Vlahović érkezhet, Morata távozhat

morata_alvaro_golorom_milan.jpgA Tuttosport értesülései szerint a Juventus komoly esélyekkel szállhat be a Dusan Vlahović megszerzéséért zajló versenybe, s a szerb támadó esetleges érkezésével véget érhet Álvaro Morata torinói pályafutása is.

A Fiorentina támadója tavaly robbant be a köztudatba, mikor 21 góllal zárta a szezont, majd az idei szezont is remek formában kezdte. Vlahović így az átigazolási pletykák egyik főszereplőjévé vált, s úgy tűnik, a játékos készen áll a szintlépésre, mivel úgy döntött, nem hosszabbítja meg 2023 nyarán lejáró szerződését a toszkán klubnál. A klubelnök, Rocco Commisso megerősítette ezeket a híreket, s azt is elárulta, annak dacára nem sikerült megegyezésre jutni, hogy klubrekordot jelentő fizetést kínáltak a támadónak.

A Tuttosport szerint Vlahović az Öreg Hölgy egyik legfőbb célpontjává vált, azonban kérőkben nincs hiány, a Tottenham Hotspur, az Atlético Madrid, valamint a Lukakut pótolni igyekvő Inter is bejelentkezett a játékosért.

A Juventus két évre szóló, fizetett kölcsönszerződés keretében csábította vissza Álvaro Moratát Torinóba, s jövő nyáron 35 millió euro fejében szerezhetné meg véglegesen az Atlético Madridtól a játékost. A zebramezesek vezetőségét nem sürgetni a döntés, mert amennyiben végül sikerülne megszerezni a Fiorentina támadóját, egyszerűen helyet biztosíthatnak számára a keretben azzal, hogy nem élnek a Morata kivásárlására vonatkozó opcióval. 

A torinóiak bíznak abban, hogy Dusan Vlahović esetében is hasonló kondíciókat sikerülhet kialkudni, mint az Federico Chiesa esetében történt. Az érkezése óta a Juventus egyik kulcsjátékosává váló olasz játékos tavaly 10 millió euro költséggel járó kölcsönszerződés keretében érkezett, s jövő nyáron véglegesen is a klub tulajdonába kerül.

A jelenlegi szezon során Morata hét alkalommal lépett pályára a Juventusnál, ezalatt három találat fűződik nevéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9716715584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barb3k 2021.10.09. 12:41:17

Sztem nagy igazolás lenne a szerb, én örülnék neki. Fiatal , még nincs hatalmas fizetési igénye.
Játékosok már nem szivesen jönnek a Serie A-ba, ezért lene jó őt is elhozni. Én még SMS-t probálnám elhozni.

JeetTrader 2021.10.09. 12:52:33

@Barb3k: igen SMS sztem is nagy fogas lenne. Félek csak az egyik jöhetne szoba mert anyagilag foscsi a helyzet.

Amúgy én kedvelem Moaratat. Kar h nem tudott szintet lépni. Ugyanakkor fenntartom h ha a kozeppalya rendbejonne az a csatarainknak is potenciális szintlepest jelentene.

Barb3k 2021.10.09. 12:57:42

@JeetTrader: Megkéne probálni most a Necastle-t lehuzni, Oda még nagy sztár nem fog menni. De a középszerekért meg fizetni fognak.
Rabiot,Kulusevski,Ramsy... akit lehet rájuk sózni.
És akkor talán beleférne Vlahovic meg SMS is.
Nagyott dobnának a csapaton és nincs brutális fizetési igényük.
Jelenleg ilyen szintű játékosokat csak bajnokságon belül tudunk sztem igazolni.

Rocky80 2021.10.09. 13:55:31

@JeetTrader: ez az SMS már ott fog megrohadni szegény... Elpazarolja a legjobb éveit.

Második bekezdés: +1

@Barb3k: azért mert fiatal még nem hülye, körülnéz ő hogy ki-mennyit keres. Éhes lesz az biztos.

Leram7 2021.10.09. 16:39:48

Moratának jól áll egy olyan szerep, amikor valakit ki kell szolgálnia vagy a csapatért kell dolgoznia, de Morata, mint "gólvágó csatár" nem létezik. Lövöget gólokat, de ő nem az a meccset eldöntő játékos, nem az a gólzsák, aki nehéz helyzetben megnyeri a meccet. Egy hasznos támadó játos.

Ha Moratát 20M-ért eladják, akkor megvenném, de 35-ért sok a jelengi helyzetben.

Vlahovic egy nagy tehetség, de várjuk meg ezt a szezont. 35-öt nem adnék érte, de 20-ért jöhetne 1 év lejáró szerződéssel.

Belotti ingyen - na ez egy érdekes opció, ezt lenne szabad kihagyni.

75-ért Haaland - ne ez lenne az igazán atom, bár kicsi rá az esély.

Kean, McKennie, Kulusevski, Sciglio, Rugani pedig mehet.

Rikoo 2021.10.09. 16:49:28

@Leram7: Vlahovic 20-ért? XD
Így igaz, Belottit ki kell hagyni, kell a fenének...

Leram7 2021.10.09. 17:01:19

@Rikoo: Belottit nem lenne szabad kihagyni úgy értem, csak elírtam. Olasz, ráadásul a városban lakik, költöznie sem kell. Ideális mind2 félnek.

Vlahovic szerződése ha lejár, nem fogják tudni eladni teli áron. 20nál többet én jelenleg nem adnék így érte, hogy 1 év lesz hátra... Persze, ha olyan szezont fut, akkor ez átértékelődhet.

Rikoo 2021.10.09. 17:08:52

@Leram7: A Juventusnak ez miért lenne ideális?
Kezdőcsatárt keresünk, Kean és Kaio jöttek nyáron, most kell egy igazi gólgép.
Ha nem jön Vlahovic, akkor szinte biztosan Morata marad...
A szerbért nyáron 50+20 milliós ajánlatot utasítottak el, 8 meccsen van 6 gólja a szezonban, az egyik felkészülési meccsén 8 gólt lőtt, itt már nagyon nem 35 milliókról van szó.
Nyáron a PL klubok, és az Atletico ugyanúgy megteszik majd a 60-70 milliós ajánlatukat, kérdés mi hol leszünk.

Rikoo 2021.10.09. 17:10:09

@Leram7: Mbappét lejáró szerződéssel 180 millió euróért sem adták el.:D

GodPiero 2021.10.09. 18:12:11

Van egyetlen egy szezonja.....

Leram7 2021.10.09. 19:17:42

@Rikoo: PSG-nek nem kell a pénz. Vlahovic reális értéke 45-50M jelenleg. Ha lejár a szerződése, utolsó évében 20M-ért jó üzlet. De nyilván az idei szezonja fogja meghatározni mennyit is ér. Idén azért sok 11-ese is van... várjunk a megítélésével még. Lőjjön 20-25 akciógólt és akkor majd lesz 70-80 Milliós csatár

Kulusevkiről is mindenki azt hitte, hogy a megváltó jött, meg hogy a serie a legtehetségesebb támadó kp-ját vettük meg. Erre meg egy nagy lófasz.

Belotti szerintem jobb döntés lenne, mint Vlahovic olasz, torinoban lakik.
Ha mind2 jönne az is opció lehet. Azért egy ingyenes Belottit nem kéne elveszíteni.
Belotti, Vlahovic, Dybala, Chiesa nem rossz támadó 4-es.

Kean leigazolása szerintem hiba volt. 1x már elment nagy arccal, nekem nagyon nem szimpi a gyerek. Ráadásul ez a raszta okádék haj is. Inkább a pályán mutatna.

Shyr Kahn 2021.10.09. 21:27:16

@GodPiero: Igy van, mig Morata kiprobalt jatekos, aki a spanyol valogatott rendszeres tagja, s raadasul eleg jol kepes teljesiteni nalunk. CR elmenetelevel pedig illene neki eselyt adni. Eddig szerintem eleg jol tolta.

Vlahovic egy tehetseg, aki meg sehol sem bizonyitott... ki tudja mennyire valna be neki Allegri vedekezobb felfogasu csatar szerepe.

Szerencsere csupan Tuttosport. En Morata-t megtartasat favorizalnam, hacsak nem jonne szoba Icardi, aki mar kiprobalt Serie A jatekos es a PSG-nel is jol teljesit (ha kap idot a szereplesre), vagy egy hasonlo kategoriaju jatekos, mint anno Tevez volt. Nem igen latok ilyen lehetoseget jelenleg.

Persze tudom, mindig az jo, aki nincs es jo dolog almodozni, de erdemes lenne objektiven nezni a dolgot es eszrevenni, hogy mekkora riziko van egy kirpobalt jatekos tehetsegre valo cserejeben. Sokszor az az erzesem, hogy csupan azert, mert egy fiatalabb jatekos mutat par jo merkozest, maris kepesek vagyunk sokat belelatni es idealizalni, belekepzelni, hogy nalunk is milyen faintos lenne. A keplet kozel sem ilyen egyszeru... azaz akar lehetne az is, ha nem arrol lenne szo, hogy Morata-t felejtsuk el miatta, ami miatt az egesz otlet egy no-way biznisz szvsz.

m.martin91 2021.10.09. 23:11:33

Így van. Morata kipróbált játékos. Egy kipróbált, középszerű játékos, aki minden topcsapatnál megbukott, ahol játszott, és továbbadták, mert képtelen volt felnőni a feladathoz, hogy vezesse a támadószekciójukat. Ezért játszik most nálunk. Morata olyan játékos, aki egy sztárcsatár mögött ülhet a kispadon, és csereként beállva hozhat változást a csapata játékában, esetenként mérkőzéseket dönthet el. Morata jó játékos. Egy jó cserejátékos, vagy a Villarreal vagy a Valencia kezdőjátékosa. Nem a Juventusé. Vagy legalábbis nem az európai elitbe vágyó Juventusé.

Ravanelli 2021.10.09. 23:17:56

70 millió juróért sem adták el. Hol van nekünk annyi pénzünk? A másik meg az, hogy manapság már egyáltalán nem jelent akkora rangot a Juve hívása, mint régen. Egy vacak Tottenham anyagilag és státuszban is jobb helyzetben van nálunk egy ilyen üzletben. Erre a szintre, ahol vagyunk és egy darabig leszünk is-Morata tökéletesen megfelel. Jó fej, rendes kölyök, juventino. Rúg pár gólt is. Akkor van gáz, ha megsérül. Marad Kean, meg az a Kaio, akit sose láttunk játszani.

Rikoo 2021.10.10. 00:05:36

@Leram7: Hát ajánlhatsz 20 milliót, aztán majd leshetünk, ha 60 millióért megy a Premier Leaguebe vagy máshova. Mi meg Moratával lötyöghetünk tovább a középszinten. Muszáj egy komolyabb csatárt igazolni, ha van bármi komolyabb célunk. Ne haragudj, de Belotti viccnek is rossz. Immobilet sem akartuk soha visszahozni, erre majd Belottival állunk ki a BL-ben? :D
Kean "olasz" saját nevelés, ő más kategóriába tartozik, ne vegyük ide.
@m.martin91: +1

Shyr Kahn 2021.10.10. 01:10:51

@m.martin91: Meg ha egyet is ertenek veled, kerdem: ehhez kepest Vlahovic? Ird le lszi, hogy O mit tett le az asztalra annak bizonyitasara, hogy nem csupan egy kockazatos igeret csupan?

Rikoo 2021.10.10. 01:20:49

@Shyr Kahn: Egyáltalán nem csak Tuttosport, a létező összes forrás szerint ő a komoly célpontunk és vele akarjuk helyettesíteni Ronaldot. Ugye mind tudjuk az utolsó napokban távozott, ezért nem tudtuk őt pótolni és áttoltuk jövőre ennek a megoldását.

Rocky80 2021.10.10. 01:22:41

@Rikoo: jó-jó, csak vérzik az ember szíve érte mert egyébként annyira passzol a csapathoz.
Nyilván ez nem szempont hisz' első a csapat, de vannak azért érzelmi szempontok is nálunk, szurkolóknál. :-)

Rikoo 2021.10.10. 01:43:48

@Rocky80: Hát ez azért elég szubjektív. Szerintem egyáltalán nem passzol, inkább egy kisebb célokkal rendelkező klubhoz illene. Mondjuk Roma vagy Lazio.
Viszont ami minket illet Morata passzol hozzánk, úgy ahogy Martin írja, de kell befejező csatár, mert Álvaro édeskevés komolyabb célokhoz. A focit gólra játszák és nekünk gyakorlatilag ebben a szezonban nincs egy darab befejező csatárunk se, nem véletlen, hogy a frissebb hírek szerint már télen nyomulhatunk majd Vlahovicért illetve Tchouaméniért, de az már más kérdés, másik hiányposzt.
De igazából a célokat kell lefektetni. Ha ez a Pirloval elindított 4. hely illetve a mostani középszerűség a cél, akkor elég Morata meg lehet Dybala a vezérünk, de ne lepődjünk meg, ha komolyab eredményeket nem érünk el és Chiesa is lelép valahova, igazolni pedig semmilyen minőségi játékost nem fogunk és bekkelni fogunk mindenki ellen, mert a játékosaink a labdát sem bírják megtartani.
Évek óta egy rakás sz@r a középpályánk például.

Rikoo 2021.10.10. 02:00:47

@Shyr Kahn: Elmondta a sportigazgatónk, hogy két csoportból fogunk igazolni:
-olasz játékosok
-fiatal játékosok
Felesleges 30 éves csatárokat várni, miközben a jövő csapatát próbáljuk építeni.
Egy 21 éves játékosról beszélünk, akit a világ összes topklubja figyel és ő is saját magát Haalandhoz hasonlítja, mert ugyanolyan a góléhsége, mint neki, ami pedig rengeteget számít. Tisztán látja a saját képességeit, ez az utolsó interjújából is kiderül mennyire intelligens.
Na igen, ami Moratát illeti, jó hogy felhoztad a karrierjét, tisztán látszódik, mekkora a mentális különbség Álvaro és a Chiesa, Vlahovic, Haaland féle mentalitású fiatalok között.
Vlahovic tavaly robbant be a köztudatba, ha jól emlékszem 21 gólt lőtt a Serie A-ban 20 évesen, idén pedig 7 gólnál tart a szezonban a hivatalos meccseket tekintve és csak 1,5 hónapja megy a szezon.
Mbappé 1 szezonos játékosként volt 180 millió euró, Vinícius Jr. még egy darab felnőtt meccset sem játszott le Brazíliában és úgy vásárolta meg a Real Madrid 61 millió euróért 16 évesen.

babo0410 2021.10.10. 02:14:22

@Leram7: Olyan fizetési igényeket támaszt Raiola Haaland kérői elé, hogy esélytelen. Pláne a szaúdi uralkodó színre lépésével. Szerény véleményem az, hogy jövő nyáron az arabok fognak nagy bevásárlást rendezni, és egymásra fognak licitálni. A három nagy arab uralkodó nagyon nem kedveli egymást, és a szaúdiak is azért szálltak be a futballba, mert nem tetszett nekik, hogy a másik kettő is benne van. És elméletben ők szálltak volna be egyik szuperligába, ezért is lépett ki a City, a PSG meg ezért maradt ki.
Úgyhogy az az érzésem, hogy most lesz csak igazán nagy harc a játékosok igazolása terén is. És szerintem majd a szaúdiak is villantani akarnak majd. Azt se zárom ki, hogy Haalandot leakasztják.
Úgyhogy Vlahovicot mindenképpen meg kéne szerezni.

Del Pybala 2021.10.10. 02:26:46

@Rikoo: Nagy lutri a gyerek sztem es meg soha nem lattam, hogy jobb labbal labdaba erne...rohadt kiszamithato top vedok ellen.

Rikoo 2021.10.10. 02:46:14

@Del Pybala: A mentalitás rengeteget számít. Nem fél senkitől és semmitől, győzni akar és folyamatosan gólt lőni. Akinek ilyen a hozzáállása, az folyamatosan fejlődni fog. Láthatjuk nálunk Chiesát pl. Ő sem volt a legélesebb kés, mégis elképesztő mennyit fejlődött a mentalitása miatt.

Leram7 2021.10.10. 13:00:04

@Rikoo: Én örülnék Vlahovicnak, de nem nagy pénzért. Majd ha ezt a szezont is jól veszi, akkor érhet többet.

Abban egyetértünk, hogy Morata nem jó, de Belotti szerintem nálunk szárnyalhatna. Ami őrültség volt, az a áruló Kean-ért kifizetett 38M.

Mivel Chiesa, Kean, Locatelli sincs még kifizetve, nem hiszem, hogy lesz nagy igazolásunk és a csapat több ponton erősítésre szorul, így a jelenlegi helyzetben nekem Belotti ingyen a legjobb igazolás és akkor talán marad még pénz egyéb posztokra.

Haaland Vlahovic összehasonlítás értelmetlen. Haaland 21 éves és 25 bajnokok ligája gólt szerzett 23 meccsen. Haaland + Mbappe lesz a jelen korban az, ami CR + Messi volt nemrég, róluk fog szólni minden. Vlahovic egy nagyon jó támadó, de nagyon nagyon messze van Haalandtól.

steven.h 2021.10.10. 13:05:11

@Leram7: Nem értem ezt az áruló Kean dolgott, köztudott, hogy őt is és Mandzukicot is Sarri üldözte el, ha Allegri maradt volna a padon Kean is maradt volna.

Leram7 2021.10.10. 15:49:55

@steven.h: Kean nem akart szerződést hosszabbítani, ezért eladtuk. Tudtommal ennyi történt, de lehet tévedek.

2021.10.10. 16:23:36

@Leram7: Ez sokszor van itt emlegetve (hogy nem akart hosszabbítani, el akart menni), de én erről a hírről annó lemaradtam. Elhiszem persze, hogy voltak ilyen hírek, csak visszakeresve sem találtam most ilyet a blogon.

Amiket találtam pont az ellenkezőjét támasztják alá:
juventuz.blog.hu/2019/05/26/kean_hosszabbit_a_juventusszal

juventuz.blog.hu/2019/06/11/kean_nincs_jobb_csapat_szamomra_a_juventusnal#comment-form

juventuz.blog.hu/2021/02/19/kean_az_edzo_miatt_tavozott#comment-form

juventuz.blog.hu/2021/04/24/kean_csalodottan_hagytam_el_a_juvet#comment-form

Illetve a búcsúvideóján az instagramon sem úgy néz ki, mint aki nem maradt volna szívesen, ha rajta múlik:
www.instagram.com/p/B0vT8FfjNCF/

Shyr Kahn 2021.10.10. 21:51:34

@Rikoo: A problemam nem az, hogy ne ferne bele Vlahovic a fiatalitasi projektbe, hanem az, hogy sokan azt gondoljatok, egy kiprobalt, jol teljesito (15-20 gol per szezon) jatekost erdemes erte felaldozni. Csak hogy kicsit felfrissitsuk a memoriankat, Morata volt az, aki a 2015-os BL dontoben is golt tudott szerezni a Barca ellen (Tevez mellett) es a fontosbb merkozeseken (BL vagy bajnoksag) is kepes a kulonbseget jelenteni.

Magyaran: Vlahovic johet, de nem Morata aran, hiszen mig elobbi lutri, addig utobbi egy garancia a szezonbeli 15-20 golra es legalabb 4-6 golpasszra (amennyiben sok jatekpercet tolt a palyan).

Felreertes ne essek: Morata nem eleg agilis es ezert nincs a piacon egy kategoriaban az emlitett fiatalokkal, de ettol meg erdemes eszrevenni a visszassagat annak, amikor lecserelnenk egy rizikosabb fiatal igazolas miatt, ami ha nem jon be, akkor kb ott vagyunk, ahol a part szakad.

Vagy tartsuk meg Morata-t, vagy nincs ertelme fiatalitani, mert az egyeduli biztos goltermelonk jelenleg Morata. Ha tetszik, ha nem.

Rikoo 2021.10.10. 23:45:37

@Leram7: Mentalitásról, góléhségről volt szó, nem az elmúlt 3 év BL tapasztalatáról. Haaland a Salzburggal a BL-ben szerepelt, a szerbnek eddig esélye sem volt erre. Egyébként a norvég gyorsabb és ez jelenti a különbséget köztük, sokat számít.

Belotti cserének elmegy, de nekünk egy gólgép kell, nem egy újabb cserecsatár.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása