Raspadori, Lodi és Milinković-Savić érkezhet a nyáron

raspadori_giacomo_sassuolo_mezben_fut_labdaval.jpgA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus részéről kapcsolatfelvétel történt Giacomo Raspadori képviselőivel, miután a játékost jó ideje figyelemmel követi a torinói vezetőség. A Sassuolo játékosa a jövő évi Juventusban az új Dybala lehet, vagyis különböző szerepköröket tölthet be a támadósoron belül.

A fiatal, sokoldalú támadó megszerzése nem tűnik túlságosan nehéznek, hiszen a játékos aktuális szerződése 100 000 eurós bért garantál számára, Giovanni Carnevali pedig megközelítőleg 30 millió euróért kész elengedni a Sassuolo akadémiáján nevelkedett támadót.

A Tuttosport szerint új fejlemények vannak Mattia De Sciglio szerződése kapcsán, további egyeztetések várhatók a napokban, s minden jel arra mutat, hogy a védelem szélein bevethető olasz futballistára jövőre is számíthat Massimiliano Allegri.

A torinói lap szerint a vezetőség Alex Sandro utódját is keresi, és két forgatókönyv létezik, az egyik esetén Renan Lodi érkezhet, a játékos feltehetően 40 millió euróért mozdítható, aktuális bére pedig megközelítőleg 4,5 millió euró. Az Atlético futballistája abban az esetben érkezhet, ha sikerül Alex Sandro játékjogát a nyáron értékesíteni, ez pedig a beérkező ajánlatoktól függ.

Amennyiben Alex Sandro a keretben marad, Federico Cherubini megfizethetőbb opciókat keres, és ebben az esetben Owen Wijndal, Andrea Cambiaso és Destiny Udogie megszerzése kerülhet terítékre.

A calciomercato.com beszámolója szerint Sergej Milinković-Savić ügynöke, Mateja Kežman ezekben a napokban ismét európai körútra indul, ezen a nyáron is, hogy új klubot találjon a Lazio egyik kulcsemberének, aki iránt számos európai élklub érdeklődik, így a Bayern München, a PSG, a manchesteri klubok, illetve a három spanyol  élklub közül leginkább az Atlético Madrid. Természetesen a Juventus is szívesen fogadná a szerb középpályást, ám Claudio Lotito továbbra is nagyon magas árat szab meg a játékosért, még ha ez nem is éri el a koronavírus-járvány előtti 100 millió eurót, és feltehetően 60-70 millió euróért mozdítható a pár hónapja 27. születésnapját ünneplő játékos.

A pletykalap szerint a játékosügynök felvette a kapcsolatot a Juventusszal is, a napokban megbizonyosodott az Öreg Hölgy érdeklődéséről, és hogy a játékos belefér-e a vezetőség által meghatározott új pénzügyi irányelveknek. Mivel hamarosan centenáriumot ünnepel a Juventus, hiszen a klub 1923 óta van az Agnelli család védelmező szárnya alatt.

Sergej Milinković-Savić 27 éves, fizikailag kiváló állapotban van, példás profi, tehetséges és egyben áldozatkész, taktikailag pedig tökéletes lehet Massimiliano Allegri középpályájára, ám a játékos neve már sok éve folyamatosan felmerül, és csak az idő dönti el, hogy most nyáron végül sikerül-e megegyezni a feleknek, miután az elmúlt években a próbálkozások/egyeztetések mindig zátonyra futottak.

Giovanni Albanese megerősíti, hogy a Juventus érdeklődik a szerb középpályásért, a Lazio 65-70 millió eurót szeretne a játékosért, az Öreg Hölgy pedig már egyeztetett a játékos ügynökével, s hamarosan a torinóiak felveszik a kapcsolatot a Lazio képviselőivel is. Természetesen Massimiliano Allegri szívesen látná a középpályást a jövő évi keretében.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9217799401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2022.04.07. 09:19:27

SMS jó lenne, de jöhetne Milenkovic is és készen van a szerb tengely.
Gyakorlatilag ez így nem lenne rossz, kiegészítve Raspadorival. (Azért Berardin is lehetne gondolkozni)
Lodit mostanában nem láttam játszani, de úgy emlékszem, hogy Sandro fiatalabb kiadásaként tekinthető.
Így kizártuk Pogba érkezését, ha jól gondolom.

2022.04.07. 09:46:49

Raspadorit nem erőltetném, főleg nem annyi pénzért, amennyit Carnevali fog érte kérni. Szerintem egy átlagos játékos.

Thuglife! 2022.04.07. 10:32:30

Raspadori egy érdekes,kötelező "kisérlet",amilyen Bernardeschi vagy Chiesa.Olasz válogatott fejlődőképes játékos ,beleillik a sorba vagy beválik vagy nem,de csak akkor tudjuk meg ha mi csapunk le rá.Savic meg az álomigazolás kategória, a szlogen amit régóta emlegetünk az új igazolásoknál:ismertként igazoljuk le de nálunk vált sztárrá.

Wizzurah 2022.04.07. 11:11:14

En hatra szelre alapbol a 3 emlitett fiatal kozul valasztanek ez nem 40 korul az atletico jatekosat.... Ha olaszt akarunk akkor meg Udogie. De a masik ketto is igen jo befektetes lenne.

venember83 2022.04.07. 11:45:24

@Pjanista: ugyan, ő lehet az új Del Piero!

Vagy Dybala. Netán Giovinco.

rockitbaby 2022.04.07. 12:07:59

@Pjanista: Ez az átlagos játékos több gólt szerzett 22 évesen, mint Morata vagy Dybala, mindemellett van 5 asszisztja is, nem csak a bal lábával jó, mindkettővel hasznos és ami talán a legfontosabb, tud prima és secunda puntát, valamint bal szélsőt is játszani. 30 millió körül mozdítható kb, ami nagyjából a spanyol értékét jelenti. Bőven jobb befektetés.

Del Pybala 2022.04.07. 13:28:51

@rockitbaby: Raspadori szintje egy Sassuolo...iszonyat kozepszer a gyerek.

steven.h 2022.04.07. 13:33:07

@Del Pybala: Ha minden így dőlne el, akkor valószínűleg Del Piero is a Padovaban marad, vagy lecsap rá valami olyan csapat, aki nem csak a jelent nézi, hanem a potenciált is.

Lásd pl Verratti, vagy a szintén ilyen jelzőkkel megáldott Tonali.

steven.h 2022.04.07. 13:35:22

@steven.h: Lemaradt az előző kommentemről, hogy Del Piero pl úgy került a Juventushoz, hogy előtte 14 mérkőzésen lépett pályára és 1 gólt szerzett, többi történelem. Meg kell adni Raspadorinak is az esélyt. Lehet hogy egy új Bernardeschi lesz, lehet egy új Chiesa, ennyi kockázatot be kell vállalni.

venember83 2022.04.07. 13:44:47

@rockitbaby: Morata kapcsán elvileg a Juve 15 millió eurós árban gondolkodik, amihez egy 3 millió eurós bónusz jöhet még bizonyos célok elérése esetén. Ha azt nézem, hogy 20 milliót már kiadott érte a Juve, akkor a 35 millió elég sok Moratáért, viszont 15 millió euróért megérheti. Kellenek az olyan emberek, akik képesek melózni a csapatért, akik számára jelent is valamit a Juve, s akik hallgatnak a mester szavára.

2022.04.07. 13:52:28

@rockitbaby: Olasz szinten lehet, hogy jó játékos, de szerintem hasonló korlátai vannak, mint Dybalának. Elsősorban a sebességére gondolok, csak erre még rájön pluszban az is, hogy ő technikailag sem olyan kiemelkedő, mint Dybala. Pedig a posztjuk ugyanaz lenne (4-2-3-1-ben a csatár mögött, 4-3-3-ban pedig neki sem lenne nagyon helye). Persze ahhoz elég jó, hogy a ketetben elférjen nálunk mondjuk 15-20 millióért, de ő nem az a játékos, akire én az egyik legfontosabb posztot rábíznám és 30+ millió összeget ráköltenék.

Én persze Moratát sem venném meg, felesleges pénzkidobás lenne, de szerintem ők nem egymás alternatívái lennének. Legalábbis teljesen más típusú játékosok.

venember83 2022.04.07. 14:03:32

Reggel óta gondolkodtam, ha érkezne SMS és Milenkovics, akkor talán lenne értelme beáldozni De Ligtet. Ha viszont már a Vlaho deal és 2-3 kisebb erősítés miatt szükség van a holland srác eladására, akkor sok jóra nem számíthatunk nyáron.

Del Pybala 2022.04.07. 14:16:15

@steven.h: Del Piero es Veratti :D barki aki latta jatszani a sracot tudja h semmi nem lesz belole...

steven.h 2022.04.07. 14:46:51

@venember83: de Ligtet szerintem csak abban az esetben szabad eladni, ha ténylegesen érdemben tudunk okos igazolásokat végrehajtani. Milenkovic ilyen, de akkor kell még valaki. Erről a Gatti gyerekről egyébként nagyon jókat mondanak, de lehet rá is ugyanannyira nagy lenne a mez, mint amekkora Ruganira volt (meg még valamennyire most is, de kiegészítő embernek már nem rossz = nem vagyok rosszul ha az ő nevét látom meg a kezdőben).

@Del Pybala: Láttam Raspadorit játszani és szerintem bőven van benne még fejlődési potenciál. Mondom, pont ugyanezt harsogtátok Chiesa esetében is, aztán láthatjuk... muszáj pár poszton kockázatot vállalni és én az olasz vonalnak is jobban örülök ha látom benne a tehetséget.

Még egyszer mondom, Del Piero úgy került a Juvéhoz, hogy 14 meccsen játszott előtte és 1 gólt szerzett, de mégis meglátták benne a potenciált. Raspadorit is nagyon régóta figyelik, ha nem látnának benne semmit, nem jönne szóba a neve. Az más kérdés, hogy ki is jön-e belőle. Dybalából pl nem teljesen jött ki...

Del Pybala 2022.04.07. 14:51:49

@steven.h: Chiesa kivaloan jatszott a Fiorban...megint rossz hasonlat. Raspadori rohejes igazolas lenne.

steven.h 2022.04.07. 15:26:12

@Del Pybala: Aha, ha annyira kiválóan játszott, miért kutyázta a blog 80%-a, miért középszerezte le? Teljesen ugyanaz a helyzet mint Raspadorival...ugyanúgy az alapján ítéli meg mindenki amit egy egy elkapott meccs alapján gondol, miközben a Juve megfigyelői meg már legalább 2 éve figyelik, tekintve hogy nem most először jön elő az ő neve, mint potenciális igazolás.

Ha annyira szar Raspadori, akkor az idén korántsem annyira acélos Sassuoloban miért tart már 9 gólnál és 5 gólpassznál, úgy hogy nem középcsatárt játszik.

Del Pybala 2022.04.07. 15:39:22

@steven.h: En inkabb 10% ra emlekszem...statok meg nem szamitanak sokat. Nezd meg Berardi statjait es hogy jatszik...katasztrofa a csavo.

Del Pybala 2022.04.07. 15:41:24

@Del Pybala: Raspadori az egvilagon semmiben sem kimagaslo...a kozepszer tokeletes peldaja.

rockitbaby 2022.04.07. 15:44:00

@Pjanista: Leírtam, hogy tud szélen is játszani, méghozzá a balon. Egy Raspadori - Vlahovic - Chiesa hármas kifejezetten támadó lenne és erős is. Ez mondjuk pont Allegri miatt ki is van zárva. de a lényeg az, hogy ő pont abban jó, amiben Dybala nem. Paolo olyan egylábas, hogy az ezen a szinten borzasztóan fájdalmas, az olasz jó mindkét lábával. Nem egy Usain Bot, de nem is lassú. Minden képessége megvan, hogy nagy játékos legyen. Ahogy @steven.h: is írta, nem véletlenül követik már a pályafutását rég óta. Ahhoz, hogy sikeresebbek lehessünk a nemzetközi porondon, először a hazait kellene uralni, és nekünk még ez sem megy. Igen is szükség van az ilyen játékosokra és olaszokra is, mert ez volt a mi utunk régebben is. Mindig voltak olasz játékosaink és rendszerint a válogatott gerincét is ők adták. Amikor sikeres volt a Juventus, akkor ment a válogatottnak is kb. Erős általánosítás, tudom, de itt az ideje visszatérni a gyökereinkhez, mert a nagy brand közben sikerült elveszíteni azt, ami magát a Juventust jelenti.

Shyr Kahn 2022.04.07. 16:15:01

Ebben a hirben SMS neve a legjobban csengo. Nyilvan 60-70 milla kozott mar erdemes elgondolkodni a spanyol-szerben. Rendkivul sokoldalu, jo jatekosnak gondolom, aki tokeletesen illene Allegri taktikajaba leven mindent tud es nincs is nagyon hianyossaga.

Raspadori-t nem ismerem, igy nem is mondok semmit rola. Az bizonyos, hogy szeretem, ha az olasz vonal erosodik, de nem tudom mit gondoljak a sracrol igy latatlanul.

Amennyiben SMS es Jorginho - ha meg kepben van - jonne, eppen eleg lenne nekunk a kp-ra. Az a legfontosabb, hogy a kp-t megerositsuk.

Pavel1988 2022.04.07. 16:28:24

@Del Pybala: Én is emlékszem, a blog nagyja futóbolondnak cimkézte Chiesát. 100%-uk eltűnt amikor meglátta játszani :D
Nagyon határozottan középszerezed le, nem tudom hány Sassuolo meccset nézel de akkor sem vetemednék ilyen megfogalmazásra ha szakértő lennék és minden meccsét láttam volna.
Ilyen korán nem lehet valaki így beskatulyázni, tavaly felhívta magára a figyelmet, idén még jobb lett.
A Berardi hasonlat remélem valami félresikerült vicc volt. Az utóbb jóval nagyobb rutinnal rendelkezik, stabil tagja a válogatottnak és volt 7 éve, hogy eljusson erre a szintre.

Del Pybala 2022.04.07. 16:52:32

@Pavel1988: Mindket jatekos kozepszer...egyik sem lenne elorelepes. Ha ilyeneket igazolunk ugyanazon a szinten maradunk amin most vagyunk.

Rikoo 2022.04.07. 17:20:05

@Del Pybala: Ha ezt nézzük, akkor Raspadori is kiemelkedik.
Konkrétan kreatívabb megoldásai vannak idén, mint Dybalának.
Az egész támadójátékukat irányítja.
Már akkor fel lehetett rá figyelni, amikor gólt lőtt ellenünk és vicc tárgyává tette a védelmünket azon a meccsen.

Del Pybala 2022.04.07. 17:22:06

@Rikoo: Meglatjuk...talan igazatok van de en nem latok benne semmit.

Attilio79 2022.04.07. 17:27:09

Nagyjából félúton gondolnám a megítélésekben az igazságot Raspadorival kapcsolatban. 22 éves, ahogyan Vlahovic, nem akkor klasszis, de meg kell adni az esélyt és nem Vlaho helyére, hanem mellé keresünk embert.
Kean nem jött be sajnos, Morata öreg és nevetséges lenne kiadni a szerződésében megadott összeget. (Sztem 10-et se ér, de ez az én véleményem).

JuveMI 2022.04.07. 17:47:33

Teljesen semleges szemlélőként láttam néhány meccsen Raspadorit a Sasouoloban és a válogatottban... első gondolatom az volt, hogy van ám benne spiritusz és ész is... szerintem ilyen játékosokat érdemes megszerezni! Az már más kérdés, hogy sajnos Allegri az ilyen fiatalokat nem erőlteti.
Ugye jól emlékszem? Úgy 8-10 éve Berardi a mi játékosunk volt? Fel nem fogtam, hogy egy tehetséges utánpótlás gólzsákot miért kótyavetyélünk el! Manapság már extraklasszis lenne ebben a jelenlegi csapatban.
Valaha erősségünk volt a reményteljes olasz mag (akár 8 olasz válogatottal)... sajnos mára ezt (is) elkoptattuk.

juve28adam 2022.04.07. 18:29:22

@JuveMI: Berardi sosem volt a mi játékosunk. Legalábbis a teljes játékjoga sosem illetett minket emlékeim szerint.

2022.04.07. 18:37:22

@rockitbaby: Lehet, hogy tud, de ahogy írtad Allegri nem nagyon játszatna egy ilyen hármast elöl. Neki kell egy Morata/Mandzukic/Cuadrado elölre, aki jobban vissza tud zárni, mert Raspadorinak és Chiesának sem a védekezés az erénye.

Én örülök, hogy olasz játékosokkal hoznak minket szóba, de akkor már inkább Udogie, Frattesi, Rovella, (esetleg Fagioli) közül látnék valakit a keretben. Raspadorit én eddig sosem láttam olyan kiemelkedőnek, hogy ennyi pénzt kérjenek érte. Nekem Ő egy Dybala Lite-nak tűnik, ügyes, viszonylag jól érzi a kaput, de ott vannak a fizikai korlátai. Pont, hogy erre a posztra kéne egy Dybalánál is jobb játékos, ha 4-2-3-1-ben gondolkozunk. Ha pedig 4-3-3-ban akkor egy igazi szélső kéne, nem posztján kívül kéne ott erőltetni valakit. De ha jön, akkor szurkolni fogok neki, fejlődhet még, fiatal, olasz, keveset keres. Még a vételárával együtt is körülbelül ugyanott lennénk pénzügyileg, mintha Dybalát megtartottuk volna 10 milliós fizetéssel.

Thuglife! 2022.04.07. 18:46:38

@JuveMI: Berardi maga mondta(akkor)hogy nem jó még higy a juve játékosa legyen.ekkor úgy zártuk le ezt a dolgot hogy aki bem bírja a nyomást ne is jöjjön.
Egyébkén beférne a juvéba.
Sajnos ez egy általános dolog a mai fiatalokkal elkezdesz valamiről beszélni és hiába jössz tényekkel statisztikákkal nem értik a szót hogy potenciál...mindent azonnal...most kell jónak lenni ha nem a premier league top 4-ből igazolunk ha nincs 100M követője akkor ő már szar.
De legyen szó zenéről vagy filmekről pl.
Az imdb-n kétféle osztályzást ismernek az 1-est meg a 10-est. Saját véleményt mondani és azt megvédeni érvekkel tényekkel már nem megy.aranylabdás vagy szar.egy dolgot megtanultam nyugodtabb az életem ha nem az ilyeneket győzködöm,mert belefáradok és nem jövök többet,ők meg legfeljebb majd nick-et váltanak ha elmegy a kedvenc,vagy nem jön be amit mantráznak.

Thuglife! 2022.04.07. 18:49:13

@Thuglife!: A második bekezdést nem címeztem csak úgy általánosságban ..

Rocky80 2022.04.07. 19:03:10

Jöjjön és remélem hogy a Raspa szív örökké majd értünk dobog! :D

delpi0823 2022.04.07. 19:22:10

@Del Pybala: Hat sztem meg jobban megerne ot elhozni 30ert,mint Zaniolot 60ert........

alexGicamo 2022.04.07. 20:43:07

@rockitbaby: Ott a pont ! Jól összefoglaltad ! Az identitásunkat veszítettük el a nagy brand építésben .

Rikoo 2022.04.07. 21:46:01

Raspadori és Scamacca hosszabbítanak 2026-ig, szóval több lesz az, mint 30 millió euró.

JuveMI 2022.04.07. 21:59:35

@Thuglife!: A második bekezdést sajnos teljes mértékben adom. Az első bekezdés... nos mi mást is gondolhat egy primavera gólkirály? Majd pont miattam pattintanak egy Tevezt/Higuaínt? Meg kellene találni az aranyközéputat, kell a sztárigazolás is és kellene a fiatal olasz tehetség is... viszont Allegrit nehéz lenne 'kiskorúak megrontásával' vádolni.

JuveMI 2022.04.07. 22:03:18

@juve28adam: Játékjogok... a serie A olyan, mint a budapesti amatőr kosárlabda bajnokság volt 10 évvel ezelőtt... rengeteg a csapat, de szinte minden játékos a MAFC igazoltja:)
Viccet félretéve, ha akartuk volna, akkor a miénk lett volna.

bianconeri83 2022.04.07. 22:21:34

Bevallom sokat nem tudok Raspadoriról, viszont azt tudom, h befutott világklasszis leigazolása csak ritkán fér bele a Juve büdzséjébe és nem is ez az általános trend a csapatnál. Ennyi kockázatot kell vállalni néha.

venember83 2022.04.08. 06:27:43

@Rikoo: a fiataloknál 30 millió kb. az indulóár, ha jól értettem. De olcsó nem lesz, azt mondta Carnevali: juventuz.blog.hu/2022/04/08/carnevali_raspadori_juve_berardi_traore

venember83 2022.04.08. 06:29:01

@Rocky80: szükség is lenne olyan játékosokra, akik szívüket/lelküket kiteszik a csapatért/szurkolókért/klubért. Csak félek, hogy az a világ már elmúlt.

Rocky80 2022.04.08. 12:18:42

@venember83: én meg hiszek abban, hogy ez sosem múlhat el. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása