Kean: "Csalódottan hagytam el a Juvét"

kean_moise_juve.jpgMoise Kean pályafutása a Juventusnál indult, majd egy nem túl sikeres időszakot töltött az Evertonnál, s végül a Paris Saint-Germainnél robbant be, amelynek mezében hamarosan a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerepelhet.

"Tárt karokkal fogadtak Párizsban, s erre igazán nem számítottam." - mondta Kean a La Gazzetta dello Sport riporterének nyilatkozva.

"Az emberek itt sokkal barátságosabbak, öröm van a játékunkban, s a szórakozás érzése a csapaton belül. Rengeteget tanulhatok itt Neymartól és Mbappétól. A Bayern München elleni mérkőzés után rájöttem, hogy mennyit fejlődtünk a pályán és az öltözőben is. Minden lehetséges, s még nem értük el a célunkat."

Az olasz támadó visszatekintett pályafutására, amely a Juventusnál indult.

"Corrado Grabbi mintha az apám lett volna. Ő volt az az edző, aki kiemelt az utcáról, s megértette velem, miről szól a labdarúgás és az élet. Minden egyes nap hálás vagyok neki, s még mindig fel szokott hívni, hogy tanácsot adjon. 

Számos fontos edzőm volt a Juvénál, beleértve Fabio Grossót az ifjúsági csapatnál és Allegrit, aki bizalmat szavazott nekem annak ellenére, hogy akkoriban egy kissé forrófejű voltam... Engedett játszani és hitt bennem. Mindig hálás leszek neki.

Igazán szerettem Allegrit. Viccelődött az emberrel, s nevettél rajta, de később elgondolkodtál, s ráébredtél, hogy valami fontosat akart mondani vele. Rengeteget segített nekem. Őszinte leszek, egy kicsit csalódottan hagytam el a Juvét. Ott nőttem fel, nem tudom hol lennék anélkül a klub nélkül. Aztán rájöttem, hogy ilyen a futballisták élete, s ezt el kell fogadnom. A Juve mindig ott marad a szívemben."

Az átigazolási pletykák közben azt írják, hogy a torinói klub nagyon szeretné ismét kötelékében tudni a saját nevelésű támadót.

"Nem tudom. Élvezni fogom a Bajnokok Ligája elődöntőjét, aztán meglátjuk. Senki sem tudhatja, mit hoz a holnap. Felnövök, s több időt töltök olyan emberekkel, akik idősebbek nálam, akiknek családja van, megállapodtak, ezért inkább olyanná kell válnom, mint ők. Tizenhárom évesen jöttem el otthonról, hogy a Juve akadémiáján éljek. A legszomorúbb nap volt számomra, hátrahagyni az édesanyámat, a testvéremet és a barátaimat, de tudtam, hogy nem véletlenül megyek oda, hogy megváltoztassam az életemet. Meg kellett tennem, s meg is tettem."

Mostanra a világ legszűkebb élmezőnye ellen játszhatott, de vajon ki volt a legkeményebb védő, akivel találkozott?

"Kétségkívül Virgil van Dijk... Utána Giorgio Chiellini, habár szerencsére csak edzésen kellett játszanom ellene. Még mindig megvan a heg..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9316511396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása