Allegri: „Mi építkezünk, az Inter pedig a scudettóért harcol”

allegri_massimiliano_dazn_mikrofon_elott_hazai_bajnokit_ertekel.jpgA Juventus hazai pályán kikapott 1-0-ra az Intertől egy bizonyos szempontokból eseménydús meccsen, melyen a bíró is fontos szerepet játszott, a mérkőzést követően viszont Massimiliano Allegri a bírói döntésekről és a vitás helyzetekről nem kívánt beszélni.

„Inkább ne mondjunk ki most olyan dolgokat, amik most nemigen segítenének. Szívesen beszélek viszont a csapat teljesítményéről. Jó mérkőzést láttam a csapatomtól, jól játszottunk, sok kapura lövésünk volt, kár a vereségért.” - mondta a mester a DAZN mikrofonja előtt.

„Jó Juventust láthattunk, a csapat fejlődik, több vertikális passzunk volt, jobban megtaláltuk a csatárokat, és technikai tekintetben is jól teljesítettünk.

Végre most már az emberek kijelenthetik, hogy a Juventus végleg kiesett a scudettóért zajló versenyből. Csak annyi a feladatunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk a negyedik hely bebiztosításához, aztán készüljünk fel egy erős szezonkezdetre.

A következő év elején már egy éve dolgozunk majd együtt, s elkezdhetünk kísérletet tenni a bajnoki cím megnyerésére. Természetesen idén rosszul kezdtünk, és sok elhullajtott pontot kellett visszaszereznünk. A nagy meccseken pedig az egyéni incidensekben is alulmaradtunk.

A poharat félig tele kell lássunk, mivel egyre inkább csapattá kovácsolódunk, továbbra is nagy potenciál van a fejlődésre, és folytatnunk kell a munkát ezeknek az aspektusoknak a megerősítésén.

Paulo Dybala pótlása kapcsán egyeztetnem kell a klubbal, hogy megbeszéljük a helyzetet. Ez a meccs után egyértelműen nem megfelelő az időpont egy ilyen találkozóra.

Újranéztem a tegnap este a BL-meccsünket, és nagyon hasonló volt, rengeteg helyzetünk volt, de nem találtunk be. Azt akartam látni, hogy az emberek ítélete a teljesítményünket illetően igazságos volt-e, de meg sem közelítette az emberek véleménye a valóságot.”

A mester az Inter elleni 4-2-3-1-es felállást próbált ki, ami előrelépés volt teljesítmény tekintetében.

„Egy kételyem volt középpályán, de Adrien Rabiot ma kiváló teljesítményt nyújtott. Rengeteg kritikát kapott, de ma este fantasztikus volt. Zak nagyszerű meccset hozott Locatelli helyén, mivel minden meccsén legalább egy gólszerzési lehetőség adódik előtte.

Manuel Locatelli fejét be kellett kötni, de a probléma a térde, meghúzódott az oldalszalag, úgy tűnik, kb. 20 napra esett ki ezzel.”

Az Inter jelenleg harmadik 63 ponttal, egy meccsel kevesebbet játszva, a Napoli és a Milan 66 ponttal rendelkezik, hétfőn pedig a Bologna ellen lép pályára a Milan. Vajon ki nyerheti meg a scudettót?

„Elég megnézni a sorsolást, és látható, hogy az Inter a favorit. Fontos győzelmet arattak itt, egy meccsel kevesebbet játszottak, ez önbizalomnövelő győzelem este volt nekik, és a mai meccs után ők a favoritok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3717796903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2022.04.04. 07:26:47

"Összhangban vagyok a klub által meghatározott tervvel. " Nincs több kérdés.

ZED! 2022.04.04. 09:02:52

@Wizzurah: Erre nem lehet mit mondani....gólokat várunk komám gólokat!

venember83 2022.04.04. 09:11:24

@ZED!: az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, nem tudom, mi egyebet vártok. Többéves tervről beszélt a mester, legyetek türelemmel. És bizalommal. Most csak azért, mert télen megérkezett a bajnokság talán legjobb csatára, hirtelen gólokat is fog szerezni a csapat? A futball ennél sokkal összetettebb...

ZED! 2022.04.04. 09:24:10

@venember83:
Csak egyetlen dolog ütközik a vezetőség elvárásai-döntése között az pedig Allegri...
Fiatalítás, fiatal lehetőleg olasz játékosok beépítése a csapatba.
Allegri nyilatkozata alapján olyan játékosokat vár, aki gondolkodik, megoldja a problémát, tehát kész játékost akar.

Ez a kettő dolog nagyon nem fog menni egyszerre, mert a bérek csökkentése mellett nem engedhetjük meg magunknak, hogy a húsz évente egyszer előforduló fiatal tehetség, aki teljesen kész van, nem kell nevelni stb, az hozzánk igazol, ebbe a semmit mutató játékgyilkos taktikába.

Ide olyan edzőt kellett volna volna hozni, aki jól tud beépíteni fiatalokat, jól motivál, jól nevel...

delpi0823 2022.04.04. 09:25:14

@venember83:En abszolut pozitivan latom a dolgokat.Ha igazolunk ket normalis kozeppalyast,sztem rohogve nyerjuk jovore a scudettot.

venember83 2022.04.04. 09:29:25

@ZED!: nem vitatkozni próbálok, de érkeztek fiatalok, akik azonban nem lettek akkora húzóemberek, mint amennyire gondoltuk/a vezetőség gondolta. Chiesa, Loca és Vlaho. Oké, Chiesa kiesett csúnya sérüléssel, de a másik kettő sem tűnik úgy, hogy megváltja a világot, pedig előző csapataikban igenis működtek. Lehet mindig kibúvót keresni (Vlaho nem kap labdákat, Loca nem regista, mégis a védelem előtt játszik), de ez egyszerű alibikeresés. Ha akarunk, mindenre találunk alibit. Ahogy az Inter ellen is a bíró vitatható ténykedése tökéletes alibi. Így már nem is fáj a vereség, a lényeg, hogy a csapat jó teljesítményt nyújtott.

ZED! 2022.04.04. 10:11:06

@venember83: Nem vészkárogni akarok én sem, de vannak sajnos érdekes dolgok, lásd Kulu más csapatban alap kezdő, megy is neki, más csapatban ilyen könnyű az új játékos beépítése, csak nálunk nem?

JeetTrader 2022.04.04. 10:34:15

Én nem láttam a tegnapi meccset olyan katasztrofálisnak. Sőt! Nekem kifejezetten tetszett amit a csapat mutatott, mert megjelentek dolgok amikre lehet építeni!
Nekem ebben a várva várt 4231-ben sokkal stabilabbnak és veszélyesebbnek mutatkozott a csapat. Egy megismételt 11-essel kaptunk ki a címvédővel szemben, miközben Locatelli sajna kiesett, pedig nagyon faszás teljesítményt mutatott ott a védők előtt. Zakaria szintén igéretes, bődületes kapufája volt...apró jelenetek döntötték el a meccset, ahol többször a szokásos rossz döntéseket hoztuk (Dybala nem passzolt Vlahovicnak, de Ligt belépett a tizenegyesnél, amit így hiába fogott meg Tek, illetve sokszor megint kijött Berna, Kean és Rabiot nem tud passzolni).

Ami nem tetszik rendre, hogy elképesztően sok a színészkedés a részünkről. Ez hagyján h nem szimpi, de sokszor kockázatos is, ugyanis a bíró ha nem fúj be a kritikus labdavesztést az góllal fenyeget.

Fejlődtünk, jó úton vagyunk, jó lesz ez! Be kell foltozni a posztokon kialakult lyukakat a nyáron és összeáll a csapat. Locatelli kiesése hatalmas érvágás ismét...csak remélni tudom h nem súlyos.

@ZED!: sajnos van ilyen. Van egy pszichológiai tényező is, nem elég a játékrendszer. Szerintem h most az a helyzet h keressük azt a felállást, amiben a lehető legkevesebb játékosunk játszik a posztján/feladatkörén kívül. Kulunak megvolt az esélye bizonyítani, neki nagy volt a teher. Több helyen is ki volt próbálva. Emlékezzünk Henry-ra...el kellett, hogy adjuk az Arsenálnak, mert annyira nem ment neki nálunk...:)) És igen, ha megfelelő posztra igazolsz, megfelelő játékost jobb esély mellett lesz jó a teljesítménye.

Dzsákkeríni 2022.04.04. 11:57:24

Végtelenül elszomorít, hogy ez az ember lehet az edzője a csapatunknak.

Pavel1988 2022.04.04. 12:58:00

Gyerekek amúgy Ti miről beszéltek?

Nagyon sok meccs volt ahol egyetértettem a kritikákkal, de a tegnap esti meccs miatt hogy lehet elővenni Allegrit?
Agyon domináltuk a meccset, 2-es xg-t fociztak össze emellett a játékosok és ezt úgy tették, hogy az ellenfélnek 0,25-t engedtek a 11-esen kívül.
Azt sem tudták melyik rendezvényen vannak, a saját szurkolóik sem értik hogyan nyerték meg a meccset.

A dupla szűrős rendszer egyértelműen illik ehhez a kerethez, sokkal hatékonyabb volt így a csapat.
Vlahovic jött és igen, az egyik legnagyobb csatártehetsége a focinak. A tegnapi meccset túlpörögte, egy derbin játszani Juve játékosként teljesen más tapasztalat és egyből aligha lehet elvárni, hogy ezeket a mérkőzéseket eldöntse.
Dybala már láthatóan nem találta a helyét ebben a csapatban, de voltak más helyezkedési problémák is.
Kell még idő és pár játékos ennek a csapatnak, de aki nem lát előrelépést a játékban és a keret összetételében az nézze újra a meccset hideg fejjel.

Dzsákkeríni 2022.04.04. 13:39:18

@Pavel1988: Nem kötekedésből tényleg. Milyen előrelépés? Tavaly ilyenkor ugyanígy a negyedik helyen álltunk, de 3 ponttal többet gyűjtve, csak 1 góllal többet kapva, de 14 góllal többet szerezve, az olasz szuperkupát már a vitrinbe téve, a BL-től ugyanezen a ponton búcsúzva,az olasz kupát később behúzva. Egy pályakezdő edzővel, aki a negyedét nem kereste a jelenlegi sztáredző fizetésének. És nehogy elkezdjétek, hogy neki még volt Ronaldo, mert úgy volt hogy majd a csapat ugyanúgy meglövi a gólokat. Plusz Allegri alapból el akarta zavarni, neki nem volt rá szüksége, azóta meg telesírja a médiát, hogy milyen váratlan volt a távozása. Szóval semmi előrelépés nincs és ezzel az edzővel nem is lesz.

Andris Farkas 2022.04.04. 14:03:35

@Dzsákkeríni: de Pirlonál a szezon végén sem volt semmi előre lépés, egész szezonban taktikátlan színtelen szagtalan szar játékunk volt. Allegri egy ilyen csapatot kapott kézhez. A legtöbb ponthullajtásunk is a szezon elején volt azért vagyunk most a 4. helyen, és persze voltak most is becsúszva 1-2 elvesztett meccsünk, de már lehetett mögötte látni az elképzelést. Csak most sikerül rendet tenni a fejekben azután a sok katyvasz után Sarri és Pirlo taktikájai után. Aztán lehet hogy egy világi f@szságot írtam és a következő meccsekben jól beszopunk.

Pavel1988 2022.04.04. 14:26:01

@Dzsákkeríni: Így vákumban nézve szeptembertől igazad van ha lecsupaszítjuk.
Pirlónál valóban volt egy élvezhetőbb játék(bár engem sokkal gyakrabban kerülgetett az infartus), magasabb xg különbséggel. A probléma az volt, hogy teljesen random eredmények jöttek és minden meccsen az volt az érzésem, hogy bármikor gólt kaphatunk, egy pénzfeldobásnak nézett ki minden meccs(hasonlóan az őszi Allegri csapathoz).
A labdakihozataloknál sokkal több hibát vétett a Juve, olyan gólokat kaptak amilyet egy kieső csapat szokott.

Január óta van látható fejlődés a csapatnál, ezért szerintem a pontszámokat nem érdemes összehasonlítani, nem egész szezonra értettem amit írtam.
Nem csak Allegri vs Pirlo csata ez, a vezetőség összeszedettebb és koncepció mentén építi a csapatot.
Klub szinten látom az előrelépést, és mivel szerintem innen eredtek a Juventus problémái, ezért úgy gondolom az idei Juvénak jóval fényesebb a jövője, mint a tavalyinak.

Az Inter elleni találkozóra térjünk vissza egy pillanatra. Konkrétan azt nem értem, hogy miért érzed azt, hogy Allegrit kell támadni egy ilyen mérkőzés után?

venember83 2022.04.04. 14:34:01

@Andris Farkas: olasz top3-as csapatot idén már nem ver meg a Juve, ez azért elég szomorú.

Juvino 2022.04.04. 14:47:41

Szerintem sem volt ez rossz. Vegig dominaltuk a meccset, minden mutatoban jobbak voltunk, az internek kapura lovese sem volt. Mintha nem is a regnalo bajnok lett volna, hanem vmi kozepcsapat. Ez a 4231 mukodott, ahol meg Rabiot is vallalhato volt. Ha ezt az utat folytatjuk, akkor jo lesz ez. A sors ironiaja,h megis kikaptunk. Parszor megerdemeltuk volna,de nem most. Raadasul egy buta buntetovel, amit nem rugattak volna ujra, ha nem lesz gol megint belole es nem fujja be a szabadot kifele. Aztan rajottek,h megsem tortent semmi,viszont DL belepett... Raadasul mindezt a Torino elleni botrany utan. Egyebkent azon is el kene gondolkozni,h egy bl ki‐ki meccsen szinten egy buta bunteto pecsetelte meg a sorsunkat illetve egy rangadot sem sikerult nyernunk az iden.

Dzsákkeríni 2022.04.04. 15:39:10

@Andris Farkas: Szerintem a mostani játékunk a színtelen, szagtalan szar. A Sarri és Pirlo féle katyvasz nem más volt, mint valamifajta törekvés a támadófocira, amit nyílván Allegri gyökerestől írtott ki.
@Pavel1988: Azért érzem ezt most, mert 1 rangadót sem nyertünk idén az első hárommal szemben. A csúnya fociját a kis csapatok ellen sem tudta eredményekkel ellensúlyozni. Ha simább lesz idén a negyedik hely megszerzése, az csak az Atalanta leolvadásának lesz köszönhető. Viszont, ha a kupát sem sikerül behúzni, több mint egy évtized után trófea nélkül zárjuk a szezont.
Örülök, hogy Ti pozitívan látjátok a jövőt, én sajnos nem tudok így tenni, amíg ez az ember ül a kispadon.

Bruce57 2022.04.04. 15:39:52

A szezon során nagyon sokszor úgy nyertünk hogy nem érdemeltük meg, egy öngóllal, kapura lövés nélkül stb. Egyszer ennek törvényszerűen vissza kellett hogy üssön.

Shyr Kahn 2022.04.04. 19:27:23

Kovezzetek meg, de en a Milan elleni tavaly szeptemberi merkozesunket is hasonloan osszeszedettnek lattam, ahol dominaltunk, de ott legalabb lottunk egy golt a mertkozes legelejen. Ilyen szempontbol nem latok sok elorelepest.

Probalok persze pozitiv lenni, de a nyari mercato-n sok mulik.

steven.h 2022.04.04. 19:36:10

@Shyr Kahn: A Milan ellen szerintem azért jóval rosszabb volt még a csapat szeptemberben. Az egy reagáló csapat volt, kontrákra épített.

Most már így áprilisban sikerült eljutni odaáig, hogy ledomináltuk gyakorlatilag az intert, támadtunk és ez nem ment a stabilitás és az átmenetek rovására és egy inter sem tudott átrohanni rajtunk, mint oly sokszor még ősszel megtörtént.
Én egyértelműen látok fejlődést, de szerintem még nagyon sok dolog van amin javítani kell. Bevallom én ezt a játékot már februárra vártam volna, az más kérdés, hogy sokat nem értünk vele, mert 0 pontot adnak érte.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása