Di Marzio: Azmoun és Guimarães célkeresztben

azmoun_sardar_juventus_elleni_bl-meccsen.jpgGianluca Di Marzio értesülései szerint a Juventus kész reagálni Federico Chiesa sérülésére, és a Zenittől érkezhet az erősítés Sardar Azmoun személyében.

Az olasz újságíró szerint a vezetőség nem kívánt túl eseménydús téli mercatót folytatni, ám az olasz válogatott hosszú kiesése miatt kénytelen lesz tenni valamit, mivel Massimiliano Allegrinek teljes keretre van szüksége a bajnokság és a BL kihívásainak való megfeleléshez.

Nem annyira a jobb szélre kell erősítés, mivel itt játszhat Dejan Kuluševski, Federico  Bernardeschi vagy akár Moise Kean, de inkább a támadóalakzat tengelyébe kellene játékos, a vezetőség első ötlete pedig a Zenit Szentpétervár iráni futballistája, Sardar Azmoun, aki a Juventus ellen betalált még november másodikán az Allianz gyepén.

A 27 éves futballista idén 10 gólt jegyzett 21 meccsen, nyáron pedig közel állt ahhoz, hogy a Romához csatlakozzon, most pedig a Juventusnál komolyan felmerült a neve. A csatár szerződése júniusban lejár, ezért nem kerülne túl sokba a szerződtetése, viszont elfoglalná az utolsó EU-n kívüli helyet a Juventus keretében. A játékos viszont csak kölcsönben érkezhetne Douglas Costa kölcsönben való távozása miatt, ráadásul a szentpétervári csapatnak is keresnie kell helyettest, mielőtt elengedné a csatárát.

A Zenit 20 millió eurót szeretne a lejáró szerződésű csatárért, akiért a legjobb ajánlat eddig a Lyon részéről 3 millió euró volt, erősíti meg a L'Équipe értesüléseit Mirko Di Natale. A francia lap szerint a Lyon a játékossal is megegyezésre jutott még decemberben.

Gianluca Scamacca kapcsán Gianluca Di Marzio arról írt, hogy a Sassuolo nem kívánja értékesíteni a csatárt. Jelenleg inkább 40 millió euróra vagy még ennél is többre értékeli őt a klubja, miközben a Juventus is meg akarja szerezni a csatárt, és szeretne megállapodásra jutni a neroverde klubbal. A Sassuolo viszont inkább várakozó álláspontra helyezkedett, ezért a Juventus sem tud semmit tenni, nyárig várni kell, hogy eldőljön a csatár sorsa.

A középpálya tekintetében Bruno Guimarães neve merült fel, a 24 éves középpályás az Olympique Lyonnais játékosa, s Gianluca Di Marzio szerint a vezetőség kész egy középpályás szerződtetésével is segíteni Massimiliano Allegrinek a szezon elején meghatározott célok elérésében.

A brazil születésű, ám spanyol állampolgársággal is rendelkező futballistát a pletykák több klubbal is hírbe hozták, így például az Arsenallal, s a hírek szerint a 2024 nyaráig érvényes szerződését is meghosszabbítaná az Olympique Lyonnais. A játékost a klubja 45 millió euróra értékeli, s egyelőre egyetlen érdeklődővel sem jutottak a tárgyalások előrehaladott szakaszba. Gianluca Di Marzio kiemeli, hogy bármilyen középpályás érkezésének a feltétele egy középpályás távozása.

A Juventus kölcsönszerződésben gondolkodik, és a Lyon nem zárkózik el ettől, viszont 45 millió eurós kivásárlási kötelezettséget szeretne kiharcolni, ami nehezen megvalósítható a piemonti klub számára. Mindazonáltal Marcelo Hazan, a Goal brazil munkatársa szerint a játékos értékét tekintve van némi mozgástér. Mirko Di Natale szerint él a kapcsolat a Juventus és Bruno Guimarães képviselői között.

Gianluca Di Marzio szerint az olasz klub Arthurt is felajánlotta egy csereügylet keretében, de a francia klub nem bólintott rá a lehetőségre. 

Romeo Agresti is megerősíti a pletykákat a brazil középpályás kapcsán, a Juventus felvette a kapcsolatot a francia klubbal, ám a megegyezés nem egyszerű, mivel a klub magas átigazolási díjat szabott meg a középpályásért.

Gianluca Di Marzio szerint több ajánlat is érkezett Andrea Belotti kapcsán, szívesen szerződtetné már most télen a csatárt a szaúd-arábiai Al-Hilal, de a Newcastle is érdeklődik a nyáron lejáró szerződésű csatár iránt, azonban ezen ajánlatok egyike sem győzte meg a 28 éves olasz futballistát, aki inkább befejezné a szezont gránátvörös mezben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr716809620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2022.01.11. 06:58:20

Allegri beszélt a vezetőséggel és emiatt próbáljuk most Azmount leigazolni, mint low cost opció. Vagyis egyelőre csak ő a kiszemeltünk, de ő elérhető számunkra elég könnyen.
A Lyonnal folyamatos kapcsolatok vannak napok óta Bruno Guimaraes ügyében. Szokás szerint próbálnánk alkudozni, mert közel 50 milliót kérnek érte.

Belottira semmi szükségünk nincs, szerintem nem is nagyon lesz érte ajánlat normálisabb kluboktól.
Torinoból Bremert kellene leigazolni, a szezon legjobb védője eddig a Serie A-ban és 23-ban jár le a szerződése. Várost sem kellene váltania csak klubot.
25 lesz márciusban, szóval jó korban is van.

szauerb 2022.01.11. 07:00:20

Bruno Guimareshez hasonló játékosra van szükségünk( bár èn sokkal szívesebben látnám Douglas Luizt), Azmoun pedig cserecsatárnak tökéletes.
Nem hangzik rosszul ez az elképzelés.

Rikster91 2022.01.11. 07:47:48

Szerintem ezek az ötletek teljesen rendben vannak. Bruno Guimaraes leigazolása egyenesen nagyszerű volna. Locatelli ez esetben mehetne fel mezzala posztra.

venember83 2022.01.11. 08:11:12

Kiegészítettem még a cikket pár infóval Di Marzio, Di Natale és Marcelo Hazan részéről.

Gaben Smith 2022.01.11. 08:52:05

@venember83: Egyébként mit kell tudni erről a két jómadárról? A Rabiot,Ramsey vonalat erősítik vagy végre kapunk egy fegyelmezett mentálisan rendben lévő játékost?

GodPiero 2022.01.11. 09:20:57

@Rikoo: Belottival mi a baj? Néhány éve még 100 millát kértek érte amikor gólkirály lett.... Nem gondolom, hogy Kean számait ne tudná hozni....

Juventino86 2022.01.11. 10:00:19

Guimares nagyon jó játékos, őt meg kellene szerezni. Két éve alaposan megfirkálta sajnos a középpályánkat a BL-ben. :( Azmoun leigazolásával viszont nem hiszem, hogy előrébb lennénk.

Pavel1988 2022.01.11. 11:00:30

Azmoun nem Juventus szint, viszont olyat még évekig nem találunk. A 16-oson belül veszélyes játékos, szerintem most Ő is erősítés lenne.
Guimares kiegészítené a középpályánkat, dupla annyi kulcspassza van, mint Locatellinek emellett többet is passzol pontosabban. Meccsenként 2.5x szabálytalankodnak ellene ami impresszív, emellé társul 2 sikeres csel.

Egy statot nem találok róla, hogy milyen hatékonyan tudja felcipelni a labdát(jelenleg ez hiányzik a Juve középpályájáról).
Más kérdés, hogy ebben Locatelli nagyon jó és ha mögé bekerülne a brazil akkor valószínűleg megoldaná.

Az árcédula viszont értelmezhetetlenné teszi, ha lenne 40-50 milliónk akkor azt nem rá költenénk.

Pavel1988 2022.01.11. 11:10:07

@GodPiero: Jó kérdés, jelenleg szerintem főleg az, hogy sérült és valószínűleg már féllbbal Milánóban van.
Viszont Ő képes 20 kanadai pontra, ez kb. Morata szint. Nála jobb játékosra nem számíthatunk jelenleg és olcsó is lenne.

venember83 2022.01.11. 11:27:05

Amúgy Auoar kapcsán annyit egyezkedtek az elmúlt években, hogy végül lecsúsztak minden vevőről, s a középpályás továbbra is náluk játszik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása