Allegri: „Megvannak a korlátaink”

allegri_massimiliano_fajdalmas_arcot_vag_chelsea_ellen.JPGA Juventus egyértelmű vereséget szenvedett a Stamford Bridge gyepén, a 4-0-ra elveszített mérkőzés a BL-ben elszenvedett legsúlyosabb veresége az Öreg Hölgynek.

„Azt hiszem, hogy az első félidő jó volt. A szünet után az ellenfél folytatta a letámadást, kicsit gyengék voltunk a második és harmadik gólnál.” - értékelt Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia munkatársának.

„Túl sok szögletet engedélyeztünk, miközben az ellenfél fizikailag erős csapat. Volt pár helyzetünk, ahol jobban teljesíthettünk volna. Csalódásként éljük meg a négy bekapott gólt, de a célt elértük, most pedig az Atalanta elleni szombati mérkőzésre kell gondolnunk.

Voltak pillanatok, amikor túl könnyen eladtuk a labdát azzal, hogy túl gyorsan próbáltunk előre passzolni ahelyett, hogy megtartjuk a labdát. Ezt túl gyakran elkövetjük, és dolgoznunk kell ezen, mivel ez nem megengedett a BL-címvédő ellen.

A csapat egyáltalán nem volt rossz az első félidőben. A szünet után az önbizalmunk elfogyott a második és harmadik gól nyomán.”

Romelu Lukaku ezúttal a padon kapott helyet, és Christian Pulisic játszott hamis kilencest, de vajon Romelu Lukakuval a csapatban könnyebb volt védekezni az első mérkőzésen?

„Nem mondanám, hogy könnyebb volt, de Romelu Lukaku jelenléte azt jelentette, hogy teljesen más taktikai megközelítést alkalmazott a Chelsea. Mi sokkal jobban koncentráltunk a védekezésre 90 percen át Torinóban, míg itt elengedtük a meccset 45 perc után.

Bárhogy is legyen, sikerült két meccsel a csoportmeccsek vége előtt továbbjutni, így most a következő mérkőzésre koncentrálhatunk. Ma gratuláltam a srácoknak, amiért sikerült továbbjutniuk a BL-ben a legjobb tizenhat csapat közé.

Nem arról van szó, hogy a Lazio elleni győzelem után Európa legjobb csapatává tett volna minket. Megvannak a korlátaink, ez tagadhatatlan, és dolgozni fogunk ezen korlátozások csökkentésén.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5616763388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2021.11.24. 06:08:56

Csúnya volt, de már új napra virradt, menni kell tovább... :-( :-).

Az első gól ha nincs megadva a kéz miatt akkor talán más a vége. Ettől függetlenül nyilván a jobb csapat nyert, gratulálunk. Azért itthon vertük őket. :-) Jelenleg itt tartunk, jobb is hogy látjuk tisztán hogy mi a teendő.

Fel a fejjel szurkolótársaim, fogunk mi még együtt örülni! :-)

Rocky80 2021.11.24. 06:11:22

Én ennek ellenére bízok benned Max, gyerünk tovább!

xXPeiperXx 2021.11.24. 06:29:45

Nincs ezzel baj, ki lehet kapni... De nem így. Semmit se làttunk a pàlyàn... 11 db húsdarab volt kint nulla szívvel ès akaràssal.

Az edző meg... Hagyjuk is.

venember83 2021.11.24. 07:01:50

@xXPeiperXx: pedig az első félidő nem volt rossz, sőt. Nehéz ezt a meccset kezelni látva a teljesítményeket, s ha még azt nézzük, hogy a mester arról beszél, hogy az első félidő nem volt rossz. Na mindegy, ahogy @Rocky80: mondta, új nap, új remények. Majd az Atalanta ellen ismét bizonyíthat az Öreg Hölgy. Azt már láthattuk, hogy a fiatal, gyors, orosz pénzből túlfinanszírozott csapat ellen mennyit ér a sérülésektől, elmúlt évek elhibázott átigazolási politikáitól, illetve persze a BL-továbbjutás miatt motiválatlanságtól sújtott jelenlegi Juve edzőstől s játékoskerettől.

alexGicamo 2021.11.24. 07:31:45

Bűnrosszak voltunk, ezen nincs mit szépíteni ! Odamentünk úgy, hogy tudtuk, elég lenne egy döntetlen is . Ezért nyugodtan hátradőltünk és nem harcoltunk, nem küzdöttünk ! Ehelyett inkább kiüttettük magunkat ! Nagyon mérges vagyok !

Apuleius 2021.11.24. 07:42:20

Egy Juventus soha, semmilyen körülmények között nem kaphat ki 4:0-ra. Különösképpen nem teheti ilyen lélektelen hozzáállással, gyakorlatilag kapura tartó lövés nélkül. Szégyen volt az egész.

Rikster91 2021.11.24. 07:42:33

Nekem ez az edzői nyilatkozat borzalmas...teljesen mindegy colt ezeknek mit játszunk, ahogy gondolom az is, hogy kivel játszunk a nyolcaddöntőben. Végül is egy Bayern simán verhető ellenfél lenne vagy éppen a Pool.

Juventino86 2021.11.24. 07:51:34

A csapat egyáltalán nem akart hajtani, ez pedig megengedhetetlen. Nyilván a keret minősége is nagyon gyenge, főleg a középpályán. Ez sajnos Locatellire is egyre inkább igaz. Télen kell egy rutinoos középpályás és egy center. Legalább kölcsöben.

Minden tiszteletem ellenére azt kell mondjam, hogy Allegri is csalódás eddig idén. Teljesen érthetetlen kezdővel és taktikával küldte fel tegnap a csapatot. Látszott, hogy itt gólt biztosan nem fogunk lőni. Én még mindig bízom benne valamennyire, de sürgősen ki kell találnia valamit. Oké, rendben, érthető, hogy számunkra nem volt tétje a meccsnek, de a csapat akkor sem alázhatja meg magát ennyire. Ha nyerünk az Atalanta ellen, az mondjuk jelentősen javítana az egész hét megítélésén.

Könnyebb lassan felsorolni azokat a játékosokat, akiktől NEM kellene megválni, akikre még lehet számítani. Ezek szerintem a következők: Bonucci, Chiellni, Cuadrado, Danilo, esetleg Locatelli, Chiesa, esetleg Dybala, Kaio Jorge. A többi MIND mehet, persze ez nem megy egyik napról a másikra sajnos. :(

Csak Csucsu 2021.11.24. 07:58:34

No comment. Remélem Allegri összekapja magát és a csapatot. Mert egyre kevesebb a hiteles mondata és egyre több a bullshit. S ha egy eddző elveszti a tekintélyt az nagy baj.

Ui.: Tegnap Dybalat 3-0 ás állásnál minek hozta be, ha sérült vagy sérülésből épül fel? A meccs elment s csak kockáztatta a "sérülést".

venember83 2021.11.24. 08:03:15

@Juventino86: "Teljesen érthetetlen kezdővel és taktikával küldte fel tegnap a csapatot."

Míg a Chelsea felállt egy támadó 3-4-3-mal, és már ebből egyértelmű volt, hogy akarnak is valamit a meccstől, Allegri megmaradt a semmitmondó 4-4-2-vel, szokásos konzervatív taktikával. Egyetlen mentsége, hogy alig voltak opciói, s szombaton bergamói vendégek érkeznek Torinóba.

Del Butus 2021.11.24. 08:06:41

@Juventino86: Tul nagy az elvárás itt pár embernek. És sokat látnak bele pár emberbe. Locatelli? kozépszer volt mielott már idejott. Szokásos fiatal meg olasz majd de jo lessz , itt ki is fujt a pozitivum vele kb. Morata? Egy olyan csatár akinél keresni kell azt a szezont, hogy mikor rugott 10 nél tobbet egy szezonban? Pedig nem kiesojelolt helyeken játszott...

MarcoT 2021.11.24. 08:13:22

Tényleg elengedték, nemcsak a csapat, hanem Max is. Az látszott, már az első gól után, hogy elégedettek azzal hogy tovább jutottunk. A továbbjutással a kitűzött cél teljesült, a többi pedig nem számít. Ha meg valaki azt hiszi hogy ez a Juventus tényleg Európa legjobb nyolc csapata közé tartozik azzal komoly baj van.

steven.h 2021.11.24. 08:38:14

Első félidőt néztem csak, az pontosan megmutatta mit is akarunk ettől a meccstől...nagy semmit. Mikor megláttam a kezdőt azt hittem, hogy elővettük a 4-3-1-2-t McK-val afféle Vidal poszton és ebből próbálunk majd építkezni, de ehhez képest ez egy semmi volt... Nyilván, sokkal jobb kezdőt nem lehetett volna felrakni, mert Kulusevskivel se vagyunk előrébb, maximum egy 3-5-2-t lehetett volna megpróbálni Ruganival, de lehet az is kiverte volna a biztosítékot, ha épp a töketlen Rugani lép ki a pályára és nem a Fiorentina elleni....

Nyilván ez volt az a meccs, amit el lehetett engedni, de azért nem így. A pályán nagyjából 2 ember volt aki akart is valamit a meccstől McK és Locatelli, de Locatelli is csak addig, amíg bírta erővel azt, hogy gyakorlatilag folyamatosan Bentancurt kellett kisegítenie és másra nem is maradt már ereje, Chiesa pedig teljesen elveszett elől, neki ez nem fekszik, a Fiorban sem feküdt mikor Ribery mellett próbálgatták...

Az első félidőben amikor tudtunk higgadtan játszani voltak szépnek mondható momentumok, de amint egy két játékosunkat elkezdik presszingelni egyből eladja a labdát, így nehéz építkezni, ennél még az oldalpassz király Arthur is jobb választás lett volna, mert ő legalább nem jön ettől zavarba. (már ha neki is jó napja van)

Olvastam valahol, hogy de Ligt mellett Ruganit kellene inkább próbálgatni, bármennyire is leírta nálam magát Rugó, ezzel mélységesen egyetértek. Más elemzésekben láttam, amikor kiemelték, hogy egyébként a védelmünk is mennyire rossz összetételű: ott van Bonucci és Chiellini, akiknek az fekszik, ha mélyebben védekezünk (olasz válogatottnál az EB-n a brutál középpályás munka miatt ez nem jött ki), míg de Ligt meg pont a feltoltabb védekezésben lenne erőssége a csapatnak, ráadásul ő egy sokkal jobb vezére lehetne a védelemnek, mint Bonucci vagy akár Chiellini, akiknek inkább az az erősségük, hogy időtlen idők óta ismerik egymást. Bonucci mellett de Ligt nem mer/akar irányítani, míg ha Rugani játszik mellette egyértelműen felvette ezt a szerepet. Ráadásul Rugani is a Sarri féle Empoliban volt igazán jó, ami szintén nem hátravont védekezéssel operált.

Allegrinek lassan meg kellene találnia azt a csapatot, amely jól tud működni mint csapat, még ha ez egy darabig az eredmények rovására is megy, mert Locatellit jelenleg elpazaroljuk arra, hogy a másik két középpályásunk helyett végzi hátul a piszkos munkát és másra nincs ereje már, Chiesa csatárként való játszatása (sérülések ide vagy oda) szintén egy totális mellényúlás.

Sőt tovább megyek, lehet, hogy nekünk is az tenne igazán jót, ha egyszer kizárnának minket az átigazolásokból és kénytelenek lennénk De Wintereknek, Ranocchiáknak, Fagioliknak, Souleknak, Pellegriniknek lehetőséget adni.

Dante01 2021.11.24. 09:08:11

Sajnos a tegnapi játék 0 volt, de ez van tovább kell menni. Én még mindig azt mondom, hogy Allegri ott maradt valahol 2015 tájékán és sajnos már nem is fog onnan átugorni 2021-be. Mindegy ezek közül a játékosok közül ki fut ki a pályára. A taktikánk elavult, a játékosaink több, mint a fele nem üti meg a Top csapatok szintjét. Ez az év szerintem már elúszott, de sajnos én nem látom Allegriben, hogy még évekig irányítja a Juvét. Vagy ha igen akkor felfogást kell váltania különben még a legjobb 4 sem lesz meg. Fel kell végre dolgozni, hogy ahhoz, hogy nyerjünk is valamit ne csak egy két fellángolás legyen akkor támadni is kell. Már elmondta kb. 10000X, hogy nem volt elég megfelelő a védekezésünk. Csak azt még senki nem mondta el neki, hogy itt támadni is kell, mert ez egy ilyen játék. Tudom könnyű okoskodni a gép elöl, de ezt nem csak én hanem rengeteg szakértő(nem magyar semmirekellő volt edző)hanem igazi szakértők mondják a játékunkról és Allegriről. Ha nem változtat visszasüllyedünk a SerieA középmezőnyébe.

Bruce57 2021.11.24. 09:16:45

A legnagyobb korlát az Allegri ahogy azt látni lehetett a szezon kezdete óta, de sokan bíztak benne mert volt pár szerencsével lehozott 1:0-ás meccse. Allegri beszari taktikája kiheréli a támadó játékot cserébe a védelmet összekapta. Ja nem.
Morata csak lőtt tavaly 20 gólt amikor nem kellett a saját 16-osánál védekeznie hála Allegri zseniális taktikájának. Chiesa-t is sikerült kiherélnie, Berna 2.0-t csinált belőle alig fél év alatt. Gratula

szauerb 2021.11.24. 09:27:45

@Juventino86:
Szóval lassan ott tartunk, hogy Locatelli menjen !4! hónap után a p*csába Allegrivel együtt?
Azt gondoltad, hogy idén hengerelni fogunk?
Tényleg azt gondoltad, hogy Sarri és Pirlo két ütődött ba*om volt? Sőt Max is az lett az első éra utolsó évére?!
Mit tennél? Hoznál egy újabb edzőt?
Mire mennénk vele?
Itt az alapoktól kell mindent újrakezdeni.
Nem 1 év lesz....

Bodnar Daniel 2021.11.24. 09:53:39

Szerintem eddig Allegri az aki valóban konzisztens megoldást szeretne találni és nem csak a saját hülyeségét erőltetni. Nyilván nem a támadás felépítésénél fogja kezdeni. Ki az a hülye aki azzal kezdené? A védelem a legfontosabb elsősorban. Azt így vagy úgy, hellyel-közzel látjuk működni. Többet mint az előző két edzőnél összesen legalábbis ami teljesen homály volt végig hogy mi lesz. Idővel (főleg ha lesznek érkezők) jöhet a kp meg a támadás. Türelem tornaterem.

Baszki az egyetlen gólerős csatárt el kellett hajtani, a második meg aki tudna valamit az meg sérült mikor nem kéne. Milyen támadó taktikát tudnátok ti erre építeni?

A klub kassza üres. Ha relációban nézzük, hogy hol kell rendbe tenni a dolgokat az a klub gazdasági helyzete>klub sport szakmai menedzselése>edző>játékosok. Elég rossz úton jár az aki hátulról kezdi a sort. Abból lehet főzni ami van. Az meg most lófasz rizssel, amihez egy semmire sem finnyás séf dukál. Szóval pont a lánc végén tudunk még működni. Feljebb elég nagy a káosz.

De inkább legyen egy érzelmileg elkötelezett ideiglenesen csóró tulajdonosi kötelék, mint bűnöző olajsejkek meg ázsiai neresek kezében a csapat. Tök érdekes volt megfigyelni hogy az átlagszurkolónak mondjuk kurva mindegy a Newcastle esetében. Pedig vérlázító.

Nem tudom hogy nektek miért nem fér bele alázatosan kapni a pofonokat. A lófasznak is van ám másik vége. Mintha a ti életetek is csak folyamatos győzelmekről szólna... 9 évig nyertük folyamatosan a bajnokságot.... Szar is a Juvénak szurkolni... De kérdezzetek meg egy Milánost vagy egy Interest mit élt meg az elmúlt 10 évben, aztán gondolkozzatok el hogy ti bírnátok-e ennyit nyeretlenül látni a kedvenc csapatotok.

Szerintem a szurkolás nem arról szól, hogy minden fos, meg szar mikor kikap a csapat, ha meg nyer akkor nemhogy fele olyan terjedelmes posztok nem születnek arról hogy mennyire jó, ha nem nagyon posztok sem. Szerintem a lényeg, hogy mindig úgy megyünk emelt fővel előre árkon bokron, hogy teljesen tisztában vagyunk vele hogy néha ki fognak ütni. És?

Az élet pörög, mi meg vele tovább és próbálunk gyorsabban elhajolni legközelebb. De honnan ez a teljesen idióta és észérvekkel validálhatatlan elvárás, hogy itt mindennek mindig rendben kell lennie és ha nem akkor bűnbakokat kell keresni? Valaki magyarázza el nekem. Ja és osszátok meg A TITKOT ha valaha ismertetek olyan csapatot vagy embert akinek nem volt egy szar napja sem életében.

Az élet császárával bármikor megiszok egy kávét is. Ha fizeti...

GodPiero 2021.11.24. 09:54:15

De jó hogy nem láttam ezt a fostengert....

Dante01 2021.11.24. 11:14:13

@Bodnar Daniel: Itt nem azzal van baj, hogy most kikaptunk. Sőt nem is azzal, hogy nem vezetjük a bajnokságot. Sokkal inkább azzal, hogy nincs koncepció. Allegri, Sarri, Pirlo, Allegri nem előre megyünk hanem visszafelé.
A Milános és Interes példád pedig azért nem állja meg a helyét, mert az ő vezetőik soha egyszer sem hangoztatták fennhangon, hogy mi vagyunk a legjobb csapat és megyünk a bl címért. Vagy azt, hogy elég erős a keret és mi megbízunk az edzőben, majd másnap kirúgjuk a francba. A kedvencem a nincs pénz, közben a klubtulajdonos család a 10 leggazdagabb között van a világon.
Azért azt megkérdezném tőled, hogy ha Chelsea szurkoló lennél te elküldted volna Abramovicot francba mikor megvette a Chelseat? Pedig ők azóta vannak a foci térképén. Addig szinte semmit nem nyertek. Newcastle szurkolók is úgy vannak vele ha itt vannak talán nem esnek ki és Pl-ben nézhetik a csapatukat. Gondolom te sem azért kezdtél szurkolni egy csapatnak, mert jó volt látni ahogy szenvednek a pályán.

steven.h 2021.11.24. 11:23:48

@Dante01: Én változatlanul nem keverném ide azt, hogy az Agnelli család a 10. leggazdagabb a világon. Sokan, sokszor leírták már, hogy miért nem annyira egyszerű pénzt pumpálni a csapatba anélkül, hogy ne kockáztatnának kizárást, büntetést stb. Az arabok kínaiak szabadon garázdálkodnak jelenleg, Abramovic pedig mikor a Chelseahez érkezett akkor tudott szabadon azt csinálni amit csak akart, utána meg az eredmények miatt a PL-ből dől a lé bőven. Úgy könnyű nyújtózkodni.

DelPiero2 2021.11.24. 11:30:00

Játszott az első meccsen Lukaku?

nortu30 2021.11.24. 11:35:23

Akármi a helyzet klubon belül, és/vagy azon kívül, egy Juventus NEM kaphat ki 4-0-ra! Minden egyéb csak üres, sz@r magyarázkodás.

DelPiero2 2021.11.24. 11:38:27

@venember83: kösz. Én tisztára úgy emlékeztem, hogy nem játszott.

Attilio79 2021.11.24. 11:39:22

A kispad rövid volt, sok a sérült, az ellenfél a BL regnáló címvédője, ráadásul otthon.
Mi vergődünk, tudjuk, hogy a csapatban káosz uralkodik, nincsenek megfelelő játékosaink, megkérdezhetem, hogy mit vártunk?
A 4es gólkülönbség tekintve mindent az elmúlt 2 évből, rendben van sajnos.
Nem védem Allegrit, de ezzel a helyzettel jelenleg semmit nem tudott kezdeni, beállíthatott volna még 100 támadót is...

venember83 2021.11.24. 11:44:48

@Attilio79: várj, mutatom:

"Allegris 1-0 győzelem lesz ez nekünk ;)"

"Én is úgy érzem hogy a baljós jelek ellenére nem kapunk ki. Moratát érzem nagyon. :-)"

A hozzászólók nevét sajnos nem árulhatom el. :)

Attilio79 2021.11.24. 11:54:42

@venember83: Én értem, és a szurkoló ilyen, de ez nem is baj, inkább a jelenlegi kiakadást nem értem.
Bíztam egy döntetlenben (le is írtam), azonban végignéztem a meccset, csalódott voltam, ugyanakkor végigpörgettem, hogy mit lehetne/tett volna csinálni. Sajnos semmit. Rabiot, Bentan, Morata trió semmit nem ért, de a padról sem tudott beszállni senki jobban, tehát maximum frissítő csere mehetett volna, ami ugyancsak nem törte meg az ellen lendületét. Ezt tudjuk játszani, ez a keret semmire sem alkalmas, a tripla terhelés pedig még inkább fejfájást fog okozni, valamit be kell áldoznunk majd.
A másik aspektus a klub vs. uefa viszony, ami korántsem felhőtlen...

Lanzafame 2021.11.24. 12:00:11

Drága Max, az olaszos, stílusos beleszarásnak is megvan a módja, tét nélküli meccseken. Ennek pont te vagy a mestere. Ki lehet kapni 1-0-ra, 2-1-re úgy, hogy leszarjuk az egészet, de a méltóságunk is megmarad.

Ez most nem sikerült, ez kínos és megalázó volt, mivel mindenki magasról leszarta az egészet, a csapat fele mintha csak azért ment volna fel a pályára, mert ez a munkája és nem tudott bekamuzni valamit és ellógni.

Egy elegánsan leszart meccsel simán ráfordulhattunk volna az Atalantára, de most megint a szilánkokat kell összerakosgatni.

venember83 2021.11.24. 12:12:38

@Lanzafame: okés, de ezek a szilánkok inkább a szurkolók talpát vágják össze, nem a fenti hozzáállást mutató játékosokét.

Bodnar Daniel 2021.11.24. 13:53:03

@Dante01: Én a Juve eszméjéért és identitásának fennmaradásáért szurkolok. Ami jelenleg kb az egyetlen Olasu önazonos klub mióta Berlusconi kiszállt a Milán háta mögül.

A Juve okosan saját erőből, jó gazdasági manőverekkel csinált pénzt piaci alapokon közben nem kiárusítva önmagát és dupla hetedik hely után ez a mentalitás és Andrea Agnelli szerepvállalása majd egy évtizedre bajnokká tette a csapatot. Pedig csak játékos állománnyal nem fértek volna a világ top10 legjobb csapata közé.

Te szurkolhatsz az olajsejkek pénzmosásába bújtatott Joga Bonitonak. Mindenki döntsön a saját értékrende szerint ebben a kérdésben.

Én kiállok a tisztességes, tradícionális és másokat nyomorba nem döntő, hiteles értékek mellett. És simán megbocsátom ha ezek az értékek csak 10 bajnoki címet hoznak 15 év alatt az Olaszországról kívül végtelen erőforrásokból gazdálkodó zsoldos klubbok ellen(lásd Onter).

Szerinted az oké, hogy lehet 400 családot nyomorban és terrorbam tartott olajsejk leigazolta a kedvenc sztárodat törvényszegéseket elkövetve a fair-play ellen? Te simán ropogtatot a szotyit meg pattintod a sört, hogy mások nyomora vagy tisztességtelensége 90 percnyi örömöt hoz munka után?

Hát, mondjuk azt értem hogy Magyarország is ezért tart ott ahol. Legyen cirkusz meg dáridó. Nagyanyám meg dögöljön bele a kórházba.

Remélem valaki még értékekért szurkol csapatoknak.

Juventino86 2021.11.24. 14:17:46

@szauerb: Szó sincs róla, hogy bármelyiknek mennie kellene. Én csak arra akartam utalni, hogy ez a teljesítmény egyelőre még elég gyenge.

Rocky80 2021.11.24. 14:35:31

@DelPiero2: amúgy nem, mert levettük a pályáról.

@Bodnar Daniel: tudok most azonosulni ezekkel a gondolatokkal, szép monológ: +1

@venember83: nem mondom, hogy nem látom hogy baj van; meg hogy nem basznék ki ezer játékost; mondják ezt helyettem mások és szar hallani ezt folyamatosan, még ha igazuk is van.

Mindezek ellenére mostanában MINDEN meccsünk előtt és BÁRKI ellen hiszek és remélek a csapatunkban és a játékosainktól.

Ezekben a viszontagságos időkben a pozitivitás, a hit és a remény szószólója szeretnék lenni itt a fórumon, ezt az oldalt elég kevesen képviselik, legyen ilyen is a palettán. :-)

Az meg hogy 4-0 lett,...: a rekordok ilyenek, megdőlnek. Nem tetszett nyilván, de arra legalább jó hogy "eszmélj és láss Agnelli, munkára fel!"

Szakítsunk mondjuk most azzal a hagyományunkkal is, hogy januárban sosem csinálunk meg veszünk semmit és senkit. Rúgjuk fel ezt is! Kezdjük a munkát most, azonnal.

Gaben Smith 2021.11.24. 14:44:20

@Juventino86: Max leragadt 2015 környékén taktikai felfogásban. Sőt inkább a kétezres évek elejének olasz válogatottja jut eszembe a játékról alkotott felfogását illetően. Sovány egy gólocskák visszahúzódás és bekkelés.

Gaben Smith 2021.11.24. 15:02:09

@Bodnar Daniel: Nem hiszem ,hogy a Juventus mércéje az Inter és a Milán 10 éves sikertelensége.
Ha így gondolod nem ismered a klubbot akinek szurkolsz.
Az ,hogy az ember nem nyer bajnokságot vagy BL-t hát istenem nem probléma.
A gond ott kezdődik ,hogy mióta Marotta elment mindenki beárazta a tudását.
Ez a negyedik szezon amikor földre szegezett tekintettel kell elviselni ,hogy hétről-hétről hónapról-hónapra szarabbak vagyunk.
Teljes identitásválság van vezetői szinten.
Először a nagyrészt Marotta tudása miatt felépített szakmai magasságokban megrészegülnek Agnelliék elküldik Beppét ,hogy Ő nem mondja már ,hogy Ronci nem illik ide. Aztán lásd kezdődik a kezdet vége és egy katasztrofális játékot magában foglalló szezonzárás. Elküldik Maxot ,mert nem szép a játék hát nem ezért hoztuk Ronit nem ezt akarjuk látni.
Egy konzervatív taktikailag még mindig érett védekezésre berendezkedett csapatra ráeresztik Sarrit akitől várják a Sarriballt, de elfelejtik ,hogy ezek a srácok ezt nem tudják.
Itt volt az első csavar aztán jött egy rutintalan edző aki így már visszatekintve nem is volt annyira rossz de talán taktikailag még éretlen volt és Őt is a támadó foci motiválta.
Erre rádobták a fasza igazolásokat olyan embereket hoztak akik szinte egytől egyik valamilyen kiegészitő,peremberek voltak a klubbjukban.
Mit is várunk tőlük ,hogy lehet egy csapatnyi kiegészítőember győztes?
Na és akkor keretbe foglalva az egészet a projekt kudarcba fulladását látva úgy gondolták a kedves Andreáék,hogy reset az egésznek, visszamegyünk a nullpontra és ismét védekezni akarunk konzervatívan.
Na egyrészről ez a keret több fajta futballfelfogás szerint de mindenekelőtt hibásan lett felépítve.
A 2018-ban még védekezéshez szokott emberek 2019-ben már egy labdakontrol szerinti taktikát gyakoroltak 2020-ban pedig egy szintén labdabirtoklás és lapos rövid passzos játékot. 2021-ben pedig újra vissza kell rázódniuk abba a mélyposványba amit Max focinak nevez.
Ne haragudj ,de az a foci amit látni szeretne Allegri kurvára nem nyerő választás 2021-ben és nem tudom elhinni ,hogy egy nyomorult 4-4-2-n kivül semmire nem lehet használni a keretet.
Szóval itt szerintem senki nem akar olajpénzt égetve BL-t venni ,de ami itt megy az katasztrófa és igenis jogos a felháborodás!
Ezt a Juventust fájdalom nézni és megalázó látni ,hogy 4 éve mindig a hírcsokrok kellemetlenebbik vége jut nekünk, mert nem kell mindig nyerni de bohócot se kellene magunkból csinálni.

2021.11.24. 15:39:59

A korlátaink: Alex Sandro, Rabiot, Morata, Bentancur. Ez rögtön 4 játékos, akiknek a helyére a KEZDŐBE kéne találnunk valakiket. Ha nagyon optimista vagyok, ez akkor is minimum két év lesz... És olyan apróságokról ne is beszéljünk, hogy közben Bouncci kiöregszik, Chiellini kiöregszik, Cuadrado kiöregszik, Ramsey élősködik, a kapusunk középszerű, a cserekapusunk itt sem akar lenni, ráadásul a szerződése is lejár. Emellett a legnagyobb "sztárunk", akire építenénk a csapatot 10-ből 1 meccsen játszik úgy, ahogy azt el lehetne várni, mert a maradék 9-en vagy sérült, vagy a sérülése után még nem jött formába... Borzalmas ez a keret, és nem lehet látni a fényt az alagút végén. Mint egy falat kenyér, úgy kéne, hogy legalább az egyik hiányposztra berobbanjon egy ifijátékos, legyen az De Winter, Dragusin vagy Fagioli, mert ennyi lyukat csak a piacról betömni kb. lehetetlen. És az meg már csak hab lenne a tortán, ha egyszer (akár a mostani vagy a következő szezonban) a BL helyekről is lemaradnánk, mert akkor mindezt huszadennyi pénzből kéne megoldani.

Rocky80 2021.11.24. 15:45:49

@Gaben Smith: szerinted Allegri ezt szeretné látni? Ezért utasított vissza mindenkit és választott minket hogy ezt játszassa és nézhesse-szenvedhesse velünk együtt? Nem lehet, hogy egyszerűen ez a keret - ezek a játékosok csak ennyit tudnak? Csak ennyi vagy fellángolások várhatóak tőlük?
Nincs olyan ember aki a rosszat akarja, főleg nem az, aki azok után jött vissza hozzánk ahogy elküldték.

Dante01 2021.11.24. 15:46:40

@Bodnar Daniel: Kiállsz a másokat nem nyomorba döntő tradicionális értékek mellett az nagyon szép dolog csak már nem létezik. Már nincsenek tradicionális értékek csak a profit.
Az emberek nem azért nézik a focit, mert az érdekli őket ki és milyen mocskos pénzből gazdálkodik. Az érdekli, hogy játszik a csapata. A TOP kluboknak az a lényeg, hogy apuka kivigye a meccsre a kölkeit és vegye a cuccokat a boltban. Ha a gyerek nézhetetlen sz@rt lát nem fog kelleni neki semmi. Jelen pillanatban két három olyan játékosunk van aki miatt le lehetne ültetni valakit Juventus meccset nézni. Ha ez így megy tovább senkit nem fog érdekelni, hogy a nagy Juventus van a pályán. Biztos te sem azért nézed, mert olyan csodálatos a játék. A cégünknél nagyon sok fociszurkoló van. Csak akkor néznek Juve meccset ha valami nagy csapat ellen játszunk és akkor is elmondják ha nyerünk ha vesztünk, hogy nézhetetlen a játékunk. Szerinted melyikük mondja majd a fiának, hogy nézünk Juventus meccset?

Rocky80 2021.11.24. 15:49:09

@Pjanista: ezt én is hiányolom: MERJÜNK már végre bízni a fiatalokban és lehetőséget adni nekik. Egyszerre nem tudunk cserélni ennyi embert úgy sem a szűkös büdzsé miatt. A legjobb 4 meg esetleg a Coppa legyen meg, minden más legyen alárendelve az új Juventus létrehozásának.

Rocky80 2021.11.24. 15:58:38

@Dante01: lehet, hogy így van hogy csak a profit létezik, viszont ez nem biztos hogy helyes. Attól, hogy mi az értékrend manapság még lehet tisztelni és tartani a hagyományt, ez egy nagyon becsülendő és megsüvegelendő dolog.

Mindezek ellenére abszolút igazad van, valamilyen szinten tartani kell a lépést és új szurkolókat is kell toborozni a fenntarthatóságunk érdekében. Viszont lehet ezt például úgy is, hogy apáról fiúra száll és nem feltétlenül a szemünk alapján. És akkor maradunk a tradícióknál. :-) Persze mindezeket csak az idealista énem mondatja velem.

Dante01 2021.11.24. 16:15:21

@Rocky80: Csak sajnos a mai gyerekeket már arra is nehéz rávenni, hogy végigüljön egy meccset. Ha az még uncsi is akkor még nehezebb. A kollégák már most panaszkodnak, hogy ha az első 20 perc nem elég izgi a gyerek feláll és otthagyja a francba az egészet. Sajnos itt tartunk. A Juve játéka pedig mostanában hát tudjuk milyen. Tudom voltunk mi a 7.-ek is, de akkor előtte senki nem állt fel és mondta, hogy mi bl esélyes csapat vagyunk. Ja és persze Ronca fiú nem itt játszott. Most meg ott tartunk, hogy 40m nem tudtunk leszurkolni egy Locatelliért. És persze nem tudhatjuk mi lenne ha játszanának a fiatalok, de a Verona és társai csapatoktól ők is ki tudnak kapni és akkor még nem is lennék mérges, hogy 7m fizetésű szerencsétlenek rohangálnak a pályán.

Rocky80 2021.11.24. 16:33:26

@Dante01: Ez nem a gyerekek hibája, egész egyszerűen ez nekik már túl unalmas. Manapság minden azonnal kell és nincs türelem egyáltalán. Ez az okoseszközök és az internet hibája, azonnali visszajelzést "követel" és ad például bármilyen csevegési alkalmazás, nem csoda ha más dolgokban is ugyanígy gondolkoznak. Párkapcsolat, felnőtté válás és hasonlók. :-)

Kérdeztem amúgy 18 éveseket és szinte abszolút nem érdekli őket a foci és nincsenek is képben vele. Nyilván aki játszik az más, de szerintem ez a zöme.

A többi dologban abszolút igazad van: sokkal többet letennének a fiatalok sokkal kevesebbért. Csak merni kellene játszatni őket és bízni bennük.

Lanzafame 2021.11.24. 16:40:48

@Rocky80: Ez érdekes, én ha beülök valahova meccset nézni vagy egy Eb/vb alatt kiülünk a Szabadság téri kivetítőhöz vagy máshova, egyáltalán nem látok tizenéveseket, a legtöbb ember 25-40 éves, de idősebből is több van, mint tinikből.

Ez tényleg nem a gyerekek hibája, hanem az internet hatása, de a többi sport vagy a popzene vagy a hagyományos filmek ugyanígy érdektelenek nekik.

Mindig a krikettet hozzák fel, mint egy megreformált sportot, de én azt mondom, akinek nem tetszik a futball formátuma, az nézegessen mémeket vagy tiktokozzon, max. a foci rajongói kevesebben lesznek és megmaradunk egy szűkebb szubkultúrának.

Rocky80 2021.11.24. 17:19:43

@Lanzafame: ja, ez ilyen, megnéznek egy Keresztapát és unalmas meg vontatott nekik. Vagy mondhatnék más klasszikust is.

Mondjuk én is így vagyok egy pár akciófilmmel manapság: megnézem és olyan gyorsan pörgetik meg vágják hogy nem értem (látom) hogy konkrétan mi volt.

Gondold el hogy ha snookert kellene nézniük pl. :D Nem hiába akarták pl a Szuperligát sem, mekkora veszteség az, hogy a Bajnokok Ligája, ami a foci csúcsa volt; 20 év múlva csak a 60 év felettieket érdekli ami a lakosság mittudomén hány százaléka. A bajnokságok meg annyit sem. A foci jövője, ami a legnépszerűbb sport volt a világon, már csak az öregurak szórakozása. Valamit tenni kell, nem? :-)

Az utolsó bekezdésednél maradva akkor viszont ne csodálkozz, hogy nem az lesz mint most, hogy vagy 5 bajnokság meccseit nézheted 8 sportadón; hanem lesz 1 adó ami ezzel foglalkozik pár órában aztán süss fel nap. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása