Del Piero: "A Juventus támogatást ad Pirlónak"

del_piero_allessandro_mosoly.jpgGyűlnek a felhők a Juventus és Andrea Pirlo feje felett, hiszen a Benevento ellenében elszenvedett hazai vereséggel a csapat végérvényesen kiszállt a bajnoki küzdelemből, s most a klub legendája, Alessandro Del Piero elemezte a kialakult helyzetet.

"Sok dolog rosszul alakul. Ami ma történt, Arhur hibája, nem erre kellene összpontosítani, de tény, hogy ugyanez megtörtént a Bajnokok Ligájában a Porto ellen is." - mondta Del Piero az ESPN-nek nyilatkozva.

"Aggasztó a hiánya a, nem is tudom minek nevezzem, koncentrációnak, tiszta elmének azzal kapcsolatosan, hogy mit kell tenned, hogyan kell kezelned bizonyos dolgokat. És az eredmény is aggasztó.

Sokat beszéltem az egységességről, a Napoliról és a Romáról. Sokat hallhatnának erről beszélni, mert a győzelemhez valamivel többel kell rendelkezni, mint a többiek. Mikor csapatot épít az ember, számos különböző helyzet van, játékosok, a klub, az edző, kondíció, tehetség, tudják, egy kicsi mindenből. Az egészet egyszerre kell összerakni. Ez az, mikor egységesség válik belőle.

Ami most a Juvénál történt, az egy nagy zavarodottság. Amikor játszani látja őket az ember, nem úgy tűnik, mintha együtt lennének abban, amit csinálnak. Mindenki a maximumát nyújtja, mert a Juventus erre kényszeríti az embert, de nincsenek kapcsolatban egymással. Nem lehet elveszíteni egy mérkőzést úgy, ahogyan az ma történt. A mérkőzés nagyon gyenge volt. A Benevento három hónapja nem nyert, s soha sem nyert idegenben. Már idegenben is döntetlent játszottak a Benevento ellen. Ez, a furcsa szót akarom használni, de valami ennél is több, sajnálatos a Juve számára.

Cristiano Ronaldóra nem lehet problémaként tekinteni, három évvel ezelőtt magukhoz ölelték, úgyhogy vele mennek. Messivel ő a világ egyik legjobb játékosa. Most aztán vannak még néhányan, akik meglehetősen jól teljesítenek. Mbappé, például Haaland vagy Neymar.

De ő egy nagyszerű fickó, egy fickó, aki minden mérkőzésen gólt szerez. Ezért vették meg Ronaldót, hogy minden mérkőzésen gólt szerezzen, s elhozza nekik a Bajnokok Ligáját.

Sajnos a Bajnokok Ligája az a terep, ahol a Juventus a legrosszabb. Egyszer a negyeddöntőben, a másik két alkalommal a nyolcaddöntőben estek ki. Ezek nagyon gyenge eredmények. De csapatot kell építeni köré, s ez az egyik kulcs. A Juve zsinórban kilenc évig nyert. Ez részben a koncentráció szintjének és az energiaszint csúcson tartásáról is szól, ami nagyon nehéz.

Mindamellett új kihívás van a kispadon is. Az elmúlt három évben az történt, hogy indultak Allegritől, s egy évre teljesen megváltoztatták a labdarúgásról alkotott felfogást Sarrival. Azután ismét váltanak, egy csodálatos fickóval, aki a csapattársam, s akit természetesen szeretek, de új a szakmában, s más kihívások várnak rá.

Rendben, a klub nagyon erős, de mindezekkel a tényezőkkel együtt, pillanatnyilag nem működik olyan jól. Figyelniük kell, mert a Serie A bajnoki verseny tekintetében folytatniuk kell, de arra is figyelniük kell közben, hogy mi történik mögöttük.

Mert a Bajnokok Ligája nélkül az Atalanta gyors sebességre fog kapcsolni. Vagyis egy hely maradhat a Bajnokok Ligájára, s nagy változást hozhat a klub számára, ha nem járnak sikerrel.

A Juve nyáron úgy döntött, hogy Pirlóval folytatja egy projekt miatt. Számos projektet láthatunk folytatódni sikertelen szezonokat követően. De sok olyan projektet is láthatunk, amelyeket félbehagynak, amint egy probléma, egy nagy probléma jelentkezik. Nagy támogatást adnak neki, mert olyan munkára kérték fel, amelyben a semmiből vezetőedző lett belőle.

Akkor nagy támogatásra van szükség. Vagyis most az történik, hogy a teljes támogatást élvezi a következő évben is. De megint csak azt tudom mondani, meglátjuk, hogy megszerzik-e a Bajnokok Ligája helyet."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5816474076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BellaDona 2021.03.22. 17:43:53

Del Piero mivel foglalkozik jelenleg?Szakértő valamelyik sport tvben?

JeetTrader 2021.03.22. 18:42:00

@BellaDona: és közben asszem pont együtt végezték el az edzői képzést is Pirloval...de csapata még nincs...

...szinte biztos vagyok benne h visszatér hozzánk és leül a kispadra...csak azt nem tudom még h mikor. :)

BigChris 2021.03.22. 20:25:03

Nagyon jókat mondott, de ha hozzánk akar kerülni először töltsön el 5-6 évet kisebb csapatoknál aztán megmutathatja az U23-ban, hogy mire képes.

BellaDona 2021.03.22. 22:07:52

@Apuleius: Könnyebb, mint az edzői pálya, az biztos. Köszi.

BellaDona 2021.03.22. 22:10:39

@JeetTrader: mindezek utan, ha megint jön egy zóldfülű edző, a Serie A-ból is kiesheünk, ne add Isten.

steven.h 2021.03.23. 08:49:53

@JeetTrader: Nem, sokkal később kezdte el. Pirlo már Juventus edző volt mikor kikerült a hír, hogy Del Piero elkezdte... Egyébként meg szerintem ő Amerikában képzeli el magát, szóval maximum az MLS-ben fog munkát vállalni, vagy akadémiákon. Pl a Juventus LA akadémiáját minden nap látogatja, szerintem a fia ott is futballozik.

alexGicamo 2021.03.23. 11:06:45

@steven.h: Szerintem is ez a legvalószínűbb opció .
Szerintem, egyébként jól látja a helyzetet !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása