Morata jövője a következő hetekben dőlhet el

morata_alvaro_melegitoben_allegrivel_beszel.jpgRomeo Agresti a mai napon beszámolt Álvaro Morata helyzetéről, akit a bianconero klub szeretne megtartani, azonban ez csak komoly kedvezmény alkalmazása esetén történhet meg, de az Atlético Madrid és a Juventus képviselői még nem egyeztettek.

Miután a Juventusnál pont került Paulo Dybala ügyének a végére, most a torinói vezetőségnek Álvaro Morata kapcsán kell döntést hozzon. A mai napig nincs bizonyosság, azonban kedvező körülmények esetén a 29 éves spanyol csatárt keretében tartaná az olasz klub.

Az Atlético Madridnál a csatár 2023. június 30-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, és nem képezi Diego Simeone terveinek a részét, tehát a helyzet egyszerű, nyilvánvaló és egyértelmű. Ezért a 35 millió eurós kivásárlási opcióval nem fog élni a klub, ennek ellenére a Juve vezetői reménykednek egy komoly kedvezmény kiharcolásában, azonban mindeddig valós kapcsolatfelvétel nem történt a két klubvezetés között.

Álvaro Morata helyzetét a vezetőség a következő hetekben rendezheti, miközben a csatár egyértelműen maradni szeretne.

„Maradni szeretnék, de a jövő nem rajtam múlik. Ha nem folytathatom itt a karrierem jövőre, akkor is én leszek a Juventus első számú szurkolója.”

A klubközeli olasz újságíró szerint várhatóan a felek félúton találkozhatnak, vagy mivel a matracosok szeretnék azonnal pénzzé tenni a játékost, hogy a klub bevételre tegyen szert, és a játékos jövőre ne ingyen távozzon, vagy azért, mert a Juve nem engedheti meg magának, hogy szinte nulláról kelljen támadósort építenie jövő nyáron.

Összefoglalva kijelenthető, hogy a Paulo Dybala távozása utáni időszak már így is problémát jelent Federico Cherubini számára, és Federico Chiesa visszatérésére várva a kontinuitást előnyben részesítő stratégia lehet a nyerő. A spanyol csatár megtartása mellett szól Massimiliano Allegri visszajelzéseinek a követése, mivel a mester nagy híve Álvaro Moratának.

A spanyol csatár eklektikus jellege mellette szól, és ez nem elhanyagolható, főleg ha a livornói mester kitart úgy a 4-3-3, mint a 4-2-3-1 alkalmazása mellett. Természetesen a technikai fókuszpont Dušan Vlahović lesz, azonban a Juventus aktuális 9-esének szerepét sem szabad alábecsülni: 41 meccs alatt 11 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a spanyol csatár.

Lassan, nagyon lassan a Juventus és az Atlético Madrid képviselői találkozni fognak, hogy egyeztessenek a helyzetről. A két klub közötti kapcsolat kiváló, és ezért is feltehetően nem lesz gond találni egy kompromisszumos megállapodást. A klub semmiképpen sem kíván 35 millió eurót kiadni a játékosért, a vezetőség mindenképpen csökkenteni kívánja az átigazolási díjat, ez a Juventus aktuális stratégiája

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5617798889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.04.06. 14:36:15

Mehet, amerre lát! Ő érte még pluszban pénzt semmit nem szabad adni. Amit eddig kaptak érte matracosok, annál egy fillérrel nem ér többet.

Leram7 2022.04.06. 14:47:14

Hát ha tényleg meg lehet szerzni Wernert, ő jobb Moratánál és fitalabb is.

Werner, Chiesa, Vlahovic nagy sebesség és erő lenne elől.

Morata maradása sem lenne teljes őrültség. Viszont Keantől szabadulni kell.

rockitbaby 2022.04.06. 14:50:35

Ha Dybala érthető és védhető okokból nem kapott új szerződést, akkor legyünk következetesek és hagyjuk Moratát is menni.

venember83 2022.04.06. 15:18:41

@rockitbaby: miközben nem vitatkoznék a véleményeddel, van egy lényeges különbség: Dybala nem volt Maxi kedvence, míg Moratát valószínűleg igencsak kedveli a mester.

Pavel1988 2022.04.06. 15:33:19

@rockitbaby: Dybalát azért engedte el a vezetőség, mert túl sokat sérült. Moratára ez nem igaz, miért lenne következetes elengedni őt is?

rockitbaby 2022.04.06. 15:49:32

@venember83: Tudom, hogy az uj Mandzukicot akarta faragni belőle, ideig óráig működött is, de szerintem Allegri igen is kedvelte Dybalát. Nem poénból akarta köré építeni a csapatát, de belátta, hogy ez nem fog célra vezetni.

@Pavel1988: En alapvetően támogattam Dybala elengedését, de azt kar lenne vitatni, amit elért nálunk. És az bőven több, mint amit Morata. Tudom, a sport üzlet, és a legtöbb klubvezető így is tekint rá, de bennem még azért buzog némi nosztalgikus véna egy klibos legendák, klubhűség, és érdemeik szerinti bánásmód. Eppen ezért bár nem volt elegáns, ahogy a klub intézte a Dybala ügyet, de üzleti oldalról megértettem. Cserébe viszont akkor következetességet várnék masokkal szemben is. Hiába nem sérülékeny a spanyol, hiaba alazatos, a fair az lenne, ha Dybala nem maradhatott, hogy ő sem. Ő sem bizonyított annyit, hogy a 20 millió kölcsön mellé még akár egy centtel is többet adjunk a megvételéért 29 eves korára.

Pavel1988 2022.04.06. 16:38:44

@rockitbaby: Továbbra sem értem milyen párhuzamot látsz a két helyzet között, de akkor hagyjuk ezt a részét.
Morata 20 milliós kölcsöne irreleváns, ez a költség már mindenképp jelentkezett.
Szerintem kár belekeverni Paolot, elég egyszerű a helyzet. Mennyit ér meg Morata a Juventusnak?

18 kanadai pontnál jár, lehet rá számítani és a mezőnyben is hasznos munkát végez. Az ilyen támadók bőven 15-20 millió felett szoktak menni, ennél olcsóbban senkit nem fog találni a vezetőség.
Ezen kívül-ahogy leírták többen- így is túl sok játékost kell már pótolni. Én 20 milliót sem sajnálnék érte, ha mindenképp itt akar maradni akkor szerintem a bércsökkentésben is meg lehet egyezni vele.

rockitbaby 2022.04.06. 16:50:56

@Pavel1988: Nem irreleváns a kölcsön, mert a játekos teljes árát így határozták meg két évvel ezelőtt, ami az eredeti megállapodás értelmében 55 millió euró. De a játék kedvéért engedjük el a kölcsönt, ahogy te akarod, az eredeti megállapodás szerinti 35 millióból lehetne hozni egy nála tehetsegesebb és fiatalabb játékost is. Mivel még nem folytak tárgyalások az érték csökkentése végett, így kár is lenne egyelőre olyannal számolni, hogy megkaphatjuk-e akciósan. Szóval a kérdés lényegében az, hogy a 29 éves Morata ér-e annyit, hogy még komoly összeget áldozzunk rá és a fizezésére egy valószínűleg rövid távú megoldásként? Az én válaszom erre az, hogy nem. Raspadori is nagyjából ebben az ársávban mozog, 22 éves és neki 14 kanadai pontja van, ami bár rosszabb, cserébe ő még fejlödhet, Alvaro nem igazán.

Mindenki nem is lesz kicserélve, nem kell minden hírt elhinni, nagyon sok megbízhatatlan forrás van, akik igyekeznek ennek az ellenkezőjéről meggyőzni minket. Annyi azonban biztos, hogy a csatársor mindenképp lesz mozgás, így ha már mindenképp igazolni kell, igyekezzünk olyanokban gondolkozni, akik minimum közép hosszú távon megoldást jelentenek. Elvégre építkezünk.

Shyr Kahn 2022.04.06. 17:03:05

@venember83: ++
Azert en nem igen emlekszem egyetlen cikkre sem, ami arrol szolt volna, hogy Allegri kedveli Dybala-t. Arrol ne is beszeljunk, hogy inkabb arrol hallottunk, hogy nezetelteresuk volt. Az teljesen mas kerdes, hogy Allegri 1-2 alkalomrol Dybala minosegerol beszelt, hiszen nyilvanvaloan megtette ezt sok mas jatekos eseteben is, akik elhagytak a Juve-t.

Erosen ugy tunik, hogy Allegri nem ragaszkodott hozza. Amennyiben ez maskent lett volna, valoszinu nem hagytak volna elmenni ilyen egyszeruen.

Ami Morata-t illeti, szimpatikus arc, de a 18 kanadai pont az biza ugy jott ossze neki, hogy a merkozesek tulnyomo tobbsegeben jatszott is, szoval a kanadai pont/perc mutatoja nem a legjobb... kulonosen csatarkent. Legalabbis nem er sokat.

@rockitbaby: Ahogyan irtad. Ha Dybala-tol megszabadult a vezetoseg es Morata-ra aldozni kell, akkor bizony a korrekt es konzisztens lepes az lenne, ha hagynak a spanyolt is elmenni. Persze a kep komplexebb ennel... pl. Allegri jobban kedveli a spanyolt, ahogy fentebb azt kifejtettem.

rockitbaby 2022.04.06. 17:09:54

@Shyr Kahn: Ez vitán felül áll. Mindenkinek vannak kedvencei és olyanok is, akiket nem szeret. De ha Dybala kapcsán arról szakmai, objektív döntés született, hogy nem kap masik hosszabbítási tervezetet, akkor úgy gondolom, hogy Morata maradását sem szabad érzelmi alapon eldönteni. Hogy kedvenc-e vagy sem.

Pavel1988 2022.04.06. 17:20:02

@rockitbaby: A 35 millió eurós vételárral kérlek ne is játszadozzunk, közel sem áldoznék rá ennyit, pedig én kedvelem a játékát.:)
Nyilván elfogadom a véleményed, én azért is hajlok a megvételére, mert legalább 3 poszt van amit fontosabb megerősíteni, így inkább oda költekeznék(belső és baloldali védő, 1-2 középpályás).
Azt meg kétlem, hogy mindenre lesz pénz, ez a 15-20 millió jelenleg jó árnak tűnik.

Attilio79 2022.04.06. 17:41:24

:D
Vicces lenne, ha marad(hat)na. Ezzel a teljesítménnyel a Felcsútba beférne...
Vlahovic mellé még egy jó kvalitású támadó kell.
Ha olasz, akkor Berardi vagy Belotti és cserének Raspadori (Keant felváltva), ha meg külföldi, akkor azért van bőven választási lehetőség.

rockitbaby 2022.04.06. 17:42:29

@Pavel1988: De ha már költeni kell így is, úgy is - mert Moratára is kell -, akkor nem lenne jobb egy hosszabb távú befektetés? Mert ugye itt most nem olyan a kérdés, hogy mi érné meg jobban, hosszabbítani es marad a fizetéséért, vagy venni valakit. Itt mindenképp költve lesz.

Pavel1988 2022.04.06. 17:48:52

@rockitbaby: Dehogynem, szerintem is jobban megérne Raspadori 30-35-t, mint Morata 15-20-at.
A védelembe Bremer, Emerson, a középpályára SMS vagy Pogba és Frattesi vagy Gravenberch eddig a fő pletyka.
Ők fontosabb igazolások lennének szerintem, és így már 100 millió körüli kiadásról beszélünk alsó hangon. Amennyiben lesz 130-150 milliója a Juventusnak nyáron akkor szerintem is jöjjön Raspadori.
Amennyiben nem, én inkább beérem Moratával, a feljebb írtakról nagyon nehezen mondanék le.

Shyr Kahn 2022.04.06. 18:45:53

@rockitbaby: En egyetertek veled, de mivel Allegri az edzo, ezert nyilvanvaloan beleszolasa van abba, hogy kivel/kikkel kepzeli el a jovot es ha Morata-t alkalmasabbnak latja, akkor az nem feltetlenul erzelmi dontes.

rockitbaby 2022.04.06. 19:45:53

@Pavel1988: Bremert sanszosan bukjuk úgy, hogy igazából még bele se kezdtük, az Interé lesz valószínűleg. De szerintem Milenkovic is van olyan jó opció és olcsóbb is. Raspadorit és Frattesit a Sassuoloval való jó kapcsolat jegyében amolyan Locatelli konstrukcióban meg lehet próbálni elhozni. Nem kellenek feltétlen azonnal több 10 milliókat eltapsolni ahhoz, hogy tudjunk erősíteni.

Barza 2022.04.06. 20:51:21

Egy kis matek, ha elküldjük Keant, Arthurt, Rabiot, Sandrot, Ruganit, Bernat és Moratát és még nem tudom kit hagytam ki, akkor minimum ugyanennyi használható, náluk jobb játékost kellene hozni, azaz minimum hetet, úgy hogy kb most is kevesen vagyunk, és a legvadabb pletykák szerint is max 4 minőségi játékos érkezhet a nyári mercaton. Az a legjobb esetben is minusz három bevethető játékos. Két hete gyakorlatilag nem volt bevethető játékos a padon. Biztos mindenkit el akarunk küldeni???
Morata abszolut a használható játékosok közé tartozik, nem látom miért is kéne elküldenünk, ugyanez igaz Bernára, Ruganira is, a többit zavarnám el én is.
Ha két fiatalt hazahozunk is az igazolások mellé, Max hozzáállását a fiatalokhoz ismerve, nem nagyon hosszabbodik velük a padunk. Hozzáteszem sajnos.
Szóval szerintem óvatosan a mindenkit elküldeni jelszóval......

Barza 2022.04.06. 21:24:49

Na jó Benzemára elcsrélném Moratát :-D

FeriGjuve 2022.04.06. 21:58:01

@Leram7: Főleg a remek formában lèvő Werner,aki 17 m fizetésért jönne és 1.5m-ről nem találja el a kaput.

nortu30 2022.04.06. 22:53:11

Elnézve a Chelsea-Real meccset azon tűnődőm, hogyan tudnánk ezt a szintet egyáltalán megközelíteni. Allegrivel szerintem esélyünk sincs, akárkiket is igazolnánk.

JeetTrader 2022.04.07. 08:42:07

@nortu30: hát igen...sok spenótot kell még megenni ehhez a szinthez.
Ami még dühítő h az örök mondás nagyon illik ide: "Kis pénz kis foci l, nagy pénz nagy foci."

Andris Farkas 2022.04.07. 08:57:13

@JeetTrader: Nem feltétlen, lásd: mostani PSG ellen példának pedig: 2019 Ajax.

Attilio79 2022.04.07. 09:12:45

@Andris Farkas: +1
Ha megtalálnánk az összhangot a fiatal, nagyon tehetséges és sikerre szomjas játékosok és az öregebb, ám ugyancsak sikerre szomjazó játékosok között, akkor semmi sem lehetetlen (még akkor sem, ha nincs aranylabdás a keretben). Ehhez kell még a jó és egyenletes forma fenntartása és a sérülések elkerülése.
Ezt az egyveleget kellene Allegrinek és a vezetőknek megtalálnia, majd a feladatköröket leosztva, elkezdeni csapattá formálni az egyéneket, nem visszaszorítva az agilitásukat és összhangba állítani a csapat érdekeivel a szerepköröket. :D
Így leírva milyen egyszerűen hangzik, viszont az egyenletbe érkezik a játékosok magánélete és számos külső behatás, amivel senki nem (tud) számol(ni)...

JeetTrader 2022.04.07. 09:15:32

@Andris Farkas: peeeersze! Kivételek mindig vannak. Man.Utd is a kis pénz kis foci, nagy pénz kis foci kategóriát erősíti. :)

Ugyan nagyon nem követem de valahogy az Ajax ugrik be mindig akik fiatal játékosokkal mindig is képesek voltak bajnokok lenni.

JeetTrader 2022.04.07. 09:24:56

Amúgy én Moratat megtartanám. Kár h nem tudott szintet lépni pedig olyan jól indult neki mikor visszatért.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása