Fagioli: „Úgy tűnik, szerencsére változik a fiatalok helyzete”

fagioli_nicolo_cremonese_mezben_fut.jpgNicolò Fagioli a minap a Repubblica munkatársának adott interjút az elmúlt évekről és az aktuális helyzetéről, s közben érdekes dolgokat osztott meg az U23-as csapat fontosságáról.

A 21 éves olasz középpályás jelenleg Paolo Nicolato U21-es olasz válogatottjával készül az EB-re való kijutásról döntő, Luxembourg, Svédország és Írország elleni utolsó három meccsre.

Úgy tűnik, hogy fiatal srácokkal is lehet sikereket elérni, a Serie A feljutás ezt mutatja.

„Természetesen. Büszkék vagyunk, hogy a bajnokság legfiatalabb csapatával sikerült elérni a feljutást, ez számomra különös elégtétel. Úgy gondolom, hogy a fiatalok minőséget és lelkesedést továbbítanak a legjobb játékosok számára is, különösen a pályán kívül.”

Sikerült megtalálni a posztod a másodosztályban?

„Regista voltam, a csapat játékstílusát határoztam meg, és mezzalaként is játszotta. Ez az ideális pozícióm, Luka Modrić modelljét követve. Szeretnék hozzá hasonló szerepet betölteni a pályán.

Igen, számos kortársam külföldön folyamatosan kapja a játéklehetőséget. Erling Braut Håland 2000-ben született, ő nagyon fiatal, azonban a játékán ez nem látszik. Attól függ, mit tesz az ember, a játékos kilététől is függnek a dolgok, nincs abszolút kritérium a sikerhez megfelelő kor tekintetében.

Az én motivációm Sandro Tonali, az ő rendelkezésére mindig nagy terület állt, és kevés nyomás kísérte őt, segítettek neki, amikor nehézségei adódtak, vártak a fejlődésére, és az eredmények nyilvánvalóak voltak, ez még a pályán mutatott nyugodt pillanataiban is látszott.”

Az ügynököd azt mondja már jó ideje, hogy nem lehet szó további kölcsönszerződésekről, a szerződésed pedig jövő nyáron lejár.

„Tudom, hogy mi a tervük. Úgy gondolom, hogy a Juventusnál nagyra értékelnek engem.” 

Massimiliano Allegri azt mondta rólad, hogy öröm a futballodat követni, ismered a játék ritmusát, tudod, mikor kell passzolni és hogyan.

„Igen, ezt a mondatot megtanultam kívülről, annyiszor hallottam, szinte már rosszul voltam tőle, mert az emberek azonnal azt várták tőlem, hogy a fenomén énemet mutassam, s nyomás alatt éreztem magam. Nekem ezt személyesen nem mondta, de megértem, hogy mire gondolt ezekkel a szavakkal.

Szerintem igaza olt, a legfőbb minőségem, hogy értem a játékot, és meg tudom határozni a ritmust. Tudom, hogy ez az emberrel született ajándék, nehéz ezt tanítani, de tanulni is.”

Mit tanultál a Cremonese csapatánál?

Megtanultam, hogyan kell egy keret tagjának lenni. Pecchia mozgásait viszont ismertem, mivel már a Juve U23-as csapatánál is az edzőm volt. Más vagyok, mint amikor a Cremoneséhez érkeztem, ez a tapasztalat segítette a fejlődésemet, de azt nem tudhatom, hogy a Serie A-ban is helyt álltam volna, mivel nincs erre vonatkozó bizonyíték. Megpróbálok bizonyítani a következő szezonban. Nem akarok jelenleg a jövőre gondolni, 9 hosszú és szép hónapon vagyok túl, kivettem két hét pihenőt, és most az U21-es válogatottra koncentrálok, aztán majd meglátjuk. Szeretnék a Cremonese keretében maradni.”

Mi a fiatalok hibája, aminek a kijavításán neked is még dolgoznod kell?

„Meg kell tanulnom adott úton maradni 90 percen át, végig koncentrálnom kell a meccsre.”

Ezért nem gondolta a torinói vezetőség, hogy keretben kellene tartania téged?

„Én játszani akartam, a játékra gondoltam. A nyárra az első csapattal készültem, de tudtam, hogy érkezik Locatelli, ráadásul egy EB-győzelem után, szóval nemigen lett volna helyem, ha maradok.”

A Juventus középpályása az első osztályban Andrea Pirlo edzősége alatt mutatkozott be, és beszélt a fiatalok aktuális helyzetéről.

„Szerintem a dolgok változnak, úgy a válogattonál, mint a Serie A-ban egyre több teret kapunk mi fiatalok, és ez örömmel tölt el. Erős játékosok alkotják az U21-es keretet, Carnesecchi és Okoli kiváló futballista, Tonali nagyon erős, Luccából jó játékos lehet, míg Ricci és Rovella jó futballista.”

A középpályás beszélt az U23-as csapat fontosságáról is, amelyben a 2020/21-es szezonban 18 meccset játszott, és két gólt szerzett, s itt indult be profi pályafutása.

„Számomra alapvető tapasztalatot jelentett. A primavera csapatnál túl kicsik vagyunk, fizikailag nem mérhetjük magunkat a felnőtt csapathoz, ha az ember nem fenomenális futballista, akkor nagyon nehéz fellépni a primaverából a felnőttekhez. Az U23-as csapat versenyhelyzetbe hoz a felnőttekkel, s így az ember hozzászokik a valódi futball kihívásaihoz.”

Mik Nicolò Fagioli céljai?

„Szeretném megnyerni a 2026-os világbajnokságot, Ha lassan mindannyian elkezdünk az olasz futball javáért dolgozni, akkor képesek leszünk rá. Végső soron ki gondolta volna, hogy 2006-ban világbajnokok lehetünk?”

Vannak nálad is fiatalabb középpályások, például Pedri és Camavinga, akik már idén vb-győzelemre törnek. Úgy érzed, hogy felveheted velük a versenyt?

„Pedri nagyon erős játékos, Camavingát pedig láttam a City elleni meccsen, azonnal biztonság és minőség érzetét nyújtotta, nem tűnt úgy, hogy egy srácról lenne szó. De úgy vélem, hogy tudnék velük futballozni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7517847709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Primo Dimarzio 2022.06.03. 14:48:00

Ki is mondta a végén , amit nagyjából gondolok róla.Nem.rossz játékos, de túl kicsi ,fizikailag gyenge és nem egy fenomén.Tonalli viszont bitang egy player ,kár érte...

Lanzafame 2022.06.03. 15:45:50

@Rupert28: lehet, de egy próbát megér, legrosszabb esetben egy év múlva bevonjuk egy üzletbe.

JeetTrader 2022.06.03. 16:44:41

@Lanzafame: így van! Meg kell adni neki az esélyt. Amikor láttam játszani távol nem vallot kudarcot. Persze valóban nem egy Inter ellen játszottunk akkor de kreativitásban és ügyes megmozdulásokban kifejezetten jó volt.

Értem én h fizikailag nem tűnik erősnek de a spanyoloknál sem az erő a lényeg mégis bevonják a fiatalokat.
Na meglátjuk, szorítok neki.

rabsic02 2022.06.03. 18:00:07

@Rupert28: miért írod le a felépítése alapján?! Bácsi Sanyi se volt egy hegyomlas, de a technikája mindent vert

Rocky80 2022.06.03. 18:20:15

Valamit én is látok benne, nagyon örülnék ha itt lenne.

Primo Dimarzio 2022.06.03. 18:25:03

@Lanzafame: üzletileg nem rossz , korábol adódóan ennél kevesebbet érni nem fog.

@rabsic02: nem akartam fikázni, arról senki nem tehet ,h milyen adottságai vannak , csak Tonallihoz mérten vagyok vele kapcsolatban picit negatív.

Shyr Kahn 2022.06.03. 18:47:54

A nyar vegeig elvalik, hogy szamol-e vele Allegri (augusztusban a fiatalok egy resze meg a felkeszulesi merkozeseken szerepel, aztan szep lassan kikopnak, sztem ez most sem lesz maskent)... hacsak nem korabban kolcson/el lesz adva.

Hajra! A lehetoseg adott, de a lec eleg magasan van.

Frankie.7 2022.06.03. 18:58:25

@Rupert28: Modric 21 évesen különb volt?

babo0410 2022.06.04. 01:09:10

@Rupert28: Gyenge a testfelépítése? Itt lesz, meg kell erősíteni. Nem lehet mindenki 21 évesen egy Akinfenwa

rockitbaby 2022.06.04. 05:40:47

@Rupert28: Adama Traoré akkora, mint a hegyomlás és mégis esik kel.

venember83 2022.06.04. 08:04:27

Frissült/bővült a cikk, mivel elérhetővé vált az interjú teljes szövege.

MdewC 2022.06.04. 08:24:22

@Shyr Kahn: mihez képest van magasan? :)

Pirlo vagy Arthur? :)

Az biztos, hogy nem lesz könnyű a kezdőbe bekerülnie, de ahhoz meg túl jó lehet a többi fiatallal együtt, hogy csak elherdáljuk.

venember83 2022.06.04. 08:53:53

@MdewC: "mihez képest van magasan? :)"

Pogba 191 cm, Loca 186 cm.

Primo Dimarzio 2022.06.04. 13:22:19

@Frankie.7: Fogalmam nincs, pár Eb meccset leszámítva meg az idei BLdöntőt nem láttam játszani, de nálam ő sem egy fenomén , csak egy átlagon felüli jó játékos.De félre ne értsd , nem azért mert alacsony(egyébként nem annyira alacsony 177 sztem) vagy gyenge testfelépítésű, ennek egyszerűen csak saját meglátásom szerint, az ilyen játékosoknak a mai futballban kell lenniük valami extrának , amit én Fagiolinál nem látok, attól még lehet benne minden is.Nem kell mindenkinek hegyomlásnak meg létrának lennie , egyáltalán nem az számít , én ezt nem állítom, csak azt , hogy semmi extrát nem látok benne.

@babo0410: ez mindig egy kényes dolog , ha rápakolnak egy nyáron 5kiló izmot ,lassúl darabos lesz , esetleg sérülékeny , ami végigkísérheti a pályafutását.Nagyon kényes dolog ez , persze lehet ésszel meg jól csinálni , de nem szabad, hogy a robbanékonyság ,gyorsaság vagy az agilitása lássa kárát.

@rockitbaby: jogos, de tényleg nem gondolom ,hogy minden focista legyen terminátor! :D rengeteg alacsony játékos volt , aki hatalmasat ment és 170körül mozgott ADP,Messi,Maradona,Cannavaro,Artur stb Én csak azt mondom , nem látok benne extrát.De van ideje berobbanni ez tény.
(artur csak vicc)
+ahogy már fentebb írtam, csak Tonallival összehasonlítva negatívkodok itt vele kapcsolatban.

Primo Dimarzio 2022.06.04. 14:53:38

Egyébként nem rokona ő luigi fagioli nak?

rockitbaby 2022.06.04. 16:34:10

@Rupert28: Ha már mindenképp hasonlítani akarod valakihez, akkor érdemes lenne poszttársához. Tonali alapvetően hatos, Fagioli meg nyolcas, olykor tízes.

Juvino 2022.06.05. 21:18:46

Messirol is ilyeneket mondtak, es ha az apja nem uti igy a vasat a Barcanal, akkor ki tudja,h mi lett volna belole. Foleg ugy,h mar elo volt keszitve a szerzodese a Juvehoz. Nalunk meg ugye kolcsonbe ment volna. Tehat adjunk neki lehetoseget es akkor minden kiderul!

venember83 2022.06.06. 12:10:44

Luca Bianchin, La Gazzetta dello Sport: Hamarosan egyeztetés várható Fagioli ügynökével a 2023-ban lejáró szerződésről, a játékos azonban csak abban az esetben hajlandó hosszabbítani, ha Allegri csapatában maradhat.

Tuttosport: D'Amico hamarosan tárgyalni fog a Juventus képviselőivel Fagioli szerződéshosszabbításáról, először a szerződéshosszabbítás kerül terítékre, majd a felek közösen döntenek arról, hogy melyik opció jelenti a legjobb megoldást a játékos jövője tekintetében. Filippo Ranocchia szerződése is lejár 2023-ban, nála is esedékes a hosszabbítás, ő valószínűleg kölcsönben folytathatja, az első osztályból a Verona és az Udinese érdeklődik iránta, utóbbival a Juve tárgyalásokat folytat Nahuel Molina ügyében.

MDaniel98 2022.06.08. 20:03:45

Meg kellene tartani, nem hiszem, hogy rosszabb mint Arthur vagy Rabiot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása