Allegri: „Hosszú az út a győzelmekig, mert csak egy csapat győzhet”

allegri_massimiliano_melegitoben_jtv-nek_nyilatkozik_meccs_elott.jpgMassimiliano Allegri a Venezia elleni meccs előtt szinte már szezont értékelt, hiszen lassan matematikailag is biztossá válik a Juve helyezése a tabellán, miközben a szezon vége is egyre közelebb van.

„Először is vissza kell térnünk a győztes útra hazai pályán. Négy meccsünk van hátra, most esély mutatkozik három pont megszerzésére egy csapat ellen, amelyik edzőváltáson esett át, és nyolc meccse halmozza a vereségeket. Mindig küzdöttek, mi pedig mindig gólt kaptunk az elmúlt négy meccsen, holnap pedig meg kell törnünk ezt a sorozatot. Tisztelettel kell viseltetnünk az ellenfelünkkel szemben, úgy gondolhatjuk, hogy a célunkat már elértük, de ez nem igaz.

Moise Kean szezonja? Ő soha nem lő unalmas gólokat. Holnap majd eldöntöm, hogy kezdőcsapatban lesz vagy sem. A Sassuolo ellen jól kezdett, fizikailag és mentálisan jó állapotban van, és elégedett vagyok azzal, amit mutat.

Megbánások? Újrajátszanám a BL-meccset. Ne felejtsük, hogy hibákat vétettünk, ugyanakkar voltak pozitívumok is, nincs értelme most azon gondolkodni, hogyan fog zárulni a szezon. Meg kell szereznünk a szükséges négy pontot, aztán az Olasz Kupa döntőjén a lehető legjobb formánkat kell hoznunk.”

A sajtótájékoztatón felmerült Andrea Agnelli legutóbbi nyilatkozata, illetve Jürgen Klopp szerződéshosszabbítása is.

„Nagy örömöt leltem az elnök úr szavaiban, a Juventus sokat nyert az elmúlt években, mindig jók voltak Európában, és mindig a BL-ben játszottak. Ebben az évben jó alapot fektettünk le, és késznek kell lennünk a következő évre.

Jürgen Kloppot nem ismerem túl jól, de tetszik az ember, mert nem veszi túlságosan komolyan magát, miközben nagyon jó teljesítményt hoz. Olaszországban egyik pillanatról a másikra szokás edzőktől megszabadulni, ugyanakkor mindenki számára előnyös lehet, ha valaki hosszabb ideig edzője egy adott csapatnak.

Jól dolgoztunk idén ezzel a Juventusszal, mind együtt, és megpróbáltuk kiértékelni a hibákat, amelyeket vétettük. Jó úton vagyunk, de hosszú még az út a győzelmekig, mert csak egy csapat győzhet. Igazán dühít, hogy nem vagyunk harcban a bajnoki címért.

Az idei sérülések tekintetében, szerintem az izomsérülések átlagos mértékben merültek fel. A hosszabb kiesések a traumás sérüléseknek voltak betudhatók, egyik meccsen még Danilo is lesérült. Ez eléggé nehéz helyzetbe hozott minket, de sokat elmond a csapat teljesítményéről.

Holnap Arthur bevethető, Danilo pár napot pihent, de ma már a csapattal edzett. Pihennie kellene, de holnap muszáj játszania. Cuadrado várhatóan visszatér majd a Genoa ellen, De Sciglio esetében nem tudok biztosat. McKennie és Locatelli jól dolgozik, a szezon végén remélhetőleg elérhetők lesznek, de ez nem egyszerű.

A támadásépítés tekintetében is csak azt tudom mondani, hogy kiegyensúlyozottságra van szükség. Hiba, ha nem merül fel, hogy ezt vagy azt nem tehetjük meg. Meg kell érteni, mikor lehet mélyről, hosszú labdákkal támadásokat indítani. Mindannyiunk játszani szeretne, de sokszor ezt nem engedi meg az ellenfél. Vannak esetek, amikor a kapussal történik valami. Fontos a kapusposzt, de ők is hibáznak, ahogy mindenki más, ez a helyzet.

Rotálás a kupadöntő előtt? Ehhez futballisták kellenének. Ha hét a hét ellen kellene játszani, akkor lehetne pihenő egyeseknek. Ellenkező esetben azok játszanak, akik elérhetők, szóval nem gondolnám, hogy nagy előnyben lennénk az Interrel szemben.

Mit bántam meg idén? Az elnök úrnak igaza van, ha nem nyerünk, akkor van mit megbánni. Nehéz év volt. Most előttünk a lehetőség, hogy megszerezzük a harmadik helyet a Napolival szemben, és ez a célunk. Beszéljünk a pozitívumokról, ahhoz képest, hogy hogyan kezdtünk és hogyan folytattuk, szerintem a Juve mutatott jó dolgokat.

Nem kukázhatunk egy szezont, amelyben, ha elérjük a célkitűzésünk, akkor BL-ben játszhatunk. Jobban is teljesíthettünk volna, de vannak pozitívumok is az idei évben.

Fiatalok felhozása a felnőtt keretbe? Ezeket a kiértékeléseket év végén fogjuk megejteni. Fejeződjön be a szezon, és mindent kiértékelünk, azokat, akik velünk edzettek, s azokat is, akiket hetente követünk a meccseiken.

Furcsa az idei szezon? Nos, nincs egy abszolút értéket képviselő csapat a bajnokságban, amely dominálná az évet. S nem is rossz ez így, mert kiegyensúlyozottabb a verseny, és érdekes azt figyelni, hogyan is fog végződni a szezon.

A harmadik hely megszerzése fontos lenne, mivel január tizedikén elég rossz pozíciót foglaltunk el a tabellán. Dolgoztunk, pontokat gyűjtöttünk. Lássuk, hogy be tudjuk-e fogni a Napolit, amelyik az utolsó meccsén még a bajnoki címért küzdött.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1217820533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2022.05.02. 09:13:42

Hát, sajnos nem sikerült megtörni a sorozatot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9902) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4134) nyilatkozat (7429) Olasz Kupa (322) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása