Džeko: „Októberben és novemberben nem lehet scudettót nyerni”

dzeko_edin_inter_mezben.jpgIdén nyáron Edin Džeko az Inter keretéhez csatlakozott Romelu Lukaku helyetteseként, holnap pedig a Juventus ellen lép pályára, de egy évvel ezelőtt a Juventushoz is csatlakozhatott volna a játékos.

„Nem foglalkozok a múlttal, és boldog vagyok az Internél.” - olvashatók a csatár szavai a La Gazzetta dello Sport hasábjain.

„A Roma egyeztetéseket kezdett a Juventusszal, és nem tudtam erről semmit, csak később csatlakoztam az egyeztetésekhez. Az ügylet végül összedőlt, mivel a Roma nem talált megfelelő helyettest.”

A nerazzurro csapat vasárnap a Juventust fogadja, Massimiliano Allegri csapatának pedig mindenképpen szüksége van a pontokra, mivel a lemaradása tíz pont a Napoli mögött, és három pont választja el az Intertől.

„Októberben vagy novemberben nem lehet címet nyerni. Az Inter és a Juventus ezt jól tudja. Azonban az bizonyos, hogy a most elszórt pontokat nehéz visszaszerezni.

Az első gólomat Olaszországban Giorgio Chiellini ellen szereztem, de nehéz ellene futballozni, ő az elmúlt évtized legjobb védőinek az egyike.

Nem gond, ha vasárnap nem szerzek gólokat, de szeretnék nyerni akár gólszerzés nélkül is. Semlegesítenünk kell mindazt, amihez nagyon ért az ellenfél, vagyis az ellentámadásokat.

Ez az Inter a legtámadóbb csapat, amiben valaha játszottam, Roberto Mancini Manchester Cityjével egy szinten van ebben a tekintetben. Sok játékossal támadunk, de a megengedettnél több gólt kapunk, és ebből a szempontból javulnunk kell.”

A bosnyák csatár Romelu Lukaku távozása után érkezett, és eddig jó választásnak bizonyult, mivel 11 meccsen 7 gólt szerzett.

„Romelu Lukaku fontos eredményeket ért itt el, és az Inter ezért köszönettel tartozik. Antonio Contével együtt bajnoki címet nyert a csapatnak, aztán meghozott egy döntést.

Őszintén annyit mondhatok, hogy csak előre tekintek. Azért érkeztem az Interhez, hogy nyerjek, de ez soha nem egyszerű. Ha meg is tartja az Inter Contét és Lukakut és az egész keretet, akkor sem lehettek volna biztosak a cím megnyerésében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr116732914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása