Jugović: „Papíron jó mercatót bonyolított a Juve”

jugovic_vladimir_sajtotajekoztaton_reklamtablakkal.jpgVladimir Jugović, a Juventus korábbi középpályása a La Gazzetta dello Sportnak leginkább a Juventusnál végrehajtott változásokról beszélt, hiszen sok érkező volt idén, de megemlített egy fontos távozót is.

„Szerintem Adrien Rabiot távozása súlyos veszteség, és meglep, hogy a piac végén a szerződés nélküli játékosok között találom őt, akik csapatot keresnek... A Juventus sokat változott, középen, és őszintén szólva ez olyan forradalom, ami papíron tetszik. De egyértelmű, hogy van a számok tere, illetve van a pálya. Néha egybeesik a két színtér, máskor pedig különbözik.

Douglas Luiz technikailag nem megkérdőjelezhető. A labdarúgásban azonban a topkluboknál a mentalitás az, ami a különbséget jelenti, az, ami arra késztet, hogy a győzelmek után sem dőljünk hátra soha. Nem ismerem személyesen, de szerintem Thiago Mottánál jobban senki sem érti és tudja menedzselni a külföldről érkező brazil középpályást. Kívülről furcsa döntés Douglas Luiz mellőzése? Az a benyomásom, hogy Thiago Motta védi Douglas Luizt, miközben várja, hogy fizikai tekintetben top formába kerüljön a középpályás. A Juvénál a csúcson kell lenned ahhoz, hogy játszhass: így volt ez az én időmben is, és mindig így lesz.

Khéphren Thuram és egy csúcsformájú Teun Koopmeiners fizikalitása felbecsülhetetlen érték lesz Douglas Luiz és a Juve egésze számára. Ebben a pillanatban azonban egyetlen edzőnek sem lenne könnyű lemondania Manuel Locatelliről, aki újjászületni látszik az elmúlt időszakhoz képest. Ez köszönhető önmagának, illetve a játéknak, amely valószínűleg kihasználja a jellemzőit.

Jól kezdett a Juventus, de hosszú az idei szezon. Thiago Motta történelmi eredményt ért el a Bolognával, de csak most debütál egy nagy csapat kispadján. Kedvelem őt, de a Juvénál ez nem számít. A Juventusban az idő nem létezik: ha nyersz, akkor pozitív a szezon, ha nem, akkor nem. Thiago Motta elképzelései érdekesek, elvégre a legjobb edzők mind középpályások voltak: Guardiola, Xabi Alonso, Carlo Ancelotti, Antonio Conte, Zinedine Zidane, Didier Deschamps stb. Ha középen játszol, akkor van egy másfajta látásmódod, és ezt viszed magaddal a kispadra.

„Az Inter az első és favorit a bajnokság tekintetében, hiszen a csapat és a játék bizonyított, Simone Inzaghi pedig a kispadon maradt. Arra számítok, hogy a Juve a végsőkig harcban lesz. Jó bajnokságot várok, mivel Antonio Conte sem a részvételt célozza meg, és ugyanez lesz a helyzet Napolinál is.

Sokoldalúság tekintetében Teun Koopmeiners és az én? Az összehasonlítások mindig nehezek. Teun Koopmeiners számomra támadóbb játékosnak tűnik, hozzám képet több gólt szerez. Az én szezonrekordom tizenegy gól volt, ő tizenöt góllal fejezte be az elmúlt szezont az Atalantával. Nagyszerű középpályás, a Juventusnál scudettót érő igazolás lehet belőle.

Harminc gól idén Dušan Vlahovićtól? Miért is ne? Megfelelő éve lehet, ezt kívánom neki. De Dušan szezonja a Juvén is múlik majd.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2818487077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2024.09.08. 15:27:24

Remek, nagy munkabírású, hajtós kis játékos volt Jugovic. Amíg nem nyerünk újra BL-t, addig a párbajban berúgott győztes 11-ese is örökre megmarad minden juventino fejében. :)

Jókat mond, nem lehet belekötni...

MarcoT 2024.09.08. 16:33:43

Állítólag megvan a megegyezés Kostics ügyében, kölcsönben megy a Fenerhez,vásárlási opcióval bizonyos feltételek esetén kötelező lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása