De Laurentiis: „Ezek az ajánlatok megölik a futballunkat”

de_laurentiis_aurelio_kamerak_elott_palyan_civilben.JPGTegnap több forrás is megerősítette, hogy sikerült a Lega Serie A jóváhagyására szert tenni, így a Sky és DAZN nyerte el a bajnokság közvetítési jogait öt évre, a 2024-25-ös szezontól a 2028-29-as idényig.

A Sky és a DAZN ajánlata legalább 4,5 milliárd euró értékű, és végül sikerült megszerezni a 20 klub közül 17 támogatását. A Salernitana és a Cagliari az ajánlat ellen szavazott, míg a Napoli tartózkodott a szavazástól, és a Tuttomercatoweb számára a szavazás után nyilatkozott Aurelio De Laurentiis, aki elfogadhatatlannak ítélte meg a közvetítők ajánlatát.

„Ez veszteség az olasz futball számára, amely bele fog pusztulni ezekbe az ajánlatokba. A Sky és a DAZN nem kompetens fél, nem szolgálják az olasz futball javát. A futballunk értékét befektetésekkel kell támogatni, és a szurkolókat abszolút jóként kell kezelni.”

A déli klub elnöke szerint jobb megoldás lett volna, ha a Lega Serie A saját csatornát hoz létre a meccsek közvetítésére, és olasz beszámolók szerint az Oaktree Capital Partners is támogatta volna ezt a projektet.

Ehelyett a DAZN és a Sky lett a nyertes, előbbi 700 millió eurót fizet évente 10 Serie A meccs közvetítéséért 2029 nyaráig, míg a Sky további 200 millió eurót fizet hétvégenként három meccs közvetítéséért.

„Amikor a csomagokban azt látom, hogy ezek tartalmazzák a BL-meccseket, a bajnoki meccseket, TV-sorozatokat és egyéb műsorokat, akkor nehezen tudom értelmezni az olasz futball valós értékét.” - folytatta a kritikát a Napoli elnöke.

„A DAZN egyéb sportok mellett értékesíti az olasz futballt. Valamint butaság volt ötéves szerződést kötni, miután megegyezés született Szaúd-Arábiával, miközben háború dúl. A Sky és a DAZN nem hajt végre jelentős befektetéseket. A minap a Premier League-et néztem, az Arsenal játszott a Chelsea csapatával. Aztán megnéztem három olasz bajnokit. A felvétel módja nálunk egyszerűen nevetséges, de erről a közvetítők soha nem beszéltek. Folyamatosan új stadionokról beszélünk, de soha nem gondolkodunk például virtuális stadionokban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1718241691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.10.24. 08:36:22

Huha viccen kívül tényleg nagy a baj .Ez évekre lebontva 900 millió. Ez ma is keves összeg 4-5 ev múlva pedig meg rosszabb.
Ez tényleg teljesen megöli a lehetőségeket. Viszonyitaskent a Chelsea kb 1 milliard eurot koltott egy ev alatt igazolasokra (brutto)
Persze a sorozatos botranyok a lepusztult stadionok az olasz szemnek tetszetos taktikus jatek a vilag tobbi reszenek unalmas.
Agnelli sok hulyesege kozt abban igaza volt ,hogy a mai fiatalokat nem tudod 90 percre a kepernyo ele kotni ,valtoztatni kellene.
A jelen pillanatban levo oriasi anyagi kulonbsegek tovabb nonek valoszinu ha igy halad az olasz liga ennyire sem lesz tenyezo nemzetkozi szinten, marad a kukazas ,tuzoltas.
Sajnalom ez szomoru.

alexGicamo 2023.10.24. 15:32:40

@Gaben Smith: Egyetértek !
Én úgy gondolom, hogy először is az Olasz Labdarúgó Szövetség háza táján lenne szükség tisztogatásra és szemléletváltásra, összetartásra és arra , hogy együtt próbálják meg a bajnokságot minél versenyképesebbé tenni .

Shyr Kahn 2023.10.24. 18:02:23

Egyetertek az oreggel. Ez az ajanlat nevetsegesen alacsony es arra epit, hogy a kovetkezo 5 evben az olasz foci marad ugyanazon az alacsony szinvonalon, amin eppen van jelenleg.

Bar a tendencia valoban errefele mutat, de csokkentlatokorusegre enged kovetkeztetni, ha valaki ennyire biztosnak/bizonytalanul rossznak erzi az olasz foci jovokepet.
A jovo nem lathato. Ha megis az lenne, akkor en kerek elnezest es kerem, hogy adjak meg, hogy mi fog tortenni holnap ugyanebben az idoben velem.
Es mi lesz a Fubo TV-vel? Ott legalabb leadtak az olasz bajnokikat, de a DAZN raadasul kulonbozo sportokat vetit a kulonbozo kontinenseken, igy peldaul en innen Eszak-Amerikabol szinte sosem latok programon Serie A merkozeseket... jo ha a BL meccseket latom, de az most a Juve reszvetele nelkul nem tulzottan erdekel :S

A kanadai ligat/MLS-t meg minek nezzem?... Bernardeschi jateka miatt nem fogom a Toronto-t a TSN csatornan nezni (egyebkent a tok utolso helyen allnak). Az MLS rendkivul alacsony szinvonalu. Egy fecske (Messi) nem fogja elhozni a nyarat. Megkockaztatom, hogy jelenleg az Arab liga is nagyobb szinvonalt kepvisel, mint az itteni.

Ethan Hunt 2023.10.24. 20:27:55

Azért jó lenne többet tudni az egész szituációról, hogy el lehessen dönteni, hogy mennyire jó vagy rossz ez az üzlet...

Ha De Laurentiis ötlete ennyivel jobb lett volna, miért nem támogatta azt senki más? Miért ezt a verziót támogatta a klubok nagy többsége?

Ez a 900 millió €/év a jelenlegi viszonyokat tekintve reálisnak tűnik az otthoni értékesítésre, ehhez jön még valamennyi a nemzetközi értékesítésből... Annak a várható összegéről van esetleg valami hír?

Figyelembe véve azt, hogy nemigen történtek és kilátásban sincsenek lényegi előrelépések a klubok életében (jelentős új beruházások, gazdag új tulajdonosok megjelenése, saját stadion építése, stb.) és várhatóan tovább folytatódik a liga kirablása a gazdag külföldi klubok által, mégis mire adnának több pénzt ezek a globális médiaszolgáltatók?!

Itt változás csak akkor lehet, ha a Serie A-ban is megjelennek új tőkeerős tulajdonosok, akik hajlandóak brutális összegeket beletolni saját stadion építésébe, infrastruktúrafejlesztésbe, akik meg tudják tartani az értékes játékosait és a liga tehetségeit ők szívják fel...

A Juventus, a Milan, az Inter még mindig presztízzsel bíró nevek a futballban, emellett ott van még a Napoli, a Roma, a Lazio és a Fiorentina, illetve az Atalanta, akikkel össze lehetne hozni egy izgalmas bajnokságot, de ahhoz minden tulajdonostól sokkal nagyobb anyagi erőfeszítés lenne szükséges...

Gaben Smith 2023.10.24. 20:47:45

@Shyr Kahn: nem ertem ezt a gondolatmenetedet.
Manapsag a penz=jobb jatekosok=jobb edzo=jobb stadion=jobb korulmenyek stb
Minel kevesebb a teves bevetel annal nagyobb a szakadek a bajnoksagok kozott.
A kanadai az arab liga az mls nem versenytars igy ezekhez kar viszonyitani.
A versenytars a pl es a la liga +psg+bayern ha jol tudom a pl es a la liga sokkal tobb teves penzhez jut a bayern szinten a psg meg alanyi jogon gazdag.
Tehat ha egy nagyobb mintan hosszabb tavon tovabbra is nagy lesz az ilyen jellegu bevetelek kozotti kulonbseg nem tud egyik olasz sem versenyezni a kulfoldi elittel.

Shyr Kahn 2023.10.24. 21:14:19

@Gaben Smith:

A gondolatmenetem a kovetkezo:
- Az egesz tv kozvetitesekbol befolyo penz a kereslet-kinalat alapjan nyugszik. Ha a DAZN nezoit a PL jobban erdekli, mint a Serie A, akkor nyilvan a DAZN nem kivan kozvetiteni es fizetni annyit a Serie A merkozeseinek kozvetiteseert, mint a PL merkezeseiert
- A Serie A tendenciaja az, hogy egyre kevesbe vonzo a vilag szamara, DE a jovot senki sem latja, igyu elonytelennek erzem, hogy hosszu tavon lekossenek kevesebb osszeget a TV-s jogok atadasaert. Ha ez a szerzodes 1-2 evre szolna, nem szolnek, de 4 evre szol, igy a logikam az, hogy ennyi idore ilyen keves penzre lekotni szimplan rossz dontesnek tunik.

Lehet persze, hogy nem volt jobb ajanlat jelenleg es ezekhez a feltetelekhez kotottek a szerzodest, de en ugy gondolom, hogy az alku minden esetben lehetseges egy normalis magyarazattal. Ha azt mondtak volna, hogy ha aranyosan kevesebbert 1-2 evre rabolintanak es beiktatjak az ujratargyalas lehetoseget, ha a kereslet megnovekszik, nem hiszem, hogy gond lett volna ezzel.

Az MLS ugy jott ide, hogy ha mar Serie A-t nem mutatnak a TV-ben, akkor minek nezzek valamit, ami nem erdekel es szinvonaltalanabb... Ez csupan rolam szolt. Valoszinu sok(?) kanadait meg erdekel az MLS es ezert Ok leulnek ezeket a merkozeseket megnezni, szoval biztosan van ennek is alapja, ami nem kedvezo szamomra.

NagyonJuve 2023.10.25. 23:57:36

@Shyr Kahn: persze hogy jobban érdekli mikor több a pénz. Többet tidnak vásárolni, jobb játékosok stb. Úgy mint a világban. A gazdag csak gazdagabb a szegény szegényebb lesz. Az lenne a reális ha mondjuk a top 4 bajnokság ugyanannyi pénzt kapna a fair play nevében. Akkor lehet már a világ nagy része nem is premier ligára lenne kiváncsi hanem jobban megoszlana.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása