Sarri: „A Sassuolo az Atalantára hajaz”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_3.jpgMaurizio Sarri nem számít egyszerű mérkőzésre a Sassuolo ellen, például a neroverde csapat kiváló támadópotenciálja miatt.

„A Sassuolo azon csapatok egyike, amelyik ugyanazt az utat választotta, mint az Atalanta. Sikerült kontinuitást adni a projektnek, és jól haladnak.

Veszélyes időszakban ütközünk meg velük, mivel nagyszerűen teljesítenek támadások tekintetében. Mi is lelkesek vagyunk, és természetesen határozottak is.

Az Atalanta változott idővel, az elmúlt években veszélyesebbek lettek támadásban, és annyira agresszív futballt nyújtanak, hogy védekezésben sem adnak időt a pihenésre.

A Sassuolo pedig csapatként képes kivételes cselekre, nagyszerűen tartja meg a labdát, és kiváló meccseket játszik. Ezzel a nehézséggel ismét szembesülni fogunk holnap, mivel ők nem hezitálnak kiváló csapatokkal szemben,  és tovább akarnak haladni az útjukon.

Ezt figyelembe kell vennünk, és szenvednünk kell holnap. Erre számítanunk kell, és fel kell készülnünk rá.”

Ezt követően a mester kollégáját, Roberto De Zerbit dicsérte, és a legígéretesebb fiatal olasz edzőnek nevezte.

„Mindenki azt a futballt játssza, amelyet megengedhet magának figyelembe véve az elérhető játékosok jellemzőit. Ellenkező esetben saját magad edzője leszel, nem pedig a csapaté. Ő felvázol egy elképzelést a csapatainak, vannak ötletei, s próbálja ezeket alkalmazni. A fiatal edzők közül a legérdekesebbnek tűnik.

Nem tudom, hogy hasonlít-e rám. Az edzőket tapasztalatok alakítják, ezért nem gondolom, hogy bármelyikünket is egy adott másik edző inspirált volna. Lehet, hogy valamit eltanult, de annak, amit tesz, 99%-át ő találta ki, és saját tapasztalatára alapozza.”

Ezt követően a bajnokságról beszélt a mester: „Ez a bajnokság még nem ért véget, küzdenünk és szenvednünk kell. Szerencsések leszünk, ha sikerül elérni a célkitűzést azzal, hogy szerzünk 11 pontot a következő 6 meccsen. Nem gondolom, hogy bárki olyan felületes lenne, hogy biztosra veszi ezt a bajnoki címet, mert a sportban nincsenek nyilvánvaló eredmények. Nem hinném, hogy bárki elhinné, hogy ez a bajnokság lefutott.

A kritikával kapcsolatban nem tudok mit mondani. Én elszigetelődtem mindentől és mindenkitől, nem veszek részt ebben a közösségi párbeszédben, és életmódot illető döntésem nyomán soha nem élek a közösségi média által kínált lehetőségekkel. Az utcán úgy tűnik, hogy az emberek támogatnak és kedvelnek minket.”

Merih Demiral visszatért a csapat edzéseire, de a mester szerint mindenképp kell neki pár nap, mielőtt bevethető lenne ilyen hosszú kihagyás után.

„Ő jól van, úgy érzi magát, mint egy srác, akinek a térdszalagját műtötték. Nem láttam, hogy komoly nehézségei lennének, jól van. Két napja tért vissza, mi pedig adunk neki pár napot, hogy edzéseken vegyen részt, és megfelelő állapotba kerüljön. Jelenleg az a feladatunk, hogy hatékonnyá tegyük a pályán való bizonyítás tekintetében.”

Maurizio Sarri szerint a csapat nem esik kétségbe a kapu előtt, bár a középpályáról nemigen érkeznek a gólok.

„A csapat 6 meccsen 17 gólt szerzett, azt hiszem. Nem látom, hogy ez gond lenne számunkra jelenleg. Tudjuk, hogy kinek a lábában van a legtöbb gól, játékstílusa miatt ez a játékos Aaron Ramsey, de van néhány további játékos, akik fejlődnek, és több gólt lőhetnek a jövőben, ide tartozik Rodrigo Bentancur és Adrien Rabiot.

Miralem Pjanić óvintézkedésként maradt ki az előző meccsen a csapatból, de nem volt komoly gondja. Csupán fáradtnak érezte a combhajlítóját, és ez fejfájást okozhatott volna a jövőben. A következő nap már normálisan edzett. Leonardo Bonuccinak van némi gondja a lábfejével, meglátjuk, hogy javult-e a helyzet, és hogy jó döntés-e őt pályára küldeni, vagy jól fog neki a pihenés.

Nyilvánvaló, hogy ezek a meccsek a hosszú szünet után, rövid felkészülési idővel, július közepén nehézséget jelentenek a csapatoknak, nehéz megőrizni a kompakt felállást. A csapatok a megszokottnál gyakrabban kénytelenek szenvedni. Ezzel a problémával szembe kell néznünk, és úgy vélem, hogy a tiszta játék olyan kvalitás, ami jó eredményeket hozhat számunkra.”

A csapatból a szezon elején kiesett a csapatkapitány, a mester pedig elmondta, hogy Giorgio Chiellini a Sassuolo ellen sem fog kilencven percet végigjátszani.

„Giorgio Chiellini kiesése a szezon egyik legjelentősebb negatív eseménye volt. Kemény volt ilyen sok hónapot egy ennyire meghatározó játékos nélkül kibekkelni. Nem jó, hogy ezt a dolgot nem hangsúlyoztuk ki eléggé, mert ő olyan játékos, aki meccseket tud eldönteni. Kiesett a térdsérülés miatt, aztán jött a járvány miatti leállás, és ez csak megnövelte a visszatérési időt. Öt napja már a csapattal edz, és a jövőben tud majd segíteni a társaknak. Nem fog még 90 percet játszani, de javul az állapota.

Nem kell túl sok számításba bocsátkoznunk. Annyi a feladatunk, hogy 11 pontot gyűjtsünk 6 meccs alatt. Aztán majd gondolkodhatunk a továbbiakról.

Az eltiltások miatt pihent néhány játékos, és minden bizonnyal vissza fog térni Juan Cuadrado. Alex Sandro kihagyott három vagy négy meccset sérülés miatt. Valami mozgásba lendült, és remélem, hogy fel tudjuk pörgetni a dolgokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716006464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.07.15. 10:24:44

Úgy gondolom, h ma nem szabad pontokat veszíteni, mert akkor kezdhetünk izgulni a végkimenetelt illetően.
Nem kéne a nyakunkra engedni a riválisokat a Lazió meccs előtt.
Ha bénázunk, még a 4. helyig is lecsúszhatunk.

Remélem, Sarri össze kapja végre magát, és lemeccseli a félelmetes Sassuolót. Nem becsülöm le őket, de mi vagyunk a Juventus. Ha teli gatyával megyünk ki, mint az Atalanta ellen, akkor újabb pontokat veszítünk, és lassan már nem fér bele.

JuventusFanatikus 2020.07.15. 10:36:38

„Mindenki azt a futballt játssza, amelyet megengedhet magának figyelembe véve az elérhető játékosok jellemzőit. Ellenkező esetben saját magad edzője leszel, nem pedig a csapaté."

Ebben sok igazság van!

2020.07.15. 11:21:45

Bonucci ott van a keretben, de nem hiszem h kockáztatunk vele, főleg h Chiellini és Demiral is bevethető. Cuadrado nélkül a Danilo-Sanyi szélső védő páros is fix.

Alex8610 2020.07.15. 11:41:28

@JuventusFanatikus: És talán egy kis üzenet is felfelé...

Barolo4 2020.07.15. 12:15:52

@Andras74: +1
Én is nagy kockázatot látok benne, ha esetleg nem nyernénk.... nagyon összevissza ez az év, és ahhoz, hogy kézben tartsuk a dolgokat ma nyerni kell. Forza Juventus!

rockitbaby 2020.07.15. 13:49:41

@JuventusFanatikus: Igen, sok igazság és némi öngól is. Hiszen ő nem olyan játékot akar játszatni, amit a játékosai tudnak.

venember83 2020.07.15. 14:11:17

@JuventusFanatikus: be is b@szna, ha ennyi karakter mindenféle igazság nélküli lenne...

dobor norbert 2020.07.15. 20:21:40

Gyuszi bácsi! Mind a két kezemmel szorítok Neked!

JuventusFanatikus 2020.07.15. 20:53:39

@rockitbaby: Szerintem nem öngól, senki se gondolhatja komolyan, hogy az a játék, amit eddig nyújtunk, az tökéletes, és teljes mértékben ez a terv. Ahhoz, hogy erről beszélhessünk, huzamosabb ideig kellene olyan teljesítmény, mint amire már azt mondjuk, hogy szuper.

@venember83: Van benne sok igazság, de ez volt az a rész, ami nagyon nagyon igaz:D

rockitbaby 2020.07.16. 10:08:52

@JuventusFanatikus: Senki sem gondolja, mert a vak is látja, hogy komoly gondok vannak. Nincs semmi állandóság a csapatban, max annyi, hogy gólt mindenképp kapunk.

Az öngól az, hogy mi nem azt a játékot játsszuk, amit a játekosállomány megenged, hanem azt, amit Sarri erőltetni akar. Így Sarri végúl Sarri saját maga edzője.

És ezt nem a tegnapi meccs momdatja velem. Hanem az eddig látottak. Nagyon nem lennék meglepve, ha scudetto ide, vagy oda, de távozik az idény végén.

JuventusFanatikus 2020.07.16. 10:15:28

@rockitbaby: Sarri és a vezetőség erőltetni akar, ezt különösen fontos kihangsúlyozni, és így már más értelmet is nyer az egész.

rockitbaby 2020.07.16. 11:41:58

@JuventusFanatikus: Szerintem ettől nem lesz annyival másabb. Igy is, úgy is olyat erőltetünk, ami szemmel láthatóan max meccsek egyes periódusaiban megy csak. A vezetőség döntött Sarri mellett, ő meg erőlteti ezt a taktikát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása