Ronaldo történelmet írt a Lazio elleni duplával

ronaldo_cristiano_elso_golorom.jpgCristiano Ronaldo Lazio elleni duplája azt jelentette, hogy a Juventus ásza lett az első olyan futballista a világon, aki legalább ötven gólt szerzett a Premier League-ben, a La Ligában és a Serie A-ban egyaránt - számolt be róla több orgánum, köztük a Football Italia.

A portugál válogatott labdarúgó a Manchester United színeiben 84-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját az angol első osztályban, a Real Madrid mezében pedig 311-szer volt eredményes a spanyol élvonalban. A Juventusnál az előző szezonban 21 találatot szerzett, amihez a most is futó idényben eddig további 30-at tett hozzá, hétfő este átlépve az ötvenes határt.

A római csapat elleni derbin 61. alkalommal lépett pályára bajnokin a zebramezeseknél, ezzel pedig a hárompontos érában ő érte el a leggyorsabban az ötvengólos határt az olasz labdarúgó első osztályban, megelőzve Andrij Sevcsenkót, akinek 68 mérkőzés kellett a félszáz találathoz.

A portugál sztár a hétfő esti meccset követően - az egyéni sikereket is illetően - elmondta: "A rekordok mindig fontosak, de a legfontosabb dolog, hogy a csapat nyerjen. Fenomenális együttes vagyunk, és ezt meg is mutattuk. Igaz, mindig jobbá akarunk válni és feljebb tenni a lécet."

A Juventus támadója 30 bajnoki góljával harcban áll az olasz gólkirályi címért (Ciro Immobile is 30-cal áll jelenleg) és az aranycipőért is (a 34 góllal, azaz 68 ponttal álló Robert Lewandowskit kell utolérnie).

CR7 előtt csupán egy futballistának sikerült napjainkig legalább ötven gólt elérnie az öt nagy európai topliga közül háromban: Edin Džeko a Roma színeiben jutott el ehhez a mérföldkőhöz 2018 márciusában. A bosnyák csatár a Serie A és a Premier League mellett a Bundesligában volt legalább félszázszor eredményes.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016040188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2020.07.21. 11:33:04

Nagy gratula a csapatnak, szép eredmény!

rockitbaby 2020.07.21. 12:03:56

Az utolsó bajnoki meccsek egyetlen célja az kell, hogy legyen, hogy CR7 gólkirály legyen, Higuain rekordját is felülmúlva.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 12:12:20

@rockitbaby: Ettől sokkal fontosabb dolgok is lesznek, de természetesen a lehetőségek szerint tolni kell majd CR-t.

MdewC 2020.07.21. 12:21:14

@rockitbaby: adom mert most a csapatnak is jól jönne, hiszen pontokat jelentene. :)

rockitbaby 2020.07.21. 12:34:58

@JuventusFanatikus: Ha a maradék négy meccsen lő 7 gólt, az kb pont az a négy pont, amit Sarri emleget. Kettőt egy csapásra.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 12:39:00

@rockitbaby: Sokkal fontosabbnak tartom, hogy végre lehessen pihentetni, felkészülni a Lyon ellen és összerakni a csapatot úgy, hogy a BL-ben jó esélyekkel induljunk. Ezt kell szem előtt tartani, és szerencsére Sarri is valahogy így gondolja, mert CR pihentetése is szóba került.

rockitbaby 2020.07.21. 13:04:30

@JuventusFanatikus: Én ezt a torna jellegű BL-t elengedném. Így lenne mindenre egy hónapja. Lehetne két-két hét pihenni és készülni.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 13:07:28

@rockitbaby: Ezt a Juventus szerintem nem tehetné meg. Ezen a minitornán bármi, de tényleg bármi megtörténhet.

Rocky80 2020.07.21. 13:26:25

Tényleg fenomenális együttes vagyunk.

rockitbaby 2020.07.21. 14:46:13

@JuventusFanatikus: Viszont az sem lenne ideális, ha a bajnoki rajtra már rottyon lennenek játékosok fizikálosan. Nulla pihenés és taktikai felkészülés mellett sokkal szebbet, jobbat nem várhatunk a 20/21-es szezonra, holott ez lenne a minimum.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 16:22:08

@rockitbaby: Én nem tudom pontosan, hogy mikor kezdődik az új szezon, szeptember 12.-éről olvastam, mint lehetséges időpont. Ha már a Lyon ellen továbbjutunk, akkor maximum két héttel lenne kevesebb az idő a felkészülésre, de abban is biztos, vagyok, hogy ebből kb. egy hét a nyaralásokkal menne el. Ha a döntőben pályára lépnénk, akkor három hét pihenő lenne, ami nem olyan nagyon kevés. Egy sorozatot sem adhat fel a Juventus, azt hagyjuk meg a Milannak.

del pipi 2020.07.21. 16:53:28

@JuventusFanatikus: @rockitbaby: Most zajlik a felkészülés, max kapnak egy hét karácsonyi szünetet augusztusban. :)
Nem fog Ronaldo pihenni, maximalista és megakarja nyerni a góllövőlistát meg az aranycipőt. Helyes is! Szerintem eléri a 40 gólt összesen. És tényleg jó látni hogy Dybalával kezdik megtalálni egymást, tehát működik ez! Nekem már ezért is megérte hogy Sarri jött.

rockitbaby 2020.07.21. 21:07:49

@JuventusFanatikus: Itt most 1-2 hetekről beszélünk, mint pihenés és készülés, holott erre sokkal több idő van, általában. Normál körülmények között, május végi zárással, mire nyit a mercató már nem pusztán pihentek, hanem edzettek is heteket. És nekünk bőven lenne mit gyakorolni és az új arcokról még nem is beszéltünk.

És mivel EB lesz, így a következő bajnokságot nem lehet elhúzni, de sem a BK-t, sem az EL-t. Szinte alig pihenve, majd egy évig szerda-szombat ritmusban tolni számos veszélyt hordoz magában, és ezek közül csak egy a sérüléyek.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 21:24:28

@rockitbaby: Normál esetben egészen július közepéig csak sütetik a seggüket a tengerparton és egy részük még plusz kilókkal is tér vissza. Akkor öt hét áll rendelkezésükre, hogy edzenek, felkészüljenek, stb... Ha a Juventus bejut a BL döntőbe, akkor kb. három hét pihenő van úgy, hogy a játékosok formába vannak, csak a pihenés miatt kellene kicsit "lazábbra" venni az edzéseket. Te ezért feladnád a BL-t?

MdewC 2020.07.21. 23:03:00

BL-t én se adnám fel.

Egyrészt pihentek 3 hónapot korábban (ez szvsz 1-2 játékos karrierjét is kitolta 1 évvel pl GIGI és Giorgio) és más csapat is ugyan ezen megy keresztül. Maximum picivel kevesebb idő lesz nyaralni.

Plusz ha véletlenül lenne megint leállás, akkor megint pihenhetnek.

Ez sztem kivételesen nem fogja annyira befolyásolni a következő szezont, annyira nincsenek kihajtva most a játékosok.

Demiral és Giorgio jó lenne, ha bevethető lenne és maradna idő de Ligt műtétjére.

Ballasztot ki kell tenni és 2-3 jó játékost ide kell hozni ligán belülről akik hamarabb beszoknak.

rockitbaby 2020.07.22. 06:37:53

@JuventusFanatikus: Ha a játékosok szeptemberre érnek csúcsformába, akkor tudva Sarri rotálási képességeit, és azt, hogy hullámvölgy lesz, mindezt megfejelve a szokásos tavaszra időzített formával: a csapat kb november-december körül kifingik. Már most is vannak jelek erre: a keret kb fele van formában, a maradék egyik fele fizikális és/vagy mentális fáradtsággal, a maradék másik fele meccshiánnyal küszködik. Ha minden hamarabb jön, akkor az is benne van a pakliban, hogy két hullámvölgy lesz, vagy bennragadunk az egyikben. Sarri nem az a fajta edző, aki az ilyesmit jól kezeli. És bár a jelenlegi pontelőny jól mutat, de nem fedi a valóságot. Ennyire nem volt egyszerű a történet és jövőre még annyira sem lesz. A 20/21-es szezon döntőfaktora lesz a keret mélysége, mennyire lesznek játékban tartva a játékosok és az, ki milyen gyorsan kezeli a hullámvölgyet. Még egyszer leírom, Sarri ezekben nem a legjobb.

Persze nem azt mondom, hogy szándékosan adjuk le, csak azt, hogy a nagyobb képet nézve, lehet jobban járunk, ha van több idő pihenni és felkészülni. Hiszen ahhoz kétség se férjen, hogy Arthur nem padra érkezett és ha jön még egy regista, akkor azt a középpályát össze kell szoktatni. És tudva, mennyire vannak közel a kihívók, nem sok lehetőség lesz élesben gyakorolni, de egy hosszú BL nyárral felkészülési időszak se nagyon lesz. Ha valóban azt akarjuk, hogy Sarri taktikája működjön, akkor a Misternek adni kell egy kis felkészülési időt. Láthatjuk, hogy évek óta együtt játszó középpályával is alig megy, hát akkor minimum két új arccal még inkább kell idő.

Alex8610 2020.07.22. 08:31:00

@JuventusFanatikus: @rockitbaby: Erdekes egy tema ez amit inditottatok.Lehetne ezen filozni mi lenne most a csapatnak a legjobb.Tobb ido a pihenesre es a felkeszulesre /foleg egy esetleges edzovaltas eseten ami szinten nem elhanyagolhato tenyezo/ vagy mondjuk friss BL gyozteskent befejezni ill kezdeni a szezont ami azert adhat egy plusz lokest.Sztem mondjuk olyan opcio nincs hogy "elengedjuk" a BLt.Sokaknak utolso utani lehetoseg plane ugy hogy az iden ebben a minitornaban barmi megtortenhet plusz presztizs/penz.Ennek ellenere en ugy gondolom hogy sajnos ez a "csonka" BL nem nekunk lehetoseg elsosorban hanem pl a Bayern-nek vagy a Citynek.A Lyon ellen kotelezo tovabbjutni de tobbet en nem latok iden ebben a csapatban.Nagy makunk volt hogy a Lazio kipukkadt es az inter is botladozik.A jelenlegi helyezesunk korantsem tukrozi hogy valojaban hol tart a csapat.Vannak felvillanasaink de nem latok valtozast,fejlodest az ev elejehez kepest.

rockitbaby 2020.07.22. 10:49:44

@Alex8610: Egy esetleges edzőváltást most szerintem - az egyszerűség kedvéért - vegyük ki az egyenletből. Paratici azt mondta, hogy Sarri marad, most tekintsük ezt az alapnak és kiindulási pontnak.

Pihenni talán lesz elég idejük, de azért azt is figyelembe véve, hogy a keret fontosabbjai ott lesznek az EB-n is, a 21/22-es szezonra is kevés lesz a pihenés és így ezt a csonka nyarat már kifejezetten nem tartom ideálisnak. Nyílván lehetne jönni, hogy majd akkor foglalkozzunk ilyenekkel, ha ott tartunk, de most a példa kedvéért CR7-et emelném ki. Neki játszania kell, különben nem termel pénzt és lássuk be, nélküle igencsak gólszegény ez a csapat. Nem pihen most sokat, mert nélkülözhetetlen, végig tolja a szezont - tudjuk, hogy neki tavaszra érkezik az igazi formája -, majd a végső győzelemre is esélyes portugál válogatottban is "bérelt" helye van. Egy ilyen sorozat után, fittsége ide, vagy oda, szerintem rottyon lesz.

De közelítsük meg máshonnan. A Sarriball most is akadozik, holott stabilan csak egy nyári érkező vetette meg a lábát a kezdőben a középpályán. Ha a pletykáknak hihetünk, Locatelli szívesen jönne, így minimum két új arccal - akik ráadásul a kezdőbe jönnének, nem padra -, kell idő összeszokni és elsajátítani Sarri filozófiáját. Így talán azt kell mondani, hogy bár a pihenés sem huszadrangú kérdés, de talán a felkészülési időszak fontossága elsőbbséget élvezne ezen a kis listán, hogy mi az, ami semmiképpen se maradjon el.

JuventusFanatikus 2020.07.22. 10:52:32

@rockitbaby: Én nem tudok azonosulni ezzel a felfogással.

del pipi 2020.07.22. 15:08:51

@rockitbaby: Ezt kicsit túl gondolod, nem? Amit te taglalsz mint érdekes téma, az sehol nincs, egy csapatnál se. BL- t pedig akkor fogják elengedni ha kiestek, de remélem megnyerjük.
@JuventusFanatikus: Érdekes dolog, mert én se...nagyon furi...:)

Wizzurah 2020.07.22. 21:14:17

Ahhoz kepest eleg sokan fikazzak itt, en orulok, hogy a korszak legjobb focistai mind megfordulnak kb. a juveban. En orulok, hogy lathattam jatszani es remelem meg lathatom nehany evig, ezeket a pillanatokat meg kell becsulni.

Grinta 2020.07.22. 21:36:54

A durva az,ha visszagondolunk ezen meccseire,simán meglehetett volna Neki az 50/50.

del pipi 2020.07.23. 05:49:53

@Grinta: Azért valamit ne felejtsünk el, én sok Real meccset néztem korábban és a különbség annyi volt hogy szarrá tömték labdával, és 15-20 helyzetből rúgott 1 vagy kettő vagy három gólt. Ez a tendencia maradt, képzeld el ha egy kicsit jobban kihasználná a helyzeteit, azért ez a rengeteg tizi is árnyalja a képet.
Ettől függetlenül annak örülök hogy jó formában van, és kívánom hogy meglegyenek az egyéni kitüntetések.
De ami a legjobb hogy végre Dybalával kezdik megérteni egymást, és most nem látni azt a rivalizálást köztük. Roni rúgja csak a gólokat, Dybusz meg tolja a forintos zsugákat és teljesen rendben lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása