Spalletti: „Allegri és a Juve nem bújhat ki az esélyesség terhe alól”

spalletti_luciano_napoli_sajtotajekoztato.jpgLuciano Spalletti is tartott természetesen sajtótájékoztatót, és ezen azzal kezdte, hogy válaszolt Massimiliano Allegri kijelentésére, mely szerint a Napoli a bajnoki cím esélyese, a Juventusnak pedig a BL-helyezés a célja.

„Megértem, hogy Massimiliano Allegrinek kényelmes háttérszereplőnek kiadnia magát, de egy olyan Juventusnak, amelyik mindig rengeteg bajnokot tudhat a keretében, lehetetlen kibújni az esélyesség terhe alól. Egyes befektetések csak akkor térülnek meg, ha scudettóért és BL-győzelemért játszik a csapat. Nincs sok értelme felvenni egy kalapot vagy álszakállat ragasztani, nem téveszt meg senkit Massimiliano Allegri, a Juventus számára nincs olyan negyedik hely, amivel megelégednének.

Amikor ilyen fontos mezeket viselnek a csapatok, szerintem félelem nélkül fognak játszani a csapatok, senki nem fog félni, meghatározó játékosok lesznek a pályán tartás és technika tekintetében, és mindkét fél győzelemre fog játszani. Nagyszerű showra számítok.

Az első lépést a meccsen az teszi meg, aki a kezdőrúgást elvégzi, hisz nála van a labda. Két eltérő filozófia csap össze holnap. Massimiliano Allegri a Juventus mottót képviseli, csak a győzelem számít. Nálunk nagyobb szerepet kap a szív és a lélek, nálunk játszott Maradona, a közönség látta őt játszani, és amikor nyert, megmutatta, milyen szép tud lenni a futball, és nem tehetünk mást, minthogy ebből a szépségből valamit magunkkal viszünk, és futballal megpróbáljuk reprodukálni.

A meccsek alapján egyértelmű, hogy át fogják adni nekünk a kezdeményezést, ahogyan láttuk a Cremonese és az Udinese ellen, és akkor megfelelően kell irányítani a meccset, hogy megtartsuk a labdát, és keressük a gólt.

Tudnunk kell jól értelmezni a meccset, mert átadják a pályát, és nekünk ki kell ezt használni. Ők viszont kontráznak, és van több egyéni megmozdulás, amivel veszélyesek lehetnek, az első szempont az kell, hogy legyen, hogy soha ne veszítsük el az egyensúlyunkat támadás közben.

A Juventus visszahúzódik a tizenhatos köré, ezt egyszerűbb kivitelezni, mint a magas letámadást, és ezen kívül számít, milyen futballt is szeretne játszani a csapat, milyen jellemzőkkel rendelkeznek az adott játékosok, és hogy ez a futball élvezhető-e a szurkolók számára, az elérhető győzelmeken túl.

Mi azt fogjuk tenni, amit szeretünk, és amit a szurkolók szeretnek. Nemrégiben volt itt egy edző, Maurizio Sarri, aki semmit nem nyert, de az emberek csak a futballjáról beszéltek, és ezért értéket képviselt.

Volt még Rafael Benítez is, aki nyert pár címet, szépen beszéltek róla, de nem volt olyan hatással, mint Maurizio Sarri, szóval némi óvatosság indokolt. Olykor nagyobb nyomot hagy az ember a látható dolgokkal, mintha hazahoz egy trófeát, de a pályán nem végezte el a feladatát.

A vizsgálat hatása a Juventusra? Soha nem lehet tudni, hogyan reagál egy csapat, olykor a csapat ilyen események nyomán összekovácsolódik, és minden extra motiváció lesz, talán erre volt szükség a győzelmi sorozathoz.

A Napoli és a Roma szurkolói közötti összecsapás? Aki úgy érzi, hogy a játékra figyelés helyett inkább összeverné a másikat, az mindenképpen maradjon a stadionon kívül. Az ilyesminek itt semmi helye, maradjanak otthon, s ha nem így tesznek, akkor megfelelő intézkedésekre van szükség.

Ígéret a szurkolóknak? Elszántság, ez az egyetlen dolog, amit ígérhetek, amióta itt dolgozok. A napom kétharmadát a meccsre való felkészüléssel töltöm, minden nap. A szurkolók három harmadot érdemelnének, de aludnom is kell, különben a következő nap már nem menne ugyanúgy.

Giacomo Raspadori kockázatot jelentene a jobb oldalon? Nem, az olyan játékosokról, mint Giacomo Raspadori sok mindent el lehet mondani, tudják, mit kell tenni bármelyik oldalon, egyáltalán nem jelentene kockázatot a jobb oldalon.

Kemény dió a Juve védősora? Ha egy csapat egy védelmi vonal előtt játszik, nehéz a másik csapatnak 10 gólhelyzetet kialakítani, hiszen a területek leszűkülnek, és átlag feletti minőség kell. A nehézségek léteznek, de számunkra minden adott ahhoz, hogy azt a játékot mutassuk, amit akarunk.

Mi változtathat a meccs menetén? A cserék. A friss játékosok, akik képesek tempóváltásra a meccs adott pillanataiban, azok átbillenthetik a meccs egyensúlyát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2918025036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2023.01.13. 03:52:59

Nekem nagyon szimpatikus ez az ember . Elfogadnám a mi edzőnknek !
Ha most a régi Maxi ülne a padunkon , azt kérném tőle , hogy húzzon valami váratlant erre a meccsre, mást játszasson, mint az utóbbi pár meccsen , mert az már fél győzelem lenne, hiszen meglepné az ellent vele ! Jó kis előnyt lehetne szerezni vele ! De a jelenlegi Maxitól inkább nem kérnék semmit ...
Győzzön a jobbik csapat !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Gaben Smith 2023.01.13. 08:21:19

Na szepen bearazza a mi agyonfizetett mesteredzonket…elveztem ezt a nyilatkozatot igy beszel egy tokos ember!

Kives 2023.01.13. 09:30:29

@Gaben Smith: egyet értek!
Végre egy őszinte, nem sablonos szöveg egy ilyen fontos mérkőzés előtt.
Szimpatikus.

Spider81 2023.01.13. 10:21:35

@alexGicamo: Allegri nem fog huzni semmilyen varatlant es az X-re founk jatszani

alexGicamo 2023.01.13. 11:09:40

@Spider81: Tudom . Ez elszomorító !

babo0410 2023.01.13. 12:46:16

@alexGicamo: Én viszont nem. Sehol nem tudott érdemit alkotni. Egy újabb Sarri lenne csak. Fontosabb neki a mutatott játék, mint az eredmények. Most van esélye először letenni valamit az asztalra. BL-ben 3-0-ról kiesni, és sorolhatnám. Játszhatnánk jobban is, én se mindig élvezem a játékunkat, de ha Allegri megnyerné a bajnokságot, egy szavam se lenne. Inkább nyerjünk csúnyán, mint szép játékkal semmit.

Rocky80 2023.01.13. 13:05:37

Mi nyilatkozat és micsoda edzői hitvallás és gondolatok! Respekt!

Tudok azonosulni ezzel a vonallal is, egyszer majd lehetne a mi edzőnk is, kíváncsi lennék szintén. :-)

Mindenesetre egyelőre be kell érjük a lesajnált Allegrivel meg azzal a pár scudettoval meg kupával meg BL döntővel amit idehozott... A picsába... Kár érte... :D

Urak, a szép álmok helyett inkább főzzünk ma este azzal amink van, és verjük meg csúnyán a meseszép játékot bemutató Napolit! Én, szerényen, ezzel is beérem... Aztán utána magasztalhatjuk őket hogy milyen jól játszottak!

Amúgy egyetlen egy vesztesre emlékszem akire emlékszik a világ 70 év után is (de lehet csak azért mondom mert elfogult vagyok): a mi Aranycsapatunkra... Minden más szép játékot de eredményt nem felmutató csapat csak a szurkolók emlékezetében él tovább és a múlt ködébe vész... Ez is sokat jelent, nem lefitymálni akarom, csak jelzem! :-)
Sajnos vagy nem sajnos a pénzt és az "örök" dicsőséget az eredmények hozzák. Ebben pedig a lesajnált és a szakmát csak véletlenül kitanuló Allegri előrébb tart...

Lényeg a lényeg: nem vitatkozni akarok, csak árnyalni a képet meg szokás szerint megvédeni Allegrit. ;-)

Rocky80 2023.01.13. 13:07:56

@alexGicamo: ne is kérj, csak legyints lemondóan... Még a legjobb négyben sem leszünk benne lehet... Mit is várhatna az ember ettől a kóklertől...

Tony. 2023.01.13. 13:58:39

Az alapján amit az elmúlt 2 évtizedbem hozzátett az olasz labdarúgáshoz, valamint a karaktere miatt is megérdemelne egy bajnoki címet. A Napoli is, úgyhogy én örülnék, ha idén ők húznák be.

Del Pybala 2023.01.13. 14:27:22

@Tony.: :D napoli? a legmocskosabb aljanep...ok ne nyerjenek semmit

Rocky80 2023.01.13. 14:36:58

@Tony.: pontosítalak: ha nem mi, akkor ők húznák be

alexGicamo 2023.01.13. 15:28:07

@babo0410: Tudom, hogy a győzelem a legfontosabb , de azért nem mindegy, hogy kínszenvedés végignézni egy meccset vagy mondjuk kifejezetten szórakoztató !

Tony. 2023.01.13. 19:38:22

@Del Pybala: A b-ből jöttek fel velünk, kis költségvetésből nagyon jó csapatokat hozták össze, a szakmai munkát értékelem.
Egy inter, milan bajnoki cím, főleg inter sokkal rosszabb. Ők tényleg történelmi nagy riválisok.

west30 2023.01.13. 20:21:53

Semmi tisztelni valot nem latok itt.Allegri belogatta a csalit,Spalletti pedig legendas veszteskent raharapott erre.Persze boven mondott igazsagot is,es inkabb van a meccsben egy zako mint Juventus pontszerzes szerintem.

venember83 2023.01.14. 06:05:44

@west30: Spalletti igazat mondott, Maxi meg a szokásos polkorrekt töltelékdumáját hozta. Kb. a pályán is ez volt, az egyik edző csapata focizott, a másik meg… Az meg ott volt a pályán, de kb. ennyi.

west30 2023.01.14. 06:57:03

@venember83: Elnezve nehany jatekosunkat maximum testben voltak ott.Lelekben messze jartak az fix.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása