180 millióért erősített a Juve, de további átalakítások várhatók

de_ligt_matthijs_uvolt_tarsakkal_gol_utan_unnepelve.jpgA Juventus 180 millió euróért erősített Massimiliano Allegri visszatérése óta, de ez korántsem jelenti a megújulás végét, a Corriere dello Sport értesülései szerint nyárra Frenkie de Jong és Ryan Gravenberch a célpont, miközben a vezetőség Antonio Rüdiger leigazolását is fontolgatja. A keretből távozhat Alex Sandro, Adrien Rabiot és Arthur Melo.

Dušan Vlahović téli leigazolása nem volt elég, s nem is lehet elég. A bianconero klub a sikeredzőhöz való visszatérésen túl 180 millió eurót fektetett be a keret megerősítésébe Manuel Locatelli, Kaio Jorge, Moise Kean, Denis Zakaria, Federico Gatti és Dušan Vlahović szerződtetésével.

A Juventus azonban továbbra is a keret átalakításán dolgozik, a piemonti klub a mercato főszereplője lehet számos átigazolással úgy bemeneti, mint kimeneti oldalon, mivel játékosértékesítések is szükségesek a fejlődéshez.

A támadósor tekintetében Dušan Vlahović mellé várja vissza a stáb Federico Chiesát, akit mindenképpen megvásárol a Juventus. A következő kérdés Paulo Dybala, akinek a hosszabbítása továbbra is kérdéses.

„Semmi nincs eldöntve Paulo Dybala szerződéshosszabbítása kapcsán, nincsenek garanciák. Minden a pénzügyi paraméterek kérdése, illetve azon múlik, a játékos mi mellett dönt az egyezkedés során.” - mondta Maurizio Arrivabene a Corriere dello Sport beszámolója szerint.

Álvaro Moratát is marasztalni kívánja a klub, azonban a játékosért csak 15 millió eurót tud felkínálni az Öreg Hölgy, s kérdéses, hogy mi lesz Moise Kean sorsa. Ha sikerül megegyezésre jutni az Evertonnal, hogy a torinói klub elálljon a vásárlástól, Giacomo Raspadori érkezhet a helyére.

A középpálya tekintetében a Barcelona és az Ajax játékosai felé kacsint a vezetőség, a napilap szerint Frenkie de Jong és Ryan Gravenberch a Juventus két célpontja, a védősor tekintetében pedig Matthijs de Ligt megtartása a cél, aki mellé Antonio Rüdiger érkezhet, miután lejár a szerződése a Chelsea-nél.

A távozók tekintetében egyszerű a helyzet, a Juventus nem tart igényt Alex Sandro, Adrien Rabiot és Arthur Melo szolgálataira, míg Weston McKennie kapcsán még nem született döntés.

A Sportmediaset értesülései szerint Juan Cuadrado szerződéshosszabbítása lényegében formalitás, míg Paulo Dybala, Federico Bernardeschi és Mattia De Sciglio távozása reális opció, mivel a hármas az aktuálisnál alacsonyabb bérajánlatot kap majd a klubtól, s ezért kérdéses, hogy mennyire készek a játékosok elfogadni ezt a kompromisszumos megoldást.

A forrás szerint azonban Massimiliano Allegri helye betonbiztos, bármi is történik júniusig, mivel a klubnak nem áll módjában egy újabb edzőváltás költségeit vállalni. A mester a nyáron négyéves szerződést írt alá megközelítőleg 9 millió eurós nettó bérrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2517783366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2022.03.18. 08:53:51

Az már régen rossz, ha azért betonbiztos az edző helye, mert a klub költségvetésébe nem fér bele a váltás. Ez nem épp a jól végzett munka eredményét bizonyítja...

alexGicamo 2022.03.18. 09:10:50

@rockitbaby: Teljesen egyetértek ! Nagyon bízhattak Maxiban , ha ilyen paraméterű szerződést tettek elé ...

Zizou_empereur 2022.03.18. 09:12:11

Talán elindulunk a megfelelő úton.... mindenesetre évekig tart amíg a Paratici által megalkotott kuplerájban rendet rakunk.

venember83 2022.03.18. 09:19:39

@Zizou_empereur: a kp levékonyodása sajnos Paraticin is túlmutat, s nem könnyítette meg a helyzetet, hogy a klub lehetőségeit komolyan korlátozta CR bére és a koronavírus okozta visszaesés.

Wizzurah 2022.03.18. 09:27:47

Van aki nyomon követi az ilyen statisztikákat, hogy Sarri-nak és Pirlonak mennyiért igazoltak a keze alá és kiket, szóval akiket ők kértek-kérhettek, vagy bármi beleszólásuk volt e? Csak mert érdekelne, hogy "rájuk" mennyit költött a klub ahhoz képest, hogy eddig 180 milliót "kapott" a nagy allegri és a 3 edző közül ő hozza a legszarabb szezont, a legnézhetetlenebb focit, a legtöbb sérültet, stb. jó eséllyel még hosszasan lehetne sorolni, hogy miben a legrosszabb. De ha jól értem tehát, 180 millió el lett már költve, hogy jó szezont futhasson, még elköltenek egy rakatot, de ha ő szar, márpedig az, akkor nincs annyi pénz, hogy valamennyi végkielégítéssel kirakjuk. Értem. Ill. nem. A jó oldala ennek, hogy ahhoz, hogy az uefa kupában versenyképes legyen a csapat olyan sokat talán már nem kell költeni.

Bruce57 2022.03.18. 09:45:16

Hozhatnak ide bárkit amíg a kókler kopasz vigyori lesz az edző. Ha lenne benne tartás és szeretet a klub iránt ahogy hangoztatta akkor már lemondott volna és nem tartana igényt pénzbeli kárpótlásra mert ugye akárhol találna munkát azonnal, annyira kapkodik utána az az ő szerinte 10 Juventusnál jobb klub. Ja nem.

Csak Csucsu 2022.03.18. 10:07:49

@Wizzurah: ha nyáron elküldenénk az 3*9 millió a kukába. Egy igazi barom volt aki 5 milliónál többet adott neki

Lanzafame 2022.03.18. 10:10:46

@Wizzurah: Lehet 180 millióért igazolni, még okosan is. Az új vezetők látják a lyukakat a kezdőben és a keretben: kell belső védő, 8-as, támadó, Morata is kell stb., plusz a haszontalan és levitézlett embereket le kell építeni. Ebbe a munkába be fogják vonni Allegrit is. Szerintem Allegri képes lesz jövőre egy olyan csapatot összerakni, ami bajnokesélyes és a BL-ben is eljuthat mondjuk a legjobb 8-ig.

A gondom nekem az, hogy ha a keret átalakítása a fentiek szerint még meg is valósul, akkor is egy olyan futballt építünk, ami szembemegy az autópályán, ellentétes az uralkodó trendekkel és a gyorsuló, proaktív, európai foci irányával. Allegri egy reaktív, nézhetetlen játékra alkalmas most, és félek, hogy még ha kap is egy jó, a focijához alkalmas keretet, és még össze is rak 2 év alatt egy 2016-17-os színvonalon játszó csapatot, már amellett a foci mellett is rég elment a világ.

Lényeg a lényeg, mire összeáll százmilliókból az Allegri-focira összerakott erős keret, az alkalmatlan lesz az angolok és a Bayern ellen, úgyhogy mint 2019 körül, megint elkezdünk majd arról álmodozni, hogy modern focit akarunk játszani. Nem fogunk tudni kitörni ebből a körből.

Lanzafame 2022.03.18. 10:25:33

@venember83: nem tudom, ki ő. Néztem a BL-összefoglalóban a fiatal német edzőket és a csapataikat, és arra gondoltam, hogy egyre távolabb kerülünk a fősodortól.

2022.03.18. 10:26:29

Ha Rüdiger komoly célpont, akkor azért megkérdőjeleződik bennem, hogy Arrivabene és Cherubini jobbak-e, mint Paratici. Ez azt jelentené, hogy semmit nem tanultunk Ramsey és Rabiot esetéből.

Attilio79 2022.03.18. 10:42:58

Az mindent elmond, hogy Allegri ragaszkodik Moratához. Az utóbbi időben Amauri volt még ennyire haszontalan a klub számára kezdőként.
Érdekes felvetés @Wizzurah: a 180 millió.
Ehhez a csapathoz kell legalább egy klasszis belső védő, bal hátvéd, bal szélső (Cuad szintű), egy klasszis csatár és 2 használható középpályás.
Legfőbbképpen Morata, Kean, Rabiot, Bernardeschi, Sandro mehetnek, aztán lehet morzsázni a többiek közül.

steven.h 2022.03.18. 10:52:23

@Attilio79: @Wizzurah: A felvetés érdekes, csak semmi értelem nincs. Parativi idehozta Ronaldot 100 millióért meg 30 millás fizuért, most 180 millióból hoztunk 6 játékost, akik összesen nem keresnek 30 milliót. Ha Sarrinál és Pirlonál sincs Ronaldo, akkor kaphattak volna játékost, de Ronaldo mindent bekorlátozott. Meg Paratici "hozzánemértése" - lásd szerinte Ronaldo hiányzott a BL címhez semmi más, szerinte világverő keret volt, holott baromira nem.

Del Pybala 2022.03.18. 10:54:58

@Pjanista: Rudiger 7 milliot kapna elvileg...sztem korrekt. Deligt a dulpajat kapja...

Wizzurah 2022.03.18. 10:55:20

@Csak Csucsu: Az ugye a kötelező, amiről lemondhat a nagymester pláne, amennyire szereti a juventust gondolom nem tartana rá igényt vagy max egy fél évnyire.

@Lanzafame: Ezzel egyetértek. Most szerintem okosan igazoltunk, a vezetőség (Cherubini, Arrivabene) hozzá állása tetszik. A többivel is egyetértek. Egy dolog lenne a nézhetetlen foci, de ez a mai modern fociban már eredménytelenséggel is párosul. Nem tűnik úgy, hogy képezte volna magát Allegri, szerintem ő is képtelen más stílusra, bár azt is gondolom, hogy ez nagy általánosságban igaz úgy az összes olasz edzőre is majdnem. Persze fingom sincs ki lenne a megfelelő személy edzőnek, de nagy hiba volt visszahozni őt, az ő szempontjából is. Nem tud megújulni a brand. Lehet itt alázatosan dolgozni, nagyokat mondani, új logót csinálni, nagy brand építésbe belekezdeni, de a mindenkori modern fociról, mi az, ami sikeres, a "meta" azt nem lehet figyelmen kivül hagyni, akkor sem, ha az olasz bajnokságról beszélünk, ami a többi top ligához képest tényleg.... "egyedi"

Csak Csucsu 2022.03.18. 10:57:29

@Wizzurah: Nagyon szereti. Azért ücsörgött idáig is mert szépen otthon felvette ahelyett, hogy elment volna máshova dolgozni :)

2022.03.18. 11:07:42

@Del Pybala: 7 millió az hatalmas fizetés, a keret harmadik legjobban kereső játékosa lenne. Emellett nyilván még aláírási pénzt is kéne fizetni legalább 10 millió euró körül., és gondolom egy 4 éves szerződés minimum járna neki. 29 éves, elszakadt már a térdszalagja, túl nagy kockázat lenne, simán rajtunk ragadhat, úgy mint Ramsey.

Szerintem Gintert fele ekkora fizetésért el lehetne hozni szintén ingyen. Egy évvel fiatalabb, német válogatott, nem sérülékeny játékos.

Lanzafame 2022.03.18. 11:14:06

@Wizzurah: Allegri viszont mindent megtestesít, ami a Juventus és az olasz futball. A csapda ott lehet majd, hogy nem is Allegri, hanem maga a klub identitása és évszázados játékfelfogása kerül(t) gettóba Európában.

Azon nem lehet edzőcserével javítani, és arra sem lehet építeni, hogy 20-30 évente egy bunkerfocit játszó csapat meglep mindenkit, mint az Inter 2010-ben, aztán megyünk vissza a fiókba.

Kell valaki, aki modernizálja az olasz futballt, és lehetőleg a Juventusból indulva, azon át. Könnyen lehet, hogy ez nem Allegri lesz.

Pavel1988 2022.03.18. 11:48:29

Gondolkodtam szerda óta hogy bizonygassam, hogy a jelenlegi keret mennyire nem alkalmas a Bl hajrájára, azt hiszem meg van.
Így nézne ki az áprilisunk kb. 14!! egészséges mezőnyjátékossal:
Inter(O), BL, Cagliari(I), BL, Bologna(O), Fio(O), Sassuolo(I) és BL ha a 4-be kerülünk.

Ehhez legalább 18-20 egészséges mezőnyjátékos kell akiben bízik Allegri, mivel a szezon ezen szakaszára sokak lábában 2500-3000 perc van/lesz minden évben.

Most akkor lehet találgatni mennyi idő kell ahhoz, hogy ide elérjen a csapat.
Nem fordulhat elő, hogy Dybala vagy Bernardeschi egy legyen a 18-20 játékos közül, évi 3000 percet bíró játékosokra van szüksége egy top szintre törekvő klubnak. Olyanokra akik tudnak konzisztensen teljesíteni.

Attilio79 2022.03.18. 11:58:58

@steven.h: Már hogyne lenne! Vajon Sarri és/vagy Pirlo ragaszkodott Roncihoz? Azt a klubnak pedig látnia kellett, hogy milyen költségeket vállalnak vele és azt is, hogy mikor tudnak újra pénzt önteni a klubba.
Véleményem szerint Sarrit sokan nem csípték a klubból és nem volt más lehetőség, csak Pirlo, ha nincs ló, jó a szamár is elven. A klubnak esze ágába nem volt nagyobb mennyiségű pénzt költeni, mert úgy gondolták a bajnokság meglesz Sarri után is, azzal viszont nem számoltak, hogy a leereszkedés, ami Sarrinál kezdődött, folytatódik a kereten belül.
Ezért kellene most is egy győkeres változás és fiatalabb tempó, nem ez az öregszagú poshadt f*s, amit alibiző játékosokkal (tisztelet a kivételnek) nyomnak le a torkunkon.
Ide most egy Conte féle motivátor kellene, csak az húzná ki a klubot ebből a spirálból. Majd rájönnek...

Dzsákkeríni 2022.03.18. 12:47:13

A legnagyobb gond az utolsó bekezdésben található...

alexGicamo 2022.03.18. 13:03:13

@venember83: Ezzel egyetértek, mert már előtte sem sikerült pótolni a szupertriónkat ( négyesünket ) - Marci - Vidal - Pirlo ( Pogba ) . Szerintem, onnan eredeztethető a középpályás problémánk .

venember83 2022.03.18. 13:07:27

Agresti: hétfőn lesz egyeztetés Dybala ügynökével.

alexGicamo 2022.03.18. 13:16:18

@venember83: Kérdés : melyik hétfőn ? :-D

steven.h 2022.03.18. 13:28:39

@Attilio79: Szerintem akkor sem lehet összehasonlítani, mert ott nem tudott a klub költeni, bár tegyük hozzá, hogy Pirlo azért kapott egy Chiesat, McK-t és Arthurt, ha azt nézzük a 4 játékos 155 millió, valamint Paratici lett volna az utolsó aki elküldi Ronaldot, mert ő volt a legnagyobb igazolása és belátni hogy hibázott nem nagyon tudta ő se.

Most sokkal nagyobb szabadsága volt a vezetőségnek, meg az elmúlt idők veszteségeit most fedezték a tőkeemeléssel.

Valamint március 18-án értékeljük ezt a kérdést, úgy hogy a 180 millióból 87 millió az januárban érkezett csak.
Tehát pl azt mondani, hogy 180 millióért kapott játékost Allegri, bezzeg Pirlo megnyerte a Szuperkupát és ugyanígy állt a csapat mint most az nem egyenlő mérleg. Majd év végén lehet konklúziót levonni, de mielőtt megint bárki betámadna, én hagytam volna Pirlot dolgozni - csak lehet hogy akkor ugyanott tartanánk mint tavaly, mert itt lenne Ronaldo és nem lehetett volna igazolni jövőre tekintően.

rockitbaby 2022.03.18. 13:34:48

@steven.h: Csak egy dolgot akarok hozzátenni, mint észrevétel: Ronaldo szerintem a Porto elleni kiesést követően már meghozta a döntését, hogy távozik, mindegy ki az edző, hogyan alalul a keret, stb.

steven.h 2022.03.18. 13:36:54

@rockitbaby: Ha így van akkor viszont nem értem mi az anyjáért várt addig ameddig...(bár gondolom a kutyának se kellett már, MU is jól megszopatta magát, ők se tudnak igazán mit kezdeni vele - függetlenül attól, hogy néha elkapja a fonalat)

Attilio79 2022.03.18. 14:17:10

@rockitbaby: Én pedig azt gondolom, Ronaldo mi lesz ebből az Allegri bohózatból, lejátszott vele 2-3 felkészülésit és látta, hogy ugyanaz maradt, mint 2 éve, úgyhogy dobbantott hű játékoshoz méltóan.

Attilio79 2022.03.18. 14:30:32

@steven.h: Pirlo kérte a 3 játékost szerinted? Chiesa igazolásához annyit, hogy még itt a blogon sem hittek benne jópáran! (Visszaolvasható)
Pjanic helyett érkezett Arthur, aki sérüléssel bajlódott, mint utólag kiderült, itt a blogon is szó volt róla.
McK pedig egy rossz állapotú Schalkéból érkezett.
Azaz, mindhárom lutri igazolásként érkezett, másrészt egyik sem klasszis játékosként, mindhárom fiatal, rutin nélkül! Tehát mind csak egy beépíthető lehetőség volt és nem több, ehhez képest Pirlo elindította Chiesát és McK-t.
Sarri ehhez képest a végletekig facsarta Sandrot és lenyilatkozta, hogy edzhetetlen a csapat. A szememben motiváció hiányát jelentette Sarri, hozta a kötelezőnek mondhatót és ennyi, de, hogy mennyit tett hozzá, abban vannak kétségeim.

FeriGjuve 2022.03.18. 14:57:49

@venember83: Időben tudjunk lépni, ha kell.

rockitbaby 2022.03.18. 16:01:01

@Attilio79: Semmi szükség nem volt arra, hogy adjin 2-3felkészülési meccsnyi időt, mivel mindenki tudja Allegriről, hogy régimódi a szó minden éetelmében, így az is tudható volt, hogy nagyon mást várni felesleges tőle.

@steven.h: Elfelejted az EB-t, ami alatt nálunk is gyakorlatilag megállt minden. Egy épkézláb találkozót nem tudtak levezényelni Locatellu megszerzéséért. Az EB után a jól megérdemelt nyaralás és lassan ott is vagyunk a szezon kezdetét megelőző hétnél.

DelPiero2 2022.03.18. 18:06:30

@rockitbaby: A Porto ellen sem villogott.

steven.h 2022.03.18. 18:37:35

@rockitbaby: Oké, ez jogos, valóban. De azért az ügynökök tudnak dolgozni, és ha valakinek nagyon kellett volna elviszik az EB alatt. Nem ő lett volna az első ilyen játékos aki így vált.

@Attilio79: Hát pont Chiesát emeled ki, aki Pirlo kérésére érkezett kifejezetten :)

Idén Allegri nyáron egyedül Locatellit kapott azok közül akiket kért, voltak is hírek, hogy nem ebben egyezett meg Agnellivel, tehát nagyjából akkor 1-1.

2022.03.18. 20:21:38

@Attilio79: Morata is Pirlo kérésére jött. Legalábbis ez volt a kommunikáció. Ahogy Chiesa és McKennie is. Arthur már Pirlo előtt itt volt, ő nem az ő kérése volt.

Thuglife! 2022.03.18. 21:55:22

@steven.h: tévedés, már Sarri előtti nyáron le akartuk igazolni Chiesát csak az elnök nem engedte őt.
Egyébként meg az 1 millás fizetésű Pirlonak nem hiszem hogy lehetett kívánsága mikor ő maga is spórolás miatt kapott lehetőséget.

Attilio79 2022.03.19. 06:53:45

@steven.h: Ha egy mondatomra reagálsz, kár vesződni veled! A mondandómnak nem ez volt a lényege, hanem az, hogy egy fiatalítást kezdett Pirlo, azaz felhelyezte a Juventust arra a térképre, amire kellett, akkor és ott.
Allegri már padoztatta is Chiesát, gondolom erre is emlékszel?

Rikoo 2022.03.19. 07:41:15

@Attilio79: Ez mondjuk elég érdekesen hangzik, főleg annak tudatában, hogy minden fordulóban 30 év közeli kezdőt pakolt fel, ami a 20 csapatos Serie A legidősebbje volt majdnem a teljes szezonban.

steven.h 2022.03.19. 10:50:28

@Thuglife!: Rengeteg nyilatkozat volt róla, hogy Chiesa az ő kérésére érkezett és ahogy fentebb írják, bár ezt nem tudtam, hogy Morata is.

@Attilio79: Ahogy Rikoo is írja a Serie A legidősebb kezdőjét pakolta fel Pirlo az egész szezonban, de itt a blogon tényleg az van, hogy az emlékek megszépülnek és meg is változnak. Mindenki jön azzal, hogy Pirlo mennyire megfiatalította a Juvét, mert egy alapból is kezdő matéria Chiesat beépített és nagyjából ennyi, amit fiatalításként el lehet mondani a Pirlo időszakról, de mindenhol azt olvasom hogy Pirlo így a fiatalokat úgy a fiatalokat meg Fagioli meg Frabotta meg az isten tudja. Fagioli összesen 200 percet játszott az egész szezonban, míg ha Bonucci és Chiellini egészséges volt akkor de Ligt is padozott, szóval mi a különbség a tavalyi és az idei év közt? Én úgy látom hogy semmi, ugyanúgy nem játszanak csak azok akik valamit már bizonyítottak is és nem az U23-ból jönnek. Ez volt a bajom a Pirlos évvel is, nem a 4. hely, meg a hektikus játék, de még egyszer nem akarom leírni...

A Chieasás kérdésre pedig: annak azért utánanéztél, hogy Chiesa hány meccset játszott az előző szezonban és az EB-n összesen? Egy játékost néha kell pihentetni, Locatellinél is számtalanszor lenyilatkozta, hogy már a csapathoz fáradtan érkezett, ráadásul Chiesa még sérülésekkel is küszködött. Amikor teljesen egészséges volt, akkor játszott.

Attilio79 2022.03.19. 12:32:44

@Rikoo: Az átlagéletkort kiemelni elég felesleges, amikor Buffon, Chiellini, CR, Cuadrado és Bonucci is általában benne volt (teljes joggal, hiszen alapemberek voltak), nem igazán értem, ki kellett volna hagynia őket?
Ne gyerekeskedjünk...
Ettől még kapott a keretbe fiatalokat, Morata volt az egyetlen "öregebb" érkező, ő is jobb hijján, anyagi nehézségek miatt.

Rikoo 2022.03.19. 13:21:39

@Attilio79: Egy elb@szott idényt próbálunk szépítgetni. Nincs semmi kiemelendő a tavalyi szezonban, mint ahogy az mostaniban sincs.
Borzalmas mindkettő.
Nem lehet fiatalításról beszélni, úgy hogy minden meccsen a Juventusé a legidősebb kezdő...

Attilio79 2022.03.19. 13:24:23

@steven.h: Nem igazán értem, hogy mit kellett volna tennie Pirlonak?
Egy teljes átalakuláson kell végigmennie a klubnak. Buffon, Chiellini, Bonucci, Cuadrado, Sandro stb. kiöregednek/tek. A klub úgy döntött, hogy a középpályán kezdi a fiatalítást, komolyabb tőke injekció nélkül. Vették Kulut, Arthurt, McK-t és Chiesát.
Ki számolt azzal, hogy Kulu nem hozza parmai formáját?
McK és Chiesa teljesítménye kiegyensúlyozott volt, de Bentan formahanyatlása és Arthur sérülése nem segített.
Rabiotról ne beszéljünk, továbbra sem értem mit keres itt.
Szóval Pirlo a lehetőségeit tekintve, igen, fiatalította a csapatot, de a vásárolt játékosok közül Chiesa volt egyedül aduász.
Lehet Frabottázni, de ő most sincsen sehol. Fagiolit pedig Allegri is elküldte pallérozódni, pedig eltelt 1 év.
A komoly baj az, hogy nem volt átmenet és Allegri utolsó és Sarri évében nem történt semmi a csapattal. Most van a 30-as korosztály és a 22-23-as közte pedig csak kiegészítő játékosok.
DS, Rugani, Bernardeshi, Dybala nekik kellene vinniük a Juventust, ők az alap embereink a klub vezetői szerint...

Attilio79 2022.03.19. 13:30:31

@Rikoo: Nem, rohadtul nem így van! A klub későn kezdett azon gondolkozni, hogy a játékosok nem örökéletűek és a formahanyatlás + sérüléshullám olyan hamar bekövetkezik, hogy idő se volt reagálni rá.
25 és 30 között nincs megfelelő játékosunk, aki cipelné a csapatot.
Sarri Sandrot tette tönkre, Allegri most Cuadradora pakol nagyon sokat és nincs olyan, aki levenne egy picit is.
Képességben is gyenge játékosaink vannak és írtó sok a sérült, utána kellene menni, hogy mi okozza mindezt.

Rikoo 2022.03.19. 13:34:28

@Attilio79: Persze, ezt mind tudjuk. Paratici ámokfutása nagyban befolyásolja a mostani helyzetünket és az elmúlt idények blamáiban is ő a legnagyobb felelős.

Attilio79 2022.03.19. 13:37:16

@Rikoo: De ezért írom, hogy Pirlo azt tette null kilométeresen, amihez a legjobban értett, mégpedig a középpályát, mint csapatrészt fiatalította.
Arról talán nem tehet, hogy nem jöttek be a vásárolt játékosok.

Rikoo 2022.03.19. 13:46:26

@Attilio79: Én tényleg nem akarok többet a tavalyi idényről beszélni, mert valami katasztrófa volt. A mostani is sz@r, próbáljunk a jövőbe nézni és reménykedni, hogy végre sikerül visszatalálni a győztes útra.

Attilio79 2022.03.19. 14:00:33

@Rikoo: A jövő egy módon jöhet helyre, ha gyökeres szemléletmód váltás lesz és nem az öregszagú, dinoszaurusz taktikát használjuk, mert nincs hozzá megfelelő alapanyag.
A szélső támadójáték jópofa, de ahhoz Chiesa, Cuadrado és DS, Sandro nagyon kevesek.
Belső hátvéd kell, Bonut és Chiellót sajnos el kell felejteni, nem hoznak le egy egész szezont.
Középpályára kell két klasszis és 2 csatár Vlaho mellé.
Ez elég komoly beruházás.
Utána jöhet egy szemléletváltás és Allegri hozhatna egy gyorsabb játékot, mert most, amíg a támadás építésnél az egyik oldalról (Danilo), átér a másik oldalra (Sandro vagy DS) a játékszer, addig befonom a nem létező hajam. Írtó lassúak vagyunk és felállt védelem ellen kell a nem hatékony Moratának és a fiatal Vlahonak bármit is tennie, úgy elég nehéz, ha vannak rajtad 2-en... ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása