Capello: "Az olasz labdarúgás messze le van maradva"

capello_fabio_1.jpgA Juventus egykori edzője, Fabio Capello pesszimista véleményt fogalmazott meg az olasz labdarúgással kapcsolatosan, melyről úgy véli, belátható időn belül nem fog visszatérni a csúcsra. A szakember az ll Corriere dello Sport riporterének adott interjú során érintett több kérdést a jelenlegi helyzettel kapcsolatosan.

"Az olasz labdarúgás messze le van maradva a többiektől. A labda nem mozog gyorsan, a játékvezetők pedig túl gyakran fújnak bele a sípba. Túl gyakran állítják meg a játékot. Minden párharc szabálytalanság, így soha sincsen intenzitás." - mondta hazája labdarúgásáról Capello.

"A legnagyobb probléma továbbra is az, hogy a legjobb játékosok többé nem jönnek Olaszországba. Semmit sem tanulhatsz, ha nem találkozol a legjobbakkal. Stadionokra és infrastruktúrára van szükségünk."

Mindez azt jelentené, hogy öt-hat év sem lehet elég ahhoz, hogy Itália visszaérjen a csúcsra?

"Még nyolc sem. Olaszországban mindenki beleavatkozik. A politikusok, más szövetségek és így tovább... Ami az ifjúsági szektort illeti, az illetékeseknek Spanyolországba kellene utazniuk, ahol a technikán dolgoznak, nem a taktikán."

Paulo Dybala, Dušan Vlahović és Nicolò Zaniolo is ott vannak az olasz bajnokság legjobbjai között, vajon róluk mit gondol Capello?

"Kedvelem Vlahovićot, megvan a sebessége, a fizikai ereje és az akarata a fejlődésre. Tudja, hogyan kell dolgoznia a csapatért, s a tizenhatoson belül maradnia. Maxnak azonban igaza van, mikor azt mondja, hogy meg kell tanulnia, hogyan játsszon egy top klubnál, kezelve a nyomást és a mérkőzés különböző szakaszait.

Technikailag nem lehet megkérdőjelezni Dybalát, de különféle gondjai akadtak fizikális tekintetben. Egy tanács? Amennyiben boldog volt Torinóban, ki kellett volna hívnia a Juventust. Egy évre szóló szerződést kellene kérnie, s mutassa meg, hogy mennyit is ér. 

Ugyanez igaz Zaniolo esetében is. Két súlyos sérülést is elszenvedett, s tizennyolc hónapra kiesett. Vissza kell szereznie az önbizalmát, mert megvannak a technikai képességei."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1317800631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPiero2 2022.04.08. 20:05:16

, a játékvezetők pedig túl gyakran fújnak bele a sípba. Túl gyakran állítják meg a játékot. Minden párharc szabálytalanság. Kicsit összevissza beszél. Ha nem fújnak a sípba, akkor még inkább lesznek a párharcok szabálytalanságok.
A fő baj az, ha bele is fújnak a sípba, nem büntetnek eléggé (sárga, piros)
Arról nem beszélve hogy nagyon szelektált a VAR alkalmazása. Gyakran látni, hogy égbekiáltó szabálytalanságot nem néznek meg. Tényleg be kéne vezetni a meccsenkénti challenge kérés lehetőségét, s előre lerögzíteni hogy ha a kért challenget rosszul ítéli meg a VAR szoba (nyilvánvaló szabálytalanság esetén), akkor levonás történjen a meccspénzéből a VAR szobának, sőt extrém esetben még ők fizessenek!
De sajnos nem cél a tisztaság, átláthatóság.

alexGicamo 2022.04.09. 03:58:30

Ezzel semmi újat nem mondott !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása