Közel állunk Rovella, Pellegrini és De Winter távozásához

rovella_nicolo_juventus.jpgGianluca Di Marzio tegnap este megerősítette a Nicolò Rovella távozásával kapcsolatos pletykákat, a Lazio szeretné megszerezni a fiatal olasz középpályást, a Juventus pedig 24 millió eurót kér érte. A távozása esetén az Öreg Hölgy egy másik játékost szerződtethet.

Alfredo Pedullà szerint Nicolò Rovella beleegyezett a Lazióhoz igazolásba, a fővárosi klub pedig jelenleg azon dolgozik, hogy megszerezze úgy Luca Pellegrinit, mint Nicolò Rovellát.

Giovanni Albanese is hasonló értesüléseket osztott meg, a Juventus és a Lazio képviselői kölcsönben és kivásárlási kötelezettségben állapodhatnak meg mindkét fiatal játékos esetében.

Egy másik távozó Koni De Winter, a TuttoJuve szerint megvolt a sikeres egyezkedés a Genoa képviselőivel, de a számok tekintetében még nem sikerült megegyezni, a játékos kölcsönben, kivásárlási kötelezettséggel csatlakozhat a várhatóan bennmaradásért küzdő klubhoz.

Giovanni Albanese szerint a mai napon már orvosira jelentkezhet Koni De Winter, aki kölcsönben, feltételes kötelező kivásárlással csatlakozhat a Genoa együtteséhez, és a Juventus így 10 millió euróért értékesítheti a védőt.

Nicolò Schira szerint Sofyan Amrabat végül a Manchester Unitedhez fog csatlakozni, az olasz Sky Sport pedig tudni véli, hogy Nicolò Rovella távozása esetén Khéphren Thuramra csaphat le az Öreg Hölgy.

Egy másik távozó Denis Zakaria, Fabrizio Romano hírei szerint a Juventusnak sikerült megegyeznie a Monaco csapatával 20 millió eurós árban, illetve a Juventus egy esetleges jövőbeli értékesítésből is százalékot kap. A játékossal már megállapodott a francia klub, és a svájci középpályás hamarosan áteshet az orvosi vizsgálatokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4218190949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2023.08.11. 06:27:53

Ez egy korrekt ar lenne Rovellaert jelenlegi helyzetben,sajnos a srac fizikailag kevesnek tunik.

RobJuW34 2023.08.11. 06:41:54

Amúgy az thuran gyerek elég jó szerintem vele jól járnánk

venember83 2023.08.11. 07:50:08

@west30: a Juventusnál Di María is sérülékeny volt, azóta meg a Benficánál az első hat meccsen négy gólt és egy gólpasszt jegyzett. Amióta Ramsey elhagyta a Juventust, semmilyen sérülése nem volt. Vicc, ami a Juventusnál zajlik, számos szempontból.

bianconeri81 2023.08.11. 08:22:04

@venember83: itt kemény edzések vannak. pl Pogba kb egy éve mindig a következő hónap elején-végén lesz elérhető, aztán mikor ott az idö akkor érdekes módon megint sérült... az alapozásra teljes értékü lesz...- aztán most meg majd szeptemberben... :) Nem akar ö focizni( dolgozni) anno amit nyertünk rajta a MU-ba igazolásakor,most szépen el is viszi...

Egyébként állítólag azért állunk vissza,mert a védekezésünk nulla és átrohannak rajtunk. Személyi változás szerintem ebben nem történt, gondolom akkor érdemi sem fog történni.
Van aki szerint Rovella fizikailag gyenge, akkor Pogba? Spórolni kell vezényszónál Pogba,Sandro,Bonucci marad, van hely a padon. Pletykaszinten téma Partey,Kessie,Lukaku- ezen bérek ugyan miböl gazdálkodhatóak ki?

Gaben Smith 2023.08.11. 08:50:20

Komolyan en csak pislogok…Rovellat miért kell elherdálni? Ha jol tudom ,de javítsatok ki a tavalyi szezonban a Monzában a liga egyik legjobbja volt a posztján.
Teljesen értelmezhetetlen ez a nyár.
Bezzeg Bonucci,Sandro meg Pogba itt rontja a levegőt na az o fizetésüket kellene kigyomlálni a koltsegvetesbol nem Rovellat eladni.
Lelekörlő az utobbi evek Juventusanak szoritani minden evben azt hiszed nincs lejebb aztan megis van mindig sikerül visszalepni…

juve28adam 2023.08.11. 09:26:23

@Gaben Smith: Rovellára se lehet számítani, lehet összekeverem mással, de mintha úgy rémlene, hogy többször is sérült volt, na meg ugye itt az jelenleg is.
Szerintem annyira nagyot nem veszítünk vele.

2023.08.11. 09:45:42

Olvastam egy jópár hozzászólásban, hogy kukásnak, és afrikainak, vagy afrikásnak hívták a Napolit. Nem tudom pontosan, miért, csak sejtem. Akkor most mi leszünk azok?

venember83 2023.08.11. 10:11:01

Schira: A Juve 8 millió eurót kér Luca Pellegrini értékesítéséért, kölcsön plusz kivásárlási kötelezettség keretében.
A Lazio rábólintott a kifizetés módjára, ám mindössze 5 millió eurót ajánl, továbbá arra kéri a Juventust, hogy fizesse a balhátvéd bérének legalább a felét a kölcsön időtartama alatt. Luca Pellegrini szeretne a Lazióhoz csatlakozni.

GabeTR 2023.08.11. 10:47:54

@LacaGLJuve: Ha rákeresel a "naples garbage problem" kifejezésre, akkor megérted miért hívják őket kukásoknak. Egy észak olasz szerint pedig Rómától délre a csizma már Afrika :)

DelPiero2 2023.08.11. 10:48:10

@venember83: én úgy tudtam Ramsey a válogatott meccsekre épült fel, és az első évében amikor elment még a klubcsapatában is sérült volt.

Leram7 2023.08.11. 10:53:49

Meg kell tartani Rovellát, egy esélyt kell, hogy kapjon és erre most van a legjobb idő.

OFF: Harry Kane 100 + 20M ért megy a bayernbe, micsoda hiba a bayerntől. 1 év van hátra szerződéséből...

OFF2: Caicedo 130M euroért megy a poolba. 5M-ért vették és 1 évet játszott a PL-ben a brightonban. Illetve mekkora hiba a chelseatől, hogy minden jöttmentet megvesznek, de ide nincsen már 10M+. Ki érti a mai átigazolásokat?

Nálunk meg Zakaria, Rovellam, Pellegrini együtt nem érne el 50M-et aladási oldalon.

venember83 2023.08.11. 11:33:21

@Leram7: akkor kell megtartani, ha kap esélyt. De nem úgy tűnik. El kell engedni, Sarri alatt hátha viszi valamire, sokkal jobb, mintha a Juve padján vagy a J|Medical töltené a drága idejét fiatalon, amikor a legtöbbet tanulhatna.

Pavel1988 2023.08.11. 11:40:02

Rovellát szerintem nagy hiba elengedni, főleg egy riválishoz.
Fizikálisan egyelőre nincs azon a szinten, hogy a Juvéban kezdő legyen de idén Fagioli alternatívaként én megadnám neki az esélyt. Emellett azért szerintem még túl van misztifikálva az Ő tudása.
Zakaria eladása nagyon fontos volt, közben úgy látom De Winter is célegyenesben.

Nekem egy 3-4-3-as felállás tetszene a legjobban, így Iling és Chiesa is a helyén játszhatna. Ehhez nem belső középpályások kellenének, inkább az előbb említett két név mögé 2 játékos.

Giuntolinak úgy érzem át kell alakítania a Juvéről kialakított képet is, miszerint bárkinek letoljuk a gatyánkat ha kapunk egy kölcsönajánlatot az egyik játékosunkért. Nagyon nehéz helyzetben van, nem irigylem.

Rikoo 2023.08.11. 11:42:29

@venember83: Valószínűleg egész szezonban ülne a padon, főleg ha még igazolni is akarunk a következő 3 hétben valakit a középpályára.
Mondjuk alapból úgy jött, hogy csak a tőkenyereség volt a cél, mert ingyen is leigazolhattuk volna a lejáró szerződése miatt, ehelyett bevontunk túlárazott játékosokat érthetetlen módon, aztán valahogy kijött 0-ra az üzlet.

venember83 2023.08.11. 12:21:01

@Rikoo: először azt mondták, Zakaria távozásával érkezhet egy középpályás, most Rovella távozásával igazolhat másik középpályást a Juve. Közben meg valószínűleg Miretti is távozik, legalább lesz hely az érkezőnek. Kár, hogy Paredes már nem elérhető.

Ui. Rosszindulatú feltételezésem, hogy eleve érkezett volna középpályás, csak éppen előbb el kellett passzolni ezt a pár játékost, akik amúgy sem szerepeltek a mester terveiben. Csodálkozok, hogy McK még a keretben van.

Rikoo 2023.08.11. 12:55:12

@venember83: Jó, de itt már az is kérdés, hogy a játékos mit akar. Ha Rovella nem látja a saját helyét a csapatban, akkor nincs miről beszélni.
Mondjuk én biztosan nem erőltetném Locatellit középen, katasztrófa amit ott csinál, a teljes csapatra káros a teljesítménye.
Nem tudjuk vele birtokolni a labdát, de cserébe még 0 amit hozzátesz a támadásokhoz.

"Csodálkozok, hogy McK még a keretben van."
Mivel nincs sok olyan játékosunk, aki képes hozzátenni a támadásokhoz, így egyelőre van helye. Jó lenne végre igazolni egy tkp-t, de megint nincs tervben ilyen játékos...
Remélhetőleg igazolunk még vagy 3 vkp-t, aztán húzunk egy falat a kapunk elé.

Leram7 2023.08.11. 12:55:59

@venember83: Először úgy tűnt, hogy Fagioli sem kap esélyt, aztán stabil kezdő lett a szezon végére.

Loca, Rabiot, Fagioli, Rovella, Barrenechea elég a szezonra. Pogba pedig, ha fog játszani, akkor örülünk, de valószínűleg nem fog. Miretti kölcsönadása remélem megvalósul, mert ő még nem érett meg.

venember83 2023.08.11. 13:22:52

@Rikoo: "Jó lenne végre igazolni egy tkp-t"

Szegény Allegrinek megint nincs kivel támadófutballt játszania.

Rikoo 2023.08.11. 13:26:46

@Leram7: Na ebből úgy néz ki, hogy Rovellát eladjuk, Barrenechea pedig megy kölcsönbe.

@venember83: Lesz mire hivatkozni. Lehet direkt építünk lyukas kereteket minden évben.

Wizzurah 2023.08.11. 13:36:09

Rovellát én is sajnálom, de igazából sérülékeny. Nálunk meg mindenki az, így esetleg lesérülne hónapokra, akkor utána már semmit sem tudnánk belőle kiszedni, úgy eltűnne a semmiben, mint Zaniolo. Éppen eleget kockáztatunk és szívtunk Chiesa miatt is, nemrég még 100 millióért is vitték volna, volt egy komoly sérülése, nehezen találja régi önmagát, most már 40-ért, ha vinnék. A mai olasz fiatal tehetségek meg messze vannak az elittől szerintem.
Én elhiszem, hogy tehetséges ez a Rovella, de egy hurka, nem látom, hogy olyan szinten fejlődne, ahogy azt az ő korában kellene, ahogy pl. egy Fagioli tette és élt a lehetőséggel.
Most lehet itt fikázni pl. Keant, meg nem egy sztárjátékos, de meg lehet fejlődni, hogy micsoda átváltozáson ment keresztül az elmúlt 2-3 szezonban, olyan szintű izomzatot és fizikális fejlődésen ment keresztül, amin Rovella nem fog.
Ha ebből tényleg megvesszük Thuramot, aki szerintem keresztbe lenyeli a kis olaszt, akkor azt én személy szerint igen jó üzletnek tartom.
Zakariat én nem adnám el, bár a jelenlegi edzőnknél neki sajnos nincs esélye, bár kinek van, lutri az egész...
De winternél úgy érné meg, hogy kb 30-40%-ot kapjunk a további igazolási díjából. 10 millió egy ígéretes védőért, aki érne 30-at is akár csak egy fél jó szezon után is, amikor nem vagyunk eleresztve védőkkel, hát fene tudja... Mert szerintem fizikálisan és fejben ő is sokat fejlődött, míg most a Huijsent majmoljuk ugyebár, aki azon kívül, hogy magas, mint az állat, egy hurka, bár tény, hogy tehetséges. Csak azt nem értem, hogy akkor most őt majmoljuk, felfejlesztjük és mire 21 éves lesz őt is elpasszoljuk majd 10 körül? Ennek nem látom a gazdasági hasznát sem, mert szerintem egy gyerek felfejlesztésébe és hogy profi szinten legyen 20-22 éves korára, simán bele kell hogy fektessen egy top klub 10 millió eurót. De hát ők tudják...

Wizzurah 2023.08.11. 13:37:07

Kean-es résznél kihagytam, hogy meg lehet nézni, hova fejlődött. Elnézést a hibáért.

venember83 2023.08.11. 13:46:37

@Rikoo: "Lesz mire hivatkozni."

A mester elkötelezett híveinek mindenképpen.

Juvino 2023.08.11. 14:20:22

@Leram7: Miretti jol indult, csak hat a Mester...hogy is mondjam...megtanitotta vedekezni. Ebben az eletkorban, a fejlodesenek ebben a szakaszaban, teljesen kiolte belole a batorsagot, az elore gondolkodast, gyakorlatilag megrontotta! A fociban is kellene hozni egy gyermekvedelmi torvenyt a hasonlo mentalitasu edzok miatt, mint a mi szeretett mesterunk, akiknek a kezebe csak 25+ jatekost szabadna adni. Es mindenki boldog lenne:))

Rocky80 2023.08.11. 14:53:48

@venember83: kóstolgatunk, kóstolgatunk? :D

Rocky80 2023.08.11. 14:55:31

@Juvino: ez a megrontás dolog még nem merült fel a Mesterrel kapcsolatban, ez se pozitív, de legalább újdonság! :D

Leram7 2023.08.11. 15:16:47

@Juvino: Szerintem ez nem így van. Miretti megkapta a lehetőséget bőségesen és nagyon sokat támadott is, voltak helyzetei, csak görcsös volt és nem jött össze neki a gól. Miretti esetében inkább dícsérni lehet Allegrit.

Ha megnézzük pl Vlahovicot, ott már Allegri szerepe inkább a rontás...

@Rikoo: Akit kihagytam McKennie, őt újraélesztettük. Remélem marad Rovella és kap esélyt.
Jövőre úgyis megy Rabiot, úgyhogy kelleni fog a kp.

west30 2023.08.11. 15:21:25

@venember83: Csak o nem a Juventusnal serult,ha nem minden eddigi csapatanal.Egyebkent ha nem lenne ilyen csoro a csapat megerne itt tartani es probalkozni vele,viszont penz nincs,ajanlat van erte,en nem kockaztatnek egy szezont vele,amiben lehet alig fog jatszani vagy ismet leserul,es utana majd sak dobalgatjuk kolcsonbe,mert senki sem fizet erte.

Del Pybala 2023.08.11. 15:35:31

A selejt Locatellit kene inkabb elpasszolni..

2023.08.11. 16:26:06

@Gaben Smith: Látszik, milyen csóró a Juve. Ez a mercato annyira színtelen, szagtalan, hogy nem volt olyan hír, amitől legalább kettőt megemelkedett volna a pulzusom. Vagy totál ismeretlenekkel hoznak szóba minket, igazolunk le, vagy olyanokat, akiket nemrég a Juve közelébe sem engedtek volna. Max labdaszedőnek. Én konkrétan semmit sem várok ettől a szezontól. Szép focit meg pláne nem, amíg ez az allegri nevű kókler itt rontja a levegőt és a keretet.

Rikoo 2023.08.11. 16:30:22

@MGB75: "Látszik, milyen csóró a Juve." Több, mint 100 millió eurós kárt okozott az UEFA a klubnak azzal, hogy kizárta az európai kupákból. Konkrétan most arra kell törekedni, hogy megfeleljen a vezetőség a szabályzatnak és ne legyen újabb büntetés amiatt, mert megszegjük a Settlement Agreementet.

Szerintem örüljünk annak, ha megtudjuk oldani ezt kiárusítás nélkül, de valószínűleg az a cél, hogy felteszünk minden egy lapra és muszáj lesz bejutni a Top4-be jövőre a Serie A-ba, mert ugye jövőre teljesen megváltozik minden.
30%-kal többet kapnak majd a klubok és bajnokságszerű lesz a rendezés is, nem lesznek csoportok.

Juvino 2023.08.11. 23:12:40

@Rocky80: Tudom,h te mindig veded, ezert respect neked, nem lehet egyszeru...nekem meg kinomban mar ilyenek jutnak eszembe:)
@Leram7: Sajnos nem csak Vlahonal:(
Miretti jol indult, korabban rugdosta a golokat, majd felkerult a nagycsapathoz es az elso par meccs igeretes teljesitmenye utan tortent vmi...tol sokat tamadott es el lett neki magyarazva,h ez nem jo! Ha tovabbra is sokat tamadott volna, es nem tartja be a mester utmutatasait,nem is jatszott volna ennyit. Sajna en a mestert latom emogott

JuveMI 2023.08.11. 23:21:46

Olvasgatom az eligazolási híreket, de nem igazán van pozitív véleményem... talán annyi, hogy az Úr adjon erőt Vlahovic megtartásában!
Viszont egy ideje szöget ütött a fejembe... hogy a reál és a Next Gen elleni összefoglalók furcsák voltak valamiért számomra... aztán meg úgy éreztem, hogy 433-ban játszottunk...
de inkább csak be vagyok b@szva...

alexGicamo 2023.08.12. 06:58:55

@venember83: Ilyen feltételekkel nem engedném el . Toronyóra lánccal nem kéne a rómaiaknak ?!

GioTrap 2023.08.12. 07:00:33

Én tudom rosszul, vagy direkt nem beszél róla senki hogy most kellett kifizetni 60 milliót Kean, Locatelli párosért. Azért ez fontos infó lenne azoknak akik kiabálnak hogy nem jön senki. Csóróság van így ez is nagy pénz. Azért meg a Juvét hibáztatni hogy Rovella sokat sérült amikor eddig nem is itt játszott. Sokszor úgy érzem, hogy itt egyesek direkt szar hangulat akarnak kelteni

venember83 2023.08.12. 08:24:12

@GioTrap: most kezdődik a kifizetés. Gondolom, hogy több év alatt kell kifizetni, nem egyszerre. Másrészt meg a Barcelona is lóg mindenféle kluboknak súlyos eurótízmilliókkal (pl. Coutinho és Pjanić transzfer miatt) mindenféle következmények nélkül. Szóval emiatt azért olyan nagyon kár aggódni, majd megoldják a kedves torinói klubvezetòk előbb-utóbb.

@alexGicamo: hasonlóan érzek/gondolom, vicces a Lazio álláspontja.

GioTrap 2023.08.12. 11:54:00

@venember83: Más! Lehet tudni mi van a lengyel portássunkkal?

Khedira 2023.08.12. 13:54:48

Off:
Bonucsicska megint 'csögösködik. +2 millió euró fontosabb, mint tisztességesen elbúcsúzni egy olysn klubbtól, amellyel kölcsönösen rengeteget köszönhetnek egymásnak. Ilyen egy egoista barmot ritkaság találni. És finom voltam. Takarózzon! A soha viszont nem látásra!

GioTrap 2023.08.12. 14:31:08

@Khedira: Rájött hogy a kutyának sem kell... Persze mi tartsuk meg (egyes szurkoló társak szerint)

Ethan Hunt 2023.08.12. 16:21:11

@Khedira: Nagyon keményen oltjuk a" jó öreg" Leót, kb. köpni-nyelni nem tud, de úgy látszik a fejére hullik az a sok szar, amit kavart az évek alatt és betemeti. Ha nem tudnék róla elképzelni bármit, még sajnálnám is, de így csak azt várom, hogy mikor tűnik el a fenébe a Juventustól jó messzire...

Remélem, ha már nem lesz a klubnál, pár embernek megered a nyelve a "dolgairól", amikről még nem tudunk...

Rocky80 2023.08.12. 19:46:16

@Ethan Hunt: milyen oltásokról tudsz? Miket kap?

Ethan Hunt 2023.08.12. 20:35:10

@Rocky80: Talán nem jó kifejezést használtam, bocs, ha félrevezettelek! Csak, ahogy jönnek a hírek, ahogy keménykedünk vele (pedig próbálkozna mindennel, hogy visszatérjen) és hajthatatlanok vagyunk az irányába...

Most irkáltak olyanokat, hogy már múlt szezon végén is közöltük vele, hogy jövőre távoznia kell, de talán abban is bízva, hogy edzőváltás lesz, hallani sem akart róla, aztán most már kb. ég a ház és lassan leesik neki, hogy itt nincs tovább...

Juventina7 2023.08.13. 13:47:34

Mikor végül SMS az arab milliókat választotta, azzal vígasztaltam magam, hogy így legalább nem kellett Rovellát beáldozni az üzlet részeként. Erre csak odakerül a szöszke…érthetetlen vagyis értem én, annyira porzik a költségvetés, hogy minden mozdítható játékos mehet. Na de akkor legalább ne nevetséges összegért, egy fiatal tehetség esetében. Ehhez képest Caicedo?
Egyébként mi alapján állítják őt be sérülékenynek, Monzában mennyit is volt sérült az egész szezon alatt?
Azért azt se feledjük, hogy a Juvénál évek óta kritikán aluli az erőnléti stáb munkája..

Juventina7 2023.08.13. 13:52:09

Már rég volt Berardi pletyka a Juvéval, ma ismét bedobták…annyira várom már h elvigye egy arab klub h soha ne kelljen többet Berardi-Juve híreket hallanom/olvasnom. Ő aztán tényleg egy közèpszerű játékos, kerülje el jó messzire Torinó szebbik felét.

2023.08.13. 13:59:02

@Juventina7: Berardit vagy Lukakut néznéd inkább?:):)

Juventina7 2023.08.13. 15:41:27

@LacaGLJuve: Egyiket sem, pedig felsejlik előttem egy Amauri korszak is, remélem, hogy nem kell újra átélnem hasonló mélységeket. Ettől az élménytől mindenképp megfosztanám magam.

2023.08.13. 16:22:08

@Juventina7: Milyen jó lenne, ha ilyenek közül kellene választani, mint mondjuk Mandzukic és Tevez. Az a legdurvább, hogy a Juve szurkolói oldalakon már kb 25 cikkben Lukakuról van szó. A hideg kiráz.
Hogy tetszett az Atalanta ellen a kis kedvenced?

Juventina7 2023.08.13. 17:38:27

@LacaGLJuve: Bevallom nem láttam, épp holiday mode-ot tolok, de mennyit is kapott 15-20 percet? Remélem ügyes, ígéretes volt.
Aki látta a meccset, milyennek láttad/láttátok Kenant? Az ő jelenléte az első csapatnál vígasztal kicsit a Rovella miatti gyászomban.
Egyébként már előző szezon végén is betehette volna őt a mister legalább kis időre a nagyokhoz. De mindegy is, a lényeg, hogy most már itt van (amíg persze el nem adjuk őt is)… :)

Juventina7 2023.08.13. 19:20:28

@Juventina7: @LacaGLJuve: Ma meg a Next Gen meccsen 2 gól és egy gólpassz tőle, 24 órán belül az Atalanta elleni meccshez képest, szép munka. :))))

2023.08.13. 23:35:32

@Juventina7: magabiztos volt Kenan, nem volt annyira kimagasló, mint Soule például, de kevés időt kapott. Jó lesz nagyon a srác ez nyilvánvaló. Minden fiatal szerintem bizonyította, hogy simán elférnének a csapatban már.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása