Pirlo: "A Juventus kezdi megtalálni a formáját"

pirlo_andrea_sapkaban.jpgA Juventus Federico Chiesa és Aaron Ramsey találataival 2:0-ás győzelmet aratott a Sampdoria otthonában, s Andrea Pirlo úgy látja, csapata kezd formát ölteni.

"Chiesa egy fiatal játékos, aki egy nagy klubhoz csatlakozott, s első alkalommal szerepel nemzetközi mérkőzéseken. Ez egy nagy lépés volt számára, így az elején egy kicsit félénk volt. Mostanra beilleszkedett, magabiztos lett és sokat fejlődött. Nagyszerű, hogy befejezi a támadásainkat, ezt még gyakrabban meg kell tennie, jobban kihasználva a felfutásokat." - mondta a kulcsfontosságú találatot szerző játékosról Pirlo a mérkőzés lefújását követően.

"Kár, hogy az első félidőben nem zártuk le a mérkőzést, mert megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megduplázzuk az előnyt. Természetes, hogy egy gól különbség esetén a Sampdoria erősebb nyomást fejt ki, de Wojciech Szczęsny egyetlen különösebben nehéz védést sem mutatott be. Végül megszereztük a második gólt, de ezt korábban meg kellett volna tennünk.

Ronaldo ismét kivette a részét, ma két passzal mindkét gól előtt, s az a legfontosabb, hogy  a csapat győzzön.

Számos sokoldalú játékosunk van, akik képesek több szerepkört is betölteni, mint Chiesa, Kuluševski, s még Ramsey is, de hamarosan Paulo Dybalának is vissza kell térnie.

Amikor a védelem kapott gól nélkül zárja a mérkőzés, azt is jelenti, hogy a középpálya és a támadósor nyomást gyakorol. Fejlődünk, de még többre vagyunk képesek. Kezdjük megtalálni a formánkat, s a mozgások automatikusabbá válnak, mert az első néhány mérkőzés lényegében próbaüzem volt, nem igazán volt szezon előtti edzőtáborunk. A szokásosnál valamivel tovább tartott, de formába lendülünk, s tovább fogunk fejlődni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1416409756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása