Igor Tudor várható csatlakozásának a margójára

tudor_igor_feher_ingben_partvonalrol_ordit.JPGA La Gazzetta dello Sport nemrégiben némi indoklással szolgált Igor Tudor kinevezése ügyében.

Bár Andrea Pirlo felé még nem érkezett meg a Hajduk Split felől a fejbólintás az edző elengedése kapcsán, azonban várhatóan a Juventus egykori védője csatlakozik a közelmúlt Juve-legendájához másodedzőként vagy szakmai tanácsadóként attól függően, hogy Roberto Baronio elvállalja-e a másodedzői megbízást, azonban a formális beosztás talán sokadlagos szempont.

Igor Tudor (olaszországi és külföldi) tapasztalattal és Juve-játékoshoz méltó tartással rendelkezik, ami Maurizio Sarri szakmai stábjára nagyon nem volt jellemző, ezért is gondolják többen a Juve felsőbb köreiben, hogy a horvát védő megfelelő ember lehet Andrea Pirlo kiegészítésére.

Kissé fura elképzelni a 42 éves egykori futballistát segédedzőként, hiszen első megbízásán kívül soha nem másodhegedűse volt az edzői stábnak, és számos klubot megjárt: Hajduk Split, Paok, Galatasaray, Udinese, hogy a legjelentősebbeket említsük. Mindazonáltal a Juventus az más szintet képvisel, az Öreg Hölgyhöz való kötődést pedig nem lehet felülírni, ahogyan arról beszélt pár éve: „Számomra fantasztikus dolog volt, hogy megtapasztalhattam azt a világot nap mint nap. A Juventus top klub.”.

A Juventusnak pedig nem lehet nemet mondani. Igor Tudor 174 meccsen öltötte fel a Juventus mezét, 21 gólt szerzett, 2 bajnoki címet nyert, illetve 2 Olasz Szuperkupát. Rövid idő alatt megszerettette magát a szurkolókkal, de sajnos torinói karrierjére a sérülések komoly pecsétet nyomtak.

Igor Tudor az évek során fenntartotta a kapcsolatot Andrea Agnellivel, a csendes, ám már akkor is karizmatikus és ambíciózus sráccal, aki mindig lejárt edzéseket nézni, illetve Pavel Nedvěddel, egykori csapattársával sem szakadt meg a kapcsolat.

Andrea Pirlo kiválasztása után a Juventus vezetősége olyan embert keresett a Maestro mellé, aki megfelelő tapasztalattal büszkélkedhet, és aki segítheti őt a sok mindent eldöntő kezdeti szakaszokban. Andrea egyértelmű elképzelésekkel és kivételes futballmúlttal rendelkezik, azonban tapasztalat tekintetében hiányos még a repertoárja.

Igor Tudor látszólag szinte minden tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy konzulensse legyen, életének jó részét bajnokokkal teli öltözőkben töltötte, illetve megfelelő személyiséggel bír ahhoz, hogy egy szinten beszélhessen Ronaldóval, Bonuccival, Chiellinivel és Dybalával. Continassában a szakemberek meg vannak győződve arról, hogy egy olyan személy, mint Igor Tudor, aki éveken át magába szívta a Juventus klubkultúráját, könnyebben tud majd azonos hullámhosszra kerülni a kerettel, lényegesen hatékonyabban, mint amennyire Maurizio Sarri stábjának sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4316167752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2020.08.18. 10:37:59

Egy kis korrigálás: Pirlo, mint Juve-legenda? Tény, hogy jó játékos volt, de a karrierje végén, csupán 4 évet itt töltött labdarúgó szerintem nem számít legendának. Akkor mit lehetne mondani Del Pieroról, vagy Buffonról, vagy Nedvedről, stb.?

Rocky80 2020.08.18. 10:41:11

Meggyőztetek, jöjjön!

Rocky80 2020.08.18. 10:43:55

@Knob: valóban kicsit fura dolog ez, de mégis jobban kötődik hozzánk mint a Milanhoz, illetve mi is hozzá.

Az évek dacára szerintem helytálló őt a legendánknak nevezni. Mondhatjuk akár úgy is hogy ő a kivétel ami erősíti a szabályt. :-)

venember83 2020.08.18. 10:45:13

@Knob: talán meghatározó játékosnál több volt, még ha csak 4 évet is volt a csapatnál, ikonnál viszont kevesebb. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy Gigi és Alex között is kellene lennie szintnek, mivel Alex nem ment el párizsizni egy évet, hogy aztán visszajöjjön. Nehéz belőni ezeket a szabványos mértékegységekkel nem definiálható szinteket, sajnálom.

Knob 2020.08.18. 11:01:47

@JeetTrader: Elnézést a tudatlanságomért, de mi az a "GODLIKE"?

Il Principino 2020.08.18. 11:06:37

@Knob: ezek szerint Padoin még nagyobb legenda mint Pirlo :D

venember83 2020.08.18. 11:08:09

@Knob: istenszerű kb., a létező legmagasabb szint, számos játékban csak bizonyos kódokkal (csalással) elérhető szint.

JeetTrader 2020.08.18. 11:16:40

@Knob: @venember83: Így van :) még mikor régen Unreal-el toltam ott lehetett elérni ha jól emlékszem 25 nél több ellenfelet lősz ki miközben nem halsz meg...vagy valami ilyesmi :D

Knob 2020.08.18. 11:16:42

@Rocky80: @venember83: Persze, értelek Titeket. Viszont ebben a pár évben már kiderült, hogy nem tudok azonosulni sokatok szemléletével, ami a játékosok megítélését illeti. Nálam vannak jó játékosok, vannak rosszak, vannak szürkék és vannak a legendák. Pirlo jó játékos volt összességében és sokszor nagyon hasznos is. De nem érhet fel a nálam legenda kategóriában lévő játékosokhoz. Ahogyan azt is belátom ha valaki rossz játékos (sajnos az utóbbi években akadt bőven nálunk belőlük), azt is meg tudom különböztetni, ha valaki csak egyszerűen jó volt. Ennek megítélése nálam nagyon sok dologból tevődik össze. Itt ezen a blogon sokaknak elég ha valaki felhúzza a mezt és teljesen mindegy, hogy mit csinál a pályán, mindig van valami (bármely jelentéktelen legyen is), ami miatt istenítve van.

Leszögezem, Pirlo jó játékos volt, sokat tett szeretett klubunkért és hálás is vagyok neki ezért, de sem az itt töltött idő, sem pedig az egész csapat teljesítményéhez való hozzájárulása nem teszi lehetővé nálam, hogy a számomra legnagyobb kategóriába soroljam. Tisztelem, mert nem lehet nem tisztelni, de ennyi.

Knob 2020.08.18. 11:19:44

@Il Principino: Megválaszoltam. :)

Na Ő nálam szürke szint. Ha a franciát a nagy szíve tette imádott játékossá sokatoknál, akkor ennyi erővel Padoin is lehetne az, hiszen nem nagyon volt olyan poszt, ahol nem játszott volna, csendben, mindent kiadva magából, amit tudott. Az más kérdés, hogy az nagyon kevés volt. :)

Knob 2020.08.18. 11:21:39

@venember83: @JeetTrader: Köszi! Lehet már öreg vagyok ehhez, ezért maradt ki nálam. :)

venember83 2020.08.18. 11:22:41

@Knob: teljesen megértem, teljesen szubjektív kategóriák ezek. Ahogy írtam, nálam szintkülönbség van Alex és Gigi között is, bajban is lennék, ha meg kellene nevezni ezeket a szinteket. Igaz, Alexnél kb. értelmetlen lenne a szintet megnevezni, mivel kb. senkit nem tudok mellé helyezni azok közül, akiket a Juventusnál futballozni láttam.

Juvegaspy 2020.08.18. 11:35:32

@Knob: a legenda tenyleg a legtalálóbb jelző Pirlora de több volt mint jo jatekos.
Vilagklasszis posztjan a legjobb volt.
Gondolj Platinire ő is csak 5 evet jatszott megis mindenki tudja hogy itt jatszott. Pirlo egy vilagsztár nem olyan mint Messi vagy CR de az.

Juvegaspy 2020.08.18. 11:36:09

@Juvegaspy: marmint NEM a legtalálobb jezlő :)

Tony. 2020.08.18. 11:49:40

Így nem csak 1 hanem egyből 2 sehol sem jegyzett edzőnk lesz a kispadon. Van még több kiszemelt is?

MdewC 2020.08.18. 11:55:42

@Knob: teljesen megértelek. :)

Ugyanakkor Pirlo teljesítménye legendás volt nálunk szvsz. Abba nem lehet belekötni, hiba nélkül lőtte a szabikat és szervezte a játékunkat. De még, hogy! :)

Plusz megszerette a Juvet.

Bízom benne, hogy edzőként már kiérdemli a legendás jelzőt is, nálad. ;)

Juvegaspy 2020.08.18. 12:11:47

@Tony.: lehetnél akár te is. Biztos te is vilagklasszis középpályás voltál, aki olyan jol olvasta a játékot hogy már akkor mini edzőnek titulálták. Vagy vezettél csapatokat mint a Galata, Hajduk vagy Udinese.
Vagy mégsem?

Alex8610 2020.08.18. 12:22:33

@Rocky80: +1
Itt par szerkeszto elmehetne politikusnak :)
Komolyan olvastam a cikket es okolbe szorult a kezem hogy "ezaz jojjon csak" :) na nem mintha nem lattam volna Tudort hogy milyen volt a Juveban szoval eddig sem volt kerdes de ez a cikk csak jobban megerositett benne.
Egyebkent ebben a talalgatasokkal teli idoszakban mikor kb mindenki aggodik meg nem tudja mit varjon a kov szezontol nagyon pozitiv toltetet ad egy-egy ilyen jol megirt cikk ezert is koszonet jar a szerkesztoknek.Kicsit ilyenkor bizakodobban es jobban varja az ember az "uj kezdetet".

Knob 2020.08.18. 12:55:39

@MdewC: Ebben én is bízok, hiszen így, mint edző nálam a nulláról kezdi, szóval bármi lehet belőle. Természetesen szakmailag egy vicc a kinevezése, de lehet, hogy most szerencsénk lesz.

Knob 2020.08.18. 12:59:59

@Juvegaspy: Félreértés ne essék, nem akarom megvédeni @Tony.: kollégát, de azért van némi igaza és felesleges belemenni személyeskedésbe. Ahogyan még régen Mourinho mondta, a zsoké sem volt soha ló, és kicsit kifacsarva, a díjnyertes lóból sem lesz soha zsoké. Szóval attól, hogy valaki jól focizott, még nem biztos, hogy jó edző is lesz, hiszen (gondolom ebbe egyet érthetünk) elég különböző "szakmák", még úgy is, hogy az alapelv ugyanaz.

rabsic02 2020.08.18. 13:41:00

Ne legyen legenda, mint ahogy Tevez sem lehet az, de amit letettek az asztalra, azt nem lehet megkérdőjelezni PONT.

Il Principino 2020.08.18. 13:58:13

Nekem borúsak a meglátásaim Pirloval és Tudorral kapcsolatban is!
Bajnokságot sem fogunk nyerni,a dögevők nagyon jönnek fel,nálunk meg káosz a vezetőségben,rutintalan edző...és ha nem sikerül a lyukakat betömni akkor meg pláne gebasz van!
Szimpatikus Pirlo és lehetne akár a megújulás arca,de idő kellene neki is,több mint bármelyik korábbi edzőnknek,na abból sokat nem fog kapni,mert virítani kell a bl-ben rögvest!
Bajnokság meg már alap ugye hogy kell a 10.cím zsinórban.
Féltem törppapát nem kicsit..

gomorra21 2020.08.18. 14:53:51

@Knob: Mourinho? Ezt Sacchi mondta.
@Il Principino: hasonlóak az érzéseim.

Knob 2020.08.18. 15:10:30

@gomorra21: Akkor elnézést. Én Mourinhotól olvastam, de akkor Ő is lopta a dumát... Vagy lehet, hogy Sacchi mondta Mourinhoról? Nem tudom már.

Knob 2020.08.18. 15:13:57

@Il Principino: Őszintén szólva az évtized legnagyobb tévedése lenne a vezetőség részéről, ha azt hinnék egy percig is, hogy majd Pirloval BL-t nyerünk. Még a bajnokság is több, mint kérdéses. Én nagyon remélem, hogy ez az egész egy 5 éves terv kezdete, miszerint elindulunk a kályhától és majd kiforrja magát. Csak ezt az elképzelést látom logikusnak és realistának. És ha persze mégis nyerünk mindent, akkor nagyon boldog leszek, és a lehető legnagyobb örömmel írom ki, hogy tévedtem.

venember83 2020.08.18. 15:20:26

@Knob: rövid az időszak a két szezon között, olyan kellett, aki ismeri a közeget. Ha beválik, jó, ha nem, jövő nyáron felszabadul Pep.

Grinta 2020.08.18. 15:49:12

Kell mellé valaki,jó páros lehetnek.Eléggé különböző karakterek,és Igor személyében azért van egy kis rutin.Ha már elindultunk errefelé,ez jó lépésnek tűnik.Majd az idő megválaszolja úgy is-

Knob 2020.08.18. 15:49:22

@venember83: Jogosnak tűnik a gondolat, de akkor már inkább maradhatott volna Sarri. Ő sokkal jobban ismeri a jelenlegi közeget és a játékosokat, talán okult is volna a hibáiból és még inkább talán a játékoskeringővel is tudott volna javítani, építkezni a saját filozófiáját erőltetve. Nem azt mondom, hogy hű de frankó edző, de logikusabb lett volna hagyni még legalább 1 évet, kicsit az Ő szája íze szerint igazolni, vagy cserélni játékosokat aztán ha nem jön be, akkor ott lesz Pep. Ha Ő nem jön, akkor legalább Pirlo valóban megismeri a jelenlegi közeget, stábot, játékosokat és ha nagyon elenyészőt is, de még is tapasztalatot szerzett volna az U23-as csapattal a harmadosztályban, hogy egyáltalán lásson már meccset, mint edző, mielőtt leül a Juventus első csapatának kispadjára.

Az meg számomra külön amatőr dolog, hogy kinevezik Pirlot vezetőedzőnek (az más tészta, hogy még a papírjai sincsenek meg), erre gyorsan keressünk olyanokat, akik már egyáltalán edzettek csapatokat és hátha leülnek másod, illetve harmad hegedűsnek Pirlo mögé, hogy gyakorlatban Ők irányítsák a csapatot. Persze így is csak annyit érnek el, hogy nem egy, hanem 3 vagy 4 tejfeles szájú fogja dirigálni a Ronaldo féléknek, hogy hogyan is focizzanak.

Kicsit ismét megtorpant a hitem a vezetőségben, nekem ezek a lépések nagyon amatőrnek tűnnek.

Il Principino 2020.08.18. 15:57:45

@Knob: Pirlot kinevezvén most kicsit viccesen hangzik a "bl győzelem már nem álom,hanem cél"
kijelentés Agnellitől :)
Persze aztán lehet keresem majd az állam a földön ha még is összejönne,de kisebb esélyt látok rá most mint bármikor..

venember83 2020.08.18. 15:58:21

@Knob: "Jogosnak tűnik a gondolat, de akkor már inkább maradhatott volna Sarri." Csakhogy Agnelli felülbírálta Paraticit, s menesztette Sarrit, miután nyilvánvalóan a játékosokkal sem tudta megtalálni a hangot a mester.

gomorra21 2020.08.18. 16:26:57

@Knob: Mivel Sacchinak nem volt labdarúgó múltja, ő válaszolt az ezt firtató kérdésekre valahogy úgy, hogy: ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak is lennie. Mourinho meg Sarri kapcsán gyakran idézgették ezt a mondást, mert ők sem voltak profi focisták.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása