Buffon: „Ha a Juventus az erő és a hatalom, a klub saját magát bünteti?”

buffon_gigi_parma_mezeben_22-23.JPGGianluigi Buffon a La Stampa munkatársának nyilatkozott a minap, s első témaként a Parma feljutási reményeiről esett szó.

„Fogalmazzunk úgy, hogy az elmúlt pár meccsen növeltük kicsit a tempót, a javulás fontos volt a remény ápolása miatt, hogy felgyújtsuk ismét az ambíció lángját, és elérhessünk egy adott célt.

A Juventus jogi helyzete? Várom, hogy véget érjenek a bírósági eljárások. De amennyiben lesz egy második súlyos ítélet tizenhét éven belül, ha figyelembe vesszük, hogy a Juventust sokan az erő megtestesülésének tekintik a sok győzelem miatt, akkor óhatatlanul felmerül bennem egy kérdés. Ez valami mazochista erő, amely saját magát bünteti, vagy netán valami ellenerő akarja legyőzni az erőt?

Andrea Agnelli kapcsán csak a pályán nyújtott eredményekkel tudok foglalkozni, ez az én világom, s elmondanám, hogy az elnök tíz éve megismételhetetlen, és évtizedek fognak eltelni, míg valami ehhez foghatót tud majd felmutatni.”

Gianluigi Donnarumma ismét kényelmetlen helyzetben találja magát, miután az ő hibája is kellett Bayern München párizsi győzelméhez.

„Ilyen a kapusok sorsa, ezért nem is javaslom ezt a posztot a gyerekeimnek. Mindig része valami megfoghatatlan dolog, ami független a készségektől, a támadó szerepkörökhöz képest egy kapusnak sokkal több veszítenivalója van, mint amennyit nyerhet.

Siniša Mihajlović és Gianluca Vialli halála a szomorúság fátylaként marad velünk. S ekkor az ember megérti, hogy ezek az emberek a futballon túl is fontos szereppel rendelkeztek, a közösségben és a családban, mielőtt bajnokok lennének, ők apák, férjek és barátok.

Meghatott Siniša lányának a levele, és meg kell értetnünk az emberekkel, milyen szerencsések vagyunk, hogy minden nap együtt lehetünk, és hogy nem küzdünk betegségekkel. A nyugalmat és az egészséget nem szabad biztos dologként kezelni.

Jakub Jankto? Ha ezt látta helyesnek exisztenciális jóléte érdekében, akkor én örülök neki, nincs min meglepődnünk. A homoszexualitást nem szabad problémaként vagy tabuként kezelni. A gyerekeimnél és az unokáimnál látom, hogy egyes témákat teljes normalitással kezelnek, a nagyon fiatalok előttünk járnak mentalitás tekintetében.

A visszavonulás? Először is lássuk, hogyan zárul ez az év. Nyilván vannak jelzések, adott a korom, és én optimista vagyok, jó egyik hónapról a másikra tervezni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7018050966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.02.18. 15:32:37

@Type-R: én sem értem, de a nyilatkozatban ez volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása