Moggi: „Ha Koulibaly nem hosszabbít, a Juventushoz igazolhat”

nedved_pavel_moggival_beszelget.jpgTöbb klubközeli újságíró beszámolt arról, hogy a minap Milánóban a Juventus képviseletében Federico Cherubini Fali Ramadanival tárgyalt Kalidou Koulibaly ügyében, mivel az Öreg Hölgy a szenegáli futballistát szemelte ki Matthijs de Ligt helyére. A Napoli futballistája a pletykák szerint nem kíván a Juventushoz igazolni, ám Luciano Moggi szerint az ilyen elhatárolódások inkább a szurkolói nézőpontot, mint az aktuális realitást tükrözik.

„Nem hiszem, hogy a mai egyeztetés döntő lenne.” - mondta szerdán az egykori vezető a Radio BiancoNera munkatársának adott interjúban.

„A minden bizonnyal próbálkozni fog a játékosnál a szerződéshosszabbítás reményében, de az bizonyos, ha nem ír alá, akkor Aurelio De Laurentiis nem fogja hagyni, hogy a Napolinál kezdje a jövő évet, aztán nyáron ingyen távozzon. A legjobb alternatívát a szenegáli játékos számára a Juventus jelenti.

Elutasítaná a Juventust, hogy ne sértse meg a szurkolókat? Ezek feltételezések, amelyeket a szurkolók megengedhetnek maguknak, de a valóság nagyon más. A modern futballban már nincsenek olyan zászlóvivők, mint Francesco Totti vagy Alessandro Del Piero, szóval úgy vélem, ha Kalidou Koulibaly nem írja alá a hosszabbítást, akkor fejfájás nélkül a Juventushoz szerződhet.”

A mercato kapcsán Angelo Alessio is elmondta a véleményét, ugyancsak a Radio BiancoNera megkeresésére, természetesen nagy hangsúlyt helyezve Matthijs de Ligt távozására és helyettesítésére.

„A holland játékos testesíti meg a mai Juventust. Ő olyan futballista, aki szép utat tett meg Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini mellett, ezért a távozása nagy veszteség lenne a bianconero csapat számára. Ugyanakkor a nyilatkozatok révén úgy tűnik, hogy hosszabbítani nem szeretne, szóval természetes, hogy a Juventus felkészül  a távozására, és különböző játékosprofilokat keres. Hogy kiket? Nehéz ugyanolyan szintű futballistát találni, és jelenleg a gazdasági szempont a legdominánsabb tényező, a múltban könnyebb volt csapatot találni a fontos játékosoknak. Ha én döntenék, én Kalidou Koulibaly mellett tenném le a voksom, de tudom, hogy ez nem egyszerű művelet. A szenegáli játékosra szavaznék több okból, például azért, mert jól ismeri az olasz bajnokságot, illetve a Juventus sem ismeretlen számára.”

Az egykori mestert megkérdezték Antonio Conte esetleges visszatéréséről és Nicolò Zaniolo megfelelőségéről is.

„Nicolò Zaniolo kapcsán azt mondhatom, hogy egy ilyen játékost azonnal le kell igazolni, ez kétségtelen. Antonio Conte visszatérése? Soha nem mondjuk, hogy soha, visszatérhet, de nem gondolnám, hogy a közeljövőben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9617876945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2022.07.07. 13:05:35

„Nicolò Zaniolo kapcsán azt mondhatom, hogy egy ilyen játékost azonnal le kell igazolni, ez kétségtelen."

Akkor most már Moggi is a futballvakok közé tartozik?

venember83 2022.07.07. 13:07:51

@Lanzafame: lehet, hogy Moggi vak, de ezt Angelo Alessio mondta.

Igen, két nyilatkozat van egyben, nem a legoptimálisabb választás.

Pavel1988 2022.07.07. 13:16:15

@venember83: Nincs olyan szó, hogy "legoptimálisabb".
#no offense-peace

venember83 2022.07.07. 13:17:48

@Pavel1988: oké, ez is igaz, köszi az infót. De már nem tudom javítani. Max. törölni. :)

Leram7 2022.07.07. 13:26:50

Gyakorlatilag a játékosaink eladhatatlnaok és értéktelenek.
Akinek meg van értéke, mint pl Chiesa, Vlahovic, De Ligt olyan őrült összegért vettük őket, hogy egy rossz labdaérintésük vagy sérülés után már csak áron alul lehet eladni őket.

Ugyanez történik Ligtel is, akiért 85 adtunk, most meg örülönk ha ennyit kapunk érte.
Egy premier league középcsapatban is jobb nevek szerepelnek lassan és értékesebb a keretük, mint a miénk.

Nagyon jó igazolásokra lenne szükség és olyanokra, akiknek az értéke fejlődik és később eladhatóak, mert ugyanazokat a köröket futjuk 10 éve, hogy nincs bevételi oldal.

Ha megvesszük a 31 éves Koulibalyt, akkor a 30-40M, amit érte fizetünk gyakorlatilag eltűnik, mert a kora miatt félévente feleződik a játékos értéke.

Ezért nem értek egyet Zaniolo 50M igazolásával sem, mert még, ha beválik se fog érte senki fizetni ennyit, ha meg sérült lesz vagy megbukik, akkor Arthur szintű leépülés lesz értékben.

venember83 2022.07.07. 14:07:34

@Leram7: eladhatatlanok nagyjából, igen. Így játék és eredmények nélkül az egyéni kvalitásaik is az árnyékban maradnak, még az a kevés kvalitás is, ami nyilvánvalóan adott. Ellenpéldaként ott a teljesen más futballkultúrát képviselő Ajax, amelyik anno mekkorát szakított egy jó BL-meneteléssel, játék és eredmény is volt. De na, a Juventusnál csak az eredmény számít, mostanra pedig már sikerült az eredményt is átkalibrálni BL-szerepléssé bajnoki címvédés helyett, hogy csak az olasz színtéren maradjunk, ne ejtsünk szót a BL-ről, ahol momentumok döntenek egyes párharcok kimeneteléről. Meg sündisznóállásban töltött akár teljes félidők, a kedvező, ám törékeny eredményt védve.

S az eladhatatlansághoz persze az is hozzájárul, hogy az olaszokért amúgy sem szokták egymást leütni a top klubok, emlékezhetünk sok parádés bukásra, pl. Immobile mekkorát égett Németországban, vagy éppen Barzagli mennyire semmirekellő játékosnak tűnt Németországban, de mondhatom Moise Kean angliai kalandját is.

kovta23 2022.07.07. 15:35:57

Utóbbi 6 évben 650 millióért adtunk el játékosokat. Van eladás. A másik az hogy egy pár napja még az volt a baj túl sok játékos hagyja el a csapatot... bár előtte meg hogy a csapat háromnegyedét ki kellene rúgni. Sohasem jó semmi. Nem építünk be utánpótlás játékost....eddig se vitte senki semmire máshol akit elsdtunk fiatalt. Sajnos szar az utánpótlás nevelés. De azokat se kell sajnálni aki nagy csapat adott el talán Cancelo aki jó lett máshol is. Régen voltak sokkal nagyobb tévedések pl mint Henry

Lanzafame 2022.07.07. 16:06:18

@venember83: nem, én vagyok a hülye. Még meg is lepődtem, hogy miért "mester" Moggi :)

Leram7 2022.07.07. 19:33:51

@kovta23: Az, hogy Pjanicot 60-ért vette be a barca és az egyéb könyvelési trükkök... még nem azt jelenti, hogy adtunk is el rendesen játékost.

Dybala, Bernardeschi, Higuain, Matuidi, Douglas Costa akik eszembe jutottak mentek el ingyen. CR 15-ért ment, Romero és Demiral is fals üzlettel mentek.

Szóval lehet vannak könyvelésen befelé jövő számok, de én azt látom, hogy drágán veszünk és rossz feltételek mellett adunk el.

Sajnos tényleg el kéne küldeni az Arthur, Kean, Ramsey féléket és tényleg jó lenne 1-2 saját nevelés, de talán majd most Fagioliék... Én azzal is megelégednék, ha végre észhez térne a vezetés és jó igazolások lennének.

Pogba és Di Maria ingyen jó, de Zaniolo 50-ért megint túlárazott kategória és ha nem válik be vagy lesérülget kinek fog kellenni és mennyiért? Kb egy új Pjaca story lesz belőle.

kovta23 2022.07.07. 20:00:52

@Leram7: Igazad van. Tényleg nem jó üzletek amiket soroltál,de évekig nem építkezett a csapat csak toldozott foldozott hogy a csúcson maradjon. Sok nagy szenved ettől hogy tőle olcsón akarnak venni de ő csak drágán tud venni hisz legtöbbször kész játékost akar. Ez a vezetőség szerintem jó úton halad és próbálja a múlt bűneit eltüntetni. De gondolj bele annó hogy ha bejön a Can,Bentancur, Rabiot ingyen biznisz megkora király lenne most a vezetőség. Valami bejön Pogba,Pirlo,Barta pápa...van ami nem

JuveMI 2022.07.07. 23:33:38

Egy nagy klub, mint a Juventus a bevételi oldalon elsősorban nem a játékoseladásokból keres nagy lóvét.... ezért jönnek sorban a futball-celebek... egy Ronaldo- vagy Pogba-Juve mez sok milliós példányszámban még akkor is hatalmas bevétel, ha csak töredékét kapja a klub a sportszergyártótól... két évvel ezelőtt (amikor levittem a gyerekeket focizni) a kicsik zöme Ronaldo-Juve mezben feszített... jelentkezzen olyan kolléga, aki Jamie Vardy, Dani Parejo vagy Lorenzo Insigne mezes kiscsávók tucatjait tapasztalta... ámbár ugyan ezen nevek top klubok mezében lényegesen nagyobb példányszámban is eladhatóak lettek volna.
A Juve nemcsak, hogy nagy, hanem az egyik legnagyobb klub... ha a celebekkel lenne értékelhető futball, és mellé értékelhető eredmény, akkor a vezetőség magasról leszarná a játékosok áraiban mutatkozó deficitet, mert még jobban pörögne a (lényegesen nagyobb lóvét hozó) marketing.
Max! ... ismét a Te térfeleden pattog a labdám!!!!

venember83 2022.07.08. 06:06:12

@JuveMI: oké, nem játékoseladásokból éljen meg a Juve, de nem is szponzorpénzekből/közvetítési jogdíjakból fog mostanában. Itt egy kis infó a legutóbbi pénzügyi jelentésből, a bevétel 13,6%-kal csökkent 223 millió euróra, hála a kevesebb tétmeccsnek és a korlátozott nézői létszámnak.

"Operating revenue fell by 13.6% to 223 million euros, blamed in part on the weaker media income compared to the period a year earlier when it played more matches.

In its statement, the Turin-based club also noted that stadiums remained only at 50-75% capacity because of health concerns, further limiting income."

www.reuters.com/lifestyle/sports/soccer-juventus-reports-wider-first-half-financial-loss-2022-02-24/

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása