Allegri: „A vasárnapi meccs nem dönt a scudettóról”

allegri_massimiliano_allianz_melegitoben_sajtotajekoztaton.jpgA Juventus a borzasztó szezonkezdet után újabb keménydióval találja magát szembe, hiszen a kisebb csapatok mellett a Napoli, a Milan és a Roma után egy újabb komoly célokért küzdő együttes ellen fog pályára lépni az Inter révén, így a kilencedik forduló lezárultával a Juventus mind a négy első helyeket elfoglaló csapatot kipipálhatja az őszi idényben.

„Meglátjuk, mi történik holnap este, minden azon múlik, hogy milyen meccset fogunk játszani.” - mondta az Öreg Hölgy mestere a szombati sajtótájékoztatón. „Csodálatos este lesz, különösen mivel a helyszínen 60 000 ember követheti majd a mérkőzést, és mindenki sokat vár a csapatoktól. Jó meccs lesz két komoly csapat között. Véleményem szerint az Inter továbbra is esélyese az idei scudettónak.

Fontos megmérettetés lesz a vasárnapi egy erős csapat ellen. Azonban véleményem szerint ez nem lesz döntő a bajnokság kimenetele tekintetében. Mi folytathatjuk a jó sorozatunkat, de a tabella tekintetében a Roma elleni meccs sokkal meghatározóbb volt. Nem gondolhatunk arra, hogy egyetlen meccsen megnyerjük vagy elveszítjük a bajnokságot.”

Paulo Dybala a minap már a csapattal edzett, és a keretbe is kerül, ám az még kérdéses, hogy kezdő lesz-e.

„Paulo Dybala bevethető, jól van, két alkalommal a csapattal edzhetett. Elérhetőség tekintetében szinte teljes a keret. Ez fontos, mert mindenkire szükségem van, ahogy Oroszországban is, a becserélt játékosok eldöntötték a meccset.”

Ezt követően Giorgio Chiellini játszatása és Federico Chiesa esetleges pihentetése került szóba.

„Még nem döntöttem a felállásról. Előfordulhat, hogy ma nem is döntök még, csak majd holnap reggel. Federico Chiesa a minap jó meccset hozott, Giorgio Chiellini játékra kész, Leo Bonucci, Matthijs de Ligt és Daniele Rugani is jó állapotban van. Amikor de Ligt készen lesz hármas rendszerben a jobb szélen futballozni, akkor felmerülhet a háromvédős rendszer is. Jelenleg középen két védővel játszhatunk.”

Ezt követően felmerült a kérdés, hogy a mestert megkörnyékezte-e a kétéves szünete alatt az Inter.

„Két év alatt sok víz lefolyt a hidak alatt. Egyszer egyik, máskor másik klubhoz kötöttek az újságírók. Örülök, hogy a Juventusnál vagyok.”

Az Inter címvédésre törekszik, de a mester szerint a vasárnapi meccs nem hiúsíthatja meg a Juve scudettós törekvéseit.

„Figyelembe véve a tabellát szerintem nem képesek elvenni a reményeinket. Ez a meccs nem fog dönteni a bajnoki címről, cserébe egy szép este lesz élmény tekintetében. Aztán majd megérkezünk a novemberi szünethez, s akkor megnézhetjük, hogyan rágtuk át magunkat a feladatainkon, és kiértékelhetjük a következő lépést. A bajnoki évek kimenetele az utolsó három hónapban dől el, de akkor ott kell lenni elöl.”

Miután Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini is beszélt CR7 jelenlétének és távozásának a hatásáról, természetesen a mestert is megkérdezték az újságírók.

„Amikor egy olyan játékos van a keretben, mint Ronaldo, aki évi 30 gólt lő, akkor természetes, hogy a csapat támaszkodik az adott játékosra. Továbbá az is természetes, hogy Cristiano nélkül mindenkin nagyobb a felelősség, és azokban a játékosokból kell kihozzuk a gólokat, akik rendelkezésünkre állnak.”

Paulo Dybala mellett Adrien Rabiot is visszatér a keretbe a koronavírusos kiesést követően.

„Ma tudom felmérni Adrien Rabiot állapotát, látnunk kell, hogyan vészelte át ezt az időszakot. Edzések nélkül nem valószínű, hogy játszana.”

Arthur Melo ismét a mester rendelkezésére áll a hosszas sérülését követően.

„Arthur Melo sokat fejlődött, növeli a csapat minőségi szintjét és a passzok tekintetében is fontos játékos. Sok hónapon át nem játszott, ezért idő kell, míg a kezdőbe tudja verekedni magát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6216733380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.10.23. 14:56:20

Arthurnak egyértelműen kezdenie kellene szerintem, ha bírja. Azért kell ő nagyon a középpályára, mert úgy sokkal többet lehet nálunk a labda. Rabiot a nagyobb meccseken teljesen súlytalan, nem hinném, hogy rá lenne szükség. Helyesbítek: Rabiot az összes meccsen súlytalan szinte. Elképzelhető, hogy 3 belső védővel kellene felállni, a két szárnyvédő pedig lehetne Alex Sandro és Cuadrado. Nagyon szurkolok a csapatnak, meg kell mutatni!!! Jöhet egy újabb 1-0-s siker. :)

venember83 2021.10.23. 15:01:01

@Juventino86: a címvédő ellen nem rossz a döntetlen.

Sokszor másképp (és nyilván rosszul) látom a dolgokat a mesterhez képest, de én nem számítok élménydús vasárnap estére futballügyileg.

Juventino86 2021.10.23. 15:03:41

@venember83: Élménydús, ezt írtad. Ebbe a fogalomba azért sok dolog belefér. Számomra bármilyen győzelem kellően élménydús lenne, bárhogy érjük el. Persze szemet gyönyörködtető futballra én sem számítok a csapattól. De ha nyerünk, ez teljesen mellékes.

Juventino86 2021.10.23. 15:10:31

@Juventino86: Bár amúgy butaságot írtam, nem a három védős lenne a legjobb rendszer holnap. Ha Dybala kezdeni tud, akkor talán egy 4-2-3-1 lenne az ideális. Szczesny - Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Locatelli, Arthur - Cuadrado, Dybala, Chiesa - Morata.

venember83 2021.10.23. 15:13:34

@Juventino86: igen, próbáltam polkorrekten fogalmazni, de azért nem meggörbítve az igazságot.

Nekem az élmény egyértelműen pozitív tartalommal bír, az viszont egyáltalán nem pozitív, ha végigszidkozódok 60-70-80 percet a Juve tehetetlenségét, passzivitását, alibizését nézve. Válogatós vagyok, sajnálom. Tudom, szurkoljak a PSG-nek, Citynek, Chelsea-nek, netán a Realnak, vagy menjek cirkuszba.

Juventino86 2021.10.23. 15:25:28

@venember83: Szó sincs róla. Én sose mondtam se Neked, sem pedig másnak, hogy szurkoljon más csapatnak, vagy menjen cirkuszba. Néha valóban szenvedős a játékunk, ezt nem tagadom. De a győzelem nálam mindent felülír. Ha nyerünk, azt nem kell megmagyarázni. Pirlo alatt megítélésem szerint még nézhetetlenebb volt a játékunk, ráadásul ott még az eredmények sem jöttek. Most egy nagyon rossz szezonkezdet után talán valami kezdett elindulni. Jönnek az 1-0-s győzelmek, illetve a védekezés stabilizálódni látszik. Ha jönnek az eredmények, akkor én el tudom engedni azt a tényt, hogy a játékunk valóban nem a legszebb. A holnapi meccs amúgy borzalmasan nehéz lesz. Ha nem Allegri lenne az edzőnk, akkor nagyon pesszimistán látnám az esélyeket.

Lanzafame 2021.10.23. 18:41:03

@Juventino86: de Ligt tuti kezdő és Berna is, mivel őt többre tartja védekezésben, mint bárki mást, amíg nincs Rabiot. Szerintem Rabiot vissza fog kerülni a balszélre hamarosan, és Sandróval lezárják azt az oldalt ahogy Cuadrado és Danilo a másikat. Arthur pedig Loca helyettese lesz, mint passzolóember, aki mellett egy szűrőt szeret látni Allegri, ezt a szerepet Benta tölti be mostantól.

Védekezésben tehát egy 4-4-1-1 lesz: Danilo, Bonucci, MdL, Sandro- Cuad, Benta, Loca, Rabiot- Dybala/Chiesa, Morata.

Ez támadásban pedig egy óvatosabb 4231, amit írtál, csak a szélen Rabiot-val, aki az eddigiekhez képest többet fog fellépni. Dybalanak pedig Chiesával kell lemeccselnie, hogy ki kezd Morata mellett.

Nem azt mondom, hogy én Fifában ezt raknám fel, csak próbálok Allegri fejével gondolkozni.

Juventino86 2021.10.23. 18:51:03

@Lanzafame: Világos, értem, hogy mire gondolsz. Ennek ellenére remélem, hogy azért Rabiot nem kerül vissza a szélre, mert akkor támadásban nagyon gyengék leszünk. A védekezés részét mondjuk ott jól megoldotta, amikor ott játszott. Loca szerintem nem Arthur alternatívája. Loca a védekezésben is jó, tehát játszatna Arthur mellett akár, de ha Allegri fejével gondolkodunk, akkor szerintem is neked lesz igazad.

Lanzafame 2021.10.23. 19:00:55

@Juventino86: Benta nagy nyertese eddig a szezonnak, kb. ő az egyetlen igazi szűrőnk. McKennie máris leves, és Arthur, de még Dybala is bajba kerülhet, ahogy szilárdulnak a dolgok. Minden ellenérzésem ellenére remélem, hogy Dybalának talál pozíciót és idővel kreatívabbak leszünk, nem lehet minden héten 1-0-ás háborúkat vívni, még a kiscsapatok ellen is.

Juventino86 2021.10.23. 19:11:30

@Lanzafame: Az a baj sajnos Dybalával, hogy nem lehet rá számítani a gyenge fizikai állapota miatt. Az elmúlt pár évben rengetegszer sérült, és ez probléma. McKennie teljesen fogalmatlan, Bundesliga 2-es szintű az ember. Benta gyalázatosan teljesített Sarri és Pirlo alatt, de az utóbbi meccseken egész jól nyomja, meg is voltam lepve őszintén szólva. :D Remélem, hogy tartani tudja a formáját szűrőként.

venember83 2021.10.23. 19:51:58

@GodPiero: az nem annyira divatcsapat, mint a felsoroltak. Amúgy a Chelsea esetében is kilóg picit a lóláb, mert vannak tősgyökeres, többévtizedes múlttal rendelkező szurkolóik, de Abra érkezése óta mégis bizonyos mértékben divat-/kirakatcsapat.

GodPiero 2021.10.23. 20:45:44

@venember83: azért írtam mert engem Ronaldo/Pogba duó miatt szoktak vegzálni a MU meccsek miatt...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása