Seedorf: „Ronaldo beállíthatja a rekordomat”

ronaldo_cristiano_uj_mezben.jpgClarence Seedorf szerint Cristiano Ronaldónak megvan az esélye arra, hogy a holland után az első futballista legyen, aki három klubbal is BL-győzelmet arat. A surinamei származású holland labdarúgó az Ajax, a Madrid és az AC Milan mezében is magasba emelte a nagyfülű trófeát.

A Juve 1996 óta üldözi a BL-győzelmet, a 7 elbukott döntővel pedig toronymagasan első a második helyezések számát illetően.

„Nagyon jó érzés lenne, ha Cristiano Ronaldo beállítaná a rekordom. Nem csak az én, hanem más neve is felmerülhetne ebben a kérdésben, nemde? Szóval ezt egyáltalán nem tekintem rossz dolognak.” - nyilatkozta az egykori játékos a Goal munkatársának.

„Mindig én leszek az első, ez pedig nem fog változni, de a rekordok azért születtek, hogy beállítsák és megdöntsék őket, a Juventus pedig egyértelműen mindig kihívó lehet a BL-ben a végső győzelemre. Amint már mondtam, Cristiano továbbra is motivált, és jó teljesítményt nyújt, szóval igen. Miért ne lenne rá képes?”

Clarense Seedorf szerint életkoruk ellenére továbbra is Ronaldo és Lionel Messi versenyezhet a FIFA egyéni díjakért és az Aranylabdáért.

„Szerintem, ha egészségesek és motiváltak, akkor magas szinten fognak futballozni, mindketten. Nem látok okot arra, miért ne így történne. Az igazi kérdés inkább az, hogy a fiatalabb generáció mikor lép az ő szintjükre?

Ezt szeretném látni, mert Cristiano és Messi az elmúlt 12-13 évben bizonyította, hogy képes nagyon jól megfelelni a kihívásoknak.

Elég sok játékos van, aki szintet léphet. Neymarnak egész jó szezonja volt, de ő is egyike azoknak, akik képesek még fejlődni, de vannak említésre méltó középpályások is, mint például Kevin De Bruyne.

Aztán ott van Eden Hazard, mindig azt mondtam, hogy Hazard referenciapont lehet az egyéni díjak tekintetében, de a kérdés, hogy mennyire motivált valaki, hogy a legjobb legyen? Romelu Lukaku is csodálatos szezont futott, nagyon jó éve volt a legutóbbi.

Persze talán kifelejtek egyeseket, például Robert Lewandowski kivételes teljesítményt nyújtott, de mondhatom Philippe Coutinhót is. Sok játékos van még: Sadio Mané, Mohamed Salah.

Szóval a kiegyensúlyozottság a lényeg, amit Messi és Ronaldo mutatott. Cristiano bizonyította az összes játékosnak, hogy következetes teljesítményt lehet nyújtani az évek során, ez mentalitás kérdése, a bajnokok rendelkeznek ezzel a motivációval és céltudatossággal. Reméljük, hogy még másoknál is látni fogjuk ezeket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1516234052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.10.10. 10:29:48

Ha csak nem áll össze nagyon hamar a játékunk és ezzel párhuzamosan az összes rivális pocsék formának örvend, nem leszünk esélyesek. De ez a realitás most.

Dybali 2020.10.10. 12:25:57

Szerintem ha összeáll a csapat, a legjobb 8 ban a helyünk. Onnan pedig bármi megtörténhet. Szerencse és a többi csapat formáján is múlhat a végső győzelem. Egyszer csak összejön már, de lehet csak a Ronaldo éra után.

babo0410 2020.10.10. 16:54:48

Szerintem, ha összeáll a játékunk, ez egy jó csapat, nagyon modern játékkal, szerintem simán esélyesek leszünk. Csak ahhoz mielőbb üssze kell állnia mindennek. A keret szerintem jó, csak kevesebb kísérletezés kell.

rockitbaby 2020.10.10. 17:59:09

@babo0410: Ahhoz meccsek kellenének. Nem vagyok pesszimista, de minden egyes elhalasztott meccs az ellenfelek malmára hajtja a vizet. Pirlo is tapasztalatlan, mert az, hogy a pályán tudta diktálni a tempót, még nem jelenti azt, hogy a pálya mellől is azonnal menni fog neki. Nagyon nem lennék meglepve, ha ezt az évet betudnánk építkezős, nulladik évnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása