Torinói ASL: „Csak a protokoll megsértése esetén avatkozunk közbe”

serie_a_coronavirus.jpgA piemonti helyi egészségügyi hatóság igazgatója, Dr. Roberto Testi nyilatkozott a hatóság beavatkozási körének a tekintetében, s egyértelművé tette, nem tekintette szükségesnek a beavatkozást a Torino és a Juventus meccseibe, mivel a klub tiszteletben tartotta a szövetség és az Egészségügyi Minisztérium által meghatározott protokoll előírásait.

A Napoli az illetékes helyi egészségügyi hatóság levelére hivatkozva hagyta ki a Juventus elleni mérkőzést, miután koronavírusos esetek merültek fel a klub stábja és játékosai körében, az elmulasztott meccs kapcsán pedig egyelőre függőben van az eredmény, a bíróság döntésére várva.

„A Juventus és a Torino betűre pontosan alkalmazza az Olasz Labdarúgó-szövetség és az Egészségügyi Minisztérium által meghatározott protokollt, ezért nálunk soha fel sem merült, hogy beavatkozzunk a klubok intézkedéseibe, ahogyan az a nápolyi ASL tette.” - mondta Dr. Roberto Testi, a torinói ASL vezetője a Corriere della Sera munkatársának.

„Ha egy játékos pozitív mintával szolgál, a klub főorvosa azonnal értesít mindenkit. Amint egy vállalat esetében is, a csapat figyel a sportolóra, mi pedig figyelembe vesszük a futballvilágon kívüli elemeket, akiknél felmerülhet a fertőzés lehetősége: feleségek, gyerekek és bébiszitterek.

Ami a játékosokat illeti, mi csak annyit teszünk, hogy elvégezzük a végső tesztet, amely megerősíti a játékos felgyógyulását.”

A Juventus elnöke szerint a Napoli azért vette fel a kapcsolatot a helyi ASL képviselőjével, hogy a hatóság megakadályozza a csapat kiutazását az adott meccsre, amire eddig egyetlen csapat sem vetemedett, bár több csapatnál is felmerültek koronapozitív esetek.

„Csak azt tudom elképzelni, hogy a nápolyi ASL azért hozta ezt a döntést, mivel úgy vélték, hogy a Napoli nem követte megfelelően a protokollt.

Ha egy keretben 20 koronapozitív eset jelentkezne, akkor természetesen mi is feltennénk bizonyos kérdéseket, de ez nem történt meg, mivel a protokollt tiszteletben tartották.”

A nápolyi ASL képviselői szerint ők helyesen jártak el, és ugyanezt várták volna el a genovai munkatársaktól is, ám a genovai hatóság vezetője, Maura Ferrari Bravo az Il Giornale munkatársának azt mondta, hogy a protokollt tiszteletben tartották, és nem korlátozhatták a csapat játékjogát.

„A protokoll előírásait betűre pontosan betartottuk. Ha meggátoltuk volna a Genoát, hogy Nápolyba utazzon, a csapatot gátoltuk volna abban, hogy éljen a jogával.

Amint megérkezik a bejelentés a koronavírusos esetről, azonnal megnyitunk egy kommunikációs csatornát a klub orvosával, aki további információval tud szolgálni a fertőzöttről és annak feltehető érintkezéseiről.

A Genoa esetében az első pozitív eset után az összes játékost közeli kapcsolatnak tekintettük, és otthoni karanténba küldtük. A törvények szerint ekkor új vizsgálatok indulnak, és a játékosok továbbra is edzhetnek és játszhatnak, tehát dolgozhatnak, a buborék fenntartásával. Ez azt jelenti, hogy elszigetelt módon utazhatnak, tehát magánautóval, magánrepülővel, illetve a mérkőzés után visszatérhetnek a karanténba. Ez pedig így is történt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7516230388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dybali 2020.10.07. 16:40:10

Nincs több kérdés, elég egyértelmű. Ide azt a három pontot.

Wizzurah 2020.10.07. 19:02:21

Na végre, összefogás, más is ki áll a csapat mellett, helyes, seggbe is kell kukkantani az afrikai digókat, azért ne a nyúl vigye már a puskát. Továbbra is elvárom a 3-0-ás végeredményt a 3 ponttal, ahogy az összes többi hasonló ügy esetében is, bármelyik csapatokról is legyen szó. Valamint szeretném, ha mind a 3 gólt Morata-nak írnák jóvá.

GGábr81 2020.10.07. 20:36:48

Mit hallani CR bírósági ügyéről? Megint pénzt akar a nő? Hihetetlen, hogy időről-időre rátör ez a nyomasztó érzés.
Az a baj, hogy azok történetét is komolytalanná teszi, akikkel valóban szörnyű dolgokat műveltek.

venember83 2020.10.08. 10:55:55

@GGábr81: ez is pont olyan téma, amiről nem szívesen írok, ahogy a napolis politikai jogi huzavonáról, hogy ki a hibás, kit terhel felelősség, mi és hogy bizonyítható az elmaradt meccs kapcsán.

Amit olvastam az ügyről (CR7 és Kathryn Mayorga ), polgári peres eljárás várható, mivel büntetőperhez kevés volt a bizonyíték. A polgári peres eljárás alapjául pedig az a közös megegyezés szolgál, amit a hölgy nem beszámítható módon kötött meg. Ezt az egészet vitatja a hölgy és jogi megbízottjai. Kb.

Undorít az egész dolog, s nem kívánok egyik oldalra sem állni az ügyben, szóval inkább látómezőn kívül rekesztem az egészet. Sajnálom, ha ezzel a megfelelő(?) tájékoztatástól megfosztom az ebben a kérdésben érdekelt olvasókat, de mivel a Juventushoz (és a focihoz) nem köthető szervesen, inkább kihagyom.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása