Allegri: „Ez a győzelem jó alap a folytatáshoz”

allegri_massimiliano_coppa_italia_sport_mediaset_ertekeles.JPGA bianconero csapat a Monza elleni vereség után az Olasz Kupában köszörülhette ki a csorbát, és Massimiliano Allegri csapatának sikerült győznie részben hála Luis Maximiano megmozdulásának, ami lehetővé tette, hogy Gleison Bremer befejelje Filip Kostić jobbról érkező beadását. A sasok sokat birtokolták a labdát, de nemigen tették próbára Mattia Perint.

„Ma este jó teljesítményt nyújtottunk, különösen az első félidőben, mivel a szünet után a Lazio sokat birtokolta a labdát, de nagyon kevés lehetőséget engedélyeztünk nekik.” - értékelt a mester a Sport Mediaset számára.

„Ma este jól védekeztünk, lezártuk a sávokat, és erre szükség is volt, mivel a Lazio veszélyes csapat. Az elmúlt három meccsen egyetlen pontot szereztünk, ma este pedig jó alapot hoztunk létre ahhoz, hogy jól kezdjük ismét a bajnokságot. A legfontosabb dolog a hozzáállás volt, ami nyilvánvalóan nem volt megfelelő a Monza elleni első félidőben. Elkerülhető gólokat kaptunk, s ez elgondolkodtatott minket.

Felnőtt emberek alkotják a keretet, felelős játékosok, és tudják, hogy a szellemiség legalább olyan fontos, mint a taktika és a technika. Szervezett csapat voltunk, türelmesen játszottunk, és ellenálltunk a Lazio erős nyomásának.

Nem egyszerű a Lazio ellen futballozni, különösen, mivel nagyon veszélyessé válnak, amikor gyorsan tudják járatni a labdát. Mi azonban lelassítottuk őket a második félidőben, és jól teljesítettünk a passzsávok lezárásával. A levegőben az egyetlen erős játékosuk Sergej Milinković-Savić volt, és jól védekeztünk vele szemben is a beadásoknál.

A szünet után a Lazio dominált a labdabirtoklás tekintetében, mi pedig nagyon veszélyesek voltunk az ellentámadásoknál. A Monza elleni vereség előzte meg ezt a meccset, egyáltalán nem voltunk egyszerű helyzetben, de miután megszereztük a vezetést, már magabiztosabbak voltunk. Jó alap a mai meccs ahhoz, hogy a bajnokságban is visszatérjünk a helyes útra.

Manuel Locatelli fantasztikus meccset hozott, igazi példaképpé válik a többiek számára a szíve, a mentalitása révén, amivel a meccseket kezeli. Megvannak benne a Juventus gének, és soha nem fogja vissza magát.

Szerintem Dušan Vlahović és Federico Chiesa is jól teljesített, s nem számítottam arra, hogy ilyen jól fognak teljesíteni. Federico Chiesa tiszta meccset hozott jó teljesítménnyel, ahogy Dušan Vlahović is. Jó dolgokat mutattak, és elégedett vagyok. Juan Cuadrado is visszajött, szóval mindenki jó hozzáállással rendelkezett.

A legfontosabb dolog az, hogy soha nem engedhetjük el a meccset, azonban a Monza elleni meccs első félidejében ezt tettük.

A BL-helyek? Szerintem az Internek nem lesz gondja ezzel, a Milan, Roma, Lazio és Atalanta csapatainak 25%-os eséllyel rendelkeznek egy hely megszerzésére. A Lazio jól játszik, különösen, ha elegendő terület áll rendelkezésükre, úgy nehéz ellenük játszani.

Nekünk a Salernitana elleni meccs következik. A Monza elleni első félidő nem volt jó, de ha betaláltunk volna a második félidőben, a meccs másképp alakult volna, de a futball már csak ilyen, és ezt el kell fogadnunk. Most készen kell állnunk a salernói útra. Ellenük jelenleg rangadót játszunk, hiszen 21 ponttal rendelkeznek, míg mi 23 ponttal.”

A mester a mérkőzés végén dühös arcát is megmutatta, amikor Ángel Di María nem tartotta meg a labdát a meccs utolsó perceiben, és labdavesztéséből a Lazio támadást vezethetett.

„Azokban a pillanatokban a meccset kell szem előtt tartani, és a labdával másképp kell bánni.”

A győzelem után a következő ellenfél az Inter lesz, az elődöntőben már kétmeccses rendszerben, míg a másik ágon a Cremonese és a Fiorentina küzd meg a döntőbe jutásért. Kis érdekesség a szezon vonatkozásában, hogy a Cremonese meglepően szép menetelése a kupában nem premier, utoljára az Olasz Kupa elődöntőjében a cremonai csapat az 1986/87-es szezonban volt, a szezon előtti nyáron rendezett világbajnokságot Argentína nyerte, a Serie A bajnoki címét pedig a Napoli gyűjtötte be az adott évben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718040084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuveMI 2023.02.03. 07:13:21

Hát igen.... Max teljes edzői ars poeticáját beletette ebbe a nyilatkozatba.

Gaben Smith 2023.02.03. 08:13:08

Sok mindent nem szeretek Allegriben ,de most ismet csak legyintek a nyilatkozatan.
“Ez a gyozelem jo alap a folytatashoz”
Ha ne lennek rest visszalapoznek ,hogy ezt iden hanyszor hallottuk egy egy kinos vereseg utan pont ugyanezen mondatszerkezetben…???!!!
“Ma este jol vedekeztuk, lezartuk a savokat”
Vagyis impotens volt a Lazio tamadojateka ezert nem kaptunk 5-ot. Jolesne mar egy olyat olvasni egy 3-0 utan ,hogy jo volt a tamadojatekunk, mert az kurvara nincs.
“Vlahovic jo meccset jatszott” na ennel nagyobb hazugsag nem igen van.
En imadom a szerbet ,de konkretan amatornek tunt profik kozott. Kinos labdaatvetelek,rossz mozgaskoordinacio,rossz labdafedezes egyszoval olyan suta volt h en meg ilyet eletemben nem lattam. Nem ertem mi lett vele :(
Erdemes meghallgatni a teljes terjedelem Low Zsoltos adasat … tokeletesen ravilagit arra miert nem jok a mai fociban az allegri fele edzok.

venember83 2023.02.03. 08:27:22

@Gaben Smith: próbálja növelni a csapat és az egyének önbizalmát, s ezt kapja? Szegény ember csupa jószándék, mégis bármit csinál vagy mond, csak kritikát kap. Nem tudom, mit tehetne többet ilyen vezetőség, ennyi sérülés, ilyen borzasztóan gyenge és amatőr módon összeharácsolt keret, plusz ilyen szövetségi döntések és mérgező olasz légkör mellett. A negatív elfogultsággal teli szurkolókról nem is beszélve.

cd1 2023.02.03. 08:39:02

Voltak mar focira emlekezteto jelenetek. Chiesa klasszis, di marian is latni, hogy nem eloszor latott labdat. Cuadrado visszateresenek is orulok (bar lehet ennek sokan nem).

Gaben Smith 2023.02.03. 09:04:13

@venember83: na igen allandoan elegedetlenek vagyunk ez felhaborito! General Max mindorokke!

venember83 2023.02.03. 10:25:15

Az Inter ellen játszott már döntőt Max tábornok csapata a Juve legsikeresebb edzőjének visszatérése óta, egy Olasz Kupa-döntőt s egy Olasz Szuperkupa-döntőt, most az elődöntőben revansot vehet az Öreg Hölgy a két vereségért.

Gaben Smith 2023.02.03. 11:34:39

@venember83: az a szerencsenk h az inter hasonloan szerencsetlen mint mi

Csak Csucsu 2023.02.03. 12:09:36

@venember83: én ha szarul játszok de megdícsérnek akkor elszégyellem magam s örülök ha nem oltanak szét a szurkolók meg a srácok az öltözőben
De most kivételesen a játékkal elégedett voltam eredménytől független. Jó lenne ezt az irányt folytatni..

Pilsnerurquell 2023.02.03. 12:40:02

Kupa volt semmi jelentősége. Ott bundáznak a csapatok ahol tudnak. Spallettiék is kiestek a Cremonese ellen az előző fordulóban mert telibe sz*rták és a bajnokságra mennek rá.

A bajnokságoz semmi köze, hogy ott mire számíthatnak a drukkerek a Juvétól. Felesleges bármiféle párhuzamot vonni.

Lanzafame 2023.02.03. 13:59:11

@cd1: pont ez az, a futballra emlékeztető jeleket az egyes játékosok produkálják, nem egy Allegri által kitalált támadóátékból következnek.

Tegnap sem volt semmi elképzelés, semmi kidolgozott akció, Allegri felpakolta a legerősebb kezdőt, aztán reménykedett, hogy jó napot fognak ki Chiesáék. Elgondolkodtató, hogy a 45. perctől beálltunk, mint egy kiesőjelölt (mondjuk lehet, azzá válunk hamarosan).

Amíg ebben nincs változás, teljesen mindegy, hogy az egyes meccseknek mi az eredménye, mert egy helyben toporgunk és a világ közben elhúz mellettünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása