Conte: „Tavaly felzárkóztunk, remélhetőleg idén is sikerül”

conte_antonio_interes_felsoben.jpg„Két olyan csapat csap össze holnap, amelyikben ég a vágy, hogy valami fontosért harcoljanak.” - kezdte Antonio Conte a sajtótájékoztatóját.

„Mindegyik meccs fontos, és mindig három pontot ér a győzelem. Mindazonáltal a Juventus elkerülhetetlenül referenciapontot jelent mindenkinek, hiszen az elmúlt években domináns csapat volt Olaszországban. Amikor egy csapat meg akarja tudni, hogy milyen szintet képvisel, Olaszországban az egyedüli referenciapont a Juventus.

Nem akarok esélyeseket megnevezni, egyszerűen tisztelünk egy olyan csapatot, amely az elmúlt kilenc évben uralta a bajnokságot, és egy újabb évben kíván győzni. A tisztelet a minimum, amit a Juventus iránt tanúsíthatunk mindazok után, amit elértek, különösen az elmúlt években, amikor hamar lefutott a bajnoki verseny a Serie A-ban.

A tavaly sikerült felzárkóztunk a Juventusra, és reméljük, hogy idén is meg tudjuk ezt tenni, mivel emlékszem olyan évre, amikor 20-25 ponttal voltak mindenki előtt, és az nem volt szép látvány.

Egyetlen csapat sem jelentheti ki, hogy teljesen utolérte a Juventust, de közeledünk hozzájuk. Kilenc évig dominálták a bajnokságot, ráadásul a pályán kívül is jó munkát végeztek, hiszen olyan játékosok érkeztek, mint Federico Chiesa, Álvaro Morata, Dejan Kulusevski és Weston McKennie. Elismerést érdemelnek, amiért minden egyes évben fejlődtek.”

A mestertől ezt követően azt kérdezték, mi hiányzik ahhoz, hogy az Inter is bajnokságot nyerjen, ahogyan a Juventus tette a vezetése alatt?

„Javulhatunk és javulnunk kell mentalitás, eltökéltség tekintetében, és éreznünk kell, ahogy forr a vér, hogy le tudjunk zárni meccseket. Ez a fejlődési folyamat része, és ezek a srácok keményen dolgoznak minden tekintetben.”

Az Internél a Fiorentina elleni Olasz Kupa-meccsen Christian Eriksen registaként játszott, az újságírók pedig arról kérdezték Contét, hogy várható-e a kísérlet megismétlése?

„Csak a tényeket kívánom megerősíteni. Az aktuális keret potenciáljából kell gazdálkodnunk. Nem kérdés, hogy nincs olyan másik játékos a keretben, aki Marcelo Brozovic jellemzőivel rendelkezne, és játszhatna a védelem előtt. Következésképpen ezen a poszton próbáljuk kihozni a legtöbbet Christianbl.

Eriksen eddig játszott a középpálya tengelyében, volt trequartista, most pedig regista. Kétségtelen, hogy hasznos, ha van olyan játékos a keretben, aki több poszt lefedésére is alkalmas.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8516392582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2021.01.17. 16:40:34

Ritka őszinte és szimpatikus nyilatkozat....

Legbelül Ő is érzi, hogy lepra ez a kék-fekete mez!!!

venember83 2021.01.17. 17:05:51

@GodPiero: 3*10 millió nettóért profiként elvégzi a melót, majd lesz ideje később a lelkiismeretével is foglalkozni. Esetleg esténként szembeköpi a tükröt.

Beppe pár éve megmondta, hogy vége a romantikának a futballban. Utána pedig tettekkel is alátámasztotta. Az Intert is eléggé minősíti, hogy két juvés alapember/sikerkovács kell nekik ahhoz, hogy tényezők legyenek a scudettót eredményező egyenletben.

GodPiero 2021.01.17. 18:15:22

@venember83: Mint említettem : lepra a kék fekete mez !!!!

Ui: a többiben sajnos igazad van ....

2021.01.17. 20:14:12

@venember83: "Az Intert is eléggé minősíti, hogy két juvés alapember/sikerkovács kell nekik ahhoz, hogy tényezők legyenek a scudettót eredményező egyenletben."

Mindig felmerül bennem, hogy vajon milyen érzés lenne az Inter szurkolóknak, ha végül velük (Marotta, Conte, de most már Vidal is) sikerül behúzniuk a scudettot. Persze reméljük ez sosem derül ki. Mindenesetre én pl. tuti nem kérnék egy olyan BL-címből, aminél Moratti mosolyog a díszpáholyunkból.

alexGicamo 2021.01.18. 04:05:45

@Pjanista: Ez telitalálat ! Osztom .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása