Sarri: „Nem könnyű egyszerre játszatni Dybalát és Ronaldót”

sarri_maurizio_szemuveggel_stadionban_szembol_alulrol.jpgAz olasz futball ismét visszatér a képernyőkre a koronavírus-járvány miatti leállás után, a Juventus pedig Olasz Kupa-elődöntőt játszik holnap az AC Milan csapata ellen, miután az első meccs 1-1-es eredménnyel zárult Milánóban.

„A Milan ellen az összes meccsünk nehéz volt idén. Ők olyan csapat, amelyik meg tudja nehezíteni a dolgunkat, az első meccs eredménye pedig semmit nem garantál számunkra.

A dolgok jelen állása szerint úgy gondolom, hogy ugyanazzal a versenyképes csapattal fognak kiállni ellenünk, amint az első meccsen tették. A párharc kimenetele továbbra is teljesen nyitott.

Úgy gondolom, hogy a csapat számára szerencsés helyzet, hogy három különálló célért küzdhetünk. A motivációnkat egyszerre az adott célkitűzésre koncentrálhatjuk. Ez előny lehet számunkra.”

Ezt követően a mester a csapat irigylésre méltó nehézségeiről beszélt.

„Paulo Dybala fenomenális játékos, az egyetlen nehézség az, hogy nem egyszerű két olyan atipikus futballistát működőképesen feltenni a pályára, mint Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo, de ők meccseket tudnak eldönteni.

Nem egyszerű taktikai szinten sem együtt használni őket, de ha két ilyen kvalitású futballista érhető el, a csapat többi részének kell alkalmazkodni, úgy támadásban, mint védekezésben.

Fennáll a veszélye annak, hogy az ellenfél tizenhatosa kicsit üresnek fog tűnni, de mindez igencsak kellemes probléma egy edző számára.”

Miralem Pjanić nehéz szezont fut, de remélhetőleg ez a pár hónapos kihagyás segített neki kipihennie magát.

„Sokkal jobb állapotban van most, úgy tűnik, a bajnokság legutóbbi meccseihez képest. Sokat beszéltem Miralemmel, ő kiváló futballista, aki azonban nem engedheti meg magának, hogy négy vagy öt szintjén aluli meccset hozzon, de sajnos az elmúlt időszakban ez történt.

Egyetértett velem, nem nagyon találta az erőt ahhoz, hogy reagáljon, de meg kell győznie magát, hogy nagyszerű futballista. Egy meccs rosszul sikerülhet, de fel kell emelnie a fejét, és reagálnia kell. Pozitív mentális fejlődésen ment át, és képes lábra állni.”

Ezt követően a bajnokságról és a BL-ről beszélt a mester.

„Mivel még 12 forduló van hátra, minden lehetőséget figyelembe kell vennünk. A szezon ezen szakaszában, amikor háromnaponta játszunk, könnyű pontokat hullajtani. Senki nem tudja, hogy hol tartunk, ezt majd ki kell derítenünk a pályán.

Ami a Bajnokok Ligáját illeti, nem gondolom, hogy a hosszú szünet komoly különbséget jelentene, hiszen lényegében a Lyon ellen egyetlen meccsen dől el a továbbjutás.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5315803392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.06.11. 11:09:53

Végre Sarri nyilatkozat, mindig szívesen olvasom az Öreg észrevételeit:)

venember83 2020.06.11. 11:20:27

@JuventusFanatikus: már az én kezem is remeg 3-4 hete, borzasztóan hiányoztak az edzői nyilatkozatok. Mindegy, legyünk pozitívak. Végre meccsek. Hurrá.

2020.06.11. 11:26:33

„Paulo Dybala fenomenális játékos, az egyetlen nehézség az, hogy nem egyszerű két olyan atipikus futballistát működőképesen feltenni a pályára, mint Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo, de ők meccseket tudnak eldönteni.

Nem egyszerű taktikai szinten sem együtt használni őket, de ha két ilyen kvalitású futballista érhető el, a csapat többi részének kell alkalmazkodni, úgy támadásban, mint védekezésben."

Egyrészt ez alapból faszság... bőven alkalmazható CR és Dybala egyszerre a pályán. A k*rva nagy gond h amíg ilyen Matuidi és Khedira féle léhűtők a pályán vannak, alapemberek és semmit nem csinálnak, persze h van miért aggódni a védekezésért és Mira+Benta gyűjti a sárgákat a 2 tökéletlen miatt.
Nem a médiának kellene durrogtatni, hanem Paraticinek normáis tippeket adni h belső kp-s védekezésünk javuljon... hol vannak már azok az idők, mikor minket kontráztak és Pirlo kotort visszafele és szerelt és még nem említettem, amit Vidal, Pogba és Marchisio is művelt. H ne említsem az elűzött Mandzukic védekezőmunkáját sem...
A Dybala-CR-Costa hármast pl nyugodtan lehetne alkalmazni, de az öreg még Dybala helyét sem képes megtalálni, Costa állandóan sérült és kb a keret sem alkalmas arra, amit Sarri akar. Ja de egy dologra: nyugger focit játszani.
Ezt most ne károgásnaj vegyétek részemnek, csak rohadtul elegem van abból h Dybalát el akartuk üldözni, most meg ilyet nyög az öreg h CR és Dybala-nak neháéz helyet találni. Bár valszeg rajta a Neymar-Suarez-Messi hármas is kifogott volna pl.

Andras74 2020.06.11. 11:28:21

Holnaptól jövő júniusig nem lesz megállás (aztán EB).

Ha tetszik, ha nem, ezt Sarrival fogjuk végig tolni.
Bízzunk benne, h inkább tetszeni fog, mint nem, és eredményes lesz!

Véleményektől függetlenül, most egyetlen út maradt: vele, előre. Úgyhogy mindent bele, Öreg!

JuventusFanatikus 2020.06.11. 11:32:15

@hellan: Igaza van Sarrinak, Dybala és CR nem igazán kompatibilis egymással, mind a ketten szeretik a labdát birtokolni, közelében lenni az akcióknak, közben meg a tizenhatoson belül nincs senki, az egymásnak való passzolás nem igazán szokott menni, de Dybala azért néha megpróbálkozik vele. Allegri egyáltalán nem tudta együtt játszatni ezt a duót, Sarri irányítása alatt már valamennyire működőképesek, de nem igazán tudom, hogy ettől többet ki lehet-e belőlük hozni úgy, hogy egyszerre vannak a pályán.

JuventusFanatikus 2020.06.11. 11:35:12

@Andras74: Ezt jó olvasni, különösen tőled!:)

2020.06.11. 12:42:43

@Andras74: Tényleg jó olvasni, köszi Kolléga! :)

Rikoo 2020.06.11. 14:11:11

Amúgy én esküszöm megpróbálnám újra a 4-2-3-1-t. Azért nem mind1, hogy Pjanic-Khedira vagy Pjanic-Bentancur van középen, a bosnyák ekkor játszott igazán különleges formában utoljára, meg talán a mostani szezon kezdetén.
A védekezést és visszazárást pedig Allegri is meg tudta oldani.
Vagy 4-4-2-nek is nevezhetnénk. Elég érdekes lenne a Cuadrado és Douglas Costa szél, középen CR7 és Dybala. Csak könyörgöm ne megint a 4-3-3 legyen erőltetve, ez nem ment már Allegrinél sem.

AgliOli 2020.06.11. 14:25:18

Édes f@szom...
Csak abban bízhtunk, hogy akik képesek jól játszani, bírni fogják fizikailag
az alvó töketlenek helyett a munkát a középpályán...
Ezt nyilván Sarri is tudja, így értette, hogy a csapatnak kell alkalmazkodnia.
Erre viszont páran sajnos képtelenek, ők a jegyzőkönyvnek játszanak, és azzal letudják a dolgot, hogy van nyoma annak, hogy a pénzükért legalább néha pályára léptek...

Bodnar Daniel 2020.06.11. 16:07:37

Egyébént Sarrinak vannak a legkorrektebb és legőszintébb nyilatkozatai. Akárhogy is végződjön ez a történet ezt senki nem veheti el tőle. Nem söpör a szőnyeg alá. Mondjuk az pont elég, hogy a vezetőség pedig felé nem szokott...

Még mindig a következő szezon a perdöntő Sarri ügyében. A covid miatt, most már tényleg minden játék oroszrulett. Szerintem most van a legnagyobb esélyünk bukni, mert az Inter utáni győzelem eggyel feljebb kapcsolta volna a srácokat, ha lendületben tudtak volna maradni.

Most sajna volt idő dagonyázni az emberileg nem annyira okés arcoknak( Rabiot baszakodása ) és az mindig kivesz csapatból egy kis tartást.

Ha minden techikai alapon dőlhetne el, még 5 évig zsinórban miénk lenne a scudetto. Az jó hír, hogy Pjankónál van esély a feltámadásra.

Szerintem a legjobban azzal járnánk, ha összekapná magát, nem azzal, hogy kapásból cseréljük valamire, amit ismét hatalmas lutri a még csak amúgy is félig kész rendszerbe.

Én abszolút azt gondolom, hogy Rabiot, Ramsey leigazolása abszolút nem volt vakon és igen is minőségi játékosok. Egyszerűen még nem jöttek rá mite kezdjenek velük (és ők sem, hogy magukkal mit kezdjenek). Ugyanez előfodult Eriksennel is.

Szóval jöhet bármilyen jónak kikiáltott játékos, ugyanannyi esély lesz őket ekézni, mint ahogy most teszik sokan az összes középpályással akink csak van.

Jobb és bal szélre kell plusz egy arc. A többit lehetséges, hogy az idő is megoldja. Persze az is, hogy nem. :D

De nincs tuti és az sincs aki megmondhatná. Az egyetlen dolog, ami van, az hogy őszintén és építőleg állnak dolgokhoz a klubnál. Mert abból mindig lehet fejlődés. És tanulhatnak a hibáikból.

Sarrinál ez megvan. És ha nem is tartják sokan a legjobb edzőnek, azért ott van a top 20-ban. Sőt bizonyos források szerint az első ötben.

Az egyedüli vesztünk a vezetőség szemellenzős hozzáállása lehet.
"Mi vagyunk a Juventus, oszt jónapot..."

Bodnar Daniel 2020.06.11. 16:16:22

@Bodnar Daniel: Korrektúrázom magam. Egy forrás szerint van benne az ötben és az is havi teljesítmény alapon. Ezt kicsit benéztem. :D

del pipi 2020.06.11. 16:22:56

Jó lesz ez, én bízok egy jó kezdésben, nálam Dybala nagyjából kihagyhatatlan de sokszor jó érzékkel hagyta a cserepadon Sarri és utána eldöntötte a meccset.
@Andras74: Erről van szó öregem, minden nyitott, nyerünk azt annyi! Forza Juve!@Bodnar Daniel: Ennyi a málna! :)

GGábr81 2020.06.11. 17:02:44

@Rikoo: és Dybcsi is ott volt igazán jó a 4231-ben. Nem én vagyok az edző de már Allegrinél sem értettem, hogy miért nem próbál visszaállni rá. Lehet Roninak nem feküdne? Nem tudom. A kezdőm:
Csöcs
DS-deL-Kill-Sanyi
Bekur-Pjanko
Csoki-Dyb-DC
CR
(DS helyett lehet inkább egy labdaszedő sráccal jobban járnánk) és mindenkinek lenne egy viszonylag jó alternatívája. Itt a viszonylagon van a hangsúly.

Rikoo 2020.06.11. 18:30:30

@GGábr81: Elvileg DaniLó is a keret tagja.

senky 2020.06.11. 18:33:23

@hellan: szerintem Sarri mindenaron akarja a GYENGE NEM teljesito senkit jatszatni Dybi es a csapat karara .

GGábr81 2020.06.11. 19:21:30

@Rikoo: DS a védekezésben előrébb van. Ebben a formációban inkább ő. Bár 2-3 meccs után úgy is megy a gyengélkedőre, akkor más Lóra kell tenni.

jeneiPALI 2020.06.11. 19:23:28

Sarri jól beszel holnap nyerjunk forza juve,szerintem csalna khedira matuidi kp miatt kell aggodnunk az ijesztő amugy sima győzelmet varok és az is lesz

Jamal Jamal 2020.06.12. 10:10:44

Legyen úgy mint a dögevők ellen. Közönség nélkül, domináns játék min. 2 gólos különbség.

Bodnar Daniel 2020.06.12. 17:44:41

Azt sem tudom mit csináljak már magammal, annyira várom a meccset. Próbálok barátokat telefonon hívogatni és beszélgetni az életről, csak hogy teljen az idő.

Tisztára ráreagáltam Maoounika....

kovta23 2020.06.12. 18:05:59

Azért számomra vicces hogy még mindenki Khedirat szidja és neki tulajdonítja a csapat gyenge játékát,Pjanic halvány teljesítményét. Sami alig játszott Idén. Évek óta a csapat játékosa elhiszem hogy sokan nem szeretik és nem értik a játékát,de sokkal eredményesebb vele a csapat mint nélküle. Igen én is azt mondom lejárt itt az ideje. De az hülyeség hogy miatta gyenge a középpálya vagy Pjanic.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása