Sarri: „Pjanić képességei megkérdőjelezhetetlenek”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_4.jpgMaurizio Sarri a Lecce elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón nem kívánt sok részlettel szolgálni Miralem Pjanić esetleges távozása kapcsán, ám azt elmondta, hogy nyilván nem technikai adottságok hiánya miatt merült fel a csereügylet, amellyel kapcsolatban nem kapott a klubtól még semmilyen tájékoztatást.

A bosnyák játékos a napokban várhatóan klubot vált, és jövőre a Barcelona mezében futballozhat, Arthur Melo pedig a bianconero klubhoz kerülhet egy olyan ügylet keretében, amely megközelítőleg 60 millió eurós tőkenyereséget eredményez mindkét klubnál.

„Nem tudok semmit az adott helyzetről, de jelenleg 100%-ig șlvezi a bizalmunk. Kényes pillanatokon van túl a srác, de a technikai képességei megkérdőjelezhetetlenek.

Nem tudom, hogy értékesíti-e a klub a játékjogát, de én semmit nem hallottam a klub felől. Jelenleg nem nagyon van miről beszélni.

Arthur a Barcelona játékosa, ezért róla beszélni nem tűnik helyes dolognak. Nem tetszett, amikor Setien Pjanićról, a mi játékosunkról beszélt, ezért én sem kívánok Arthur kapcsán bármit mondani.”

A Lecce ellen a mester ugyanúgy győztes mentalitást vár a csapattól, természetesen.

„A fizikai állapotunk nem a legjobb, s most több meccset játszunk egymás után viszonylag rövid időn belül. A meccset megfelelően kell kezelnünk, nem lehetünk hanyagok, illetve nem bocsátkozhatunk feltételezésekbe. A Lecce jobban teljesített idegenben, mint otthon, ezért maximális tisztelettel kell pályára lépnünk.

Nem láttam az Inter meccsét, de láttam a Lazio néhány mérkőzését. Nem mondanám, hogy jelentős előnyünk lenne, hiszen 33 pontot lehet még gyűjteni, és arra kell törekednünk, hogy pontokat gyűjtsünk minden egyes meccsen, mást nem tűzhetünk ki célnak.”

Pipita a napokban visszatért az edzésekhez, ám visszatérése a kezdőcsapatba még várat magára.

„Gonzalo a csapattal edzett, a holnapi meccsen pedig kisebb szerephez juthat, hasonlóan Ramsey-hez. Pipita érzékeny játékos, és hatással volt rá mindaz, ami a világban és személyes életében történt mostanában. A visszatérésekor nem gondolta, hogy helyes döntés a bajnokság újraindítása, azonban ő továbbra is fontos játékosunk.”

Blaise Matuidi várhatóan ezúttal a védelem bal szélén fog feltűnni, miután Alex Sandro, Danilo és Mattia De Sciglio sem bevethető jelenleg.

„Ma Matuidit próbáltuk ki az adott poszton, majd kipróbálunk másokat is, aztán döntést hozunk. Nincs kizárva, hogy be kell dobnunk a mély vízbe pár srácot az U23-as csapatból. Véleményem szerint az egyikük szinte készen áll a bevetésre. Csak egy kis Serie A tapasztalatra van szüksége, de neveket nem szeretnék most mondani.”

Végül Bernardeschi helyzetéről és jövőjéről beszélt a mester.

„Bernardeschi erős futballista, aki megfelelő technikai és fizikai képességekkel rendelkezik. Következetes teljesítményt kell kihoznia magából, és egyértelműen érnie kell futballistaként, de a képességei tekintetében soha nem voltak semmilyen kételyeim. Szerintem nagyszerű középső középpályás lehet belőle a gyorsítási képességének köszönhetően.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9215947974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 10:20:36

Sarri, nekem nehogy most elkezdjed átképezni Bernardeschit, mikor végre az eredeti helyén jól tud teljesíteni...

Remélem nem Matuidi kezd balhátvédként, hanem mondjuk Anzolin, a Juventus B-ből. Semmiképp nem a francia ellen beszélek, csak szeretnék látni valakit az utánpótlásból a felnőttek között.

Biztos vagyok benne, hogy a Pjanićra vonatkozó rész csak kitérés a válasz alól, máskülönben nagyon gáz lenne, ha ennyire nem avatnák be, ami egyáltalán nem lehetetlen egyébként.

spaolo1981 2020.06.26. 10:59:18

@JuventusFanatikus: Az átigazolásokba nincs túl sok beleszólása, de ezt biztos közölték vele a szerződése aláírásakor. Azt viszont nem hiszem el, hogy semmit nem tud a Pjanic-Arthur cseréről.

rockitbaby 2020.06.26. 11:18:31

@JuventusFanatikus: Hát, tekintve, hogy egy hónapig szerda-szombat ritmusban fognak pályára lépni, ráadásul két sérült és egy eltiltott (...) is van már, ne csodálkozz, ha Matuidi is meg fog fordulni bal bunkóban, Berna meg a középpályán. Mamut a keret még sincs sok variációs lehetőség.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 11:26:04

@rockitbaby: Ha csak kényszer miatt az nyilván más, de direkt nem kellene átképezni, pláne nem most.

Papíron nagynak és a nevek szerint minőséginek tűnik a keret, de ez messze áll a valóságtól, ahogy írtad is. Eléggé beszédes, hogy eddig egyszer sem tudtuk kihagyni az öt cserét.

Pavel1988 2020.06.26. 11:52:19

Ez egy olyan átigazolás lesz amit igazán senki nem tud hova tenni, így nehéz mérlegelni ki jár jobban és ki rosszabbul.
A Barcelonás fórumokon általános a felháborodás, Pjanicot egy idős és kiégett labdarúgónak tartják, én úgy látom ezzel mi magunk is egyetértünk.
Arthur talán nem a legjobb igazolás, én is szívesebben nézném SMS-t vagy Tonallit. Viszont úgy néz ki Pjanicra nem találtak vevőt és ez a legjobb amit ki tudtak hozni a szituációból.

rockitbaby 2020.06.26. 12:13:35

@JuventusFanatikus: Egy 33 éves játékos esetében én alapvetően kétlem, hogy át lehetne még képezni. Játékos karrier szempontjából már túl idős ehhez. Ellenben Berna szerintem mezzala-ként még megállhatná a helyét. Nyilván óriási hiba lenne most ebbe belefogni, de ha a tavaly nyári nyilatkozatokat veszem alapul, akkor lehet a szezon elején nem irányítóként kellett volna erőltetni és belső középpályásként is jó lehetne. Ez persze mind csak feltételezés. Azonban ha egy szélsőt egész nyáron képezel, hogy belső középpályás legyen, majd ennek ellenére bedobod irányítónak, nem sok csodálkozni való van azon, hogy nagyjából fingja nincs, mit is csináljon. Bár az is igaz, hogy ha ősszel CR7 berúgja a helyzeteit, lehet most Sarrit emelnénk piedesztára, hogy mekkora zseni volt Berna-val.

A felállás szempontjából kulcsfontosságú posztokra nincs cserénk. Nem véletlen a bosnyák teljesítményének visszaesése sem, de Sandro sérülése is olyan hibát fedett fel, amit egyébként tudtunk, csak míg meg nem történik, nem realizálódik bennünk.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 12:23:34

@rockitbaby: Én nem Matuidire értettem, de az Ő esetében visszahelyezésről beszélhetnénk, nem átképzésről, mert korábban már szerepelt balhátvédként. De igazából Mandžukić és Cuadrado példája is jól mutatja, hogy harminc fölött is lehet átképezni egy játékost.

Fede Allegri és Sarri irányítása alatt is pont ugyanolyan csapnivaló trequartista volt, ezen nincs igazán mit ragozni.

Hát, már nem először realizálódik bennünk, hogy a keret összetétele nem épp megfelelő...

babo0410 2020.06.26. 12:42:08

@spaolo1981: Én azért azt se hiszem el, hogy semmi beleszólása az igazolásokba. Nem lehet úgy sikeres egy klub, ha az edző csak báb. Ezt már sok klub bizonyította. Real, Barca, inter elég jó példák erre.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 13:00:46

@babo0410: Ez a három klub lenne a példa arra, hogy ha az edzőnek nincs beleszólása az igazolásokba, akkor sikertelenek? Tudnál ettől pontosabb példákkal szolgálni? Gondolok itt arra, hogy az adott klubnál mely trénerek voltak azok, akiknek nem volt beleszólása a mercato alakulásába, és nem is értek el semmit.

steven.h 2020.06.26. 13:09:35

@JuventusFanatikus: Erre én is kíváncsi lennék, mert nagyjából a Reallal tudok egyet érteni, mikor volt nekik ez a megvesszük kilóra minden évben a legnagyobb sztárt. Ott azért voltak bukdácsolásaik és be is látták, hogy ez nem működik.

rockitbaby 2020.06.26. 13:29:52

@JuventusFanatikus: De én nem is azt mondtam, hogy jó volt, csak azt, hogy nem ott kellett volna a középpályán kipróbálni :)

Azért Cuad esete annyira nem volt nehéz, hiszen a Fiorban volt ő wingback is, annyira nem áll tőle messze. Mandzu, mint érv még elfogadható.

spaolo1981 2020.06.26. 13:31:23

@babo0410: Mondjuk Sarri papa is elég hülyén nyilatkozik ilyen esetekben, télen is volt valami átigazolási hercehurca, már nem tudom melyik játékossal kapcsolatban, de akkor is azt mondta, hogy őt nem tájékoztatta senki a klubtól, nem az ő dolga az átigazolásokkal foglalkozni, és most is azt dumálja, hogy nem tud semmiről.
Talán szerencsésebb lenne, ha árnyaltabban kamukázna valamit(pl. sajnálná, ha Pjanic a távozás mellett döntene, de Artur remek igazolás lenne), nem pedig konkrétan kijelenti, hogy ő aztán tényleg nem tud az ég adta világon semmiről.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 13:34:20

@spaolo1981: De most mit hazudjon:P:D

@rockitbaby: "Bár az is igaz, hogy ha ősszel CR7 berúgja a helyzeteit, lehet most Sarrit emelnénk piedesztára, hogy mekkora zseni volt Berna-val."

Leginkább erre reagáltam.

Ha Cuadrado esete nem volt nehéz, akkor Matuidié sem lenne az.

rockitbaby 2020.06.26. 14:01:06

@JuventusFanatikus: Értem, így azért mindjárt másképp értelmezhető amit írtál :) És igaz, nem volt valami pompás, de abban azért egyetérthetünk, hogy az irányító az a poszt, aminek a megítélése nagyban függ a kiszolgált személyzet teljesítményétől?

JuventusFanatikus 2020.06.26. 14:42:53

@rockitbaby: Természetesen az is egy befolyásoló tényező, igaz, szerencsére már a kulcspasszokat is számolják a különböző statisztikával foglalkozó oldalak, így tisztább képet kaphatunk. De speciel Bernardeschi esetben nem is feltétlen a kulcspasszokkal volt a probléma, hanem képtelen volt irányítani a csapatot, meghatározni a tempót, áthelyezni a labdát az egyik oldalról a másikra, magyarul fazont nem tudott szabni. Ha CR belövi a helyzeteit, akkor csak egy kicsit szépíteni tudott volna Bernardeschi játékán, és az olasz önbizalma se esett volna ennyire a béka segge alá. Ő nem eléggé erős jellem ehhez a szerepkörhöz, viszont szélről már ügyesebben helyzeteket kreálni.

rockitbaby 2020.06.26. 15:49:29

@JuventusFanatikus: Csak egy felvetés. Sarri taktikájában a csapat irányítása, tempó diktálása nem a regista feladata lenne?

JuventusFanatikus 2020.06.26. 16:05:25

@rockitbaby: Lényegében igen, az az Ő fő feladata, de egy trequartista nem engedheti meg magának, hogy átlagban 15-öt passzoljon meccsenként és teljesen kiiktassa magát az összjátékból.

2020.06.26. 16:16:05

Hasonlítgatom regista poszthoz Pjanic, Jorginho és Tonali idei statjait:
Az látszik, hogy Jorginho és Tonali védekezésben sokkal hasznosabb és sikeresebb, mint a bosnyák. Sárgákat szeretik gyűjteni mindhárman.
Támadásban Tonali kulcspasszai, cselezései és h hányszor szabálytalankodnak ellene sokkal jobb a többieknél.
Passzoknál, ami kitűnik h Mira 65, Jorginho 72, míg Tonali kb 40-et passzol meccsenként.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 16:46:04

@hellan: És ehhez add hozzá, hogy melyik játékos milyen csapatban játszik. Elképesztő, hogy Tonali ebben a gyenge Bresciában ilyenekre képes.

2020.06.26. 16:48:28

@JuventusFanatikus: Az fix h Sarrinal tobbet kellene labdaval foglalkoznia.
Viszont ahogy Paratici a heten mondta: sokat szamit a jatekos akarata. Ha az Interbe akar menni, ugyis turelmesen var a felek egyezsegere. Plusz a Bresfia nem is fog targyalni sztem senkivel a szezon vegeig.

JuventusFanatikus 2020.06.26. 16:59:12

@hellan: Azt is meg kell várniuk, hogy Conte melyik felállást fogja alkalmazni, a 3-5-2-őt, vagy a 3-4-1-2-őt, mert az utóbbiba végképp felesleges Tonali.

Wizzurah 2020.06.26. 21:22:29

A te kepessegeid bagos oreg bankar viszont eleg eroteljesen megkerdojelezhetoek, ill. tulajdonkeppen nem. Alkalmatlan topcsapat iranyitasara.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása