Dionisi: „Allegri az egyik példaképem”

dionisi_alessio_palya_mellett_mutogat.jpgA hétközi fordulóban a Juventus a Sassuolót fogadja, a vendégek fiatal edzője, Alessio Dionisi azonban nincs könnyű helyzetben, mivel két fontos játékosa is sérült.

„Massimiliano Allegri egyike azon mestereknek, akiket csodálok, de ez az érzés nem fog már számítani a kézfogás után.” - mondta a Sassuolo mestere.

„Jérémie Boga nem bevethető, de reméljük, hogy az Empoli ellen már visszatérhet, mert már sikerült edzenie a kerettel. Filip Đuričić is sérült, ő remélhetőleg a következő meccsen játszani fog.

Nem tudom, hogyan fog játszani a Juventus szerdán. Általában nagyon veszélyesek az ellentámadások során. Azonban nekünk magunkkal kell foglalkozni, és meg kell próbálnunk saját identitásunkat mutatni a pályán.”

A mestert arról is kérdezték, hogy vajon miért nem avatkozott be a VAR Samir Handanović és Gregoire Defrel kontaktjánál a Sassuolo-Inter meccsen, miközben vasárnap a San Siro gyepén a VAR felhívására nézte újra a meccs végén a vendégeknek tizenegyest érő megmozdulást Maurizio Mariani.

„Őszintén mondhatom, hogy nem tudom. A bírók majd elmagyarázzák ezeket a dolgokat, amikor találkozunk a játékvezetői incidensek tisztázása ügyében. Azt tudom, hogy a feszültséget oldani kell, de egyes epizódok kulcsfontosságúak egy meccs szempontjából, és nem egyszerű olykor másik irányba nézni. Minden bizonnyal létezik egy indok, de tényleg nem tudok semmit erről.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1716736626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2021.10.27. 10:05:25

Öröm lesz nézni, ha a Sass játszik, labdát birtokol, a Juve meg kontrázik saját otthonában. Egy Sassuolo ellen.

Attilio79 2021.10.27. 11:12:17

@venember83: Valamiért azt érzem, hogy simább lesz, mint gondolnánk és megnyerjük. Bárcsak bejönne...

Gaben Smith 2021.10.27. 11:49:54

@venember83: én mióta Allegri ismét megmutatta ,hogy nem változott és ezt a biztonsági a kreativitást ostorral kergető bunker focit játsza én inkább nem is nézem a meccseket. Túl régóta tart már ez a reménytelen önhitegetés, hogy mostmár jobb lesz. Allegrinél pedig eljutottam oda ,hogy ez nem lesz jobb maximum eredményesebb , de a focit mint sportágat senki nem emiatt fogja megkedvelni. Ahogy nekem is van egy elképzelésem én ezt a fajta játékot nem kedvelem én a Lippi féle foci miatt szerettem meg a csapatot.Másrészről Agnelli nagy koponya és sokat köszönhetünk neki ,de amikor elmondta ,hogy globálisan megváltoztak a focihoz köthető igények a fiatalabb korosztályt már nem köti le a 90+ perc és változtatni kell egyfajta show-t kell csinálni , rövidebbé eseménydúsabbá tenni a meccset. Na ennek fényében seggbe rúgja magát Max-al és az unalmas játékkal. Kicsit az az érzése az embernek ,hogy Beppe volt az egyetlen akinek itt szeme volt a csapatépítéshez ,mert azóta mindenki sorra hozza az ostobábbnál ostobább igazolásokat/döntéseket.

GodPiero 2021.10.27. 13:21:08

@Gaben Smith: Ezt teljesen jól látod - sajnos....
A legnagyobb baj, hogy nem csak a nagyobb meccsek nézhetetlenek, hanem soha nem csúszik be kárpótlásul egy-egy olyan meccs, ahol örömfocit látunk 3-4 góllal...

Rocky80 2021.10.27. 13:34:19

@venember83: egyrészt kérlek ne fesd az ördögöt a falra; másrészt egy kicsit "generálsz" ilyenkor.
A humorodat egyébként csípem, viszont most kontraproduktívnak tűnik nekem. :-)

Aztán meg nehogy jöjjön a sok panasz a blog negatív hangvétele miatt. ;-)

Rocky80 2021.10.27. 13:36:55

A cikkhez: magabiztos, több gólos győzelmet várok szemkápráztató játékkal.

venember83 2021.10.27. 14:04:37

@Rocky80: úgy legyen.

Másik hsz: sajnálom, nem tudok kibújni a bőrömből.

babo0410 2021.10.27. 14:10:56

Dybala remélem végre kezdő lesz. Nélküle nincs támadójátékunk. Nagyon nagy szükség lenne rá, és januárban egy helyettes neki, ha netán megint kidőlne vagy csak pihennie kell, legyen aki tudja mozgatni elől a csapatot. Vasárnap is mikor beállt, akkor kezdtünk focizni. Ő volt fenn a legkevesebbet, mégis ő lőtt legtöbbet kapura. Ez azért beszédes.
@Rocky80: Ezt mos iróniának vettem, mert máskülönben azt kéne írjam, hogy... De inkább veszem iróniának.
Szemkápráztató játék Allegrinél? Mióta visszatért, egyre nagyobb csalódás amit látok tőle. Már nem látom a magabiztosságot, inkább csak azt, hogy minden meccset ki akarunk húzni valahogyan 1-0-ra. Ha van Dybala, akkor kicsit jobb a játék, de akkor is inkább a védekezésen van a hangsúly, mint a támadásokon.
Tudom ez szentségtörés, de én egyre inkább azt mondom, hogy hiba volt Pirlonak nem megadni a 2. lehetőséget, mert az első az nem igazán mutatta meg a tudását. Nem volt felkészülési idő egy teljesen új keretnek, új edzővel, sűrű naptár, sok sérült. Ebbe még a sokak által nagyra tartott Klopp bicskája is beletört, pedig ő régebb óta van a Poolnál, és a kerete is egy ideje már együtt van, és egy igen tapasztalt edző.
Én kedvelem Allegrit, de amit most nyújt, az a "melegítve nem jó a csók és a húsleves" tipikus esete. Egyedül a BL ahol még jól állunk, kérdéses az a játék, amit jelenleg játszunk, az egyenes kieséses szakaszban változik-e, és ha nem, mire lesz elég.
Remélem Dybala visszatérésével ez a bekkeljünk ki minden meccset 1-0-ra, ez megszűnik, és januárban jön egy helyettese.

Tony. 2021.10.27. 15:24:58

Pirlo öröksége nyomán 2 hónapja még szaladgáltak össze vissza a játékosok és vmi 20 meccsen zsinórban nyeltük a gólokat minden szembejövő csapattól aki csak szembe jött. Allegri visszahozta a stabilitást. Most lépésről lépésre kell építkezni.
Ne essünk ugyanabba a hibába. Elküldték, mert szebb játékot akartak, 2 év múlva éppen meglett a 4 hely... BL max 16. Lyon, Porto, emlékszünk?
Először az eredményességet kell visszahozni, aztán lehet tovább lépni.
De a jobb játékot is kikkel kellene elképzelni? Mely játékosokra lehet ebben számítani? Ezzel a kerettel, főleg középpályával és támadókkal, már ha vannak éppen örüljünk, hogy hozzuk a meccseket legalább. Pirlo-t még Ronaldo mentette több esetben, de Allegrinek még helyette is csak egy Kean van...

m.martin91 2021.10.27. 15:30:30

@Tony.: Ó, várjál, hogy Ronaldo távozott, az csak pozitívum. Szegény Pirlót is visszarántotta meg a csapatjátékot is, mert rúgott 36 gólt a szezonban. Ha nem lett volna a mi játékosunk, és nem kellett volna rá építenie Pirlónak a játékot, akkor sokkal jobbak lettünk volna. Miatta majdnem lemaradtunk a negyedik helyről, meg kiestünk a BL 16 között is. De most már, hogy megszabadultunk tőle, kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba, és az általa elnyomott játékosok is képesek magukból kihozni a maximumot.

babo0410 2021.10.27. 16:07:42

@Tony.: Az nem Pirlo öröksége volt. A csapat be volt arra állva, hogy Ronaldot kell kiszolgálni. Ahhoz képest meg a játék sokkal jobb volt. És az érdekesség az, hogy az utolsó meccsen a múlt szezonban, mikor nem volt Ronaldo, ezerszer jobban játszottunk, mint ahogyan Allegri elkezdte a szezont. Csak ezt egyesek rákenik Pirlora. Allegri nem tett mást, mint beállt bekkelni. Nagy stabilitás, hogy végigbekkeljük a meccseinket.
És én tartom a véleményemet, hogy nem Pirlo a hibás azért, mert 4. helyen végeztünk tavaly. Ez elsősorban annak a következménye, hogy Ronaldot idehoztuk, és mindent neki rendeltünk alá. Ezzel a csapategységet szétverve. És tavaly már Ronaldo se tudott rengeteg meccsen segíteni a csapatnak. Pl. a Milan ellen egy igen fontos meccsen, mintha ott se lett volna. Megmentette Pirlot Roni? Csak éppen a BL-t érő negyedik hely sem azon múlott, hogy Roni nagyszerű játékkal, szemkápráztató gólokkal vezeti győzelemre a csapatot a Milan elle. Sőt a legfontosabb meccsen volt a legrosszabb, mert szerintem már akkor biztos volt benne, hogy el akar menni. Megint a saját érdeke volt fontosabb.
Én tartom azt, ha nincs Ronaldo, akkor tudtunk volna érdemben erősíteni a kp-re, és Pirlo is jobban szerepelhetett volna, habár a sérülések nem könnyítették meg a dolgát.
A tavalyi szezont már Allegri se tudta volna megmenteni, szerintem az mindenféleképpen bukta lett volna.
És ez a játék, amit most mutat a csapat, ez a tipikus Allegri féle bunker foci. Amit anno mindenki szidott, mint nézhetetlen f@s, most érdekes, hogy nem jött be a támadó foci, már milyen szuper Allegri, meg az ő bunkerfocija. Pedig ez borzalmasabb, mint legutóbb volt.
@m.martin91: És azt is megnézetd, hogy ez a 36 gól hogy jött össze neki? Rengeteg olyan meccs volt, ahol tripla nulla volt a teljesítménye, és ezer helyzet sem volt elég neki, hogy azt az egyetlen gólt belője, amivel nyerni lehetne. Megnéztem, tavaly már legalább annyi meccsen volt tripla nulla, mint amennyin megmentette a csapatot. Szerintem épp itt volt az ideje, hogy távozzon. Pláne, mert Pirlo is elmondta, hogy Ronaldo nem volt hajlandó azt játszani, amit az edző kért tőle, és a csapatot nem aszerint állította össze, hogy hogyan a legjobb, hanem aszerint, hogy Ronaldonak hogyan lesz jó. Hiszen az sokkal rosszabb volt, mikor éppen nem az volt, amit ő akart, és emiatt morcizott.

babo0410 2021.10.27. 16:12:34

Ja és arra is azért kíváncsi lettem volna mi van, ha Pirlonak van egy teljesen egészséges, kirobbanó formában lévő Dybalája. Látjuk Allegrinél is, ha nincs Dybala, szinte nem is létezik támadó játék. Dybala sokkal fontosabb láncszem ebben a csapatban, mint Ronaldo. Ronaldo góljait a csapat átvállalta volna, csapat szinten meglőtték volna a góljait. Ha jobban megnézzük, Ronaldoval se lőttünk több gólt, mint nélküle.

venember83 2021.10.28. 08:50:30

@babo0410: "Ronaldo góljait a csapat átvállalta volna, csapat szinten meglőtték volna a góljait. Ha jobban megnézzük, Ronaldoval se lőttünk több gólt, mint nélküle."

Nem uncsik még ezek a párhuzamos világok?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása