Allegri nem a Juventushoz tér vissza

allegri_massimiliano_mosoly_3.jpgMárciusban Massimiliano Allegri megerősítette, hogy nyártól ismét munkába áll egy Serie A klubnál kétéves szabadságot követően, miután az Öreg Hölgy menesztette őt 2019 májusában, és a torinói klub igencsak izgalmas kalandba kezdett először Maurizio Sarrival, majd idén Andrea Pirlóval a padon.

A váltás az Öreg Hölgynek nem igazán vált a javára, legalábbis ami az eredményeket illeti, azonban Massimiliano Allegri sem tudott megegyezni másik klubbal mindeddig a visszatérésről, bár a nevét számtalan európai élklub vonatkozásában emlegették a pletykalapok.

A juventino szurkolók jó része örülne, ha a livornói születésű mester a Juventus padjára térne vissza, ám a Libero szerint Massimiliano Allegri az olasz bajnokság másik csapatánál fog nyártól dolgozni, méghozzá a Románál.

Az olasz forrás szerint az amerikai tulajdonosok első számú opcióként tekintenek a mesterre, aki jelenleg nem nagyon vágyik vissza a torinói közegbe.

A mester hezitálása mögött Pavel Nedvěd és Fabio Paratici torinói munkássága és jelenléte áll, és az edző nem kíván a két szakemberrel együttműködni.

A legutóbbi nyilatkozatában Massimiliano Allegri elmondta, hogy az útjaik elválása ellenére jó kapcsolatot ápol Andrea Agnellivel, 2019 nyarán egy új edző kinevezése pedig a torinói klub teljes vezetőségének a döntése volt, azonban széles körben elterjedt pletykák szerint főleg Pavel Nedvěd és Fabio Paratici kardoskodott Allegri leváltása és Maurizio Sarrival való helyettesítése mellett.

Közben a SportMediaset beszámolói szerint a Bayern Münchennél is felmerült Massimiliano Allegri neve Hansi Flick utódaként, az edzőkérdésben pedig a következő pár héten belül dönteni fog a vezetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3716502720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnart3 2021.04.16. 08:24:17

Ez nagyon rossz hír! Látszik hogy Nedved és Paratici elképzelése milyen jót tett a Juventusnak, a Roma meg hülyére fog minket verni jövőre! Gratulálok, de maradjanak még, mert lehet ezt még szarabbul is csinálni és be is fogják bizonyítani! (két hülye)

Rocky80 2021.04.16. 08:47:14

Megnézném a Bayernnél! Ott legalább kiderülne hogy a támadófociban is jártas-e... :-)

Egyébként meg ha nem hozzánk jön akkor inkább oda menjen.

Juventino86 2021.04.16. 09:22:20

Nedvednek és Paraticinek már rég nem kéne a csapatnál lennie.

Juventino86 2021.04.16. 09:28:07

Mondjuk azért várjuk csak ki a végét! Simán lehet, hogy Paratici szerződése nem lesz meghosszabbítva. Ekkor pedig fordulatot vehetnek a dolgok.

JeetTrader 2021.04.16. 09:34:05

Számomra amúgy sem volt más az ő visszatérése mint pletyka, nem tartottam realitásnak (persze még mindig szabad, szóval akkor ér véget a spekó, ha máshoz szerződik). Ráléptünk egy útra, amin épphogy csak elkezdtünk járni és máris visszafordulnánk? A fiatalítás szükségszerű, ez a Juve már nyomokban sem hasonlít Allegri Juvéjra...vagyis pontosítok, gyorsuló ütemben távolodunk attól.

Én nagyon csípem Allegrit és nagyon szorítok neki h összejöjjön a Bayern! Nagy csapatot érdemel! És igen, egyúttal az is kiderülne h tud e támadó focit játszani, mert erőteljesen kétlem h ezzel a Bayernnel passzív focit játszatva sokáig a helyén maradna.
Egyúttal az is kiderül, hogy az elit tényleg számol e Allegrivel! Tényleg akkora edzőnek tartják e h felmerjék kérni a Byernhez, vagy marad a feltörekvő Roma...

...akárhogy is, nem lesz sétagallop a csapata ellen játszanunk ha összekerülünk egyszer...

venember83 2021.04.16. 10:22:23

@JeetTrader: "Számomra amúgy sem volt más az ő visszatérése mint pletyka"

Ez is bőven az. :)

Lanzafame 2021.04.16. 10:59:28

Legyen jövőre Ronaldo a játékos-edző. A BL-helyezést hoznánk úgy is.

szauerb 2021.04.16. 11:16:29

Múlt héten még szinte biztos volt a visszatérése! :D
Várjuk ki az év végét addig Pirlo itt lesz ez biztos.
Egyébként Flick távozik a Bayerntől? Miért?

venember83 2021.04.16. 11:26:03

@Lanzafame: vagy a bajnoki címet. Edző nélkül is akár.

@szauerb: "Egyébként Flick távozik a Bayerntől? Miért?" Szövetségi kapitány lesz, az jó kis nyugis állás hosszú távra. S nem kell a sportigazgató, mondjuk a példa kedvéért Brazzo (Hasan S.) idióta játékosigazolásaival idegesítenie magát, miközben BL-győzelmet várnak tőle.

Tony. 2021.04.16. 11:29:12

Az aztán igazán érdekes lenne, ha Pirlo megy, de Allegri nem jön akkor kivel lepnének meg minket megint...

Lanzafame 2021.04.16. 11:29:40

@venember83: idén majdnem összejött edző nélkül, miért ne.

szauerb 2021.04.16. 11:30:52

@venember83:
Nem semmi pályafutás!!
A világ egyik legjobb edzői állása a Nemet szövetségi kapitanyé.

m.martin91 2021.04.16. 11:47:40

Mondjuk Paraticit és Nedvedet én sem áldoznám be Allegriért. Azért az a munka, amit ez a két ember végez, nem lehet egy lapon említeni Allegriével. Nem is kérdés, hogy kiket tartanék meg inkább. Ráadásul a lelátón is tök jól néznek ki egymás mellett. Szimpatikus srácok.

Leram7 2021.04.16. 12:14:08

Nedved, Pirlo, Paratici OUT, Allegri és Beppe pedig jöhet vissza!

steven.h 2021.04.16. 12:31:06

@szauerb: Szerintem sokkal több is lehetett volna még ebben a sztoriban. Ő tökéletesen megtestesítette a Bayern szellemiségét, órási hibának tartom, hogy ilyen méltatlanul válnak meg tőle, vagyis inkább, hogy ilyen méltatlanul kell távoznia (bár azért a saját házunk táján is bőven akad ilyen eset...), még akkor is ha mondjuk le tudják akasztani Nagelsmann-t, amit azért erősen kétlek, vagy akár Allegrit.

Lanzafame 2021.04.16. 13:28:08

@steven.h: a Bayern kultúrájához olyan tökéletesen illeszkedett Flick, ahogy Allegri a Juventuséhoz. Elég vad házasság lenne a Bayern és Allegrié, nagyon érdekes lenne.

szauerb 2021.04.16. 13:32:31

@steven.h:
Nem tudom, hogy mennyire méltatlan ez.
Bár ebben a sztoriban lemaradtam (nem követem a Bayernt és a Bundesligát különösebben) úgy dereng, hogy Flick dolgozott már a válogatottnál valamilyfn pozícióban. Plusz talán tavaly láttam tőle olyan nyilatkozatot, hogy nagy álma a válogatott irányítása. Valószínűleg ez az az alkalom amire várt. 56 éves és Németországban nem szokás 2 évente kapitányt cserélni.

m.martin91 2021.04.16. 14:34:20

@steven.h: Nem a Bayern akar megválni Flicktől, hanem Flick szeretne német szövetségi kapitány lenni. A Bayern ragaszkodna Flickhez.

Egyébként Allegri érdekes választás lenne a Bayern részéről, van valami hasonlóság abban a Juventusban, amit ő irányított, és ebben a Bayernben. Csapatként jók. Allegrinek ez pedig nagy lehetőség lenne. Az olasz vonal pedig mindig is élt, nemrégiben járt ott Ancelotti, korábban Trapattoni. Ha a Bayern tényleg benne gondolkodna Flick után, akkor azt el kell vállalni.

steven.h 2021.04.16. 14:48:02

@m.martin91: Azért ez nem teljesen így van, mert egy Bild cikk szerint a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge nyári nyugdíjba vonulásával Flick elveszti legnagyobb bizalmasát. Ez azért fontos mert Rummenigge volt az, aki leginkább támogatta Flick kinevezését, a két szakember pedig mindent megbeszél egymással.

Nélküle viszont magára marad a menedzser, és köztudott , hogy Hasan Salihamidžićcsel rossz a viszonya, így dőlt el hogy Flicknek nincs biztos helye a Bayern padján. Nem hinném, hogy ő távozna, ha Salihamidzic távozna.

Én ebben inkább egy Paratici-Nedved-Allegri béta verziót látok, azzal a különbséggel, hogy a Bayernnek főleg nincs oka megválni Flick-től, csak Salihamidzics fogja kimondani az utolsó szót, főleg így hogy Rummenigge nem lesz már ott.

m.martin91 2021.04.16. 14:59:09

@steven.h: Az már régen rossz, amikor ilyen emberek képzelik magukat nagynak, és a sikeres edzőt mondvacsinált okokkal eltávolítják. Lásd Juventus. Ezt a legfelsőbb vezetői szinten nem lehetne engedélyezni.

steven.h 2021.04.16. 15:18:55

@m.martin91: Főleg megnézve Salihamidzic munkásságát:
- Flick Wernert szerette volna mert ő illett volna az elképzeléseibe - hozta Sané-t, akivel látványosan nehezen tud bármit kezdeni Flick
- Thiago nem lett pótolva, csak valami állítólagos tehetséggel, aki annyira tehetséges, hogy be se rakja őt Flick (pedig nem hinném, hogy a fiatalok iránti bizalmatlanság ennek az oka)
- Távozott Coutinho, Perisic érkezett a gyengélkedőre egy DC, meg egy általam nem sokra értékelét Choupo-Moting (remélem így írja a nevét...)
- Elengedte Alabat és Boatenget is Salihamidzic, pedig Flick számított rájuk

Ezen információk után, bármennyire is erős a Bayern még így is, nem hiszem hogy jó döntés lenne Allegritől leülni a padra, mert ugyanolyan helyzetbe hozza magát mint a Juvénál...ugyanúgy beleszólás nélküli igazolások lennének, ugyanolyan vagy még nagyobb eredménykényszerrel és egy beképzelt sportigazgatóval.

Egyelőre nekem inkább tűnik a Roma projekt vállalhatóbbnak, de a legjobb az lenne, ha újra egy J betű lenne a zakóján, Pirlo meg legyen a segédje és az U23-as csapat trénere.

JeetTrader 2021.04.16. 15:50:56

@steven.h: amúgy nem is értem, hogy miért kell ez az üzleti modell a németeknél is meg az olaszoknál is. Mármint h külön sportigazgató dönt a játékosokról, nem pedig maga a vezető edző. Ráadásul simán összekülönbözhetnek szakmailag/személyi szempontok miatt. Az meg külön vicc h a vezetőtestületek ilyenkor meggyőzhetők, hogy az edzőt kell kibaszni, mert minden az ő hibája...még véletlenül sem azt aki eldurrantott egy csomó pénzt haszontalan igazoláskora.

Asszem angliában nem így van. Ott a Manager viszi a csapatot és intézi h kit akar a csapatba. Hosszabb ciklusokat is töltenek ki az edzők, mert jobban megtudják valósítani az elképzelésüket. És szerintem korrektebb is az a rendszer...könnyebb projektben dolgozni. Elég ha Sir Alex Fergusont, vagy épp Arsene Wengert megemlítjük....az olaszoknál ki volt a leghosszabban edző? Talán Ancelotti még mikor a Milánt vitte, nem? 6 év? 7?

szauerb 2021.04.16. 16:48:49

@JeetTrader:
Azért ez jelenleg Angliában sem minden csapatnál így van. Fergusonnak és Wengernek annak idején szinte mindenre kiterjedő hatalma volt igazolások terén(is) ez igaz de manapság sokkal kevesebb a beleszólása egy managernek mint mondjuk 10-15 éve.(persze így is több mint mondjuk a serie a-ban)

Ebből adódik az például a pletykák szerint, hogy Van de Beek nem igazán kap lehetőséget vagy Emery menesztését is sokan ennek tulajdonítják.(nem azokat a játékosokat kapta akiket kért)

steven.h 2021.04.16. 16:52:50

@szauerb: Igen, ott sem teljesen így működik minden csapatnál.

@JeetTrader: Szerintem nincs gond ezzel a sportigazgatói poszttal, csak pont ahogyan maga a futball is csapatsport, felsőbb szinteken is csapatként kellene dolgozni. Az edző elmondja mi az elképzelése, milyen karakterú játékosokra van szüksége a sportigazgató meg vázolja, hogy figyelj, ők azok akik megszerezhetőek jelenlegi keretek közt, mondd meg a sorrendet és megpróbáljuk leigazolni.

szauerb 2021.04.16. 17:00:18

@steven.h:
Igen én is jobban támogatom a sportigazgatós szisztémát.

Jó példa erre az, hogy tavaly Lampard szabad kezet kapott és egy feltöltött bankkártyát Abramovictól. Láthatjuk hova vezetett.
Persze a sportigazgatónak is megvannak a hátrányai. Úgy már 2 ember közül kell kiválasztani, hogy kit a hibás akik nyílván bőszen egymásra mutogatnak.

steven.h 2021.04.16. 17:06:52

@szauerb: Igen, főleg, ha nem dolgoznak együtt, de ha mondjuk a sportigazgató teljesíti a legjobb tudása szerint az edző elképzeléseit, akkor mondhatja, hogy 'én leigazoltam azokat akikre szükséged volt a megfelelő keretek között, te viszont nem teljesítetted az elvárásokat'.

JeetTrader 2021.04.16. 17:33:10

@szauerb: aztán a valóságban inkább azt hallod h nem a sportigazgatót hanem az edzőt tettét lapátra.

@steven.h: igen, ezt diktálná a logika és a józan paraszti ész. Viszont akkor elvileg nálunk is így kéne mennie...Allegri/Sarri/Pirlo mondja kire lenne szüksége, Paratici mondja h ők azok akikkel próbálkozhatunk. Ronaldot akkor ki kérte? Allegri? Kulut, Arthurt ki kérte? Sarri? McKennyt, Chiesat, Moratát eltudodm képzelni h Pirlo kérte...na mindegy, furi.
Csak Conte esetében is azt lehetett hallani h nem kaphatta meg azokat akiket kért (nem tudom kikre mondtak nemet, már nem emlékszem)....és fentebb is írta valaki h Flick sem azokat kapta akiket kért. Pedig kétlem h ott is anyagi akadálya lett volna neki...

Nekem csak ezért van bajom ezzel: Ha a sport igazgató nem azt hozza akit kér az edző, akkor vállalja a felelősséget! Hogy vállalja így, mikor mindenért az edző viszi el a balhét, mert nem jól játszik a csapat.....teszik is lapátra, de a sport igazgató marad. Együtt kéne kivágni őket, tisztelt vezetőség, hisz együtt felelősek azért ahogy játszik a csapat....na mindegy...utópia.....csak felhúztam magam rajta :)

szauerb 2021.04.16. 17:50:58

@JeetTrader:
Azért mert a sportigazgatói pozíció sokkal jobban védhető mint az edzői.

Il Principino 2021.04.16. 18:27:09

@JeetTrader: Fejétől bűzlik a hal esete :)

steven.h 2021.04.16. 18:29:01

@JeetTrader: én írtam Flicket is, és ez a bajom, hogy a sportigazgatók gyakran azt hiszik hogy ők az atyaúristenek, majd ők eldöntik ki kell, miközben az edzőnek valószínűleg több elképzelése van hogy ki is a hiányzó láncszem, vagy hogy ki illik a játékrendszerébe, de nem ez történik a valóságban. Nálunk főleg és már a Bayernnél sem. Ott is kb Pep kaphatta meg akit akart, senki más, pedig Flick pont megérdemelné, ahogy Allegri is megérdemelte volna.

Andras74 2021.04.16. 20:22:39

@Tony.: Ebbe bele sem merek gondolni

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása