Allegri: „A gólok jelentik a különbséget köztünk és a dobogósok között”

allegri_massimiliano_allianz_melegitoben_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri nem számít parádés játékra a Cagliari ellen, mai sajtótájékoztatóján pedig a mester elmondta, mi választja el a Juventust a Serie A idei dobogósaitól.

„Nagyon nehéz meccsre számítok. A Cagliari vereséget szenvedett Udinében, a Cagliari ellen pedig mindig nehéz játszani idegenben. Fizikailag erős csapattal ütközünk meg holnap, szerintem technikailag csúnya meccset fogunk látni, s ezzel tisztában kell lennünk. Ugyanakkor alapvető fontosságú a győzelem. A Roma csak öt ponttal van mögöttünk, és még számos meccs vár ránk.

Ma van még egy utolsó edzésünk. Sajnos Manuel Locatelli négy hétre kiesett, Álvaro Morata és Mattia De Sciglio pedig eltiltott. Van pár hiányzónk, de ez nem lehet kifogás.

Leonardo Bonucci jobban érzi magát, majd később döntök arról, hogy kezdőben vagy a padon kap helyet. Jelenleg Weston McKennie ott tart, hogy éppen csak tud járni. Remélhetőleg május elején visszatérhet, és az utolsó négy-öt meccsen elérhető lesz.”

Mi a helyzet Adrien Rabiot kapcsán, aki az Inter ellen talán idei legjobb meccsét nyújtotta?

„Adrien Rabiot jobban érzi magát kétfős középpályán. Jól játszott az Inter ellen, s technikailag is jól teljesített. Szerintem ő fog még javulni. Egyes meccseket azonban kénytelenek vagyunk háromfős középpályával játszani.

Ez megfelelő meccs lehet Moise Kean, Federico Bernardeschi és Dušan Vlahović számára. Ugyanakkor megfelelő meccsnek kell lennie mindenki számára. Elöl nagyon hatékonynak kell lennünk. Jelenleg hiányoznak a gólok, és ez jelenti a különbséget köztünk és az előttünk állók között.”

A Juventus 47 gólt szerzett 31 bajnokin idén, a Napoli és a Milan 56-56 gólt, míg az Inter támadósora 63 góllal büszkélkedhet, a Juventus pedig a 47 góllal a legkevesebb gólt lőtte a Serie A első tíz csapata között.

Hogyan reagáltak a Juventus játékosai az Inter elleni vereségre?

„Csak egy lehetséges reakció létezik. Játsszanak jó meccseket. A Cagliari elleni meccs más lesz, mint az Inter elleni. Soha nem egyszerű Cagliariban nyerni, és fel kell készülnünk, ismernünk kell az ellenfeleinket, az ő pillanataikat és a környezetet.

Meccseket kell nyernünk, csak erre szabad gondolnunk. Minden feltétel adott a jó teljesítményhez. A célunk, hogy a legjobb négy között legyünk. Jelenleg ez adott, de a Roma nincs nagyon lemaradva.

Ezért nagyszerű meccsre van szükségünk holnap. Nem vállalhatunk kockázatokat, alkalmazkodnunk kell a meccshez. A szombati meccs túlságosan fontos ahhoz, hogy hibázzunk.

A legjobb meccseinket az Atalanta, a Villarreal és az Inter ellen játszottuk hazai pályán, de nem voltunk elég hatékonyak elöl. Ebben a tekintetben javulnunk kell, és higgadtabbnak kell lennünk ezekben a helyzetekben. Megértem, ha vannak hibák egy vagy két meccsen, de a három fontos szám, és ezért kötelezően javulnunk kell.

Elemeztem azt, amit az Inter elleni meccsen láttam. Mindig azon gondolkodok, hogy mit csinál a csapat. Megérdemeljük, hogy negyedikek legyünk. Dolgoznunk kell a javulásért, és javulhatunk a szezon vége előtt. Dolgozhatunk az egyes futballisták fejlődésén, és több időnk van, mivel heti egy meccset fogunk játszani, kivéve a Fiorentina elleni Olasz Kupa-elődöntőt.

Nem szeretem a dicséreteket, ellenkező esetben a csapat megelégszik a dicséretekkel, és kifogásokat talál. Nem akarok kifogásokat vagy dicséreteket, győzelmeket akarok.”

Paulo Dybala a nyáron elhagyja a klubot, vajon érdemes még őt játszatni, vagy inkább a jövőben is a Juventusnál futballozó játékosokra fog koncentrálni Massimiliano Allegri?

„Van időnk a héten dolgozni, s mindeközben célkitűzéseink is vannak. A csapat minden játékosának hozzá kell járulnia a csapat teljesítményéhez, és segítenie kell, hogy a legjobb négy között végezzünk, az ő személyes jövőjüktől függetlenül. Öt vagy hat játékos szerződése a nyáron lejár. Jelenleg a pályára kell koncentrálnunk, illetve a megfelelő eredmények megszerzésére.

Úgy vélem, hogy az elmúlt három vagy négy hónapban a Juventus sok mindent megvalósított. Nem szereztünk sok gólt, és hatékonyabbnak kell lennünk elöl. Ha nyerünk az Inter ellen, lett volna egy kis esélyünk a bajnoki címre, de most már a meghatározott célra kell koncentrálnunk, és tisztán kell látnunk a dolgokat. Holnap kemény meccs vár ránk, adott módon kell majd futballoznunk. Negyedikek vagyunk, és megérdemelten vagyunk azok, amikor tizedikek voltunk, akkor megérdemelten voltunk tizedikek. A többi nem számít.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1417801079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2022.04.09. 11:19:16

Nevetseges nyilatkozat. Csak a szokasos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása