HIVATALOS: A Juventus kezdeményezte kilépését a Szuperligából

juventus_press_release.jpgElsőként a spanyol Relevo számolt be arról, hogy a Juventus értesítette az ügyben mindeddig makacsul kitartó másik két klubot, a Real Madridot és a Barcelonát, hogy kezdeményezte az Európai Szuperligából való kiváláshoz vezető jogi eljárást. Az eljárás több hetet vesz igénybe, de a döntés megszületett a klub részéről. A Diario AS szerint a legfőbb ok az volt, hogy az európai klubküzdelmekből való ötéves kizárást helyezett kilátásba az UEFA, s ezért kezdeményezett párbeszédet a Juve ezzel a lépéssel.

"A sajtóban ma megjelent értesülésekre hivatkozva a Juventus Football Club ezúton ad tájékoztatást arról, hogy közleményt továbbított a két fennmaradó klubnak, amelyek a Juventushoz hasonlóan nem léptek vissza a Szuperliga projekttől (FC Barcelona és Real Madrid CF), hogy kezdeményezze a három klub közötti megbeszélést a Juventus lehetséges kilépéséről a Szuperliga projektből.

A klub a törvények értelmében a fentiekkel kapcsolatos megbeszélések és kiértékelésék végén folytatja majd a tájékoztatást, tisztázva, hogy a közlemény tartalmával kapcsolatosan a sajtóban megjelent rekonstrukciók közül sok (beleértve az UEFA állítólagos fenyegetéseit a szankciókkal kapcsolatosan) nem igaz. A Szuperliga projekttel kapcsolatos további információkért hivatkozzanak a klub által 2021 április 19-én és 21-én kiadott sajtóközleményekre." - kommentálta a sajtóhíreket a Juventus hivatalos közleménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1418140714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2023.06.06. 20:36:29

Már akkor dobbantani kellett volna ebből, amikor a többi klub is tette, csak Agnelli alatt nagy f@sz volt...
Nem volt buta kezdeményezés, de mit kiderült, az UEFA tudta nélkül Európában senki nem rúghat labdába.

venember83 2023.06.06. 20:48:25

Megpróbálták megmenteni a futballt, Samu, és meg is mentették, de nem nekem.

west30 2023.06.06. 20:49:34

Atyaeg de szanalmas egy klub lett ez,nem csak ez a hir,de a tobbi is borzalmas ami kering az elmult orakban.Halott klub,abban az egyben remenykedhetunk,hogy vegre eladjak a klubbot valaki olyannak akit erdekel is, es foglalkozni is akar vele.

Gaben Smith 2023.06.06. 20:55:02

Majd akkor lehet versenyezni a kiegett lejaro szerzodes emberekért meg a pl kiscsapatokkal fratesiert.
Ez a realitas nem kell itt nagy celokra vagyni ehhez meg jo allegri is.
El meneteles meg 4-ben vegezni azt kesz.

Attilio79 2023.06.06. 21:05:50

Vége a klubnak. Amúgy röhögnék, ha kilépés után is jönne az 5 éves eltiltás.
Az uefa gittegylet lenyomta a Juventus nyomorék vezetőit.

insieme 2023.06.06. 21:27:42

@venember83: tudsz e arról, hogy vhol Gravina azt nyilatkozta:jó ez a vádalku, de igazából politikai döntés volt??
Hs ez igaz, akkor semmi esély az EU nál tett lépéseknek

2023.06.06. 21:31:58

Engem ez az egész nem érdekel. Majd lesz valami. Úgy sem, tudok változtatni rajta. Csak allegri sorsa érdekel. Ha marad, akkor befejezem mindenféle kapcsolatomat a Juventus-al, amíg itt rontja a levegőt. Nem fogom sehol követni a csapatot, semmilyen téren.

Type-R 2023.06.06. 21:41:00

Szánalmas beszari klub lettün. A szemüveges kövér gyerek, akit mindig utoljára választanak fociban és még ki is nevetik.
Hiába egy évtized Taljánia trónján, két BL döntő, még mindig semmibe vesznek. Leszünk valaha újra az a klub, amivel nem packáznak?

Bonav70 2023.06.06. 21:41:06

A camorra tanulhat az uefa,fifa mafiától.....az embernek kezd elege lenni ebből a fertőből.....korrupt senkiháziak!!!

Juventina7 2023.06.06. 21:46:59

Elkann szégyellje magát!
Mindeközben Perez papa lehet többet tesz a Juve becsületéért, mint maga Elkann!

twitter.com/diarioas/status/1666150465405321231?s=46&t=ZZNocEicdUJ-DIuJpmYWjg

Bonav70 2023.06.06. 21:56:48

Nézhetetlen Allegri taktika, folyton sérült a fél keret, folyton védekezünk aztán majd bemegy egy kontra, a vezetőség töketlen, az uefa szopat, az olasz szövetség szopat, bírók rendre ellenünk fújnak....semmi értelme ekkora ellenszélben...ezt egy csapat sem bírná el, pláne nem a jelenlegi keretünk a jelenlegi gerinctelen edzőnkkel.

Juventina7 2023.06.06. 22:16:53

Újabb szaftos hírbe futottam bele, mi lesz még itt? :D
www.bloomberg.com/news/articles/2023-06-06/italy-court-halts-billionaire-trial-in-elkann-win-against-mother

A Turin court on Tuesday accepted a request from the Elkann family to suspend an inheritance case that’s pitted Stellantis NV and Ferrari NV Chairman John Elkann against his mother Margherita Agnelli and threatened to call into question the billionaire clan’s control of its business empire.

Margherita Agnelli, 67, has challenged agreements on the inheritance from her father Gianni Agnelli, Italy’s most prominent postwar industrialist and at one time the country’s richest person, and her mother Marella Agnelli. Her claims are based on doubts about her mother’s legal residence at the time of her death. Margherita Agnelli is Gianni Agnelli’s last surviving child.

Rikster 2023.06.06. 23:00:09

Idén vajon hányszor lehet még ebbe a klubba belerúgni?! Tekintélyes sz**kupacban fetrengünk, de valaki vagy valamilyen körülmény még jobban beletud minket paszírozni. Szeretném hinni, hogy a szuperligs egy éven belül megmutatja magát és kiléphetünk ebből a UEFA licences sorozatokból.

delpi0823 2023.06.06. 23:10:36

@Gaben Smith: Miert szted ez a szuperliga megvalosithato volt?Mi a tokom ertelme maradt hogy 3 klub maradt?Annyi ertelme volt hogy mi lettunk megszopatva,a barca meg a real igy is azt csinal amit akar.Plane a barca milliardos adossagban uszik es ugyis igazolgat.Mar reg az elejen ki kellett volna lepnunk es akkor talan jovore is siman a blben szerepelnenk.Azon az uton kellett volna maradnunk amin Marrotta jart,es nem arra raterni amit Agnelli elkezdett 2018tol.Ez az uefa maffia is egy vicc.De ahogy ezt a szuperligat is kitalaltak az meg nagyobb vicc.Sztem meg egy kozvelemenykutatast se vegeztek hogy vajon mit szolnanak egy ilyen versenysorozathoz.Kb Mintha te meg en talaltuk volna ki............

delpi0823 2023.06.06. 23:11:54

@Gaben Smith: Majd a real meg a barca letrehozza,minden heten el classico,biztos erdekes lesz..........

Zizou_empereur 2023.06.06. 23:25:57

Azt látni kell, hogy a szuperligás hármasból csak minket büntetnek, a Real és a Barca nevetgélve fantáziálgathat a szuperligáról. Így könnyű a projektben maradni, hogy semmilyen bántódásuk nem esik, a Juvét viszont szétszivatják. Szóval nem marad más választásunk mint elhagyni a projektet. Talán hamarabb is meghozhattuk volna ezt a döntést.
Egyébként megjegyezném, hogy ha a szuperliga valami csoda folytán mégis újjászületik, akkor bármikor beléphetünk, szóval felejtsük el egy időre.
Emellett nyilván minden Juvésnak bántja az igazságérzetét az egész történet, hogy úgy néz ki ez a vérkorrupt uefa lazán elbánt velünk. Fájdalmas.

JuveMI 2023.06.06. 23:32:05

Nem igazán értem a kedves szurkolótársak hozzászólásait... végigolvastam cikket, és nekem az jött le, hogy FIGC és UEFA nyomásra kilépünk a (jelenleg) totálisan halott szuperligából... ez miért baj?? Miért kell ezért a klubot gyalázni, és hogy jön ide Allegri??
Az amerikai zsidó és mór pénzen kitartott, legnagyobb európai bűnszervezet (UEFA) nem fogja hagyni, hogy kiénekeljék a szájából a sajtot... a futballban (egyelőre) nem lesz kosárlabda-euroliga-csoda!... a futballban UEFA-szuperliga lesz, illetve PL-szuperliga van!
u.i.: Adja a Jó Isten, hogy Elkann ne adja el a Juventust... semmilyen jöttment szaracén hordának/zsidrák pénzembernek... senkinek! Meg kell maradni tradicionális európai top klubnak! És ehhez semmi köze az edző személyének!

Gaben Smith 2023.06.06. 23:41:10

@delpi0823: azt en nem tudom h megvalosithato vagy sem azt viszont innen a fotelbol is latom hogyha nem lesz akkor ahogy irtam lehet majd versenyezni a fratesiert a pl kiesokkel. Jelenleg orszagnyi szakadek tatong az europai elit es a juventus valamint a serie a es a pl kozott. Olyan szakadek amit nem tudunk eltuntetni ha ralepunk a sikeresseg utjara folytonosan akkor sem. Ez a realitas ,nem europai tettegett csapata leszunk hanem egy b kategorias halmazba tartozo klub. (Persze jelenleg is oda tartozunk ugy nevezik ezt masneven hogy bovli kategoria)

Bodnar Daniel 2023.06.07. 00:58:59

@Gaben Smith: Akkor gyorsan találj egy másik klubbot akinek szurkolhatsz. Szívességet tennél. A lehetőségekhez képest a legjobb döntés született. Úgy néz ki a kiporolás jót tett a felülről történő újraépítkezésnek. Végre érdemi változások történhetnek egy új sport igazgatóval és ami utána jön a következő években. Allegri tényleg az utolsó teljesen súlytalan láncszem ebben az egészben, soha nem tudjuk meg hogy mire lehetne képes egy stabil működésű klubbal (ja de..2 BL döntő..). Az is meglepő hogy egyáltalán bevállalta, hogy visszajött szopatni magát. Tökmindegy, hogy ki lesz az edző amíg a vezetőség és maga a klub financiálisan és politikailag nincs a helyén. Az Olasz liga mélyrepülése az Olasz mafia és korrupt gazdasági és társadalmi működésének az eredménye. Hozzáteszem ezért soha az életben nem fogtok Magyar csapatot sem látni a BL negyed vagy elődöntőjében. Szóval akkor most a Honvéd szurkolók is elmehetnek szurkolni a Macnhester City-nek gondolom. Szurkolni egy klubnak más mint egy adott csapatnak. Ha szarul megy, akkor támogatni kell, ha jól megy meg örülni neki. Ti valahogy egyiket se vagytok képesek megtenni. De hát ez meg a magyarországi gazdasági és kulturális pokoljárásának a lenyomatai az agyakban. Ezen se lehet nagyot csodálkozni. Innen a fotelből is megmondom. Ha egy ország a rohadás útját válassza az egy idő után magával ránt mindent egyessével. De legalább az Olasz labdarúgásban még csak most kezd nyilvánvalóvá válni, hogy nincs kiút. Magyarországon még csak a reménye se volt meg az elmúlt évtizedekben. Minden csak úgy megy, ahogy tud. Ja de fröcsögjetek Allegrin meg hogy kit kéne leigazolni. Ha már amúgy sincs értelme, legalább az indulatokat, a szorongást és a kilátástalanságot le lehet vezetni arc és név nélkül. Mert az ugye mindent megold. Hajrá!

Del Pybala 2023.06.07. 01:03:56

@Bodnar Daniel: retardalt allegri egy kesz csapattal jutott a bl dontobe...latjuk hogy milyen szar igazabol ha neki kell csapatot faragnia

alexGicamo 2023.06.07. 03:50:29

Röviden : Cefrés megzsarolt minket, mi meg bemajréztunk és visszakozunk .
Utolsó mocskos rohadék Cefre !

alexGicamo 2023.06.07. 03:55:48

@Type-R: Igen , de ahhoz olyan formátumú, habitusú és tenkintélyű emberek kellenének a klubunk élére , mint Giovanni Agnelli és Moggi bá .

venember83 2023.06.07. 05:16:11

@Juventina7: ez azért akár tudatos taktika is lehet, így plusz bizonyítékot kaptak az A22 és Pérez ügyvédei az UEFA ellen. Undorító az egész úgy, ahogy van.

west30 2023.06.07. 05:47:22

Valoszinuleg tudatos,Agnelli a fejesek nelkul nem kezdett volna ebbe vele.Viszont ismet csak egy gyenge,puha klubbot latni,ami ugy tunik a szurkolokon kivul senkit sem erdekel,romokban minden,kilatastalan a helyzet.

Attilio79 2023.06.07. 06:38:01

Ott támadnak, ahol a leggyengébb ellenállásra számíthatnak. A Juventus tulajdonosi körében, az Agnelli családban is viszály van, vajon hogyan érhette el ezt az uefa éppen most, mafia módszerekkel? Elkannt szépen térdre kényszerítik és úgy fog táncolni, ahogy fütyülnek neki. Mégsem akkora, ahogyan hitte. Agnelli pedig mehetett a kertbe virágot szedni, mint a Macskafogóban.
A többiek pedig mehetnek vissza a balettba ugrálni.
A legfájóbb, hogy az ESL pont azért maradt meg, hogy az uefa végre ne lehessen egyed uralkodó Európában és mivel továbbra is a jogdíjak kötöttek, ezért a megfutamodás miatt, abból sem profitálhatunk majd.
Ceferin elmehet a....

Gaben Smith 2023.06.07. 07:32:34

@Bodnar Daniel: akkor az indulatok levezeteset eloszor gyakorold magadon ,mert vicsorgo fogakkal pufolhetted a klaviaturat mikozben elmelkedtel azon hogy megmond a nagy semmit . Jelenleg semmi konkretum nincs a sportigazgato ugyeben hiaba kezeled tenykent. Az ,hogy megallapitok egy tenyt miszerint sem most sem a jovoben nem lesz versenykepes a csapat ha minden penzelosztas,kupa,bajnoksag marad a jelenlegi szerint azzal szerintem nem vallaltam sokat. Ezt nalam hozzaertobb emberek is megmondjak ha tetszik ha nem. Az , hogy mi megy magyarorszagon off tema ,de engem epp ugy zavar …
Ez osszekotni olaszorszaggal eszveszejto.
Szoval kerlek nyugodj le attol h valaki latja problemakat meg nem jelenti azt , hogy rosszat akar .

delpi0823 2023.06.07. 09:05:02

@Gaben Smith: Ezt tudtuk eddig is vannak a premierleague klubbok es utana mindenki mas.De egy olyan klub modellt siman felepithettunk volna mint a bayerne ha normalis uton maradunk,es mondjuk nem a 33eves Cristiano Ronaldoba invesztalunk majd 300 milliot a fizetesevel egyutt,ott kezdodott a lejtmenetunk..............Tradiciok meg Agnelli csalad,puffogtatjuk ezeket a kozhelyeket de a Juve mar reg nem errol szol,kezdve a megvaltozo cimerrel,en azert se bannam ha eladnak a klubbot egy olaj milliardosnak,mert akkor legalabb lenne egy bitang csapatunk.Igy vehetnenek fel a versenyt premierleague klubbokkal,es nem ezzel a holding szuperliga szarral.....

Thuglife! 2023.06.07. 10:14:42

@delpi0823: szerintem meg ott kezdődött a lejtmenet hogy a 17-es döntő után nem köszönték meg Allegrinek.hol máshol? Az volt a csúcs ahol ez a projekt tetőzött.
@Bodnar Daniel:
"soha nem tudjuk meg hogy mire lehetne képes egy stabil működésű klubbal (ja de..2 BL döntő..)."
Megtudtuk...az 5. Évében ki is lett baszva azért amire képes.
Akik meg visszahívták azok ugyanúgy egy buborékban élnek mint azok akik védik őt,mert nem képesek belátni hogy ez már nem is ugyanaz a pali,és nem is ugyanaz a foci,A látvány az eladhatatlan.és a foci nem ebbe az irányba halad hanem már ebben vagyunk,hogy akinek nem tetszik amit lát az elkapcsol.ez az igazi bukás nem a 4. meg 7. hely.
És büszkélkedni lehet hogy te nem kapcsolsz el.de a szponzorok a tv-k nem hülyék.
Nem azon kéne sírni hogy mennyit kapnak az angolok.hanem hogy "mi"az olaszok miért csak ennyit kapnak...
A cikkhez annyit hogy ez a klub részéről egy beszari megúszós döntés mint a békafejű visszahozása.
Ha mindenki kilép akkor majd az UEFA megcsinálja a szuperligát BL-nek csúfolva.de persze úgy hogy anyagilag megint ők járnak majd jól.

Evoken 2023.06.07. 10:34:35

Ezt a sok fotelszakértést, utólag okoskodást, komolyan. :D Mintha innen bárki, bármibe is belelátna... Valószinüleg ennyi mozgástere van a klubnak amit most látunk. Nem huznak lapot a 19-re, hogy mégnagyobb szarba taszítsák a klubot egy kis keménykedésért cserébe. Ezt most sajnos le kell nyelni... De fordul még a világ amikor vissza lehet adni kamatostul.

2023.06.07. 11:43:56

Sajonos nem lehet a Superligás eseményekről politika mentesen elmélkedni, ezért nem is érdemes nyalogatni a felszínt.
De ami biztos és mindig is látványos volt, hogy Elkannak annyira kicsi a f....a, hogy még a rengeteg pénzzel és hozzá tartozó óriási hatalommal sem tudja kompenzálni. De amilyen marha, még mindig beleszalad a méregetésbe, bár a közepén rájön, hogy esélye sincs akár pl Ceferin miniatűr kukacával, vagy a figcesek pöcsével sem vetekedni, és mégjobban összehúzódva látványosan próbál kihátrálni minden, vonalzót a kezében tartó seggfejek fenyegetéséből. Szánalmas. Nem a méret a lényeg!
Ez megmutatkozik a csapat egész éves teljesítményén, hozzáállásán, mindenen. Sokan használtátok itt is a közhelyet, hogy fejétől bűzlik a hal, csak mellémentek azok, akik azt hitték, hogy Agnelli volt az. Eleve nem is ő volt a fej. Elkann egy irodista kisfiú, semmi dolga a futbal vezetőinek kemény világában.
Innen haladhatunk lefelé egész a takarítókig.
Ügyvédek mögé bújva "menteni a menthetőt". Nagyon bátor. Csicska!!
Aztán mire a Juvét szinte tönkretették a szervezetek és döntéseik, és itt most mindenre érthetjük, kezdve a bírói döntésektől a csapat nemzetközi médiában történő megítéléséig, bírósági koncepciós pereken keresztül, akkor a már úgyis a földig döngölt csapat élén, még úgy utoljára kivonulok a vonalzós szobából, és megalázottan cserben hagyom a még két utolsó harcostársamat.
Hát már tökmindegy lett volna haver. Már szét vagyunk cseszve. Legalább harcoljunk itt, ha már a pályán nincs elvárva.
És mi azt várjuk, hogy a harcos Chiesa, Cuad, Gatti, Vlaho stb felnéz a lelátóra, meglátja ezt a ribizlit a páholyában, akkor vérét adja? Mihez?

babo0410 2023.06.07. 17:10:26

Gratulálok! Előbb vádalkut kötünk, majd kilépünk a Szuperligából, hogy a mocskos férgek elmondhassák nyertek. Most jól becsicskult a vezetésünk. Sajnálom, hogy ennyire gyávák. Ha lenne tökük, most ők állnának vigyázban nekünk.

babo0410 2023.06.07. 17:17:32

@JuveMI: Ezt a hsz-t nem kellett volna. Mi értelme zsidózni? Nem csak a zsidók azok, akik pénzen mindent. Sőt! Az arabok még inkább szétcseszik a futballt. És egyébként Putyin volt az, aki megfúrta a Szuperligát.

2023.06.07. 18:47:37

@babo0410: Nem kell itt erkölccsőszködni. Semmi rosszat és valótlant nem állított.

2023.06.07. 18:49:46

@babo0410: Egyébként meg neked hogy tetszik?
Nem kell itt arabozni meg Putyinozni. Az ugyanolyan. Hány hsz-ben mocskosoztad le a kínai inter vezetést???
Tipikus facebookhuszár hozzáállás

Type-R 2023.06.08. 14:35:00

@babo0410: Mi köze az oroszoknak a Szuperligához?

babo0410 2023.06.08. 17:19:02

@Type-R: Csak annyi, hogy putyin a Gaspromon keresztül igen jól jár a BL-el. Ő volt aki megfúrta a Szuperligát, illetve ő volt az egyik fő megfúró. Azt is olvastam több helyen, hogy Merkel éppen putyinnal tárgyalt vakcina beszerzésről, és a német csapatoknak ezért tilos volt belépni.
@LacaGLJuve: Igen az inter vezetését, nem úgy általában kínaiztam. De szerinted nem írt semmi rosszat? Nekem máshogy jött át.

FeriGjuve 2023.06.09. 08:03:26

@Lord Viktor: Gyakorlatilag ez egy maffia.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása