Allegri: „Tetszett a csapat szellemisége”

allegri_massimiliano_elmelkedik_hatterben_juventus_szurkolok_torinoban.JPGA Bologna elleni meccs előtt Massimiliano Allegri azt mondta, hogy ez a szakasz újrakezdést jelent a bajnokság tekintetében a Juventus számára, és az együttesnek sikerült hazai pályán legyőznie a Bolognát.

„Tetszett a szellemiség, a csapat szilárdsága, kivéve az első félidő végét, amikor elrontottunk pár támadó mozgást. Le kellett volna lassítanunk az iramot, és jobban meg kellett volna tartsuk a labdát azokban a helyzetekben.” - értékelt a mester a DAZN számára.

„Egy hónapja nem nyertünk, szóval jó ez a nagy gólarányú és egyértelmű győzelem. Most pedig továbbra is lehajtott fejjel kell dolgoznunk tovább, emlékeznünk kell, hogy nagy a lemaradásunk, és mindenekelőtt a BL-helyzetet kell orvosolnunk.”

Arkadiusz Milik rendkívüli hatással volt a Juventusra érkezése óta, ami azért is meglepő, mivel a legtöbb pletyka Memphis Depay érkezését jósolta.

„Nehéz volt egy ilyen erős hatást előrelátni, de azt tudtuk, hogy Arkadiusz Milik jól mozog, intelligens, lerázza a védőit, és jól tud játszani Dušan Vlahović mellett.

Fontos volt Adrien Rabiot és Manuel Locatelli visszatérése, ahogy Ángel Di María és Federico Chiesa visszatérése is az lesz. Adrien Rabiot a többiekhez képest eltérő motorral rendelkezik, belevágott pár csatába, és több előrepasszt mutatott. Jó formában és megfelelő korban van ahhoz, hogy erős szezont nyújtson.

Jó teljesítményt láttam, elmondtam a srácoknak, hogy megvan a vágy arra, hogy bizonyítsanak, és nagyon keményen kell próbálkozniuk, ugyanakkor ez gátolhatja is őket. Ezért türelemre és összpontosításra intettem őket, hogy felépítsék a megfelelő teljesítményt, és így jó eredményt érjenek el.

Egy hónapja nem nyertünk, és úgy éreztem, mintha nem is hitték volna el a győzelmet a srácok, amikor visszaértek az öltözőbe.

Lépésről lépésre kell haladnunk, és reméljük, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányt a tabella elejéhez képest. Tavaly sikerült, szerintem idén is képesek leszünk rá. Apró lépések kellenek, nem lehet egyetlen nagy lendületvétellel áthidalni ezt a távolságot.

Most a 4-4-2 mellett döntöttem, mivel azt a rendszert választom, amihez elérhető játékosaim vannak. Amikor mindenki bevethető volt, akkor nagyobb volt a spektrum. Most ezek a játékosok vannak adott jellemzőkkel, és amikor azt mondom, hogy több játékos kell, akkor ez az opciókra is vonatkozik, illetve a csapat rotálására, hogy ne fárasszam le a keretet.”

A mérkőzés előtt a mester nevének bemondásakor a szurkolók kifütyülték a mestert, és voltak ellene szóló énekek is a meccs során.

„Jelenleg tiszta és megfontolt fejekre van szükség. Katasztrofális hónapon vagyunk túl, s különösen igaz ez arra a hétre, ami megjósolhatatlan eseménnyel indult. Onnan indult a lavina, de felelősséget vállalunk a saját hibáinkért.”

A mester természetesen a Salernitana ellen elvett gólra gondolt, amivel a Juventus megnyerte volna a végül 2-2-re zárult meccset.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4217945388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2022.10.03. 05:39:44

Gratulálok a csapatnak!
A nyilatkozatait továbbra se szeretem a mesternek.
A játék lassítása majd mindig elhangzik ellenben az ellenkezője nem igazán :D
De ez csak egy szösszenet.

Utolsó bekezdésével nem értek egyet, szűk látókörű ha azt hiszi Salernitana ellen kezdődött minden…

cd1 2022.10.03. 06:47:54

@Kukszi: en is erre gondoltam, hogy olyan gyorsak vagyunk mar, hogy lassulnunk kell. :D

Rikoo 2022.10.03. 06:57:55

@Kukszi: Mondjuk most érthető mire érti. Miután megszereztük a labdát elkezdtünk rohanni és azonnal el is veszítettük több esetben, ahelyett hogy megtartottuk volna és elkezdődik a labdabirtoklás. Ezt fel kell építeni. Ha ezt a szempontot vesszük figyelembe, akkor a spanyolok évtizedek óta lassítják a játékot.

Nyilván nem a Salernitana ellen kezdődött minden, de ott esett szét mindenki végleg. Nagy kárt okozott az a meccs, nem csak az elveszített 2 pont miatt, hanem a következő 2 meccs miatt is. Ahelyett hogy egy eufórikus fordítást éltek volna át, még mélyebbre sodródott mindenki.

Kukszi 2022.10.03. 07:15:49

@Rikoo: értelek, és vannak periódusok amikor lassítani kell, csak az unalmas hogy állandóan ezt mondja.

Ott esett szét végleg így van! A lavina már jóval hamarabb elindult.

venember83 2022.10.03. 08:23:44

@Rikoo: "Ezt fel kell építeni."

A játékosok tudják a legjobban, milyen nehéz felállt védelem ellen bármit elérni. Gondolom, ezért siettek/kapkodtak. Talán jó lenne ebbe is egy kis rendszert belevinni, hogy végigvezethetők legyenek a támadások, s a játékosoknak legyenek kapaszkodóik, berögzült passzlehetőségek.

Attilio79 2022.10.03. 08:27:41

Jó, hogy nyertünk, de ez a Bologna ellen alapértelmezett!
A Milan ellen lesz az igazi erőfelmérő.
Innentől tilos a bukdácsolás.
Forza Juve!

JeetTrader 2022.10.03. 08:43:30

Ezúttal nem is néztem milyen felállás lehetett...442... meglepődtem.

Kapkodás mindig benne van, főleg ha nagyon meg akarják mutatni a játékosok. Most azért sikerült. Ez kellett. Egyet értek azzal h lépésről lépésre kell haladni, főleg h most indult az "ujrakalibráció".
Milik rohadt jó! Simán rúghatott vna egy mester hármast! Vlaho is végre jól játszott és jött a gól is.
Ez a jateklassitás...bakker...vannak szituációk, illetve fázisok amikor igen kell, de ennek azaz ára h az adott helyzet jó eséllyel ugrik. Ehhez begyakorolt mozgások kellenének.
Na meg az elorepasszolt labda egyből hatraadasa meg kikeszit. Legalább kukkanata maga mögé, és egyből fordulna vissza ha gáz van. Igaz, kedves McKenny?
Én megkaptam amit vártam, aminek örülök. Erre már lehet építeni! Csak így tovább!

delpi0823 2022.10.03. 09:58:17

@Rikoo: A spanyol valogatott jateka sztem valami birzalom,en nem tudom ki szereti azt a footballt,passzolnak meccsenkent 1000et es abbol van ket helyzetuk kb......

babo0410 2022.10.03. 10:29:32

"Le kellett volna lassítanunk az iramot, és jobban meg kellett volna tartsuk a labdát azokban a helyzetekben.” Mi van? Tetszett a meccs, végre fociztunk, erre megint lassítani kellett volna. Ezt fejezd már be! Pont azért szenvedünk, mert úgy totyorgunk, mint egy nyugdíjas válogatott. Ha ezt nem vagy képes felfogni...

venember83 2022.10.03. 11:01:36

@babo0410: ezeket szerintem most már akár csak a Te kedvedért is, kvázi csak Neked belerakja a mondandójába, hogy ne legyen semmilyen hiányérzeted.

babo0410 2022.10.03. 12:46:17

@venember83: Akkor nrm is gondolja így, csak nekem szól? Oh! De kedves ez Maxitól!
Egyébként, ha ezt a játékot fogjuk mutatni, lesz egy győzelmi széria, és esetleg a BL-ben is továbbjutnánk, esküszöm megkövetem Allegrit! Bárcsak tudna megint óriásit javulni. Én mikor legutóbb itt volt, nagyon kedveltem. Most inkább bosszant, devidítson fel, kedveltesse meg magát újra.

Szabiba 2022.10.03. 15:26:22

Ez kötelező győzelem volt ahogy a többi kiscsapat ellen is az lett volna..
Ha Bl-ben tovább viszi a csapatott akkor lesz hiteles számomra Allegri...
Majd a komoly csapatok ellen lehet bizonyitani!

Juvino 2022.10.03. 17:58:57

Ez egy nagyon gyenge Bologna volt, es ellenuk is kontraztunk hazai palyan. 5-6 golt kellett volna rugni ennek a csapatnak, amit az elottunk levok meg is tettek volna. Pici javulas valoban volt, de engem nem gyozott meg es felek,h ez is csak ezen az egy meccsen volt, es nem fog folytatodni. Ez egy komolyabb csapat ellen, mondjuk mindjart a hetvegen, keves lesz. Persze cafoljanak ram. A harom pont megvan es ennyi! Az eddigi meccseket is be lehetett volna huzni ugyanigy es akkor siman vezetnenk a tabellat. A Roman kivul nem talalkoztunk meg jo csapattal.

delpi0823 2022.10.03. 20:04:13

@Juvino: A roma ellen footballoztunk, a szezonba a legjobban sztem,es a Psg elleni meccs is turheto volt.Sztem a Milan ellen se lesz gond(legalabb is remelem ha mar ott leszek a meccsen remelem valami jo eredmenyt produkal a csapat:)).A kisebb csapatok ellen sokkal jobban szenvedunk mindig mert ott nekunk kell nyomast gyakorolni az a baj,ami nem igazan megy valljuk be oszinten.

Juvino 2022.10.03. 20:16:29

@delpi0823: sztem is a Roma ellen voltunk a legjobbak, ket helyzetuk volt egesz meccsen. A Psg ellen talan a 2 felido volt elfogadhato, de azon a meccsen mi kaphattunk volna 5-6 golt. A Sass ellen volt hasonlo a meccs,m most, a tobbi nagyon szar volt, szamomra ertekelhetetlen.
Jo szurkolast hetvegen!:))

babo0410 2022.10.05. 01:24:29

@Juvino: És a PSG ellen a 2. félidőben, ha kis szerencsénk van, mi is lőhettünk volna minimum 3 gólt. Látszott, hogy nincsenek hozzászokva, nem szeretik, ha az ellenfél egyenrangú tud lenni velük.
Nagyon remélem, hogy formába lendülünk végre, és nyomunk egy győzelmi szériát. Nagyon jó lenne. Mert az látszik, mikor játszunk, és gyorsabbak vagyunk, van sebességünk, akkor tudunk, csak higgatnak kell lenni a befejezéseknél. Ellenben, ha Allegri visszafogja őket, és megy a totyorgás, akkor bajban vagyunk, szenvedünk. Remélem Allegri is rájött erre.

ZED! 2022.10.05. 12:15:24

Te nem normális, ez a tempó a PL tutyi-mutyi, ott feldarabolnak totyogunk, zavarják már el könyörgöm.

Ilyeneket nyilatkozik, mikor végre van hajtás, van iram, jönnek a gólok, felszabadul kicsit...hát depis a csapatban mindenki..

Juvino 2022.10.05. 17:09:14

@babo0410: en mar szkeptikus vagyok a mesterrel kapcsolatban. Meg bizakodni sem merek...ha lenyomunk legalabb 5-6 meccset hasonlo jatekkal, mint legutobb es meccsrol-meccsre vmi pozitivumot mutatva, talan majd akkor...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása