Allegri: „Holnaptól ismét vár a munka”

allegri_massimiliano_coppa_italia_kupaval_kezben.jpgMassimiliano Allegri a Juventus győzelme után a Sport Mediaset számára nyilatkozott, s a mester elmondása szerint egy erős csapatot hagy hátra Torinóban, ha távozna.

„A Juventusnál a győzelem az egyetlen dolog, ami számít. Nagyon boldog vagyok a srácok miatt, jó munkát végeztek, boldoggá tették a klubot és a szurkolókat. Nagyon elégedett vagyok a ma estével, mert soha nem egyszerű nyerni, de ez a győzelmi kényszer benne van a Juventus génjeiben.

Mutogatás a sportigazgatónak? Semmi nem történt, ünnepeltem a nézőkkel és a játékosokkal. Tisztelem a klubot, tisztelem az embereket, és nincs gondom senkivel. Egyszerűen csak ünnepelni akartam a srácokkal, akik kivételes szezont futnak. Ugyan nem sikerült harcolni a scudettóért, végül bebiztosítottuk a BL-helyet, és megnyertük az Olasz Kupát.

Ha már nem én leszek a Juventus edzője jövőre, mivel úgy látom, hogy szinte mindenki biztosra veszi a távozásom, egy erős csapatot hagyok hátra a klubnak. Nem tudok még semmit, csak viccelődök itt. A Juventusnál csak a győzelem számít, aztán a klub majd végrehajtja a kiértékeléseket.

A játékosok megérdemlik az elismerést, mivel nagyon akarták ezt a trófeát. A meccs előtt elmondtam nekik, hogy minden esélyük megvan a győzelemre, és ma bizonyítottak a pályán, ezért én nagyon örülök a sikerüknek.

Hans Nicolussi Caviglia intelligens srác, akinek talán több játéklehetőséget is adhattam volna, de mindig bizonyított, amikor pályára lépett. Az Inter elleni március 5-i vereség óta kemény három hónap telt el, nehéz volt ezt kezelni, és egy idő után olyan volt, mintha már a labda is ólomból lenne. De mi tovább próbálkoztunk, megszereztük a BL-helyet, megnyertük az Olasz Kupát, így én csak köszönetet mondhatok a srácoknak.

A szezont adott kerettel kezdi az ember, aztán idővel kialakul egy csapat. Néhány játékosnak nem egyszerű egy olyan nagy klubnál, mint a Juventus, hiszen kezelni kell a kritikákat három hónapon át, és ez igazi lehetőség a fejlődésre, és hasznosnak fog bizonyulni a Juventus jövője számára.

Bosszú? Nem, tiszteletet érzek, minden viselkedés és kiértékelés kérdése, és szerencsére elég realisztikus vagyok ezekben a tekintetekben. Nagyon boldog vagyok, hogy ennél a dicső klubnál dolgozhatok, nyolc évet dolgoztam itt, tízet, ha a távol töltött két évet is számoljuk. Én csak köszönetet mondhatok, mert lehetőséget biztosított a klub számomra, hogy számos trófeát nyerjek. 

Helyes dolog ma ünnepelni, de holnaptól a Juventusnak ismét dolgoznia kell azért, hogy folytassa a győzelmek útját.

A klub joga dönteni adott játékos vagy edző megtartásáról vagy elengedéséről. Én szerencsére számos döntöt játszottam karrierem során, ez csodálatos tapasztalat, ma este csodálatos szurkolók voltak mindkét oldalon, és ezt igazán élveztem. Ezek azok az események, amiért az ember ezt a munkát végzi, és remélem, hogy még lesznek ilyen események a karrierem során.

A kabátdobálás? Abban a pillanatban kicsit fel kellett rázni a srácokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6618405503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.05.16. 04:53:34

Történelmi tett ez a 15. Coppa Italia-győzelem a klubnak, elismerést érdemel a mester és a csapat. Cél teljesítve.

Juvebest 2024.05.16. 05:00:34

Ez a zakó dobálás nála visszatérő elem. Még a Carpi elleni meccsen kezdte anno majd a Milán ellen folytatta ebben a szezonban. Szerintem van a csávóban egy nagyfokú szereplési vágy. A kupa győzelem.szép , de egy cseppet sem bánom hogy távozik

Thuglife! 2024.05.16. 06:20:47

Örülök hogy a játékosok megmutatták hogy érnek valamit.sajnos nem láttam.
Pingvin megint bevetette a taktikai idegrohamot :D
Ez az egész kupagyözelem olyan mintha kért volna egy utolsó számot a titanik zenekarától.

Tony. 2024.05.16. 08:15:17

Az érdekes az, hogy valójában a szezon

Tony. 2024.05.16. 08:20:04

Az érdekes az, hogy a szezonra kitűzött célokat tulajdonképpen teljesítette. A Scudetto nem volt realitás, más edzővel sem biztos, hogy jobb eredményt érünk el. Szóval végülis egy sikeres szezon után küldjük el az edzőt. Ha így lesz méltósággal, szépen távozik, mint a klub egyik legsikeresebb trénere.

Gaben Smith 2024.05.16. 08:21:10

Januar ota az elso meccs amit neztem. Az eltelt ido alatt olvasva a kommenteket mar en is kezdtem elhinni , hogy a jatekosaink az alcsútdoboz szintjen vannak .
Nagyon nem igy van. En azt lattam ,hogy van craft Vlahovicba,Chiesaba, Rabiotba, Yildizbe,Cambiassoba stb .
Tehat ez a keret az inter mogott a legerosebb jelenleg a ligaban.
Allegri legszebb vagyalmaiban szokott feltunni a tegnapi meccs forgatokonyve a majdnem tokeletes forgatokony (Vlaho 2.golja miatt csak majdnem ) .
Orulok a kupagyozelemnek ,de ez a szememben nem menti fel a tenykedeset.
A zakos incidens pedig nekem csak azt mutatta meg milyen egy vegletekig fusztralt ,legbelul az eredmenyei miatt megkeseredett ember aki egy nagy edzohoz meltatlanul kivetkozik magabol .
A jatekfelfogasa es a viselkedese sem melto a Juventushoz.
Figyeljetek meg jovore ez a keret a balanszt ledobva nehany helyen megerositve uj edzoi megkozelitessel sokkalta faszantosabban fog kinezni.

venember83 2024.05.16. 08:23:57

@Gaben Smith: szubjektív tekintetben biztos (legalábbis egyesek számára). S a győzelem mellett az az egyetlen dolog, ami számít.

delpi0823 2024.05.16. 08:26:39

@Tony.: Hat azert az olasz csapatoknak megkoszonhetjuk hogy a top5 indul,mert egyebkent meg mindig rezegne a lec.Szoritok a dontoben az Atalantanak majd,es hogy ne elozzenek meg minket a bajnoksagban mert akkor a 6ik helyen vegzo csapat is indul a blben.A Roma megerdenelne azert De Rossival,meg a bajnoksagnak is jot tenne,nem utolso sorban anyagilag is nagy segitseg lenne a klubboknak.

SuperTrezi 2024.05.16. 09:05:51

Én most megértettem a Mestert, hogy nem bírta idegekkel. Egészen gyalázatos tevékenységet folytattak a mérkőzésen Maresca és pribékjei. Forza Juve!
Az Atalanta meg ezután szopjon ki az EL-döntőben is.

SuperTrezi 2024.05.16. 09:09:00

Egyébként én mindig kedvelni, tisztelni fogom a Mestert. Most nyáron mennie kell, mert változtatni kell a Klubnak, de megmarad a szívemben.

Kives 2024.05.16. 10:41:03

@SuperTrezi: a munkásságát figyelmen kívül hagyva ...
Nálam mindenfajta tiszteletet elvesztett, hogy másodjára is lehúzza "szeretett" klubját egy évig.

Rikoo 2024.05.16. 10:57:32

@Kives: Lehúzza?
Felajánlottak neki egy 4 éves szerződést, ő pedig aláírta. 7+2 millió euróról van szó egy olyan klubnál, ahol a részvények 78%-át az az Exor birtokolja, aki 2023-ban több, mint 4 milliárd eurós profitot ért el.
Most őszintén, mi az a 7+2 millió euró ahhoz képest? :D
Mi a fenéért jótékonykodjon az Exor kedvéért, amikor jogosult erre az összegre a szerződése alapján?
Egyébként sem tűnik egy rongyrázó embernek, ellentétben a gigászi cégek képviselőivel...

SuperTrezi 2024.05.16. 11:24:51

@Rikoo: Amúgy igen. Tavaly a rengeteg más befektetésük, érdekeltségük mellett pl. 2,6 milliárdért vásárolták meg a Philips valami egészségügyi ágazatának 15%-át. Ezek benyúlnak a csikkzsebükbe, és kezükbe akad százmillió euró. Nem kell sajnálni őket. Ha nem adnak, azért nem adnak, mert nem akarnak, nem azért, mert nincs.

Kives 2024.05.16. 11:25:46

@Rikoo: szép, hogy az Exor ennyi profitot ért el. De azt mind tudjuk, hogy ez nem a klubra lesz elköltve. Viszont lehet, hogy Allegri bére oda ment volna, vagy mások béreire.
De kis ember vagyok én ehhez, nem látok bele.
Nyilván nem kell jótékonykodnia, persze. De mehetne akkor más csapathoz. Úgy tudom a kettő kiárja egymást.
Számomra ez nem szimpatikus, ennyi. :)

babo0410 2024.05.16. 12:14:00

@SuperTrezi: Nem akarnak adni? És akkor az a sok tőkeemelés? Szerinted, ha nem akarnának adni, adtak volna tőkeemelésre vagy 3x? Vagy te azt várnád, hogy a tulaj minden évben toljon bele a csapatba 2-300 millát igazolni? Egyrészt meg se tehetné, másrészt meg fenntarthatatlan is lenne.

Pedro32 2024.05.16. 13:28:16

@Rikoo: Az exor mint részvénytulajdonos nem csatornázhat be korlátlan pénzt,csak azért mert van neki.Hasonló okok miatt kellett a Citynek is meghamisítani a könyvelést.Csak a Juvét megbüntetnék érte.a Juventus a piacon külön résztvevő ,tőzsdén jegyzett cég ,ráadásul,mint sportklubbot más pénzügyi szabályozások érintik,mint piaci résztvevőt.Mérlegen kell tartani a bevételeket és kiadásokat.Allegri végkielégitése ,vagy fizetésének további folyósitása a Juventusnál jelenik meg költségként a kiadásoknál a könyvelésben,nem az Exornál.
Magyarán az a pénzt amit Allegrinek folyósitani kell az teljes mértékben a Juventus “fáj”

Rocky80 2024.05.16. 13:44:34

Ne csak a játékosok árcéduláját meg a fizetését nézzétek, összeillőek is kell hogy legyenek, meg győztes mentalitásúak. A PSG is összevásárolt mindenkit gigászi fizetésekkel és nyertek BL-t? Azóta se.
A City is tavaly nyert először milliárd euró fölötti költéssel.

Allegri téma: melyik másik top edzőnek van ekkora ellenszele? Ancelottit meg Guardiolát sem láttam még 1 meccsen sem! hátszélben dolgozni, ő meg ezt kapja évek óta... Kloppnak meg Contenak is vannak "elgurult" dolgai, de az teljesen rendben van persze. Lássuk már helyén a dolgokat. Melyik edző nem ideges amikor a legfontosabb meccsét elfújják?

Rocky80 2024.05.16. 13:48:48

Fizu téma: a kitűzött célt elérte. A szerződést aláírta egy milliárdos klubbal. Ömlik a szar a szájába meg a kirúgásáról cikkeznek hónapok óta. Én se mondanék le arról amit megbeszéltünk. Főleg nem akkor, amikor hoztam az elvárást.

Itt mindenki olyan gáláns meg nagyvonalú a másik pénzével. Gondoljatok bele ugyanebbe a szituba a saját helyzetetekben: ti lemondanátok róla?

west30 2024.05.16. 14:57:49

@Rocky80: Ezt a penz temat nem ertem.Ha valaki a teljesitmenyet tartja kevesnek a fizetesehez kepest rendben,de miert mondana le arrol ami neki jar.Alairt szerzodese van,en sem mndanek le rola akarmennyire is szeretem a Juventust.:)

Marci04 2024.05.16. 15:05:47

@Rocky80: Abszolúte jogos, hülye lenne lemondani róla (én se tenném).
Viszont szinte már érzem azt a lelki felszabadulást amit az ő menesztése fog okozni :)

Pedro32 2024.05.16. 15:31:02

@Rocky80: Az erre a szezonra kitűzött célt lehet,de nem ezért hozták vissza,hogy nyerjen egy darab olasz kupát a 3azezonjában.
A játék stabilitása,megszilárditása.Újból létrehozni egy mentáliaan erős öltözőt.Ez nem sikerült.
Xavi úgy mondott (volna)le,hogy nem kérte volna a fizetését,pedig Laporta erre nem kérte.
De Allegri nem kötődik így a klubbhoz és nem is várható.
Viszont az elmúlt szezon miatt vigye haza a pénzét.Az akkori botrányokat,kálváriát jól kezelte.Úriember maradt és egy stabil pont.
Emiatt jár nálam a 20as.
Viszont szerintem a 100millios veszteségeket elkönyvelő évek óta elkönyvelő Juventusnak ez a 20 millio sok pénz.

Rocky80 2024.05.16. 15:34:32

@west30: normális teljesítményhez normális munkakörülmények is kellenek. De már tényleg ne boncolgassuk a témát, lehet csak én gondolom így.

@Marci04: ez provokáció volt amúgy? :D

Meghajlok a vezetőség döntése előtt, bármi is lesz. Még mindig a Juventus érdeke a legfontosabb, habár szeretem Allegrit. :-)

Én meg arra lennék kíváncsi ha maradna, hogy akkor milyen lenne a közhangulat! Az érdekesebb :D Én örülnék, mindenki más meg gyászban... XD

Rocky80 2024.05.16. 15:39:57

@Pedro32: Xavi lemondott és utána a csapat elkezdett szárnyalni, erre nem mondott le.
Nálunk meg az edző elküldését rebesgetik, erre beleszarik az egész csapat. Lehet ez is a baj, ez az általános mentalitás.

Amúgy meg az is lehet hogy Xavit szeretik és érte játszottak, Allegrit meg nem. De ha nem, akkor miért dobálják fel?

Amúgy tegnap több tűz volt benne mint a csapat egész második félévében! Ha valaki egy klubért él, csak az tesz ilyet.

Amúgy

west30 2024.05.16. 15:45:13

@Rocky80: Igazabol mindegy,mert ugy nez ki este menesztik.

gomorra21 2024.05.16. 15:49:43

@Rocky80: "melyik másik top edzőnek van ekkora ellenszele?"
Visszakérdezek: melyik top edző nézi végig a csapata teljes lejtmenetét úgy, hogy nem változtat semmit?
Vajon top edző-e az, aki ennyire képtelen reagálni egy nagyon rossz periódusra?

steven.h 2024.05.16. 16:18:55

@Pedro32: Azért a két szituáció nem ugyanaz, ha te mondasz le vagy mondasz fel a munkahelyeden akkor nem kapsz semmi pénzt, ha a cég küld el, akkor jár a végkielégítés.

Allegri nem akar lemondani, őt elküldik... Ha saját maga mondana le, akkor szerintem nem is járna neki az a pénz...

Rikoo 2024.05.16. 16:30:30

@Pedro32: Korlátlant nem, de láthatóan mégis közel 1 milliárd euróval képesek volták kisegíteni a klubot 5 év alatt, ami annak köszönhető, hogy a Juventus részvénytársaságként van jelen a piacon. Érdekesség, hogy a Dortmund is.
Persze, a Juventusnak fáj, de azért mégsem annyira.
2 év múlva ugyanúgy jöhet a következő tőkeinjekció.
A City lerabolja gusztustalan módon az ifjúsági korosztály legnagyobb tehetségeit, a szabályozást lesz@rva. Hihetetlen, hogy még mindig nem büntették meg őket, de gondolom soha nem is fogják.

Igen és ez nagyon igaz. Nekem továbbra is komoly problémám ez az új vezetőség is.
Valószínűleg Elkann se lenne itt, ha a döntő hétvégén lett volna és valamelyik távoli országban Forma1-es futamot rendeznek a hétvégén...

Rocky80 2024.05.16. 16:39:09

@Apuleius: gyászba borul a kora est...

Pedro32 2024.05.16. 16:44:02

@Rikoo: Agnelli karizmatikus elnök volt.
Conte és Marotta idehozatala nagyon jó húzás volt.Aztán Conte után Allegri is.itt a végén mentek félre a dolgok.
Nemtudom,hogy az új vezetés mennyire ideiglenes vagy sem,de semmiképpen nem annyira karakteres mint a régi

Pedro32 2024.05.16. 16:52:11

@steven.h: Szerintem a szerződés feltételei és a megállapodások változók.
Végkielégités is lehet feltételhez kötve pl féves béred kapod meg,ha neki egész éves van,nemfog lemondani róla.
De felmodásnál is van ,bizonyos év után ha te hagyod el a céget is kapsz.
Laportát ugy kérdezték :”igaz e hogy xavi nem tart igényt rá”

Kives 2024.05.16. 17:36:52

Bocsánat! Munka közben csak sietve írtam. Közben milyen lavina indult ...
Szóval természetesen bolond lenne lemondani a következő évi fizetéséről, ha már a vezetőség volt ennyire felelőtlen és ilyen szerződést kötött, ez abszolút nem az ő sara.

Viszont az első időszaka után sem ment máshová edzősködni, pedig akkor nagyon magas kategóriának számított ... és úgy tudom most sem akar elmenni máshová a következő évben.
Ha jól olvastam abban az esetben a klubnak nem kellene fizetnie. És én pont ezt a részét nem tartom szimpatikusnak. Inkább hátradőlve kikéri a pénzét, minthogy máshol kipróbálja magát.

De lehet csak rosszul helyről informálódtam, nem biztos hogy ezek így vannak.
Egyébként is nagyon kíváncsi vagyok, hogy más csapatnál milyen eredményre lenne képes.

Rikoo 2024.05.16. 17:42:09

@Pedro32: Igen, konkrétan bábok vannak most a vezetőségben. Legalábbis ez a Ferrero és Scanavino teljesen jelentéktelen személyek, utóbbi ezek szerint még sz@rkavaró is.

@Kives: Cimborája szerint az olasz válogatottat szeretné irányítani.

FAF 2024.05.16. 18:27:38

@Rikoo: Isten óvja az olasz válogatottat.

Marci04 2024.05.17. 17:17:43

@Rocky80:
"ez provokáció volt amúgy? :D"

Fabrizio Romano legújabb Instagram storyja:
"A Juventus vezetősége azon gondolkozik hogy most vagy a szezon végén rúgja ki Allegrit.
Allegri és a Juventus közös útjának vége, már csak a pontos időpont a kérdés"

;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3398) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (933) elemzés (40) előzetes (863) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1654) játékosokról (9967) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2446) meccsek (4177) mercato (4170) nyilatkozat (7471) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4206) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (291) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása