Allegri távozhat, Rugani és Chiesa pedig hosszabbíthat

chiesa_federico_allegrivel_szemben.jpgA Juventus kapcsán a napokban felmerült pár értesülés a jövőt illetően, s többek szerint a torinói klub a következő évet új edzővel fogja megkezdeni. Mirko Nicolino például úgy fogalmazott, hogy értesülései szerint ez kellene legyen Massimiliano Allegri utolsó éve a Juventus padján.

Massimo Brambati a Tuttomercatoweb számára nyilatkozott ebben a kérdésben: „Úgy értesültem, hogy a szezon végén távozni fog, a szezon kimenetelétől függetlenül. Ha meg is nyeri a bajnokságot és az Olasz Kupát, a szezon végén a vezetőség tárgyalni fog vele, és ebben a felek meg fognak egyezni a közös kaland korai lezárásában.

Ebben a történetben kénytelen vagyok a régi vezetőség felelősségét kiemelni, mivel az újjáépítést egy olyan emberre bízták, amilyen Massimiliano Allegri, ráadásul ezt egy négyéves szuper szerződéssel tették. A livornói mester profilja nem a legmegfelelőbb erre a típusú feladatra, sokkal jobb lett volna olyan szakemberre koncentrálni, amilyen például Gian Piero Gasperini.”

Az esetleges távozó edzővel szemben a keretben többen új szerződést kaphatnak. A Tuttosport értesülései szerint Daniele Rugani a Lecce ellen ismét bizonyította, hogy megbízható megoldást jelent, bármikor is kapja meg a lehetőséget, és a játékos kész fizetéscsökkentést is elfogadni, így a 3,5 millió eurós bérét a vezetőség mérsékelheti, cserébe a játékos 2026 nyaráig kötelezheti el magát a Juventus mellett, s a szerződés egy opciós évet is tartalmazhat.

A La Gazzetta dello Sport és több olasz lap szerint a Juventus sürgeti az egyeztetést Federico Chiesa képviselőivel, és a játékosnak a klub egyéves hosszabbítást akar felajánlani. Az olasz klub megtartaná a játékos aktuális bérét, de amint javul a klubpénzügyi helyzete, a felek fizetésemelésről tárgyalhatnak.

Federico Chiesa idén ismét a csapat egyik legfontosabb játékosa, eddig hat bajnokin négy gólt és egy gólpasszt jegyzett, szerződése pedig 2025 nyaráig érvényes.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3018224119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigChris 2023.09.28. 20:38:24

Adja az ég! Én már tavasztól nem kívánom látni Torino környékén.

ZED! 2023.09.28. 21:04:03

Már akkor tudtam, hogy nem Ő a megoldás az edző problémára... Idióta Agnelli meg viszzahívta!

MdewC 2023.09.28. 21:06:56

Nekem ez kicsit gyanús.

Gaben Smith 2023.09.28. 22:02:16

Istenem ilyen jo hirt is reg olvastam ,egybol derus lettem :)

JuveMI 2023.09.28. 22:39:31

Áhhh... valószínűleg túl sokat ittam... számomra De Zerbi lenne maga a Jelenések könyve!

Rikoo 2023.09.28. 22:41:10

@Gaben Smith: Legutóbb is ez volt, sokan várták a távozását, utána meg sikerült kinevezni Sarrit, akit szinte mindenkit ostorozott egy évig. Tisztelet a kivételnek.
A következő évben meg gyakorlatilag edző nélkül voltunk, mert Pirlot elég nehéz annak nevezni tapasztalat nélkül.
Apropó Pirlo. Amit a Karagümrüknél megúszott, azt valószínűleg nem fogja a Sampdorianál. Vissza kellene vezetni a csapatot a Serie A-ba, ezzel szemben 7 meccs alatt 3 pontot gyűjtöttek és a 17. helyen állnak jelenleg, de még lejjebb kerülhetnek, ha a Lecco és a Spezia bepótolja a meccseiket.

west30 2023.09.29. 02:15:23

Szamomra ez a Ruganis tortenet valami elkepeszto,vegre ott tartunk,hogy nyaron tavozna,erre mi hosszabbitank vele.Nem volt eleg tanulo penz Sando,Raibot vagy De Sciglio esete?

venember83 2023.09.29. 06:33:46

@Rikoo: nagy hitelt nem adok a pletykáknak, mert mindenféle információ terjed folyamatosan, de mivel többen írják, talán közlésre méltó.

Gaben Smith 2023.09.29. 07:36:23

@Rikoo: en ertem honnan kozelited meg, viszont azt is vedd szamitasba , hogy a Marotta nelkul fejetlen csirkekent rohangalo Agnelli es tarsai dobtak ki Allegrit majd neveztek ki Sarrit es Pirlot. Aztan termeszetesen ujra Allegrit.
Ez igy csomagban mind az o szaruk . Ha lehet hinni a hireknek akkor egyik edzokinevezesben sem ertettek egyet mind a 3-an.
Szoval en onnan kozelitenem meg , attol,hogy egy pirlo es egy sarri nem sult el jol ( bar jobban mint a vol2 Allegri) az nem azt jelenti hogy allegrihez kell ragaszkodni. Valojaban mind a 3 kinevezés egy hatalmas hiba volt onmagaban is.
Szoval en nem ertek egyet azokkal akik azt mondjak ,hogy megnezte allegri ez a keret erre alkalmas es igy lehet a legtobb pontot gyujteni stb….
Azokkal meg vegkepp nem akik a pirlo es sarri kinevezes miatt/vegett arra hivatkoznak a valtas eseten hogy emlekszel hogy megszivtuk veluk is.

Il Principino 2023.09.29. 07:37:12

@Rikoo: apró reménymorzsa az antiallegristáknak :D

JeetTrader 2023.09.29. 08:31:06

Még ha így is lesz, az örökös kérdés amiről szokás megfeledkezni, hogy vajon ki érkezik akkor Allegri helyére?

Azért nem kicsit furcsa ez a kijelentő mód..."szezon végén meg fognak egyezni a korai lezárásról." Mégis honnan tudhatna ilyesmit bárki az érintetteken kívül? A szezon még csak most kezdődött. Tuti nem a szezon elején beszélném meg az edzővel H a végén távozik...mégis milyen lenne a motivációja és a hozzáállása?
Bár ami meg ez ellen szól h legyen ideje új kalandot keresni...na meglátjuk.

venember83 2023.09.29. 08:36:06

@JeetTrader: előző szezon közben/végén is megbeszélhették akár, de ez mind csak pletyka, számtalan forgatókönyv képzelhető el, túl nagy hitelt kár adni bármelyiknek is.

FAF 2023.09.29. 09:06:44

@Rikoo: Miért most van edzőnk? A múltból nem lehet megélni és annak az utolsó két éve is szenvedés volt már a játék tekintetében. Most meg már eredmény sincs.
Nem tudhatjuk ki jön és hogy beválik-e de inkább próbálkozzunk mással mint hogy bennemaradjunk a posványban. Az említett két edző közel nem kapott ennyi bizalmat pedig ha az eredményeket nézzük nem voltak rosszabbak.

Juve1985 2023.09.29. 09:29:29

Én nem szeretem a pezsgőt, de ha kidobják én biztos veszek valami jót és iszom az egészségére és reménykedem, hogy soha, de soha többet ne legyen olyan edzőnk aki ennyire nem jó semmiben. Persze nem tudhatjuk ki lesz a következő, de szerintem ennél csak jobb lehet. Az elmúlt két évben szinte gyötrelem a meccseinket nézni pedig az elmúlt 25 évben volt szerencsém elég sokat látni.

steven.h 2023.09.29. 10:46:09

@west30: Nekem Ruganival kapcsolatban csak a fizetése böki a csőrömet, ha ezt lehetne mondjuk felezni tőlem nyugodtan maradhat, rotációban igazából van haszna, Lecce ellen sem volt rossz.

@Rikoo: pont valamelyik nap jutott eszembe, hogy vajon hogy muzsikálhat, de csak beigazolódni látszik az amit párszor már leírtam vele kapcsolatban, hogy ott Tudor volt a nagymenő mind közül. Nem is értem hogy lehet munkanélküli.

@Pilsnerurquell: isten mentsen megint egy felmelegített káposztától, semmi szükségünk Contéra, van más Juventus kötődésű edző is a piacon vagy mozdítható aki szerintem jobb lenne.

@venember83: fura forgatókönyv lenne, csak nehogy valami meglepetés ember legyen, aki tényleg helyrerázza őket és hosszú távú megoldás lenne nekik

Thuglife! 2023.09.29. 10:49:09

Az Eb után Spalletti-Allegri helycsere?
Felfelé bukik arcvesztés nélkül.
Valami oka csak volt hogy itt volt a kopasz.biztos nem Ruganit akarta megnézni.
Az olasz válogatott nézése nélkül még megvolnék.

FAF 2023.09.29. 11:03:36

@Thuglife!: Isten mentse meg az olasz válogatottat tőle.

SuperTrezi 2023.09.29. 11:12:56

@west30: Kispadra nem lenne annyira rossz szerintem, nem pofázik, bevethető, néha képes focistára emlékeztetni, mikor bevetik, de a bérétől nekem kihullik a hajam évek óta. 3,5 millió, te jó isten... A szerepe alapján legföljebb a negyedét kéne keresnie. Persze, hogy szívesen maradna még akkor is, ha 2 millára csökkentjük.

Pilsnerurquell 2023.09.29. 11:44:23

@steven.h: Lehet...Bàr nekem nagyon tetszett ahogyan tudta tüzelni a csapatot és veretlenül meglett a Scudetto Sanyi bà(Del Piero)utolsó szezonjàban.

Igaz meglehetősen zsebbe nyúlós móka lenne mert szerintem a fél keretet kukàznà és új stàb is kellene neki. Én örülnék Contenak, de lehet igazad van neked is a felmelegített kàposztàval...

west30 2023.09.29. 15:17:57

@steven.h: @SuperTrezi: Nem csak a fizetes a lenyeg,persze az is komoly tenyezo.Ruganinak,vagy pl a tobbi jomadarnak akiket emlitettem semmi erteke.Peldaul ha De Winter lenne helyette,meg evek mulva is remelhetnenk penzt erte,viszont Rugani erteke a piacon 0.Ez a jatekospolitika egyaltalan nem kifezetodo semmilyen teren.

Juvebest 2023.09.29. 19:10:52

Szerintem semmi nem lesz Allegri menesztéséből. Itt a szerződése lejártával köszönnek el tőle. Semmi lóvé nincs a klubnál, igazolja a nyári mercato. Allegri meg nem mond le magától. Balhés a klub sajnos. Bonucci ügy Pogba sztori, adósság. És a játékunk sem fenomenális. Nem tudom mivel fog még magyarázkodni a mesterünk

Juvebest 2023.09.29. 19:13:01

Ruganival alapból nincs bajom Sandro, Danilo sem jobb nála csak Allegrinél

Shyr Kahn 2023.09.29. 19:27:35

@Rikoo: Sarri legalabb kihozta a tamadokbol a maximumot. Mind CR, mind Dybala csucs volt abban az evben, de leginkabb az utobbi.

@west30: Rugani meg mindig megbizhatobb az utobbi evekben, mint a legtobb vedonk. Sot! Mostanaban joval erettebb, mint korabban. En ugy vagyok vele, hogy ha a fizucsokkentest is bevallaja, akkor semmi veszitenivalonk nincs. A piaci erteke meg kb semmit sem jelent, mert ugy tunik olcson is a Juvet tamogatna.

@Pilsnerurquell: Bar sokan nem csipik Conte-t, de ha csapatepitesrol es motivaciorol van szo, akkor nem igen van nala jobb szakember, aki jelenleg elerheto lenne. A szemelyes ellenerzeseket felre kellene tenni es azt nezni, hogy most/jovore mi lehet szamunkra a legjobb. Conte ott kell, hogy legyen a lehetseges jeloltek kozott (ha addig nem talal maganak csapatot).

Shyr Kahn 2023.09.29. 19:29:26

Ami a vezetoseg tenykedeset illeti... hoztak egy jo dontust Del Neri utan... majd bejott nekik egy motivalt/jo csapat elere kinevezni az akkoriban strategiailag toppon levo Allegrit, de azota sajnos a donteseik rosszul sultek el.

Bundesz 2023.09.29. 19:49:02

@Gaben Smith: Végre valaki ugyan úgy látja, ahogyan én is gondolom! Ennek a rémálomnak akkor lesz vége, ha elmegy Allegri, és egy ambiciózus edzőt hozunk, nem pedig egy tűzoltást. Sarri és Pirlo az volt, Sarri egy másodosztályú edző, Pirlo sajnos még tanuló fázisban van. Akkoriban, ha találtak volna egy normális edzőt, nem vártak volna az utolsó percig, talán nem itt tartanánk. Ez mit sem változtat, Allegri lapát! Jöhet egy megfontolt, de fiatal győzni akaró edző! Komolyan még Marco Rossi is helyre tenné a bandát.??

Juvino 2023.09.29. 23:28:21

Rugani nagyon kellemes meglepetes az utso 3-4 meccsen, ami kb az elmult egy ev. Ilyen keves jatekkal ez kifejezetten atlagon feluli teljesitmeny(nem gondoltam,h valaha ilyet mondok Rugorol). Mindez es a jo termeszete 1-1,5 mill fizetessel tokeletes.

babo0410 2023.09.29. 23:59:32

Gasperini! Hagyjuk már békén őt! Tipikusan az az edző, aki egy Atalantából kihozza a maximumot, de ennyi. Gasperinit nagy vétek lenne a Juve padjára ültetni. Ide egy fiatal, ambiciózus edző kell.

Galbandi 2023.09.30. 09:41:11

Hát Chiesát "a jelenlegi aktuális bérével" elég nehéz lesz megtartani. Többek között a Manchester United is élénken érdeklődik iránta. Most, hogy Antony és Sancho is kiesett a pikszisből, bérelt lenne helye is a kezdőben, és nekik bőven van lehetőségük arra, hogy a mostaninál jobb feltételeket kínáljanak. Szerintem van mód arra, hogy megtartsuk Chiesát, de ahhoz a bérét kell meg kell emelni és nem csak ígérgetni.

Juvino 2023.09.30. 15:53:46

@babo0410: Ő az az edzo, aki tud csapatot epiteni, van Juves kotodese, stabil teljesitmenyre kepes a csapataval es nem kerulne sokba. A maximum kihozasat meg ki tudja? A jelenleginel mindenkeppen jobb valasztas lenne!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása