Rabiot: „A mai győzelem után még jobban hiszünk a scudettóban”

rabiot_adrien_meccs_utan_tapsol_kozonsegnek.jpgA Juventus számára tegnap este Adrien Rabiot volt a nyerőember, a francia középpályás gólja három pontot ért az év utolsó meccsén, s a találkozó után a játékos a DAZN mikrofonja előtt nyilatkozott.

„Fontos mérkőzés volt számunkra a mai, láttuk az Inter meccsét tegnap, és szerettük volna csökkenteni a pontkülönbséget. Így kell folytatnunk, és a ma este mutatott szellemiséggel kell játsszanunk továbbra is.

Sokkal keményebben dolgozok, hogy több gólt szerezzek, és ezzel segítsem a csapatot. A szurkolóink fantasztikusak, hisznek bennünk, és mögöttünk állnak. Mi is velük vagyunk.

A scudetto? Persze, már a meccs előtt is hittünk benne, s most a meccs után ez csak fokozódott. Ez célkitűzés úgy nekem, mint az egész csapatnak. Jól teljesítettünk, de hosszú út áll még előttünk.

A szerződéshosszabbításról annyit mondhatok, hogy még egyeztetnem kell a klubbal erről. Én itt nagyon jól érzem magam, de majd később lesz ez téma, az év végéig a meccsekre kívánok koncentrálni, élvezni akarom azokat. Mindannyian kiegyensúlyozottak és nyugodtak vagyunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9018291933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2023.12.31. 13:53:12

Nem tetszik ez a kétkulacsos duma, amit a szerződéshosszabbítás kapcsán előad, akkor sem, ha fontos játékosunk. Ő bármikor távozhat, a klub viszont semmit nem profitálhat belőle. Egy jó szezon után fizetéscsökkentésről pláne nyilván hallani sem akar majd, akinek nemcsak szavakban fontos a klub meg a csapat, az nem így viselkedik...

Vagy rá kell bírni a több éves elköteleződésre vagy hagyni kell lefutni a szerződését. Már így is veszélyes precedenset jelent ez a gyakorlat, amit kieszközölt magának idénre ezzel az egyéves szerződéssel...

Camo76ers 2023.12.31. 18:00:50

@Ethan Hunt: ne feledd , ingyen jött . Bukni így nem fognak rajta . Szerintem nagyon jó játékos , sokan alábecsülték itt . Örülnék , ha maradna . Természetesen évekre lenne érdemes itt marasztalni .

Wizzurah 2023.12.31. 18:05:31

Ellent mondani a sztáredzőnek, aki kijelentette, hogy csak a bl hely a cél, itt meg már ő és a lengyel is nyíltan szembemegy, hogy igenis a scudetto a cél. Mi lesz itt, meg hogy merészelik? Ez lázadás!

GioTrap 2024.01.01. 07:54:36

@Ethan Hunt: Ahhoz képest hogy tavaly még mindenki azon sírt hogy nehogy hosszútávú szerződést kapjon.....

Rocky80 2024.01.01. 12:12:59

@GioTrap: persze, nehéz ez így. Amit ő csinál, meg teljesít nálunk, az a csapat minden tagjánál alap kellene legyen. Viszont ő ezzel magaslik ki, hasonló kvalitásra pénzünk nincs vagy időnk a következő szezon miatt, most akkor mit csinálsz? Próbálunk ragaszkodni az értékeinkhez, jelen pillanatban ő annak számít. Hangsúlyozom, a jelen állapotok miatt!

Amúgy engem még mindig nem vett meg. A fiataljainkat jobban szeretem.

delpi0823 2024.01.01. 17:19:58

@Rocky80: Igen,valoszinu a vezetoseg is ezert megy bele az 1eves hosszabbitasokba,mert nincs penz ilyen jatekost venni jelenleg.

GioTrap 2024.01.01. 17:40:22

@Rocky80: Én azt tudom hogy ebből a középpályáról csak Ő néz ki hosszú ideje huzamosabb ideig focistának. Bármikor azt mondanám hogy ő inkább mint Locatelli. Az olasszal kapcsolatban egyszerűen nem tudom elfogadni azt hogy azért ilyen gyenge mert nem a posztján játszik, hisz a mutatott hibái előrébb is ugyanígy meglennenek. Hisz nem a védekezése gyenge a 6os poszton hanem pont az ami 8as poszton fontos lenne a passzolása, gyorsaság, fordulás... Nálam HNC játszana.

Ethan Hunt 2024.01.01. 17:45:29

@GioTrap: Valóban sokan, de én nem tartoztam közéjük. Ha lejár a szerződése, az tiszta veszteség a klubnak, akkor is, ha ingyen jött, hiszen komoly értéket képvisel, de akkor sem lehet megengedni, hogy zsarolja a klubot évekig. Képzeljük már el, ha Chiesa kezdene ilyesmit játszani a klubbal 2025-től...

Vannak olyan szituációk, amikor van létjogosultsága az ilyen egyéves szerződéseknek, de csak akkor, ha mindkét fél ezt akarja vagy legalábbis nem bánja, mint pl. Dani Alves esetében volt vagy tavaly Di Mariával.

GioTrap 2024.01.01. 17:49:28

@Ethan Hunt: De ez biztos infó a részedről, hogy Ő akart csak egyéves szerződést?

Ethan Hunt 2024.01.01. 18:13:57

@GioTrap: Miután a klubnak nem állhatott érdekében ilyet kötni vele önszántából, így csak ezt lehet elképzelni vagy legfeljebb azt, hogy Rabiot hajlandó lett volna hosszabbítani több évre irreális feltételekkel (pl. komoly aláíráspénz meg ügynöki sikerdíj a mamának + fizetésemelés) és a klubnak nem állt szándékában vagy módjában megadni ezt.

De akármelyik verzió is az igazság, az, aki állítólag jól érzi itt magát meg szereti a klubot, az hajlandó áldozatokat is hozni.

GioTrap 2024.01.01. 18:22:20

@Ethan Hunt: Nem tudjuk hogy miért nem jött össze az elvileg jóval kecsegtetőbb MU szerződés. Ha például az index cikkéből indulunk ki akkor a Rabiot a pénz helyett a hűség mellett döntött. Nem tudom ez mennyire hiteles... Igazából a Juve részéről is érezhető lehetne az egyéves szerződés hiszen nem fiatal,egyik legmagasabb bérü sokszor játékosról beszélünk. Én még mindig magam előtt látom sok társam írásait akik alig várták hogy menjen. Ha kapott volna egy hároméves szerződést abból kiakadás lett volna hisz ha szarul játszik rajtunk marad évekig, így meg lehet újra tárgyalni évente ha jól teljesít. Most ha elő szerződéssel távozik kapunk érte 15 milliót azzal sem vagyunk előrébb

alexGicamo 2024.01.01. 19:19:22

Én valamiért sosem kedvelte, őt, de elismerem,hogy időnként ki tud emelkedni a csapatból a teljesítményével .

Shyr Kahn 2024.01.01. 21:45:15

@GioTrap: "Igazából a Juve részéről is érezhető lehetne az egyéves szerződés hiszen nem fiatal,egyik legmagasabb bérü sokszor játékosról beszélünk. Én még mindig magam előtt látom sok társam írásait akik alig várták hogy menjen. Ha kapott volna egy hároméves szerződést abból kiakadás lett volna hisz ha szarul játszik rajtunk marad évekig, így meg lehet újra tárgyalni évente ha jól teljesít."
++

En is latok egy ilyen lehetoseget. Sztem a Juve sem akarta magahoz lancolni tobb evre, mert az egyik ledragabb jatekosunk es volt mar eleg rossz szezonja, valamint a Juve sem stabil gazdasagilag es lehet O lenne az elso akin penzt lehetne keresni, hiszen ingyen jott es "csupan" a beret kell fizetni.

Ethan Hunt 2024.01.01. 23:34:46

@GioTrap: "Ha például az index cikkéből indulunk ki akkor a Rabiot a pénz helyett a hűség mellett döntött. Nem tudom ez mennyire hiteles..."

Amennyire én tudom, a Man Utd kész volt neki megadni az általuk kért 10-11 millió nettó eurós fizetést is, de az anyja akkora ügynöki díjat akart kisajtolni még maguknak pluszban, hogy a United végül inkább visszakozott. A Juventusnak nem áll módjában a mostaninál nagyobb bért kínálni neki, de ő meg az anyja nyilván abban gondolkodnak, hogy ő ér annyit is, csak miután más komoly vagy számukra szimpatikus csapat nem érdeklődött iránta, így ha ló nincs, szamár is jó alapon hosszabbítottak egy évvel a Juventusszal a jelenlegi feltételekkel, hogy jövőre újra piacon lehessen...

"Ha kapott volna egy hároméves szerződést abból kiakadás lett volna hisz ha szarul játszik rajtunk marad évekig, így meg lehet újra tárgyalni évente ha jól teljesít."

Ez nyilván így van, de a Juventusnál is tudják, hogyha esetleg nálunk nem válik be, attól még a potenciál ott van benne, hogy máshol kifutja azt magából. Rabiot-ban anno a befektetést láttuk, akit ingyen veszünk, felépítünk és jó pénzért majd el tudunk adni Angliába vagy Spanyolba...
Ilyen szempontból a lehető legrosszabb opció, hogy nem látunk belőle egy fillért sem, amikor égető szükségünk lenne játékoseladásból származó bevételekre, mert az Elkann-féle tőkeinjekciók "csak" arra jók, hogy hitelképes maradjon a klub a bankoknál, de a mostani keretünk bérköltsége is pénzügyileg fenntarthatatlan és még tovább kell majd faragni rajta. Ezért fogjuk eladni Vlahovicot is nyáron és lehet, hogy Chiesát sem tudjuk majd megtartani, de az igazi tragédia az lenne, ha ő ingyen távozna 2025-ben...

Ethan Hunt 2024.01.01. 23:37:54

@Shyr Kahn: De ha nem tudunk vele több évre hosszabbítani, nem fogunk belőle látni egy fillért sem. Rabiot bére ugyan magas, de miután ingyen jött, az amortizációja nem az, tehát pont ideális arra, hogy plusvalenzát produkáljunk belőle, de úgy nem lehet, hogy folyton lejáróban van a szerződése...

2024.01.02. 01:54:24

Nem hiszem, hogy kamuzik azzal, hogy szereti a csapatot. Mennek itt az érvelgetések, találgatások.
Csak látni kell. 4 éve a 99 százalékának a meccseken ott van, végig hajt, nem dumál, felrúgják soha nem nyávog, de igazából annyira kemény, hogy nagyon fel se tudják rúgni, rendkívül tekintélyt parancsoló játékos, (na nem itt a fórumon, hanem a pályán) szóval inkább ő borít fel, kegyetlen jól rombol, és ha nagyon kell előre is merészkedik, egész jól, csak szerintem keveset. Hibázik is néha, mint minden egyes másik focista is.
Elfogadja a szerződését, még, ha egy évet is, azt rendesen ki is dolgozza, a J Medicalba csak akkor megy, ha már küldik, hogy nézd már meg jött egy új csajszi ápoló.
Ja, és ha lennének mellette igazán jó középpályások, akkor valószínűleg még jobban mutatna, de ezzel a teljesítménnyel is tökéletesen végzi a dolgát.
Az ilyen játékost nem kell eladni, kivéve, ha csillogós csekket mutatnak fel. Ha meg nem, köszi nekünk tökéletesen megfelel.
Maradjon még sokáig.
Mennyit keres? Kevesebbet, mint Vlahovic, Wojci, Sanyika, Bremer, Chiesa.
Az első 15-ben a Seria A-ban benne van, és ennek örülök is, mert ez mutatja, hogy mennyit ér. Nem itt fog eldőlni a fórumon.
És ezek tények, nem pedig talán "az anyja egy hülye picsa, és csak ki akarnak baszni a Juventussal" féle ""belsős"" információk.
Lassan Juventino is lehet, ha marad még pár évet. Én szurkolok neki, és remélem, ha el is megy, azt méltón és tiszteletteljesen teszi.

Ethan Hunt 2024.01.02. 02:48:04

@LacaGLJuve: "Mennyit keres? Kevesebbet, mint Vlahovic, Wojci, Sanyika, Bremer, Chiesa."

Pont, hogy többet keres az összes megnevezettnél. A Gazzetta 2019-es listája szerint Rabiot alapfizetése 7 millió + 2 millió bónusz, tehát gyakorlatilag Pogba 8 milliós alapfizetése vetekszik vele, más nincsen, akinek az alapfizetése több lenne, mint 7 millió.

Az biztos, hogy nem sérülékeny hála Istennek és hasznos játékos. Azzal, hogy válogatott játékosként hajt a Juventus meccsein is, csak saját magának tesz szívességet, ezért nem kell külön felmagasztalni, ezért is hívják be újra meg újra. Ha jól játszik, lesz iránta kereslet és meg fogják adni azt a bért is neki, amit kér.

2024.01.02. 04:38:49

@Ethan Hunt: www.capology.com/it/serie-a/salaries/ ,
de linkelhetnék másikat is ami hasonló
Egyet találtam, ahol 5-ik a Seria A listán, de ott is megelőzi Dusant és Teket, azon más az elszámolás.
Ezek 23/24-es adatok, nem 2019-es
Egyébként meg miért magasztaljak egy focistát, ha nem azért amit fentebb leírtam???
Én a meccseket nézem, nem podcastokból, különböző hírekből vagy fórumokból próbálom meg kialakítani a véleményemet. Az adatok soha nem csalnak. A vélemények már inkább kétes megítéléseket szülnek. Lásd az Allegri vagy Dybala féle endless vitákat
Pogba bérét Pinsoglio is veri idén

Ethan Hunt 2024.01.02. 15:16:32

@LacaGLJuve: "Egyet találtam, ahol 5-ik a Seria A listán, de ott is megelőzi Dusant és Teket, azon más az elszámolás.
Ezek 23/24-es adatok, nem 2019-es"

Csak az a baj, hogy a Capologyn ezek a számok BECSÜLT bruttó adatok, amit meg én írtam be, azok nettó számok és elvileg a ligának bejelentett hivatalosnak tekinthető számok, amiket a Gazzetta minden évben megkért tőlük, bár újabban sajnos mintha nem lenne már elérhetővé téve az átlagemberek számára.

Rabiot-t 2019-ben szerződtettük és nyáron azt mondták, hogy változatlan feltételekkel hosszabbított újabb egy évet, ezért írtam be.

"Pogba bérét Pinsoglio is veri idén"

Az már ténylegesen is eldőlt?

2024.01.03. 01:05:02

@Ethan Hunt: Igen az a baj, hogy sokféleképpen statolnak
Pogba már azóta nem kapja csak a minimálbért, ha azt egyáltalán kapja, amióta fel van függesztve. Kb 42000 euro aszzem évi szinten ez az Italian Association of Futballers megállapodása abban az esetben, ha egy focistát felfüggesztenek. De sok brit ujság 2000/honapot ír, lehet annyi a netto. Akkor még a szertáros is lehet veri fizuban:)

Rikoo 2024.01.03. 01:11:16

@LacaGLJuve: Rabiot nettóban a legtöbbet kereste az egész ligában Pogba felfüggesztése óta Osimhen új szerződéséig.
Az anyja nagy büszkén el is újságolta novemberben, hogy sikerült kialkudnia a klubtól nyáron egy jelentősebb emelést is.
Tippre 7 millió euróról 8-ra nőtt nettóban.
A probléma inkább az lesz, hogy mostantól nem lesz már érvényben az adókedvezmény, ha hosszabbítani akar vele Giuntoli, szóval ilyen szempontból megszívta a klub, de még így is sokkal jobb, mintha igazolni kellene helyette.

2024.01.03. 19:15:57

@Rikoo: Az, hogy netto nem kéne azt jelentse, hogy a klubnak is ennyibe kerül? Hiszen az bruttojának az adóját is fizetni kell. Vagy az adókedvezmény ezt is csökkenti?
Valójában mindegy, mert minden bérszerződés bruttot tartalmaz, szóval az alapján néztem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása