne le drasztikusan az ára?? És kérdezném, hogy rajtunk kívül ki érdeklődik az akciós Nico Gonzalez iránt? Én senkiről nem hallottam! És ő közel sem csap akkora balhét, mint Koopmeiners az Atalantánál! És érte 60 milliót kérnek! A Fiorentina nem hülye, tudják hogy Gonzalez közel sem pótolhatatlan és mivel 26 éves és sérülékeny, ennyi pénzt el kell fogadniuk érte! Gudmundssonnal már meg is lesz a pótlása, akit én egy jobb játékosnak tartok nála.

Mark Szabo 2024.08.10. 12:26:36

Kellett értékesíteni de miért? Hogy jöjjön Galeno vagy Nico? Soule egy csupaszív tehetséges fiatal Juventino. Remelem egyikkkel se fogunk úgy befürödni mint Kosticcsal

Mark Szabo 2024.08.10. 12:37:17

@Rikoo: Bocs az offért! Megnéztem a DAZN oldalát amit mondtál, elvileg 4000Ft/hó de a naptàrban nem látom a Serie A meccseket (mármint a férfi) ez miért van? Attól még adni fogjàk szted?

Ethan Hunt 2024.08.10. 12:40:38

@Mark Szabo: "Kellett értékesíteni de miért?"

Azért, mert a könyvelésben szerepelnie kell eladásoknak is, nem lehet csak örökké vásárolni, főleg, amikor a bevételi oldalon kapásból 100 millió euró esik ki BL-szereplés nélkül...

Mark Szabo 2024.08.10. 12:41:03

@JeetTrader: A pénz miatt kellet eladni amiből középszereket igazolunk egy elvileg újjá épülő csapathoz. Itt logikusabb lenne a fiatalok vagy inkabb jövőre hozzàtenni és jobb játékosokat hozni...

Mark Szabo 2024.08.10. 12:42:25

@Ethan Hunt: Így is top 4 vagyunk eladásban Európában. Nem hiszem hogy akkora baj lett volna ha Soule marad.

NagyonJuve 2024.08.10. 12:55:03

@dringo: a sofa score egy szar! Lehet sule jobb játékos lesz pár év múlva jelenleg gonzalez jobb. Nem valószínű hogy sule valaha is világsztár játékos lesz de egy jó szintet elérhet. Én is sajnálom de sajnos nem vagyunk olyan helyzetben hogy megtartsuk.

dringo 2024.08.10. 13:10:48

@NagyonJuve: Ne haragudj de ez nem érv, hogy szerinted egy honlap szar! Tökmindegy hogy te mit gondolsz róla, a statisztika az minden honlapon statisztika. És én nem a statisztikák miatt gondolom Soulét jobb játékosnak, mint Nico Gonzalezt, ezeket csak azért hoztam fel, mert alátámasztják azt amit a pályán látok. Ezt hívják érvelésnek! És itt az a probléma hogy 25 millióért adtuk el és a pótlása 30-ért jön. Aki ráadásul szezononként 10-20 meccset hagy ki sérülés miatt! Ebből indult az egész! Értelmetlen vot Soule eladása, pláne visszavásárlási opció nélkül!

Ethan Hunt 2024.08.10. 13:25:16

@Mark Szabo: Két dolgot kellene szerintem megértened:

1) Hadd tudja már jobban Giuntoli (meg azok, akik a klub pénzügyi, illetve FFP-szabályoknak való megfelelésért felelnek), hogy milyen bevételeket kell produkálni és miből lehet azt elérni egy adott pénzügyi évben, ha ilyen vagy olyan kiadásaink vannak...
Egyébként semmi új nincs ebben azok számára, akik követik valamennyire a klub félévente kikerülő pénzügyi jelentéseit, sőt még Agresti is megírta egy nyár eleji bejegyzésében, hogy játékoseladásokat kell produkálnunk, nincs más út...
Azt, hogy pontosan mennyit kell, az mindig attól függ, hogy a feleslegesnek gondolt játékosoktól milyen mértékben tudunk megszabadulni, illetve kiket akarunk leigazolni és milyen összegekért...

2) Lehet, hogy nem kellett volna eladni Soulét, főleg miután Motta is jelezte, hogy számítana rá, csak ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezzük, akkor improvizálni kell. Lehet, hogy az egész csak annyin múlott, hogy McKennie elfogadja az Aston Villa ajánlatát és most 15-20 millióval beljebb lennénk. De bevételt csak abból lehet produkálni, akiért érdeklődés van...

Az is lehet, hogy Giuntoli úgy ítéli meg, hogy egy Soulé-féle inverz szélsőt könnyebben tudunk pótolni a piacról, mint egy Koopmeinerst, akinek a posztján a jó játékosokat amúgy csillagászati összegekért szoktak árulni, ha egyáltalán árulnak és egyszerűen fel kellett állítani egy prioritási sorrendet...

NagyonJuve 2024.08.10. 13:29:05

@dringo: nem haragszom isten őrízz! Szeretem a jó vitatkozásokat. Amúgy nem csak szerintem szar a sofa score. Nekem is le van tóltve de a hivatalos adatoktól messze eltér. Pl. Néztem meccset messi nem csinált semmit 1 gólpassz és 9 es osztályzat volt hogy 1 gólt lőtt és 10 es osztályzat más meg 3-4 gólnál sem kapott 10 es osztályzatot. Megvan benne csinálva hogy ki mennyore jó játékos mint egy fifában. Ugyan már ilyen hülyeséget minek belerakni egy appba. Az igazolásról meg 25+5 ért adtuk el sulét ha jól tudom gonzales meg kölcsön opcióval vennénk. Tehát ez nem -5 millió. Kell a pénz koopra.

Mark Szabo 2024.08.10. 13:35:43

@Ethan Hunt: Van egy mérleg, Nico vagy Galeno igazolásával +5 millióban leszünk. A prioritási sorrend szerintem ott bukik hogy van 3 jó kapusunk 6+ kp-n egy 4-2-3-1 felállásban és 1 csatàrunk.

venember83 2024.08.10. 14:10:34

@Mark Szabo: amennyi semmirekellő van a keretben, top 1 kellene legyen a Juve. Arthur, McK, Szcz, De Sciglio igazán mehetne már, ahogy tud. Kostic eladásából meg talán lát is majd valamit a Juve, de kár ábrándokat kergetni.

Mark Szabo 2024.08.10. 14:23:04

@venember83: Én nem védem Mckennie-t de sokan mondták hogy javult a játéka az előző szezonban, mostmeg semmirekellő. Kostic, Zakaria stb...ez csak az én véleményem de én megnéztem volna ezeket a játékosokat Motta keze alatt. De ha nem kell neki akkor ezek szerint tudja mit csinál.

venember83 2024.08.10. 14:28:54

@Mark Szabo: én sem vagyok biztos benne, hogy Motta döntött ezen játékosok sorsáról, de pl. McK kapcsán több ajánlat is volt, ezeket megtorpedózta, hosszabbítani meg adott bérrel nem akar. Arthur nem kell kutyának sem ezzel a bérrel, s ő sem siet, ami a távozást illeti. Szsczęsny ugyanez, csak ő éppen tettei ellenpontozásaként nyilatkozott egy szépet. Szóval őket nem tudom szép jelzővel vagy főnévvel illetni.

Mark Szabo 2024.08.10. 14:32:18

@venember83: Érthető, viszont még Yildiznél is problémás a hosszabbítás a pénz miatt. A fiatal juventinókat meg elküldtük. Én tisztában vagyok vele és remélem mindenki hogy nem 1 éve alatt lesz itt megváltva a világ, de nekem egy kicsit kapkodásnak tűnik ez az egész.

venember83 2024.08.11. 05:47:34

@Mark Szabo: talán az. Szintlépés és kihívás ez Giuntolinak s Mottának is. Meglátjuk, mi sül ki az egészből.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3436) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10122) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4213) mercato (4248) nyilatkozat (7553) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása