Allegri: „Nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat”

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztaton_oltonyben.jpgA Juventus rendkívül fontos meccset játszik kedden a Maccabi Haifa ellen, és mivel a Paris Saint-Germain és a Benfica elleni meccseket az Öreg Hölgy elbukta, kötelező a győzelem azért, hogy életben maradjanak a továbbjutási remények.

„Kemény mérkőzés lesz, az ellenfél itt jó dolgokat mutatott, és jól játszott a PSG ellen. Óvatosnak kell lennünk, nem követhetjük el ismét ugyanazokat a hibákat.” - mondta Massimiliano Allegri a hétfői sajtótájékoztatón.

„Egységként kell játsszanunk, a Milan elleni mérkőzés hasonlított ahhoz, amit a Benfica ellen mutattunk, ahol megszerezhettük volna a második gólt.

Javulnunk kell, és szilárdabbnak kell lennünk, ez a legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb tennivaló. Jelenleg többet kell tennünk a pályán. A részletek jelentik a különbséget, centiméterek, a figyelem és a szenvedély.”

A Juventus kétgólos vereségbe szalad bele a hétvégén a San Siro gyepén, a különbség az éllovashoz képest pedig jelenleg 10 pont.

„Megvan a lehetőségünk, hogy azonnal visszatérjünk a pályára. Az elmúlt két győzelem félrevezető volt, és ismernünk kell a realitást, továbbá praktikus dolgokra van szükségünk. Ezt az utat kell járnunk. Vannak erős csapatok, de nem követhetünk el adott hibákat, el kell kerülnünk ugyanazok hibák elkövetését, amiket szezon elejétől láthatunk.

Tisztában kell lennünk a holnapi mérkőzés fontosságával, harcolnunk kell minden labdáért, és egyszerű dolgokra kell koncentrálnunk.

Szívre és szenvedélyre van szükség, ez is az út része számos győztes év után. Beleadjuk teljes szívünket és lelkünket, amit a Juventus megérdemel, de többet és többet kell tennünk, vissza kell nyernünk az önbizalmunk, és vissza kell térnünk a megszokott standardokhoz.

Hiszek a fejlődés felé vezető útban. A tapasztalat fontos mérkőzések lejátszásával növelhető. Mindazonáltal nem használhatjuk ezt alibiként, mert mindent bele kell adnunk a pályán. Egyértelműen többet kell tennünk új ciklusok megnyitásához.

Kívülről egyszerűnek tűnik: a ciklusok véget érnek, mint az életben, jönnek új játékosok és három hónap után jönnek a győzelmek. De nem ez a helyzet. Minden szívünket és szenvedélyünket bele kell adnunk a Juventusért.

Nem kell alibikkel foglalkoznunk, a pályára kell lépnünk, és a legjobbunkat kell adnunk. Mindannyian azt szeretnénk, ha a Juventus visszatérne azokra a szintekre, amelyeken az ellenfelek találhatók, a többi csapat.

Az utolsó dolog, amit a srácoktól kértem, az volt, hogy a csapat legyen kompaktabb, és ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint az előző meccseken.”

Egyes források szerint Federico Chiesa a primavera csapattal fog pályára lépni, és ez fontos teszt lesz az állapotának a felméréséhez. Ha a teszten a játékos megfelel, Lisszabonban keretben lehet az október 25-i meccsen.

„Federico Chiesa a Torino ellen bizonyosan nem fog játszani. Vissza kell nyernie az önbizalmát egyes mozgások tekintetében, időre van szüksége, de nagyon jól halad a felépüléssel.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6817951354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak Csucsu 2022.10.10. 20:49:17

Jól mondja a mester nem tudom mi bajotok vele. Kéne valami karakterbajnokságot találni neki a riportokhoz

supertrezi 2022.10.10. 21:05:27

Lassan el kéne jutni a "nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat"-tól a "nem követjük el ugyanazokat a hibákat"-ig. Meg persze újabbakat se nagyon, mert igencsak torkunkon a kés.

Thuglife! 2022.10.10. 21:08:21

És ha nem követjük el ugyanazokat a hibákat akkor mi lesz? Akkor nyerünk 1-0 rá a Haifa ellen a másik kettőn meg kikapunk.
Az ok pedig a következő,most idéznék Peet-től az egyik unibetes podcastből ez nagyon megragadt,nagyon igaz: "Allegrivel a plafon van alacsonyan."
Szóval ha minden körülmény adott lesz hogy a mester játszassa az elavult futballját,az akkor sem lesz már elég lófaszra sem.nem hogy 90 percig jól szórakozzunk.

venember83 2022.10.10. 21:21:01

@Thuglife!: benitónak is pontosan ezt mondta, s bár nem nagyon kedvelem, ebben maximálisan igazat adok neki.

Leram7 2022.10.10. 21:53:40

Nekem fogalmam sincsen mi a gond, de kurva nagy gond van. Már évek óta nézhetetetlen a játék, de mostanra már eredmények sincsenek.

Allegri biztosan sáros, mert olyan kiscsapatok aláztak meg, akiket verni kéne simán. Érződik az alárendelt szerep a meccseken és nem tudunk támadni, nem alakítunk ki helyzeteket.

Cuadrado egy nulla lett. Kean katasztrófa, még időhúzó cserének is szánalmas.
Bonucci visszafejlődött.
Bal oldali védő nincsen.

Akad néhány közepes teljesítmény és Danilo, Milik eddig, aki pozitív meglepetés.
A lesajnált napoli, atalanta pedig élen vannak.

babo0410 2022.10.10. 23:27:41

El tudunk követni újakat is. Mikor mind le? Remélem legalább a BL-ben tudunk kezdeni valamit. Habár szombaton elvesztettem a maradék hitemet is. Ez a csapat fizikálisan nulla, de taktikailag is. Allegrinek mennie kell.

JeetTrader 2022.10.10. 23:51:20

@babo0410: ezek szerint úgy gondolod h Montero elhozza azt a változást amit úgy várunk Sarri, Pirlo és ismét Allegri óta?

alexGicamo 2022.10.11. 05:06:53

Sok beszédnek sok az alja .

FAF 2022.10.11. 09:41:33

"Egységként kell játsszanunk"
Én egyelőre annak is örülnék ha játszanánk valamit nem csak rohangálnánk a pályán utána jöhet az egységkén is.

Mikor jön el a pillanat hogy elkezdünk játszani és itt elsősorban a támadásra gondolok. Állandóan a védelem megszervezésére koncentrálunk de ha egyszer még az se megy akkor miért nem próbálunk meg inkább gólokat lőni?

"Az elmúlt két győzelem félrevezető volt, és ismernünk kell a realitást"
Mekkora szakember lehet ha azt hitte az a két meccs mértékadó volt?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása