Salah kapcsán puhatolózik a Juve

salah_mohamed_liverpool_bl-meccsen.jpgTöbb forrás szerint a Juventus érdeklődik Mohamed Salah helyzetét illetően. A Liverpool támadójának a szerződése 2023-ban lejár, s a játékos szeretne magasabb bért, illetve környezetváltozást, és a La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus vezetősége felméri a terepet, és egyelőre nem határolódik el a játékos leigazolásától.

A Juventus kerete átalakulóban van, cél a siker úgy a bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában. A legutóbbi téli átigazolási időszak csak a kezdet volt, és nyáron a vezetőség folytatja a keret megerősítését, és jelenleg is zajlik a legjobb opciók kiválasztása. Amint a vezetőség letudta a szerződéshosszabbítások ügyét, az egyenlegeket és a funkcionális befektetéseket szem előtt tartva felmerülhetnek komoly opciók. Paulo Dybala távozik, s az Öreg Hölgy képviselői utódként Mohamed Salaht szemelték ki, és helyzetéről érdeklődnek.

Az egyiptomi válogatott helyzete igencsak komplex, de a tény, hogy a klub puhatolózni kezdett, igencsak jelentős fejlemény, és azt mutatja, hogy a klub kontinuitást akar adni törekvéseinek és játékospiaci műveleteinek, túl sok korlát felállítása nélkül.

Mohamed Salah aktuális szerződése 2023 nyarán jár le, azonban a játékos és a klub mindeddig nem jutott megegyezésre, mivel a játékos az aktuális 12 millió eurós bérénél jelentősen többet szeretne kapni, s egyúttal a környezetváltozás sem lenne ellenére. A Juventus vezetősége nem kíván elzárkózni egy élfutballista Torinóba csábításától, és az olasz adótörvények révén alacsonyabb járulékokat kell fizetnie a klubnak kulcsemberek érkezése esetén, és így ugyanazon nettó bér kisebb bruttó bért és így kiadást eredményezne a klub számára.

A fenti kedvezmény több külföldi játékos kapcsán is alkalmazható lehet, legyen szó Antonio Rüdigerről, Jorginhóról vagy Paul Pogbáról. Mohamed Salah szerződtetése nem tűnik egyszerű műveletnek, azonban Dušan Vlahović téli érkezése után talán nincs lehetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1017787020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zidan 2022.03.22. 21:45:17

Kiváló igazolás lenne, az olasz focit is jól ismeri, beilleszkedéssel nem lenne probléma. Bár ha környezet változásra van szüksége akkor nem biztos, hogy egy korábban megjárt bajnokságba menne. És a Rómánál közel sem teljesített olyan jó mint Angliában.

Hudakdomi 2022.03.22. 22:24:11

Fuuuu de jó lenne egy ilyen formában lévő salah most nekünk

DelPiero2 2022.03.22. 22:49:10

Egy évvel idősebb mint Dybala. Viszont a szerződéseket bónusz túlsúlyosan kell kötni.

west30 2022.03.23. 00:14:50

Fo a pozitivitas,de Salah Juventusba valo igazolasat teljesen kizartnak tartom. :)

Wizzurah 2022.03.23. 01:20:12

Ez is olyan, hogy orulnenk mert milyen jo. Szerintem o Klopp pooljaban tokeletes, mas csapatnal mad keze alattnem tudott volna ilyen idoszakot futni. Szerintem itt kozeleben nem lenne a mostani formajaban. allegri istenne rola. Ha csak nem unta meg a karrierjet, neki se tanacsolnam, hogy idejojjon, tul fiatal meg a mesteredzonknek.

Rikoo 2022.03.23. 01:38:03

Ugyanez a forrás szerint a jövő évi csapatot 4-3-3 köré építi majd Allegri és Berardi is a kiszemeltünk lehet a jobb szélre, Vlahovic és Chiesa mellé.
Berardinak egyébként zsinórban ez a 3. kiemelkedő idénye a Serie A-ban, vezeti jelenleg a kanadai táblázatot. A Transfermarkt szerint 14 gól mellé 14 gólpassza van 27 meccsen.

Rikoo 2022.03.23. 01:42:27

@Rikoo: A Sassuolo sportigazgatója nyilatkozott is, hogy a Locatelli üzlet után, szintén hajlandó leülni tárgyalni a Juventus vezetőségével nyáron.
Berardi mellett Raspadori és Frattesi akik célpontjaink lehetnek, bár ha tényleg 4-3-3-ban gondolkozunk, akkor Raspadori kiesik.

rockitbaby 2022.03.23. 05:52:31

@Rikoo: Na ez már valami. Ebből már el lehet kezdeni építkezni, igazolni, hogy van egy elképzelés, miszerint 4-3-3 lesz. Az egyetlen bajom ezzel csak az, hogy ismerve a csatársor helyzeté, hogy csak Vlahovic és Chiesa a fix pont, valamint a középpályán hasonlóan, csak Locatellivel, egészen egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy két igéretesebb fiatal megtartasa nélkül minden hiányzó posztra tudnánk igazolni. Ez három, kezdő szintű játékost jelentene úgy, hogy a védelmet még csak nem is érintettük. Ezt soknak erzem egy nyárra.

FeriGjuve 2022.03.23. 06:27:00

@west30: Ronaldot ès Valhovicot is sokan annak tartották.

Del Pybala 2022.03.23. 06:33:59

Berardi :Ddd az a suta kozepszer kene meg ide...

2022.03.23. 06:53:11

Ezek a nevek... Remélem tényleg csapatot akarunk építeni, nem kiöregedőben lévő sztárokat (meg középszereket) fogunk idehozni. Berardi is nevetséges lenne, láthattuk az EB-n a korlátait, de nekem Raspadori sem kéne, ugyanúgy nem lenne posztja, mint Dybalának.

Csak Csucsu 2022.03.23. 07:00:42

kezdődik az Uborka szezon már most :D majd Chiesa megoldja a VB t is noproblem

babo0410 2022.03.23. 14:08:35

Ha alacsony fizetéssel, nem hosszú szerződéssel jönne, talán. De én nem igazolnám már le őt. Megint kiöregedőben lévő sztárokkal akarunk BL-t nyerni? Egyszer már láttuk, hogy ez nem megy.

2022.03.23. 14:25:05

@babo0410: Most nem tudom, hogy Salah-ról beszélsz vagy esetleg Berardiról? :D Salah azért még elég messze van attól, hogy alacsony fizetéssel, rövidtávú szerződéssel a Juventusba igazoljon. 29 éves, nem 35. Az ára is legalább 70 millió lenne nyáron, a fizetése pedig 12 millió jelenleg, és ennél többet szeretne, ami az ő esetében nem is elrugaszkodott kérés.

m.martin91 2022.03.23. 14:54:16

@Rikoo: Egyértelmű, hogy Dybala kiválásával a 4-3-3-at kell előnyben részesíteni, de ebbe a felállásba nem jobb, hanem balszélsőt kellene keresni. Eddig úgy volt, hogy Allegri szerint is Chiesa jobbszélső, ott tudja a legjobbját nyújtani, nem a túloldalon, ráadásul ha Cuadrado beugrik támadónak, szintén a jobbszélen kaphat szerepet. Ebből következne, hogy a bal oldalra kellene embert keresni, de mind Salah (bár ebből nyilván nem lesz semmi), mind Berardi jobb oldali játékos. Kétségtelen, hogy ezen az oldalon több olyan játékos van, akik közül érdemes volna válogatni, de elméletileg nem erre volna szükség.

Rikoo 2022.03.23. 17:45:13

@m.martin91: A célpontjainkból kiindulva, úgy néz ki, hogy Chiesa balszélső lesz jövőre. Egyébként Morata maradására is jó esély van, Kean lesz a várhatóan a távozó.
Egyáltalán nincs megelégedve a vezetőség a teljesítményével. Konkrétan fel akarjuk bontani a szerződést az Evertonnal, nyilván valamilyen kompenzációért cserébe.

Ami érdekes, hogy az összes Juventus közeli forrás szerint biztos ajánlatot teszünk majd Pogbának. Ezt azért nem értem, mert konkrétan még kevesebbet van a pályán, mint Dybala.
Az mondjuk tény, hogy nincsenek vezéregyéniségek a keretben, ez Rüdiger, Jorginho és Pogba leigazolásával azonnal megváltozna, mert 3 erős karakter.

m.martin91 2022.03.23. 18:15:38

@Rikoo: Egyáltalán nem baj, ha balszélsőként számolunk vele (egyébként is alapból jobblábas játékos), csak eddig mindig arról beszéltek, hogy ő a jobb oldalon tud magasabb szinten teljesíteni, ezért nem értem. De ezen az oldalon több, érdekes játékos van, mint a másikon. Van egy csomó brazil (mondjuk áruk is van), mint például Raphinha, Antony, vagy a donyecki gyerek, a Tete. De még Di Maria is 34 évesen, ingyen, 1-2 éves szerződéssel érdekes lehet. Van még benne ezen a szinten.
Pogba tényleg a PSG-be való, de amennyire szerette Torinót (csak a pénzt szerette jobban), még akár lehet is belőle valami. Berardikat, Zaniolókat messziről elkerülnék, előbbi tökéletes középszer nemzetközi szinten, utóbbi meg többet sérült, mint Dybala, vele kettőt lépnénk hátra, hiába lépünk egyet előre Dybala távozásával.

Rikoo 2022.03.23. 19:32:05

@m.martin91: Most nyilatkozott az a nő is, aki először nyilvánosságra hozta a Vlahovic üzletet.
Szerinte is információkat kértünk Salah elérhetőségéről, szóval úgy néz ki tényleg van valami hitelessége.
Azt is mondta, hogy nem mondtunk le Bremer megszerzéséről.
Illetve Zaniolo és Raspadori a célpontjaink Dybala pótlására. Mondjuk Raspadori nem tudom értem hogy jöhet képbe, ha 4-3-3-ban gondolkodunk.

Biztos vagyok benne, hogy ez a vezetőség nem fog külföldről érkező brazilokat igazolni.
Inkább Serie A játékosokat erőltetünk majd vagy olyat akinek van tapasztalata ebben a bajnokságban(Salah, Pogba, Rüdiger, Jorginho).

m.martin91 2022.03.23. 21:07:47

@Rikoo: Nem tudom elképzelni, hogy a Liverpoolból a több pénz reményében távozni kívánó Salah idejöjjön. Rüdiger esete is hasonló, de ő nyilván egész más minőséget képviselő játékos, ő könnyen lehet, hogy szimplán csak elszámította magát. De az egyiptomi nem fog eljönni hasonló bérért hozzánk, mert ennyi erővel a Liverpoollal is hosszabbíthat valamivel többért. Zaniolo esetében én nagyon reménykedem, hogy átérzi a helyzetét Rómában, és inkább ott próbál Totti nyomdokaiba lépni, bár a közelében nem lesz, de szerintem úgy járna a legjobban. A sérülései miatt benne ennyi van, összeteheti a két kezét, ha a szurkolók ragaszkodni fognak hozzá. Ami a Serie A játékosokat illeti, láthattuk, hogy milyen szinten erős lehetne ez a Juventus, amennyiben a megfelelő, Olaszországban játszó játékosokat igazoljuk le szép sorjában az évek alatt. A lényeg, hogy olyan játékosok jöjjenek, akiket használni is tudunk. Nem kellenek Dybala utódok, sem a poszt nélküliség, sem a sérülékenységek miatt.

Rikster 2022.03.23. 21:16:45

@Rikoo: Én őszintén remélem, hogy Zaniolo nem fog eligazolni hozzánk. Nagyon tehetségesnek tartom őt, de az a két súlyos sérülése alaposan megfogta őt és komoly korlátokat állít elé, főleg hogy további sérülései is vannak.

Raspadori szintén poszt nélküli lenne nálunk. A 4-3-3 okán nem is értem mi az elképzelés vele.

Annyira nem vagyok lenyűgözve ezekkel a nevekkel, hiába olasz játékosokról van szó. Egy Rüdiger, Di Maria kettős viszont adná úgy nyári mercato kezdésnek. SMS lenne az álom számomra, de attól tartok az is marad mindig.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása