Weah: „A legjobbamat akarom nyújtani Cuadrado utódjaként”

weah_timothy_elso_sajtotajekoztato_mannaval_es_giuntolival.jpgTimothy Weah ma hivatalosan bemutatkozott a sajtónak a Juventus játékosaként, és teljesen rendkívüli örömről beszélt, no meg rendkívüli felelősségről is.

„Az első napok? Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a Juventusnál, ezt áldásnak tekintem magam és a családom számára. Köszönet jár a klubnak ezért a lehetőségért, megtiszteltetés számomra, hogy viselhetem a bianconero mezt.

A Juventushoz csatlakozni nagyon egyszerű döntés volt. Amint hallottam az érdeklődésükről, azonnal csatlakozni akartam. Az apám mindig támogatott engem,és mindig a Juventus szurkolója volt, véletlen volt, hogy ide kerülhettem.

Sok a bajnok a Juventusnál, és már sokat foglalkoztam azzal, hogy a Juventushoz kerüljek. Nagyszerű kihívás vár rám, de profiként dolgoznom kell, és meg akarok mindent hallgatni, amit mondanak nekem. Megpróbálom majd feszegetni a határaimat már az első naptól.

A szerepköröm? Tavaly voltam szélső támadó, és ezt elég természetesen kezeltem, de próbáltam minél jobban alkalmazkodni a védekező fázishoz is. Játékosként 100%-ban elkötelezettje vagyok a klubnak és a csapatnak, mindent megteszek, amit az edző kér tőlem, szerepkörtől függetlenül.

A nyomás Juan Cuadrado utódaként? Természetesen ez felelősség, ő fantasztikus dolgokat ért el ennél a klubnál. Bizonyosan nagyszerű futballistája volt a Juventusnak, inspiráló ez számomra. Remélem, hogy a legjobbamat tudom majd hozni, keményen fogok dolgozni. Nagy kihívás lesz, de készen állok.

Az első napok itt fantasztikusak voltak, a keret figyel mindenkire, aki csatlakozik. Jonathan David? Az egyik legjobb barátom, kérdezősködött a klubról. Mondtam, hogy ha csatlakozik, akkor készen kell állnia a kemény munkára.

Az évek során figyeltem az olasz bajnokságot, ez a világ egyik legszebb bajnoksága. A verseny szintje nagyon magas, a futball szintje rendkívül magas. Örülök, hogy itt lehetek, és megtapasztalhatom ennek a bajnokságnak a jellemzőit.

Ki a példakép a védelem jobb oldalán? Juan Cuadradót mondanám, hozzám hasonló jellemzőkkel rendelkezik, a játékom módja és a helyezkedésem tekintetében, én viszont nagyon fiatal védő vagyok, és rengeteget kell tanulnom. Remélem, hogy az edző minden nap segítségemre lesz, készen állok arra, hogy teljességgel kövessem az utasításait.

Massimiliano Allegri? Ő nagyszerű ember, és egyben nagyszerű edző is. Nagyon figyelmes és precíz az edzéseken is. Azt mondta nekem, hogy figyeljek, és ne csak tőle, hanem a csapattársaktól is tanuljak. Remélem, hogy képes leszek fejlődni, és még jobb futballistává válhatok.

A 22-es mez? Ez régi történet. Először is a születésnapom február 22-én van, s ezen kívül édesanyám ezt a számot adta nekem, amikor elkezdtem futballozni. Megígértem magamnak, hogy az összes klubnál ezt a számot fogom viselni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518174696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2023.07.20. 21:01:14

Bazzeg, hát pont elküldték mellőle a példaképet... :(

alexGicamo 2023.07.21. 09:28:13

Nagyon kíváncsi vagyok rá ! Rendkívül nagy tisztelettel beszél szeretett klubunkról, ami már 1 jó pont nálam .
Alázatosnak tűnik, majd meglátjuk, a pályán is látható lesz - e ez a hozzáállásán .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása