Célkeresztben a téli mercato

yildiz_kenan_es_huijsen_dean.jpgA Napoli elleni siker után a Tuttosport visszatért a mercato pletykákhoz, s örök téma a fiatalok kérdése. A torinói lap kiemelte, hogy Kenan Yıldız és Dean Huijsen nem kapott lehetőséget a címvédő ellen, viszont a Next Gen legutóbbi döntetlenje során már pályára léphettek. A két fiatal futballista véglegesen felkerült a felnőttekhez, de eddig a kupameccsek hiánya miatt kevés játéklehetőséghez jutottak. Mindkét futballista iránt mutatkozik piaci érdeklődés, a védő kapcsán a Frosinone és a Granada érdeklődéséről lehet olvasni, míg a fiatal török válogatottat a Premier League csábítja, egyes pletykák szerint az Arsenal a legelszántabb. Az értékesítés némi bevételt eredményezne, azonban a klubnál nagyon bíznak a játékosban, és abban reménykednek, hogy jövőre, amikor maj egyes időszakokban ismét háromnaponta kell pályára lépnie a csapatnak, a futballista főszereplő lehet. Ezen remények miatt a Juventus vezetőinek a megingatásához legalább 35-40 millió eurós ajánlatra lenne szükség.

Kenan Yıldız kapcsán Vincenzo Montella is megszólalt, a Tuttomercatoweb felületén a török válogatott szövetségi kapitányának az alábbi kijelentése olvasható: „Kenan Yıldız fiatal és rendkívüli potenciállal rendelkezik. Egyértelmű, hogy a Juventusnál játék nélkül is fejlődhet, ugyanakkor abban reménykedek, hogy a közeljövőben gyakrabban láthatom őt a pályán.”

Nicola Balice értesülései szerint a németek ellen beköszönő fiatal iránt a Barça, a Liverpool és az Arsenal mutat érdeklődést, ám az Öreg Hölgy válasza egyértelmű, a játékos nem megy sehova.

Egy másik fiatal viszont távozhat, Nicolò Schira szerint a Juventus januárban elengedheti kölcsönben Hans Nicolussi Cavigliát. A 23 éves középpályás az Inter ellen jól játszott, ám januári érkezők esetén valószínűleg ugyanúgy csak a padon ücsörögne tavasszal, ami nem szolgálja a fejlődését.

A Calciomercato és a Tuttosport egy újabb célpontról ír, a lapok szerint a Juventus lecsapna az Olympique Lyon húszéves algériai középpályására. A vezetők szerint Rayan Cherki a keret segítségére lehetne, így nincs kizárva, hogy januárban próbálkozni fog a Juventus a 20-25 millió euróra értékelt fiatal. A klub pénzügyileg nincs egyszerű helyzetben, de a tárgyalások esetleg megfelelő kompromisszumos megoldást eredményezhetnek.

A La Gazzetta dello Sport cikkében rendkívül elismerően beszél Federico Gattiról, aki a Sassuolo elleni öngólja óta újjászületett, és meggyőző védőmunkája mellett be is talált a Torino, a Monza és a Napoli ellen. A milánói lap szerint az angol klubok is felfigyeltek a játékosra, és Cristiano Giuntolinak és Giovanni Mannának el kell szigetelnie majd a védőtől a szigetország szirénhangjait. A védő egyébként idén ősszel hosszabbított, és aktuális szerződése 2028 nyaráig köti őt a Juventushoz, így az Öreg Hölgy semmiképpen sincs rossz alkupozícióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018277835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2023.12.10. 14:29:56

Szerintem "Gátiban" hatalmas Juve-szív dobog, szóval ha nem küldjük, akkor nem fog menni sehova. Ide kell kötni az ilyen csupa szív, tehetséges olaszokat. Mikor ránézek, egy az egyben Chiellini jut eszembe: néha idétlen megoldások, technikátlanságok, viszont őrült lelkes, kőkemény, remek csapatember. Ja, és ő is fiatalon kopaszodik. :)

Az meg, hogy a fiatalokat elküldik januárban, rendben, mert idén nem túl sok a meccs, és ez (szerinte legalábbis) elegendő kibúvót szolgáltat a Mesternek arra, hogy véletlenül se játszassa őket. Viszont csak fél évre szabad elküldeni őket valahova kölcsönbe, ahol játszanak, nyáron pedig vissza velük - főleg ha a Mester már nem lesz itt mester.

Marci04 2023.12.10. 18:02:36

Rayan Cherki érkezésének azt hiszem sokan örülnénk, én biztosan. Egy nagy bajom van, Allegri milyen pozícióban tudná őt játszatni? Az ő posztja hivatalosan szélső csatár (bal és jobb oldalon is bevethető), vagy támadó középpályás. A Mester által használt 3-5-2ben a két poszt közül egyikre sincs szükség, hacsak nem Kostic vagy Weah szárnyvédős posztját szánjuk neki, ami érzésem szerint nem feküdne neki, már csak azért sem, mert a Lyon szinte mindig támadó középpályásként, sőt, ritka esetben csatárként használja. Az ő, és más játékosok esetleges érkezése esetén a 3-4-3as felállás lenne talán a leglogikusabb, de nem hiszem hogy a Mester változtatna az eddig jól bevált (eredményesség szempontjából) 3-5-2-n.

venember83 2023.12.10. 19:31:18

@Marci04: nem lennék biztos benne, hogy Allegrinek igazolják le. Inkább a potenciál miatt, aztán majd eldől, hogy ki, mennyit, hogyan és milyen poszton hoz ki belőle.

Ethan Hunt 2023.12.10. 21:46:03

@venember83: Én nem tudok egy jó okot sem, hogy Cherki miért igazolna hozzánk attól függetlenül, hogy ennél a 20-25 milliónál jóval többet kellene fizetni és teljesen biztos, hogy mások is benn vannak érte...

JuveMI 2023.12.10. 23:33:33

Húb@zmeg! Adjunk már el minden normális játékost végre... ahol Yildiz, Nicloussi, Gatti nem kell, ott van baj a fejekben!
u.i.: Remélem 2 év múlva nem a Yildiz gyerek lesz a szarzenál üdvöskéje!

Rikoo 2023.12.11. 00:17:31

@venember83: Meg persze a lejáró szerződése miatt van képben, mert másfél év van már csak hátra.

@Ethan Hunt: Miért kéne jóval többet fizetni? Hamarosan lejár a szerződése és rohadt gyenge idénye is van.
Mondjuk a hatékonysága is eléggé elkeserítő támadó létére, nem véletlenül utolsó a Lyon.

GioTrap 2023.12.11. 13:54:01

Sokan a Fifaxx részéből ismerik a Cherkit. Nagy potenciál van,volt benne, de rengeteg ilyen francia játékos volt így 18 évesen. Szerintem Yildiz már most jobb játékos nála.
Amúgy meg az átigazolási hireknel látattok hogy tuttosport? Mert megint úgy szidjuk a vezetőséget mintha Romano írta volna a cikket

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása