Allegri: „Hallgatnunk és dolgoznunk kell a jobb eredményekért”

allegri_massimiliano_juventus_visszateres.jpgA Juventus a hétközi csalódás után egy újabb kemény dióval találja magát szembe, szombaton Massimiliano Allegri fiai a Hellas Verona csapatával ütköznek meg, amelynek a padján Andrea Pirlo tavalyi másodedzője, Igor Tudor foglal helyet.

„Nehéz meccsre számítok.” - kezdte körülbelül a szokásoknak megfelelően a sajtótájékoztatót Massimiliano Allegri. „Amióta edzőt váltottak, teljesen másképp játszik a csapat, inkább hasonlít a tavalyi futballra a játékuk, agresszívek, és az egész pályán letámadnak. Jó pillanatban kapjuk őket.

Igor Tudor azt követi, amit Ivan Jurić megkezdett. A csapat agresszív, és jó technikával rendelkezik. Jó csapatról beszélünk.

Nálunk valószínűleg visszatér Federico Bernardeschi, már a srácokkal edzett ma, aztán meglátjuk, hogy a fájdalom elmúlt-e teljesen a vállában. Mattia De Sciglio sérült, Moise Kean esetében is ugyanez a helyzet.

A tegnap nem beszéltem a csapattal. Úgy volt helyes, ha hagyok egy kis időt a játékosoknak. Majd megnézzük, hogy miket hibáztunk, és hogy milyen gólt kaptunk a meccs végén, illetve pár további helyzetet.

Nincs értelme most magyarázkodni, csendben kell lennünk, és dolgoznunk kell azon, hogy jobb eredményeket érjünk el. A csapat sokat belead az edzéseken és a meccseken, nincs miért felelősségre vonnom őket, a srácok mindig nyerni akarnak. De olykor meg kell érteni a meccs adott pillanatát. Hibáztunk az első gólnál is, nem gondolkodhatunk a gólszerzésen, amikor a labda az ellenfélnél van.”

A Juventust mostanában többen elővették, amiért nem támad eleget, a Sassuolo ellen azonban a csapat egyértelműen próbálkozott, de nem sikerültek a befejezések.

„Vannak pillanatok, amikor gólt szerez a csapat, máskor nem sikerül. A Sassuolo ellen sok helyzetet teremtettünk, de ezeket nem értékesítettük. Aztán az eredmény megváltoztatja a hangulatot s a meccs megítélését.

Jelenleg a holnapi meccsel foglalkozunk, ami fontos és nehéz lesz. Kedden BL-meccsünk következik, s szeretnénk továbbjutni. Ezt követően lesz időnk dolgozni esetleg a háromvédős rendszeren, és a csapatnak szüksége is van időre a munkához. Nem most van itt az ideje a különböző próbálkozásoknak.

A Verona ellen nagy tisztelettel kell pályára lépnünk, és ez igaz az összes meccsre, bármilyen pályáról van szó. Akár Európa nagyjai, vagy kisebb olasz csapatok jelentik az ellenfelet. Nem hagyhatjuk lankadni a figyelmünk.”

Ezt követően a szó ismét Giorgio Chiellini nyilatkozatára terelődött, amelyben a védő Cristiano Ronaldóról beszélt.

„Egy dolgot mindenképpen megtanultam. Mindenki úgy értelmezi a tetteket és a nyilatkozatokat, ahogy akarja.

Szerintem Giorgio Chiellini pozitívan nyilatkozott Cristianóról, aki rendkívüli futballista, és megtiszteltetés volt vele dolgozni, pedig sok bajnok dolgozott a kereteimben.

Természetes, hogy augusztus 28-án, három nappal a mercato vége előtt nincs lehetőség egy ilyen játékos pótlására, a klub jól teljesített Moise Kean szerződtetésével, aki fontos gólokat lőtt, és én elégedett vagyok.

Ha egy hónappal hamarabb távozik, a klubnak talán módja lett volna eltérően megnyilvánulni a piacon. Ez a piacon múlik, de ez a távozás nem okozott problémát nálunk.”

A Juventus mai közgyűlésén Andrea Agnelli arról beszélt, hogy kitart a Szuperliga mellett, és erről megkérdezték a mestert is.

„Nekem elég megpróbáltatás jelenleg, hogy a csapat edzője legyek, az elnök úr van a frontvonalon, ő nagyon jól tudja, hogy mit kell tenni. Azt hiszem, hogy a futball és a minőség javításához fontos döntésekre van szükség.

Ezt követően az Inter és a Juventus bajnoki esélyei merültek fel.

„A Juve nem határozhat meg célokat, most a továbbjutással kell foglalkoznunk a BL-csoportkörből, s persze ott van a holnapi meccs a Verona ellen. Lépésről lépésre kell haladnunk, s majd kiderül, mire vagyunk képesek, a többiek foglalkozzanak másokkal.

Szerintem a bajnoki címre az Inter a legfőbb esélyes, de a Milan és a Napoli jól teljesít, s midnen adott ahhoz, hogy bajnokok legyenek.

Aztán a futballban soha nem lehet tudni, mikor indul be a szekér, és sikerül lefaragni a hátrányból. De mindez nem foglalkoztat minket, nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616739910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása