Bremer: „A győzelem a legfontosabb”

bremer_gleison_golorom_hagyomanyos_mezben.jpgA városi derbi szokatlanul gólgazdagra sikerült, és ezúttal a védők és a középpályások villogtak az ellenfél kapuja előtt, hiszen Juan Cuadrado, Danilo, Gleison Bremer és Adrien Rabiot találataival nyerte meg a Juve a meccset.

„Jó meccs volt, és brá rosszul kezdtünk, végül megnyertük a mérkőzést, és csak ez számít. A városi derbi mindig különleges.” - értékelt a sérülése és a világbajnokság óta többet hibázó Gleison Bremer a DAZN számára.

„Jobban teljesíthettem volna a második bekapott gólnál, de az a fontos, hogy nyertünk. Pogba és Chiesa? Amikor megvan a minőség a csapatban, ez mindig meg is mutatkozik, főleg ha fáradt már az ellenfél.”

A Juventus egyre közelebb kapaszkodik a negyedik helyhez, ám a mérkőzések száma is rohamosan fogy.

„A BL-szereplés? Azt bizonyítjuk, hogy képesek lehetünk befutni a negyedik helyre. Elméletben 50 ponttal rendelkezünk, de csak annyit tehetünk, hogy a pályára koncentrálunk, s arra, hogy megnyerjük az összes meccset.”

A mérkőzéshez nem kapcsolódik, ám tegnap több hírforrás is megerősítette, hogy a Juventus beadta a pontlevonás semmissé tételét célzó fellebbezését a CONI Garanciatanácsához.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918061058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 08:56:07

Jó lenne visszakapni azokat a pöttyöket.

"Amikor megvan a minőség a csapatban, ez mindig meg is mutatkozik, főleg ha fáradt már az ellenfél.”"

Azért kispofám rajtatok JUVENTUS mez van. Nem arra kéne appellálni h mikor fárad el egy középcsapat.
A mondat utolsó szakaszát nyugodtan elhagyhattad volna te észlény mert ezzel majdhogynem azt sugalltad hogy kell a mák is. Brazil barom...Szedd össze magad.

venember83 2023.03.01. 09:23:43

@Pilsnerurquell: "Nem arra kéne appellálni h mikor fárad el egy középcsapat."

Pedig a mester pontosan ezt teszi, amikor padon hagy egy-egy jobb játékost/klasszist, aki a meccs utolsó 20-25 percében a különbséget jelentheti egy mindaddig szoros meccsen.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 10:18:37

Az más. Itt a játékosnál nem megfelelő a hozzá állás. A belső védőnek az a dolga hogy lezárja a passzsávokat, menjen az emberrel, érjen oda mindenhova, és ne adja el a labdákat, valamint legyen labdabiztos.

Nem ilyenekkel hogy mikor fárad el az ellenfél...Úristen ki ez...

Rikoo 2023.03.01. 10:38:22

@Pilsnerurquell: Szerintem pont nem Bremerbe kellene beleállnod. Volt pár rosszabb meccse a sérülése környékén, de azon kívül nagyon jó a mentalitása.

Bonav70 2023.03.01. 10:47:30

A nagycsapatok taktikája minden bajnokságban nagyrészben az hogy a "kicsik" mikor fáradnak el..... :D Ezért leszólni a csapatot mert ezt kihasználja...hááát.... :D

Pilsnerurquell 2023.03.01. 11:23:36

Nekem nem fekszik akkor sem BRÉmer dumája. Oszt ennyi :D

Thuglife! 2023.03.01. 12:04:07

@Bonav70: :D nevessünk együtt...most nagyon megmondtad.
1.a kiscsapat elfáradni valóban akkor tud ha a nagy visszahúzódik és ő elhiszi magáról hogy ő irányít.(ez viszont méltatlan szerep egy Juventushoz)
2.folyamatos nyomásgyakorlás okozhatja a kiscsapat fáradását.ez lenne az ideális mert a néző jól szórakozik közben mert helyzeteket lát.és nem igazolnának el ígéretes támadók.
3.Az is lehet hogy a nagycsapat kondíciója nem elég jó ehhez,ami szintén gáz mert azért kapnak több fizetést ezek a játékosok mert terhelhetőbbek taktikailag is meg fizikailag is.és ez a szakmai stábot is beárazza.
Egy módon lehetne elfogadni ilyen visszaállást,mondjuk kettős terhelésnél,de az olaszoknál nem szokás a rotálás.

venember83 2023.03.01. 12:18:57

@Thuglife!: a mester is mondta, hogy háromnaponta meccset játszanak, nyilván fáradtak. Nem is tudom, hogy lehet kedden meccset játszani, miután csütörtökön is játszott a csapat. Egy rossz vicc az egész, mondjon le mindenki, úgy az olasz ligánál, mint az UEFA-nál. Ennyire ne legyenek belátással az Öreg Hölgyre. Csütörtök-kedd meccsek. Most meg vasárnap megint. Őrület. Ezt már mi sem bírjuk, b+, pedig csak a mester agymenéseit pötyögjük be!

Rikoo 2023.03.01. 12:25:31

@Thuglife!: Ez nem igaz. Nálunk nem először fordul elő, hogy a cserék bejövetele után kétszer olyan gyors tempóban játszik a csapat és a meccs utolsó harmadában vagy negyedében harcolják ki a győzelmet.
Az más kérdés, hogy addig elég langyos víz az egész teljesítmény.
Tegnap is ez volt.

Bonav70 2023.03.01. 12:25:57

@Thuglife!: Nekem az szúr szemet ha vesztünk azért(jogosan) ha verjük magabiztosan a városi riválist akkor azért szidják a csapatot....mert nem jó a nyilatkozat! :D A következő szint nyerünk,jó a nyilatkozat is.....miért szidod őket?? Mert csak!! :D

Bonav70 2023.03.01. 12:35:28

@Rikoo: Egyetértek,valóban így van.

Thuglife! 2023.03.01. 13:33:03

@Rikoo: melyik pont nem igaz?az hogy szándékosan átaludjuk az első félidöt,kapunk amennyit kapunk,ha kihúzzuk döntetlenre az jó,majd a másodikban jönnek a futóbolondok?és hogy ez tudatos,nem pedig fáradtság?erre írtam hogy ez a Juvéhoz méltatlan felfogás.pont így gondolkozik egy kiscsapat idegenben.ússzuk meg az első félidőt aztán jöhetnek a gyors cserék ..A mester jó öreg Cagliari mentalitása.csak kérdés ez a szerep meddig felel meg Chiesának és Di Mariának vlahonak Keannek Miliknek hogy senki se fog végigjátszani egy meccset.persze Ronaldot nem merte lecserélni ahhoz csak Sarrinak volt töke.
@Bonav70: én inkább a győzelem utáni fanyalgókhoz húzok.ezzel hogy húzzuk ki az első félidőt majd a 2.-ban támadunk,ezzel az a baj hogy ha(VÉGRE!) találkoznánk egy olyan csapattal amelyiknek jobb támadóik vannak mint Ciofani akkor az első félidőben kapunk 3-at és a másodikban csak pislogunk.Pl egy MU ellen vagy egy Milan ellen aki elindult felfelé.

Gaben Smith 2023.03.01. 13:36:21

@Thuglife!: amugy a labda kergetese es a merev jatek sokkal farasztobb mind fizikailag mind koncentracio teren ezert is van h nem tudunk 90 percet hibak nelkul lejatszani.

steven.h 2023.03.01. 13:51:46

A győzelemnek örülök, meg engem nem zavar, hogy nincs gegenpressing, hanem visszaállunk, mert azért a Real Madrid is gyakran él ezzel, hogy mély védelmi vonalat húz, és abból érnek fel gyorsan a kapuhoz.

Na már most nekünk ez nem megy, plusz az hogy 1,5 év alatt még mindig ott tartunk, hogy ha elkezd a csapat támadni nagy ritkán, és a támadó harmadban történik egy labdaeladás, akkor abból instant az jön, hogy létszámfölényben támadja bármely ellenfél a lassú és eszetlenül hátráló védelmünket.....

Thuglife! 2023.03.01. 14:16:38

@Gaben Smith: azért erre jó ellenpélda volt a spanyol-marokkó
@steven.h: ezért is lesz érdekes hogy végigkísérhetjük Barrenechea felépítését majd leépítését.egy fiatal, gyors, jó távoli lövőből lesz majd egy tesze tosza regista.
Persze majd akkor is az derül ki a srácról néhány Allegri felé elfogult kommentelőtöl hogy nem elég jó...

Pilsnerurquell 2023.03.01. 15:02:22

Megnéztem volna mi van akkor ha Max egy teljes/egészséges kerettel vág neki a szezonnak vagy ha nem lettek volna a klubvezetésben a balfaszkodások.

A Juve soha nem a látványos focijáról volt híres és már ikonjai sincsenek a klubnak.

Legyetek picit türelmesebbek Allegrivel mert megérdemli.

steven.h 2023.03.01. 15:09:13

@Thuglife!: Nem ismerem Barrenechea-t, és engem nagyon meglepett hogy kezd, és igazából ugyanazt támasztja alá, amit egyszer korábban írtam, hogy amikor ég a ház, és mindenki sérült/eltiltott arra a posztra, vagy épp eljátsza a bizalmat (Paredes), akkor előkapunk egy meccsre egy fiatalt, vagy elsül jól, vagy nem és utána amint helyreáll minden megy vissza az U23-ba vagy koptatja a padot - Illing, Soulé.

Így nem igazán lehet fiatalt jól felépíteni. Bentancur volt legutóbb ilyen aki random bekerült egy BL meccsre a semmiből, majd jegelve lett, aztán ismét a semmiből kezdő.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 15:16:43

Szóval már az is baj hogy parádés helyett kipróbál egy fiatalt egy rangadón ami pont hogy tökösségre utal és tulajdonképpen jól is sült el.

Illingtől meg Soule-tól pedig még semmit nem láttam amikor lehetőséget kaptak. Lehet talán hogy nem elég jók és ezért vészmegoldások ha baj van?

Jelenleg az egyetlen playa akiben fantázia van az Fagioli. A kis Argentinről még nem tudok nyilatkozni de tegnap ügyes volt. Miretti pedig véleményem szerint egy rakás sz*r.

Thuglife! 2023.03.01. 15:25:04

@steven.h: emlékszem a Barca ellen bedobták a mélyvízbe.sajna egyetlen képességét sem sikerült erősíteni.egy kemény de szürke játékos maradt.
Amit a fiatalokról írsz egyetértek ha Pogba képes lesz 90 percet játszani,Rabiot Loca...még Fagioli is csak időhúzó csere lesz nem csak az argentín srác.
@Pilsnerurquell: ott van a Reál elnök v3leménye a mai fociról és a fiatalokról.
A zsenid előtti próbálkozások megvoltak Agnelli részéről is Sarrit és Pirlo személyében.
Már ő is rájött hogy látványosabb foci kellene.de betojt egy 4. Helytől egy kezdő edzővel,és visszatért a régi"jól bevált"semmihez.
Ami meg a türelmet illeti...adjuk hozzá a tavalyi évet is.
De én hozzáadom az első ciklusát is,ugyan ez a fos volt mindegy ki húzza fel a mezt,ki a sérült stb.A BL döntő után engedtem el ezt zsenit.akkor neki is le kellett volna mondania.

Gaben Smith 2023.03.01. 15:42:15

@Thuglife!: en egy hosszu mintara gondolok nem egy egy meccsre

Pilsnerurquell 2023.03.01. 16:04:33

@Pjanista: Tisztelettel megjegyezném kedves Pjanista hogy talán egy kicsit más szemszögből is szemlélhetnéd a dolgot. Ezt már mondtam, de mi lett volna ha minden rendben a csapat háza táján, a vezetésben is, nem sújtották volna végig sérülések a csapatot, és a többi?

Ti csak azt nézitek hogy szar focit láttok, holott a Juve sohasem volt cirkuszi csapat. Inkább szerethető. Ez utóbbi kicsit kopottas lett ugyan sokak számára, amiért nyilván az első embert, az edzőt veszik elő. Pedig ez csak a felszín kapargatása.

Ha megnézitek most is a tabellát, az idei körülményektől függetlenül a Napoli után a legkevesebb gólt kapta a csapat holtversenyben a Lazio-val 19 kapott góllal, és a Napoli-t leszámítva csak 3csapat rúgott többet. Úgy hogy minden f*szom baj van a Juvénál még mindig.

Én nagyon tisztelem Allegrit mert egy megfontolt és türelmes szakember, akire állandóan hatalmas nyomás nehezedik. Ti pedig állandóan bántjátok.

Megnyugtatlak mással sem lenne cirkuszi játék. Én remélem Max a következő szezont is itt fogja tölteni.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 16:13:38

+21es gólkülönbség. Szintén csak a Lazionak van annyi. A többieknek mind kevesebb(Nem, a Nápolyt továbbra sem veszem bele mert azok idén be vannak drogozva vagy én nem tudom. Na ott minden patent, nem úgy mint a Juvénál. De Max megteszi amit lehet.)

steven.h 2023.03.01. 16:16:55

@Pilsnerurquell: Nem az a baj, hogy kipróbál, hanem az, hogy most bedobta a mélyvízbe, mert úgy hozta a szükség. A srác letett egy nagyon jó, de nem hibamentes teljesítményt, és a következő 3 hónapban majd megint akkor látjuk, ha a szükség úgy hozza, nem pedig innentől konstansan normális játékperceket (nem feltétlenül kezdőként) kapva, hogy fejlődjön.

Illingre meg Souléra visszatérve, lehet neked van igazad, de a sérülésből visszatérő Cuadrado vagy De Sciglio, vagy előtte a kényszerből szélen játszó McK teljesítményeinél mind Illing mind Soulé tudott volna jobbat hozni, azokból a meccsekből kiindulva ahol játszottak. Nyilván ha most a semmiből megint bedobod Illinget a kezdőbe, nem azt fogja hozni, melyik játékos tudná?

@Thuglife!: Sarri totális mellényúlás volt, és nem a játékelképzelése, hanem a személye miatt (és itt nem a kinézetére gondolok), Pirlot meg nem annyira venném elő, mert az ő irányításáról nekem megvan a véleményem és hiába volt a 2. legjobb xG-je abban a szezonban a csapatnak, szerintem ott az nem feltétlen neki volt köszönhető. Amit tökéletesen mutat is, hogy abból a gárdából jelenleg ki hova jutott el azóta.

rockitbaby 2023.03.01. 16:52:12

@Pilsnerurquell: Egy csapat fizikai felkészítéséért ki a felelős? Érdekes módon Conte három éve alatt nem volt annyi sérült, mint Mad Max irányításával fél szezon alatt. Pirlo annó az ő Milanjában folyamatosan sérült volt. Eljött onnan, Conte kezei között pedig még szinte meccset is alig hagyott ki. Lehet itt mosdatni, hogy mi lett volna ha, de nagyon kár. Van valami az edzésmódszerében - amiben makacs öszvér módjára sem hajlandó változtatni -, ami lényegében kódolja a sérüléseket.

Türelemre egy kezdő edzőnek, vagy olyannak van szüksége, aki teljesen új dolgot akarna meghonosítani. Ez egyik sem igaz rá. Pont ezért lett visszahozva, mert az adott körülmények között, és figyelembe véve az akkori keretet, még mindig az a színtelen, szagtalan, minimalista semmi állt a legközelebb a kerethez, amit ő tol. És még ezt se tudta rendesen átadni nekik. Jött itt mindenki, hogy idő kell neki, hogy átadja a tudást, majd a szezon második felére összeáll. Hát lassan a második szezonjának a vége felé közeledünk, de még mindig nem állt össze. Csupán mindig van valaki(k), akik megmentik a mundér becsületét. A baj akkor van, amikor ezeknek sem megy. Ilyenkor derül ki, hogy valójában nincs hozzáadott értéke a csapathoz. Minden pozitív tulajdonsága, ami miatt az első időszakában megkedveltük, mára szinte teljesen kiveszett belőle.

A csapat pont tegnap mutatta meg a második félidőben, hogy ha és amennyiben magához ragadja a kezdeményezést, és akar is játszani, akkor tud is. Sokkal fárasztóbb védekezni és folyamatosan a labdát nyomozni, futni utána. Ez mutatja meg igazán, hogy az, amit Allegri képvisel, nagyon maximum ideig-óráig működőképes. Nem vitatom, hogy a botrányok komoly káoszt okozhattak a fejekben, de egy valóban jó edző ebből kegyetlen jó motivációt tudott volna faragni, hogy csak azért is, dacból megmutassuk és minden mindegy alapon nekiessünk mindenkinek. Mi ellenben hetekre megzuhantunk ettől.

Lanzafame 2023.03.01. 17:57:57

@rockitbaby: egyetértek. Allegrit védeni vagy valamiféle torz lojalitásból vagy vágyvezérelt gondolkodásból lehet csak.

Amíg marad, blokkol mindenenféle fejlődési lehetőséget. Én egy 5-0-ás győzelem napján is kirúgnám.

Thuglife! 2023.03.01. 18:06:41

@steven.h: Isten ments hogy belemenjek a Sarrit,Pirlo témába.az öreg gomorra bácsi személyiségéhez pedig nem tudok hozzászólni,nem ismerem személyesen.de tudod mit? Nem kell hogy szeressék a játékosok az edzőt elég ha hisznek benne.
Csak azért hoztam fel őket mert a vágy a szebb focira Agnelliben már évekkel ezelőtt megvolt.
A kolléga sajnos nem érti hogy szakítani kell a régi felfogással, a mai világban mennyire vadászni kell a fiatalok figyelmére.főleg ha sportról van szó.

Wizzurah 2023.03.01. 18:55:09

Én is néztem a meccset és furcsa, hogy a szurkolók mennyire másképp látnak és élnek át bizonyos helyzeteket.
Bremer-nek szerintem sem volt jó meccse, gólt sem neki kéne lőnie, inkább meg gátolni, hogy kapjunk, amiben elég rossz volt, bár egy full szar és idegen felállást erőltet a "nagymester" szóval nem csak az ő hibája, plussz a többi két védő még nála is szarabb. Tegnap én pont nem láttam, hogy tolt volna a torino, nagyon gyenge csapat, óriási hibákból kaptunk gólokat meg egyszerűen látszik a kor és lassúak a játékosok, a védők brutálisan. A felállás mellett a kezdők, a cserék ideje és kivolta és sűrűn megkérdőjelezhető, nem csoda, hogy a mester mindenkivel képes összeveszni mostanában, még szurkolókkal is, láthatóan nem ura a helyzetnek és nem tudja kezelni, hogy a foci mint élsport elment mellette úgy 15 évvel.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 19:56:29

Aha. 15-ben Bl finálé, meg 17ben is + bajnoki címek meg kisf*szom, de közbe Max mellett elment a foci 15évvel. Aham...mesélj még kérlek.

Más egy premier liga, más egy la liga, más egy bundesliga, más egy serie a. Max kisujjból kitenné a nagy modern focitokat igazság szerint, de egyrészt ez a serie a, másfelől pedig sok helyen vérzik jelenleg a klub. És ez ugye nem most kezdődött. Már onnan elindult a lejtő amikor a Madeirai suttyó(cr)gyakorlatilag leigazolta magának a Juventust.

Onnantól kezdett a klub identitása elmerülni/eltűnni, átalakulni egy termékké, egy brandé, ami soha nem volt. Bár a golyvás megrúgta a maga kis góljait de milyen áron? Ez Maxnak sem tetszett mert az a helyzet hogy a MU-nál is azért b***ták ki mert Ten Hag nem bírt vele. Nem bírt az egomániás k*csöggel aki a magát a klub fölé akarta helyezni.
Számomra lehet akárhány gólja meg díja, az a pózer majom a nyomába nem érhet nálam soha pl egy Alessandro Del Piero-nak.(hol van már az amikor mindig vártam a meccseket és soha nem izgultam, nem voltam ideges, mert tudtam a nagy Alex ott van és úgyis húzni fog egy váratlant)

*
Na de lényeg hogy igen, most az van hogy véget értek a sikeres esztendők, az egymás után kisujjból kirázott Scudettok és el kellene indulni megint valamerre. Szerintetek Max-al nincs jövője a dolognak, szerintem meg igenis ő a legalkalmasabb.

Majd az idő eldönti. De majd amikor Max nem lesz, és egy másik edzővel is ugyanez lesz, akkor majd azért remélem hogy kirajzolódik hogy itt komplexebb a probléma annál hogy a klub spiritojáért csak egyetlen személy, az edző legyen felelőssé tehető.

De sztem úgyis meneszteni fogják Maxit szezon végén mert az EL sem lesz meg. Nem látok ebben a csapatban annyit. Bár ne legyen igazam mert most épp egy nagy feltámadásra számítok.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 20:04:46

Kezdve most vasárnap szépen a Roma elp*csázásával.

Thuglife! 2023.03.01. 20:36:17

@Pilsnerurquell: nagyon várom ezt a meccset.két antifocit játszató dinoszaurusz akiket egy meteornak már rég ki kellett volna irtania :) na meg Dybalára kiváncsi vagyok lő e nekünk gólt?
De az is lehet hogy közelről megnézi Bonucci könyökét.Mancini-Vlahovic már az öltözőfolyosón összeverik egymást.
Végre már egy csapat a top 6-ból.
Idénre megvolt a gólparádé most jönnek vissza az 1-0k.

rockitbaby 2023.03.01. 21:03:26

@Pilsnerurquell: 2015 lassan 10 évvel ezelőtt volt, komolyan ezzel akarod védeni? Az utolsó szezonját idézd fel, mikor már pocsék volt a játéka és Ronaldo nélkül már az ATMA kipicsáz minket a BL-ből, de ezt az Ajax tette meg, beárazva Maxi taktikáját. Lehet védeni őt, de ennyire elvakultan az már több, mint fura. Tudomást sem vagy hajlandó venni mindazokról a hibákról, amiket elkövetett és mindent külső tényezőkre fogsz. Korántsem hibátlan a bálványod és botorság azt hinni a részedről, hogy más ne tudna hasonlóan vagy jobban teljesíteni a klubnál.

Wizzurah 2023.03.01. 21:24:02

Én tudom, hogy neked nem titkolt kedvenced a maxiking, de azért ne guruljon el a gyógyszered.
Felhívtam a munkáltatómat, hogy jól dolgoztam e 2015-ben, azt mondták igen, kérdeztem kaphatnék e érte pénzt, azt mondták nem :(
Engem nem érdekel a múlt, hanem a jelen és a közeljövő. A múltat az érdekli, akinek szar a jelene.
A lejtő már akkor megindult, amikor még maxikingel mákkal nyert a juve.
CR nem tudom hogy jön ide, mintha nso-n lennénk :S
A modern focit csak kisujjból tehetné ki maxika, mert a fejecskéjéből nem fogja, az biztos.
Te jó edzőnek tartod, én meg rossznak, ennyi a történet, én kérek elnézést, ha más a véleményem és ennek hangot adok egy fórumon, ahogy te annak hogy odáig vagy érte.
Bár az érdekes, hogy te imádod, de szerinted kirúgják, én rühellem és szerintem marad.

Pilsnerurquell 2023.03.01. 21:31:40

@Thuglife!: Ezen jót nevettem köszi ez jó volt XDDD Érdekes meccs lesz ja :D

@rockitbaby: Majd meglátjuk. De érzékelem ám hogy nem tetszik itt nektek hogy ennyire megvédem és már az épelméjűségemet kérdőjelezitek meg ez végett. Azt hiszem végül is hogy már itt mindenki tudja hogy Max nálam egyfajta "Szent tehén" státuszt élvez, de nem akarom ám túltolni ezt. 'písz

Wizzurah 2023.03.01. 21:44:09

Eléggé látszik, hogy szimpatizálsz vele, amivel nincs baj, de más meg nem, ilyen egyszerű. A múlt eredményeit nem veheti el tőle senki, bár szerintem akkor is gusztustalan focit játszott már a csapata. Azt hozzá teszem, ez olasz probléma, nem kifejezetten az ő hibája. Az olasz foci sajnos iszonyú lejtmenetben van és óriásit zuhant a színvonala, ennek csak egy szürke szereplője allegri, ami nem csoda, hogy sehol máshol nem edzősködött, pláne nem sikeresen.
Én őt egy középcsapatnál tudnám elképzelni, ahol masszív, szívós kis csapatot vezetne, mindenféle komoly elvárás nélkül.
Projektet vele elkezdeni biztosan nem lehet. Igaz, szerintem Conteval sem, akit vissza akarnak hozni sokan.
A játékosokat lehet szidni, én a zsoldos, lelketlen, hálátlan szarokon kívül mást nem utálok, hisz aki ma szar, mert idősödik, stb. az egykoron jó volt és sokat tett a klubért, igaz jelenleg többet árt, mint használ, pl. Alex Sandro. A zsoldos szarok meg pl. remzi, fartúró, parádés, stb. bár nálam rabiot nyúlszar is idejön, pedig kedveltem az elején.
Mindenki véleményét el kell fogadni, még ha nagyon távol áll a sajátunktól is.

Rocky80 2023.03.01. 22:44:53

@Pilsnerurquell: +1

Azért mert többen vagytok, nem biztos hogy nektek van igazatok, ez nem így működik. ;-)

De nem is ez a lényeg, hanem hogy mindannyian a legjobbat akarjuk a csapatnak, csak másképp látjuk a dolgokat. :-)

Amúgy meg itt a nagy "összedől a világ" szezonban, meg a kurva nagy lejtmenetben ezüstérmes helyen állnánk a bajnokságban, bent vagyunk a kupában meg az EL-ben, egyedül a BL lett elrontva, de az is csak azért, mert az UEFA pénzéhessége miatt korábban le lettek zavarva a csoportmeccsek.
Ezért aztán tényleg ki kell baszni az edzőt mert nem fér bele egy ILYEN átmeneti év! A játék az már más tészta, de láthattuk tegnap amikor már mindenki szinte egészséges, azér' más lesz a leányzó fekvése... ;-)

babo0410 2023.03.02. 01:17:10

@rockitbaby: Nem akartam beleszólni a vitába, de nem védeni akarom Allegrit, mert rengeteg rossz döntése van mostanában, meg igazán nem tudja feltüzelni a csapatot. Sok jó dolgot csinál, de rengeteg rosszat is. Nem egyértelmű a megítélése. De anno az ATMA ellen nem Ronaldo kellett a győzelemhez, hanem Allegri taktikája. Egyszerű volt a képlet. Az ATMA középen nyomott, ezért a széljátékot kellett erőltetni, hogy szét tudjuk húzni őket. Bedobta a mélyvízbe Spinazzolát, aki egy hatalmas teljesítményt tett az asztalra. Ha nincs Allegri taktikája, Ronaldot megették volna a védők vacsorára. Az Ajax meg akkor egy nagyon nagyot ment, nem volt szerencsénk, hogy őket kaptuk. Én azt mondom kár érte. De ott inkább az volt a baj, hogy a csapatot nem frissítettük kellőképpen. Jó pár játékost ki kellett volna már a szezon előtt tenni. Már akkor több fiatalnak adtam volna lehetőséget.
Most viszont a helyzet az, hogy Azt érzem egyes játékosok nem kellően motiváltak. Tegnap pl. Di María se játszott a legjobban.
Viszont az is gond, hogy Allegri folyton azt hangoztatja, hogy tiszteljük az ellenfelet, legyünk türelmesek, nem kell kapkodni stb. Ez sokszor olyan jól sikerül, hogy még mikor menni kéne előre eszetlenül, mert hátrányban vagyunk, akkor is csak kergetjük a labdát.
És mióta visszatért újra, nem látom azt a nagy taktikai rugalmasságot nála, meg nincsenek meg minden meccsből tanult valamit anno, és legközelebb kijavította a hibákat, most ezt se látom nála. Én nem ragaszkodnék hozzá. Ha marad, legyen, de akkor szedje össze magát, ha elküldik a nyáron, küldjék, csak akkor valaki olyat hozzanak, aki biztos pont, és nem az a talán jobb lesz kategória.
De félek, ha megy Allegri, akkor Conte lesz a legnagyobb esélyes a posztjára. Viszont Conte meg nemzetközileg hatalmas bukás lesz megint. Ott eddig senkivel nem tudott átlépni a saját árnyékán.

venember83 2023.03.02. 05:27:39

@Rocky80: "meg a kurva nagy lejtmenetben ezüstérmes helyen állnánk a bajnokságban"

De hisz tudod, a győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog, ami számít. Mennyit ér akkor egy képzeletbeli ezüstérem?

Rocky80 2023.03.02. 09:30:49

@venember83: pont annyit, hogy ne b*sztassuk az edzőt végre legalább, mert mert az elmúlt években sem oldott meg semmit a cserélgetésük, most sem ez a megoldás. Ha kell valami megoldás egyáltalán!

A 7 szűk esztendőben vagyunk úgy tűnik, ennek ellenére ezüstérem van pontelőnnyel, állunk a kupában és az EL-ben, a fiatalok szem előtt vannak és játszatva is vannak; mindezt úgy, hogy a szezon 2/3-ánál áll rendelkezésére a teljes csapata, volt olyan hónapokon át tartó időszak hogy 6-8 alapembere volt sérült folyamatosan. Mi ez, ha nem értékelhető szakmai munka?!?

Oké, BL nincs (az okokat már írtam), és játék sincs. De eredmény azért van a rengeteg negatív körülmény ellenére is. A számok nem hazudnak. Mondhatnám így is.

rockitbaby 2023.03.02. 09:40:13

@Pilsnerurquell: Pont ezért írtam, hogy kicsit túltoltad. Nem kérdőjeleztem meg az épelméjűséged, csak jeleztem, kicsit átestél a védelmével a ló túloldalára :)

steven.h 2023.03.02. 10:37:07

@Thuglife!: én úgy gondolom, hogy azért olyan nincs, hogy ha valakit nem szeretnek, akkor tudnak benne hinni. Sarri a Napoliban jó volt, azóta semmi, a hypeja is csak Guardiola dícsérő szavai miatt lett akkora, egy Kepát nem sikerült kezelnie, a munkáját meg eléggé úgy néz ki hogy egy mindenki által bukottnak tartott Spalletti homályba teszi, véleményem szerint gyengébb kerettel...

Az utolsó mondatommal egyébként sem Sarrira és Pirlora gondoltam, sokkal inkább Pirlo vs Tudor viszonylatot értem.

venember83 2023.03.02. 11:03:23

@Pilsnerurquell: "itt komplexebb a probléma annál hogy a klub spiritojáért csak egyetlen személy, az edző legyen felelőssé tehető."

Szerintem ezt kevesen vitatják. Sok felelőst lehet találni a vezetőségben, a szakmai stábban, sőt, a keretben is. Viszont a játékért, így vagy úgy, de az edző felel. Ha nem tudja motiválni a játékosokat, akkor azért, ha nem teszik meg a játékosok, amit kér tőlük, akkor azért, ha megteszik s egyszerűen ez a visszaállós, kiscsapatos, kontrázós, de támadások tekintetében begyakorolt sémákat nélkülöző futball az elképzelés, akkor pedig azért. Nem könnyű az edzősors. De a mester nem is átlagbérért nyomja az ipart napi x órában.

Thuglife! 2023.03.02. 13:47:18

@steven.h: "Sarri a Napoliban jó volt, azóta semmi, "
Ezért nem akartam belemenni edzővitába mert ha valaki elfogult egy irányba akkor hajlamos hülyeségeket beszélni.

steven.h 2023.03.02. 16:19:25

@Thuglife!: Nem vagyok elfogult, szerintem amit a Napolinál megvalósított, azt máshol eddig sose sikerült, nyilván nem is kapott elég időt (ami lehet attól mert megbuktatták a csapatai), de azért a Lazionál is már 2. éve ott van, de ők se nagyon haladnak sehova, semmi konstans jó játékot, amit mondjuk a Napolija tudott.

Ha elfogult akarnék lenni, akkor azt írnám, hogy Conte Chelseajével nyert egy EL-t, mint ahogy szokás mondani, hogy Allegri is csak azért játszhatott BL döntőt, mert az még Conte csapata volt.

FAF 2023.03.02. 16:40:14

@Rocky80: Szerintem engedd el a BL kiesés védelmét azzal, hogy nem volt elég idő felkészülni meg gyorsan lezavarták a csoportköröket. A többi csapat ugyanolyan feltételekkel indult. Mindenkinek ugyanazok a feltételek voltak adottak valaki fel tudott készülni valaki nem. Ezzel nem véded hanem inkább igazolod hogy elbaszta a felkészülést.

Átmeneti évet is meredek emlegetni mert ez már a második éve. (arról nem is beszélve, hogy volt itt előélete szóval nagyon nem kellett szoknia a környezetet)
Türelmet is szánalmas kérni, amikor az elődjei se kaptak hanem vasvillával el lettek üldözve. Mi mutatja jobban hogy megkapta a türelmet mint hogy őt nem zavarták el a picsába a 4. hely után, bár lehet a bére mentette meg és menti még meg most is. Gerince meg ugye nincs ahhoz hogy magától felálljon a padról.

Thuglife! 2023.03.02. 18:28:42

@steven.h: egy napolis ezüstérmet teszel a mérleg egyik oldalára szemben azzal amiket utána ért el a Chelseavel és a Juvéval(utolsó bajnokcsapat edzője és ez ki tudja meddig így is marad)szóval te inkább a számokkal vitázol nem velem.egyébként ha megnézem h. a Lazio mennyit költ játékosokra akkor igencsak felülteljesít.ő tényleg azzal főz ami van nem kap minden évben év legjobb támadóját hátvédjét stb. 80 meg 50 milliókért.és azzal a felhozatallal néha még foci is van.ezt így is lehet nézni.
Ami inkább vitatéma az a leendő edző.ha már feljött Tudor.mert ha Conte egy időzített bomba akkor Tudor is egy elszabadult hajóágyú aki pont a temperamentumának megfelelően forró kispadon van.

steven.h 2023.03.03. 11:31:19

@Thuglife!: Kicsit elbeszélünk egymás mellett, ami valószínűleg inkább miattam van, mert nem jól fogalmaztam meg a mondandóm lényegét. Amikor azt írtam, hogy Spalletti feledteti az ő munkáját Nápolyban, azt pusztán arra értem, hogy egy pontosan, vagy még látványosabb játékka tudnak egyszerre eredményesek lenni és leuralni a Serie A-t.

Nem szeretném az eredményeit kétségbe vonni, nem is ezzel akarok vitatkozni, hanem azzal, hogy olyan játékot mint ami a Napolinál volt, azóta nem tud meghonosítani sehol, cserébe a kupáit gyakorlatilag nézhetetlen játékú csapatokkal nyerte - ráadásul az olasz bajnokságot inkább Contéék bukták el, sem mint mi nyertük meg, de ezt a kaput már felesleges pluszba kinyitni.

A Laziot meg azért nem hoznám be ezzel a szemponttal, mert évek óta ezt csinálják, és azért láttunk már olyat, aki ennél többet kihozott, ugyanolyan hozott anyagból...Pl pont ezért érdekes, amikor feljön Conte és a Tottenham kérdéskör is, hogy hát abból főz amit kap, csak hogy neki azért egy "jelentéktelen" összeget elköltöttek játékosokra a szája íze szerint, és ugyanott tart a csapat, mint Pochettinoval, akire a tizedét nem költötték.

Tudorra visszatérve. Nálam Tudor még nem játszotta el a Juventushoz kötődését, ő amikor hívta a Juve hajlandó volt másodedzőnek is idejönni. Plusz ahhoz képest, hogy a szezon elején sok szakértő azt mondta, hogy nagyjából 3 hónap után fel fog állni a Marseiile padjáról, mert az időzített bomba az elnökkel meg mindenkivel együtt, ehhez képest bajnoki címért harcol és az elnök által önkényesen leigazolt csúcson túl lévő játékosokat is megfelelően motivál és meg tudja valósítani az elképzeléseit. Szerintem ez a Marseille jelenleg erőn felül teljesít, ami neki köszönhető, mint ahogy láthatjuk, hogy a Veronánál is mekkora volt a hozzáadott értéke.

Thuglife! 2023.03.03. 21:08:48

@steven.h: ahogy Contéék bukták el azt a bajnoki címet úgy Koulibaly öngólján ment el a Napoli bajnoki címe...
Mindenesetre a vitánk elején te Sarri papa személyiségét hoztad fel,aztán meg hogy nem tud olyan szépen játszani más csapatokkal mint az akkori napolival.
Hát nem tudom van e ilyen kitétel mikor egy klub szerződést köt egy edzővel.
Olyan inkább hogy nem elég eredményes a korábbiakhoz képest.
De úgy látszik pl egy Allegrinek mindent elnéznek.
Tudor szakmai és motivációs képességeit nem is vontam kétségbe,de az nem tetszett ahogy visszafelé dumált.nem tudom ezzel felégette e a hidat a Juvéhoz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása