de Ligt: „A scudetto elérhetetlen, a második hely a cél”

de_ligt_matthijs_chiellinivel.jpgMatthijs de Ligt nem tagadta, hogy csapata nagyon csalódott az aktuális eredményekkel, például a Fiorentina ellen 1-1-gyel, miközben utolsó három bajnokijából csak egyet nyert meg a Juventus.

„Azt hiszem, hogy többet kell tennünk ahhoz, hogy meccseket nyerjünk a szezon ezen szakaszában, amikor is nagyon fontosak a győzelmek.

Többet kell tennünk, bátrabbnak kell lennünk a labdával, más mentalitást kell mutatnunk, és csapatként jobban kell védekeznünk.” - mondta a védő a Sky Sport Italia munkatársának az Udinese elleni vasárnapi meccs előtt.

A Juve jelenleg negyedik a tabellán, és nagyon szoros a harc a BL-helyekért.

„A múltban a scudettóra gondoltunk, most már ez tárgytalan. A célunk az, hogy mi legyünk a másodikak. Nagyon erős csapattal rendelkezünk, amelynek az első helyért kell küzdenie, de jelenleg a lehetőségeink erre minimálisak, ezért a második hely megszerzésére kell koncentrálnunk.”

A holland védő tudja, hogy neki a védekezésen kívül gólokkal is segítenie kellene csapatát.

„Azt hiszem, hogy a jellemzőim egyike, hogy képes vagyok gólokat szerezni, és nem vagyok elégedett azzal, hogy idén eddig csak egyszer találtam be. Ezen javítanom kell. De mindannyiunknak általános tekintetben is javulnunk kell: azoktól kezdve, akik beadják a szögletzászlótól a labdát, azokon át, akik helyet csinálnak, illetve azok, akik végül fejelnek. Ebben a fontos meccsekkel telített szakaszban több gólt akarok szerezni, hogy segíthessem a csapatot.

Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a Juventusnál futballozok, és hogy arra gondolhatok, egy napon majd ennek a csapatnak a kapitána leszek. Ez azonban most nem indokolt, hiszen négy csapatkapitány van a keretben, tapasztalt futballisták, akik sok éve itt futballoznak. Az a fontos számomra, hogy jól játsszak, segítsem a csapatot, aztán majd a mester eldönti, ki lesz a kapitány, jelenleg nem a karszalag viselése a célom.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216518706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3444) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (957) elemzés (40) előzetes (873) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10128) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4221) mercato (4248) nyilatkozat (7559) Olasz Kupa (331) összefoglaló (422) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása