Pogba nem hosszabbít a MU-nál, visszatérne a Juventushoz

pogba_paul_mu.jpgA Sportitalia értesülései szerint Paul Pogbának nem áll szándékában meghosszabbítani szerződését a Manchester United csapatával, így nyáron ingyen távozhat, s az első számú opciót a Juventus, a második számút pedig a Real Madrid jelenthet számára.

A 28 esztendős középpályás szerződése 2022 júniusáig érvényes jelenlegi klubjánál, s a felek közti egyeztetések megrekedni látszanak, de természetesen növeli a bizonytalanságot, hogy hamarosan edzőváltás következhet az angoloknál.

A Sportitalia szakértője, Rudy Galetti szerint a játékos ügyeit kezelő Mino Raiola és Pogba úgy döntöttek, nem írnak alá új szerződést, s nyáron ingyen nézhetnek új csapat után. Pogba számára a Juventus jelenti az elsődleges opciót, hiszen 2012-2016 között a torinói klubnál töltötte pályafutása talán legjobb éveit.

Annak idején ingyen érkezett a Juventushoz, majd világrekordot jelentő 105  millió eurós vételár fejében tért vissza a Manchester United együtteséhez, ahonnan most újra ingyen távozhat. A zebramezesek számára komoly akadályt jelenthet a középpályás magas fizetése, s minden bizonnyal meg kellene válniuk Aaron Ramsey-től, és vagy Weston McKennietől vagy esetleg Adrien Rabiot-tól, hogy évi 12 millió eurós bérezést kínálhassanak Pogbának.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6416741328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roli921 2021.10.31. 21:39:57

Remélem elcseréljük Rabiotra télen.

Wizzurah 2021.10.31. 22:42:15

Rabiot, ha a posztján játszik teljesen jó és még javulhat, fiatal, őt nem adnám el. Igazából elég lenne a semmit érő Ramsey-n túl adni és jöhetne is. Bár az nincs le írva, szerintem az első számú opció a psg lesz neki. Haza is térhetne, bármekkora fizetést kaphat, stb.

delpi0823 2021.10.31. 23:14:11

@Wizzurah:Hat en meg ugy vagyok vele hogy inkabb az amcsi maradjon mint a francia.Az amerikai 3evvel fiatalabb is,ot meg kesobb is elpasszoljatjuk esetleg ha nem valik be annyira es nem mellesleg a fizetese is kb a fele sztem mint amit Rabiot kap.

Galbandi 2021.10.31. 23:14:57

Van egy rakás középszerű, akaratgyenge játékosunk, a lusta és eszetlen Pogba még pont hiányzik a repertoárból. Éppen egy ilyen ember kell nekünk...

Wizzurah 2021.11.01. 00:32:47

@delpi0823: Fizetést nézve igen. Mondjuk McKennie látványosan vissza esett, most kezd megint kicsit javulni.
Rabiot-ra viszont valamiért nagyobb a kereslet, simán vinné több premier ligás csapat is, az is igaz, talán még egy 30-40 misit is kaphatnánk érte, akkor amúgy azt mondanám oké. 35-40 körül eladnám.
Rabiot heti fizetése 187.000 angol font, McKennie fizetése heti 37.000 angol font. Ebből is látszik mondjuk, milyen "jól" járunk azokkal, akiket úgy szerzünk, hogy ingyen, lejáró szerződéssel, szóval Rabiot fizetése 8 millió angol fonttal több évente. 3 éves szerződésnél igazából az egy elég jó játékos átigazolási díja.
A különbség? Tudásra lehet nem sok ill. nem mutatkozik meg. Annyi a különbség, hogy Rabiot francia, McKennie amcsi.
Ilyen részről igazad van és most lehet jobb, ha mindenben első szempont a gazdasági hatás. Szóval rábeszéltél, inkább menjen Rabiot, mint McKennie, annak ellenére is, hogy nekem egyik kis kedvencem a francia a csapatnál.

JeetTrader 2021.11.01. 07:33:27

Nem követtem Pogbesz játékát mióta elment tőlünk...bár afférok vannak kétségeim h pont rá volna szükségünk. Hajtós és mentálisan erős játékosokra van szükségünk középre. Valahogy Pogbeszt nem ide sorolom. És a fizuja is brutál. Én éppen ezért nem tartom valószínűnek h jönni fog.

Ramsey, Kenny, Rabiot, Bentancur, Arthúr felőlem mind mehet csak helyettük kik jönnek persze az a nagyobb kérdés. Na meg h kinek kellenek ezek a játékosok mert eddig csak Rabiot után volt érdeklődés. :(

MarcoT 2021.11.01. 08:07:28

Nagyon meglepődnék...

szauerb 2021.11.01. 08:41:56

Hatalmas húzás lenne a visszahozatala, itt újra megtalálhatná az egyensúlyt és a békét amit Manchesterben sem az első sem pedig a második időszakában nem tudott.+ újra az a feltétlen szeretet és rajongás venné körül ami annak idején.
Szükségünk van rá. Világklasszis.

venember83 2021.11.01. 09:08:44

@szauerb: szép dolog a rajongás, de szerintem a Juve már nem lenne elég számára, a minőségéről most inkább nem írok semmit, elég heves viták táptalaja lehetne, ha elnézzük, mit ért el a MU vele az elmúlt években. PSG vagy Real. A felmelegített töltöttkáposztából legyen elég Maxi a következő pár évre.

delpi0823 2021.11.01. 09:18:12

@Wizzurah: Hat sztem eleg pozitiv vagy a 35-40 misivel.Sztem nagyon max 25ot kaphatunk erte,de legyen neked igazad.

Attilio79 2021.11.01. 09:19:19

Pogba egyszer már bizonyított a Juvéban, viszont azt ne felejtsük el, hogy milyen játékosok mellett tette.
Nálunk ugyanaz a helyzet, mint a MU-nál (nincs csapat), nem gondolom, hogy képes lesz felnőni a feladathoz (most neki kellene lennie a rutinnak) azonban, ha ingyen jön és lemond az óriási fizetésről, akkor érkezzen (legyen mondjuk magas, célopciós kiegészítő bónusza) Számomra az bizonyítaná a legjobban, hogy akarja a Juve projektet. Ha a fizu csökkentésbe nem megy bele, akkor adieu!
Találhatunk fiatalabb és motiváltabb középpályást, kis bérigénnyel.

Leram7 2021.11.01. 10:00:37

Pogba az a játékos, aki fiatalon óriási tehetség volt, nagyon illett a csapatunkba, de a hülye elment egy szétesett MU-ba, ami Ferguson óta egy nulla. Kapott egy zsíros szerződést...

Ha nem játszott volna nálunk, csak a jelenlegi teljesítménye és hozzáállása alapján ítélném meg, akkor azt mondanám, hogy a tipikus elronott ingyen igazolás lesz. Öregszik már, sokat sérült, a teljesítménye ingadozik és extra magas a fizetése.

Az elmúlt 2 szezonban (tehát nem a mostaniban) 50+ meccset hagyott ki sérülés miatt.
Az idei szezonban még nincsen gólja.

Szóval ez a Pogba már nem biztos, hogy az aki, anno itt volt. Teljesítmény romlott + hülyeségei a fekahaj és a rajoskodás megmaradt.

Én úgy szerződtetném le, hogy 2 év szerződés + 1 év opció. Extra sokat fog kérni és még Raiola zsebét is ki kell tömni.

Télen én elhoznám Belottit, Morata ismét kuka sajnos.

Galbandi 2021.11.01. 10:18:57

Pogba jelenlegi mentalitását jól példázza az, amit a Liverpool elleni meccsen és azután alakított: 15 perc alatt adott egy gólpasszal felérő átadást az ellenfélnek és kiállíttatta magát, majd nekiesett a játékostársainak, mondván, hogy a pályán leadott és a védekezésben nyújtott teljesítményük kritikán aluli. Szinte teljesen függetlenítette magát a gyenge teljesítménytől és a csapattól, ami még akkor is elfogadhatatlan, ha 0-4-nél állt be és a kapott gólok többségéről nem ő tehetett, mert nem volt a pályán. Viszont annak, hogy ő sem azon a mérkőzésen, sem az azt megelőző Atalanta - meccsen nem kezdett, oka volt: egyrészt a csapatot kritizáló szakemberek és szurkolók kereszttüzébe került, másrészt Solskjaer sem volt vele elégedett. Mindenki a csapatjátékban, különösen a védekezésben betöltött szerepét, valamint a futómennyiséget bírálta elsősorban.

Ugyanez volt, amikor Graeme Souness folyamatosan bírálta, főleg a konzisztens jó teljesítményt a megfelelő erőfeszítéseket és mentalitást hiányolta. A válasz Pogbától: "Ki az a Graeme Souness?" Oké, hogy Pogba azután kelt ki magából, hogy Souness még akkor sem dicsérte meg, amikor négy gólpasszával talán a meccs legjobbja volt, és Graeme is elvetette a sulykot, de azért sokat elárul a 'profi' mentalitásáról, hogy a folyamatos kritikák után egy meccsen beleadott apait-anyait és már úgy gondolta, hogy a hetekig-hónapokig tartó lézengés évi 15 millió fontért cserébe meg is van bocsájtva neki.

Nem szabad elfelejteni, hogy amikor a Juventusban jól teljesített, akkor a világklasszis Pirlo, a vérprofi Marchisio és az emberevő Vidal volt mellette a középpályán. Egyáltalán nem rá volt felépítve a csapatjátékunk, abban a gárdában ő is csak egy fogaskerék volt. Most meg elvileg ő lenne a középpálya 'esze' és 'motorja'. Az előző Juvés korszakában pont ezt a kettőt nem kellett neki: gondolkodni és rakkolni, mert ezt átvette tőle Pirlo meg Vidal. Lehet, hogy tévedek, de Pogbában valami eltört azzal, hogy világbajnok lett 2018-ban. Megdicsőült, vagy én nem tudom. Ha ki akarunk mászni a szarból, amiben most vagyunk, akkor olyan mentalitású játékosokra lesz szükségünk, akik a tüdejüket kiköpik és meghalnak a pályán kis- és nagycsapatok ellen egyaránt. Na, Pogbát pont nem ebből a fából faragták...

Galbandi 2021.11.01. 10:32:03

@Leram7: 'Szóval ez a Pogba már nem biztos, hogy az aki, anno itt volt. Teljesítmény romlott + hülyeségei a fekahaj és a rajoskodás megmaradt.'

Te két mondatban jobban összefoglaltad azt a mondanivalót, amit nekem csak három bekezdésben sikerült.

Camo76ers 2021.11.01. 10:58:35

@Leram7: Bellotti ? Na , ez egy fantasztikus ötlet . Nem középszer , hanem az alja . Ő még Morata cipőjét sem viheti .

szauerb 2021.11.01. 11:17:42

@venember83:
Az MU fiaskóit csak rá kihegyezni azért elég nagy blődség.
Egy dolog, hogy kedvelem Pogbát az pedig egy másik, hogy bármelyik jelenlegi játékosunknál egy klasszissal jobb.

Rocky80 2021.11.01. 11:42:33

@Galbandi: +1

Pogba olyan mint Bonucci. Ha van mellette egy Barza + Chiello akkor világklasszis, de amikor egyedül kell produkálni, berosál. Lásd: Milan. Szerintem.

Ettől még jobb mint itt bárki nyilván, de nem biztos hogy ő kell. + a fizetése meg a mentalitása.

alexGicamo 2021.11.01. 11:48:39

Visszavágyik a nyaralóba ?
Mondjuk adott esetben a felsorolt játékosokért nem lenne kár, de szerintem ők kb. eladhatatlanok jelenleg . Kinek kellenének ?
Egyébként nem tartanám jó ötletnek Pogba visszahozatalát , inkább egy fiatal olaszt választanék helyette !

alexGicamo 2021.11.01. 11:56:51

@Galbandi: Ezt szépen és pontosan levezetted ! Adom !

venember83 2021.11.01. 11:57:33

@szauerb: nyilván nem csak rá, ilyet nem is írtam. De nem is húzóembere a csapatnak folyamatosan, s a csapat sem teljesít az elvárásokhoz közel sem, max. felvillanások vannak. Közben meg a Juventusnál a két fentit várnák tőle közel CR-szintű fizetés mellett.

Rikoo 2021.11.01. 11:58:37

Ha már MU, akkor érdemes megemlíteni, hogy Paratici már el is küldte Nunot és úgy néz ki hogy Conte órákon belül a Tottenham edzője lehet.
Ez azért lehet érdekes, mert Manchesterben ismét Conte, Allegri és Zidane voltak a legkomolyabb jelöltek, ha elküldenék a norvégot, ebből viszont Contét kihúzhatnák a listáról, mint elérhető edző.
Ha újra ilyen mély hullámvölgybe kerülnek, kíváncsi vagyok hogyan döntenek majd.

Galbandi 2021.11.01. 12:33:45

@Rikoo: Nem gondolom, hogy Allegri most komolyan szóba jöhet akárhol, mint komoly jelölt. Csak nyáron kezdett, jó fizetést harcolt ki magának a Juventusnál, gondolom brutális pénzbe kerülne őt felállítani a padról, a vezetők meg szerintem úgy vannak vele, hogy saját magukat lőnék lábon, ha két egyszezonos kísérlet után a megváltóként idehozott Allegrit kirúgnák mondjuk novemberben. A MU-nál most minden erejükkel azon vannak, hogy lecsillapítsák a kedélyeket, hacsak nem buknak óriásit a BL-ben és a bajnokságban egyaránt, akkor szerintem OGS-t hagyják végigdolgozni a szezont, ha nem nyernek semmit, akkor menesztik.

Pogba szempontjából ez sorsdöntő lehet, ő valószínűleg azért nem akar szerződést hosszabbítani, mert már nem bízik a jelenlegi projektjükben. Még Ronaldo érkezésekor talán elgondolkodott a maradáson, de az egóját nagyon sértheti, hogy Manchesterben már nem róla szólnak a dolgok.

Rohadt nagy szerencséje van, ha Contét elviszi a Tottenham, mert ő pontosan az az edző, aki megszállottan hisz a befektetett munkában és szinte az őrület határáig képes motiválni a játékosait. Nála nincs alibi, aki sunnyog, azt megeszi reggelire. Azt hiszem tavaly készült egy interjú vele, Thierry Henry volt a kérdező. Arra a kérdésre, hogy mit tenne egy olyan játékossal, akinek nem megfelelő a hozzáállása, Conte válasza az volt, hogy 'valószínűleg megölném...'. Henry eleinte nevetgélt ezen a mondaton, de Conte szúrós tekintete meggyőzte őt arról, hogy ezúttal nem 'Hide the Pain Harold' szólt az olasz mesterből.

szauerb 2021.11.01. 15:37:24

@Pjanista: Pirlot a Barcelonával kapcsolatban emlegetik.

szauerb 2021.11.01. 15:40:32

@Rikoo:
Nem hinném, hogy menesztik Olet.
A következő 2 meccsen valószínűleg nem fog veszíteni és ez plusz a Tottenham elleni sima győzelem elég lesz ahhoz, hogy bebetonozza magát ismét.
Egyébként is SAF zabi gyereke úgyhogy az öreg sem engedi...

szauerb 2021.11.01. 15:42:50

@venember83:
Abban a közegben nehéz is lenne húzóembernek lenni. Mondj egyet az elmúlt 8 évből be tudott törni oda és húzóember lenni.
Egyébként max 15 nettót adnék neki, ha az nem jó akkor menjen máshova.

GodPiero 2021.11.01. 16:20:47

@Camo76ers: Belotti ingyen, 2. számú csatárnak tökéletes...
Kis fizuért kihajtaná a belét egy Juve kaliberhez igazolhatna...

Rikoo 2021.11.01. 16:46:17

@Galbandi: @szauerb: Nagyon rezeg nála a léc. Konkrétan van a klubnál aki őt menesztené, egyelőre SAF mögötte áll és emiatt maradhatott, de 3-4 pontra vannak a középmezőnytől.
Ha becsúszik megint pár rosszabb meccs, kilátástalan játékkal, akkor nem tudnak mást csinálni, váltani kell. Nincs mire várni.
A kontár ezzel tisztában is van. Miután körbenyalta nyáron Nunót, most november van és már más edzőt fog kinevezni.
A valódi ok amiért azonnal kib@szta Nunót, az amiatt van, mert Conte az MU első számú opciója és így gyorsabban tudott cselekedni, hamarosan aláír 2023-ig a Tottenhamhez.

GodPiero 2021.11.01. 17:37:16

@Rikoo: Kean nem ingyen volt és már most arcoskodik...

Rikoo 2021.11.01. 17:53:21

@GodPiero: Tök mind1, hogy ingyen volt vagy sem, itt van. Nem tudsz más cserecsatárt idehozni, mert ő jelenleg itt van ugyanabban a pozícióban + még Kaio is a keretben van.
Kell egy nagyágyú előre, reméljük Vlahovic lesz olyan hülye és a Juventushoz igazol.
Kean arcoskodik?

Galbandi 2021.11.01. 17:59:40

@Rikoo: Lehet, hogy igazad van, én mégis úgy érzem most, hogy nem fogják kirúgni. A Pool elleni ötös az gyomros volt a javából szurkolónak, játékosnak egyaránt, de a Tottenhamet meg lesimázták. Azt nem szabad elfelejteni, hogy nem SAF az egyetlen szövetségese OGS-nek, Ronaldo teljes mértékben támogatja őt az öltözőn belül, márpedig az ő szava nagyon sokat nyom a latban, bárhova is megy. Ha vállalható eredményt érnek el Bergamoban és nem veri őket rommá a City, akkor Ole marad a helyén. Ha a Tottenham - meccs eredménye azért lett az, ami, mert átbeszélték a problémákat és kicsit rendet tettek a fejekben, akkor most az lesz a folytatás, hogy elrendezik az Atalantát Bergamoban. Ha nem, akkor megégnek.

Csak hogy ne legyen teljesen off, érdemes megnézni, hogy a Tottenhamet Pogba nélkül fektették ki. Van egy olyan érzésem, hogy neki még egy dobása van, aztán mehet Isten hírével, Raiolával amúgy se fog leülni egyezkedni Manchesterben senki.

GodPiero 2021.11.01. 18:39:43

@Rikoo: több helyen lehet olvasni, hogy Allegrinek sem tetszik a hozzáállása...

Vlahovicért nem érdemes háborúba menni - szerintem....

Icardi - Belotti - Kean/Jorge

m.martin91 2021.11.01. 18:45:56

@Rikoo: Elég sz@r helyzetben vannak, mert nincs kit kinevezni. Contét nem szerződtetnék akkor sem, ha nem menne el a Spurs-höz, mert beszámíthatatlan, plusz ott a Ronaldo-faktor, nem kell nekik ilyen balhés edző. Nyilvánvalóan Zidane volna az első számú opció, de állítólag nem érdekli a lehetőség, úgyhogy meg vannak lőve, muszáj a norvég mellett kitartaniuk.

venember83 2021.11.01. 19:44:28

@m.martin91: Conte nem is illene szerintem a Unitedhez, Ronaldo miatt meg aztán főleg nem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása