A Juventus Blog álomkezdője: A támadó középpályás

platini_michel_aranylabdaval.jpgPavel Nedvěd személyében immáron megvan csapatunk első légiósa, a voksolók 89.6 százaléka rá szavazott, Antonio Cabrini neve mellett 8.1% szerepel, míg Gianluca Pessottóra mindössze a Blog 2.4 százaléka voksolt. Talán az eddigi legnehezebb szavazására lehet számítani, ugyanis három aranylabdás játékos közül lehet választani.

Michel Platini: A karrierjét szülővárosa együttesében, a Jœufban kezdte. 1972-ben édesapja egykori csapatához, az AS Nancyhez igazolt, ahol hét évet töltött el. Következő állomáshelye szintén egy francia csapat lett, méghozzá az AS Saint-Étienne. Három esztendőt töltött a Les Vertsnél, míg a Juventus fel nem figyelt a már 27 esztendős játékosra. A legenda úgy tartja, hogy Gianni Agnelli éppen Saint Étienne-ben kávézott, mikor a helyi csapat a kávézó előtt futott el, és megpillantotta Michel Platinit, aki futás közben egy naranccsal dekázott. Az Ügyvéd Urat teljesen meggyőzte a francia karmester, két héttel később Platini már Torinóban tartózkodott, és alá is írta szerződését. Öt esztendőn át volt Juve-játékos, 223 mérkőzésen 104 gólt szerzett. Első szezonjának első fele annyira rosszul sikerült, hogy felmerült a távozás lehetősége is, de mégis maradt Olaszországban. Jó döntés született, ugyanis tavaszra összekapta magát, és a Serie A gólkirálya lett, 16 góllal. A következő szezonban szintén az első helyen végzett a góllövőlistán (20 találat), és még abban az évben, azaz 1983-ban megnyerhette első Aranylabdáját. A következő két szezonban folytatódott a sorminta, azaz olasz gólkirály és Aranylabdás lett, 1984-ben még Olaszország legjobbjának is megválasztották. 1987-ben már úgy érezte, hogy a sebessége már megkopott, más szerepköröket pedig nem szeretett volna megtanulni, így inkább visszavonult, pedig mindössze 32 éves volt. Vitrinjében csodásabbnál csodásabb serlegek találhatók meg, többek közt egy Bajnokok Ligája serleg, egy EB trófea, két Scudetto, egy Coppa Italia, egy francia bajnoki cím, egy francia kupa, egy Világkupa, egy KEK-trófea, egy UEFA-szuperkupa. Egyéni elismerésekben is részesült, háromszor megnyerte az Aranylabdát, háromszor lett a Serie A gólkirálya, az 1984-es EB legtöbb gólt szerző játékosa lett kilenc góllal, ami mai napig rekord, 1977-ben és 1978-ban Franciaország legjobb labdarúgója lett, míg 1984-ben Olaszország legjobb futballistájának választották meg.

Trequartista létére hihetetlen gólerős volt, ez pedig annak is köszönhető volt, hogy gyors volt és kiválóan fejezte be az akciókat. Nagyszerű lövéseket eresztett el, remekül csavarta a játékszert, különösen a szabadrúgásokat lőtte remekül, de a büntetőket is magabiztosan végezte el. Sokszínű játékos volt, aki nagyszerűen centerezett, több gólt szerzett fejjel annak ellenére, hogy mindössze 179 centiméter magas. Saját térfelére is sűrűn visszajárt a játékszerért, amit nem dédelgetett sokáig, hanem egy elképesztően pontos hosszú átadással már továbbított is a csatárokhoz. Nagyszerű technikai képzettséggel rendelkezett, nem csinált pimasz cseleket, jobbára kötényeket osztogatott és esernyőcseleket csinált, de ezeket hihetetlen pontossággal. Rengeteg találat szerepel a neve mellett, de sokkal többet is lőhetett  volna, azonban többször is önzetlen volt, és ahelyett, hogy belőtte volna a ziccert, inkább passzolt. 

Nem egy hétköznapi ember volt fiatalabb korában, ő tényleg a játék szeretete miatt űzte ezt a sportot. Utált futni, védekezni szintén nem szeretett, ahogy az edzésekért sem rajongott. Annak ellenére, hogy nagyon laza személyiség volt akkoriban, a depresszió sem kerülte el a hetvenkétszeres francia irányítót, a viselkedése percenként változott, állítólag a pályán még magában is beszélt. Érdekesség, hogy nem csak hazája nemzeti együttesében futballozott, ugyanis visszavonulása után, 1988-ban debütált a kuvaiti válogatottban. Focistaként közkedvelt személy volt, míg UEFA-elnökként közellenség lett. Visszavonulása után először Franciaország szövetségi kapitánya volt, majd a Nancy alelnöke lett, azután pedig a FIFA-nál dolgozott több szerepkörben is. 2007-ben lett az UEFA elnöke, 2015-ig töltötte be ezt a posztot, míg korrupció miatt le nem lett váltva, és a 2019-es év végéig eltiltották minden sporthoz kapcsolódó tevékenységtől. 

baggio_roberto_aranylabda.jpgRoberto Baggio: Első klubja a Caldogno volt, ami szülővárosának legnevezetesebb együttesének számít. 1980-ban a Vicenza szerezte meg 1000 euróért a mindössze 13 esztendős Robyt. Ahogy szépen cseperedett, úgy jutott egyre több játéklehetőséghez, 18 évesen már olyan teljesítményre volt képes, hogy a Fiorentina hajlandó volt érte kicsengetni 1.39 millió eurót. Öt szezonon keresztül szolgálta a Violákat, 136 mérkőzésen 55 találatot számlálhatott össze. Rengeteg csapat figyelmét felhívta magára, a rivális Juventusét is, akik világrekordnak számító 12.9 millió euróért leigazolta Copfocskát. Torinóban is öt szezont húzott le, 200 összecsapáson játszott, ezeken a találkozókon 116 góllal segítette együttesét. 1995-ben bejelentkezett érte az akkoriban gigásznak számító AC Milan, és 9.3 millió euróért meg is szerezte a 28 esztendős cselgépet. A játékos és a Juve sem bánkódott az üzlet miatt, Roby egy nagyobb csapatba került, míg a torinói orvosok tudták, hogy Baggio a sok és súlyos sérülések miatt már nem lesz képes csúcsformában futballozni, igazuk lett. Csak két esztendőt töltött Milánóban, majd a Bolognához távozott 1.8 millió euróért. Egy kiváló esztendő után visszatért Milánóba, de nem a Rossonerihez, hanem a rivális Nerazzurrihoz. Ismételten két év után igazolt el, ezúttal a Bresciához, a Leonessánál négy esztendőt töltött el, majd 37 esztendősen visszavonult. Vitrinje nincs túlzottan megtömve, ennek ellenére benne rejlik egy Aranylabda, egy, a FIFA legjobb férfi futballistájának járó trófea, két Scudetto, két Coppa Italia, egy UEFA-kupa és egy KEK gólkirályi cím.

Minden idők egyik legjobb olasz játékosaként tartják számon, ennek ellenére mindössze csak 56-szoros talján válogatott. Több szerepkörben is szerepelt, leginkább secunda puntakét és trequartistakét számították rá. Az igazat megvallva, nagyon nehéz szavakba önteni, hogy milyen játékos is volt ő. Egészen hihetetlen technikai képzettséggel rendelkezett, minden megmozdulását élmény volt nézni. A lábával a labdához úgy ért, akárcsak kezeivel egy hölgyhöz. A jobb és a bal lábával is képes volt varázsolni, a játékszer szinte mindig úgy csavarodott, ahogy az ő szerette volna. A szabadrúgásokat nagyszerűen végezte el és magabiztos büntetőrúgó is volt, de mindenki emlékében csak az 1994-es VB-döntőben elhibázott tizenegyes jut eszébe. Szemkápráztató cseleivel akár három védőt is képes volt elfektetni egyszerre, úgy húzgálta a labdát, hogy az ellenfél nem tehetett szinte mást, mint elkezd imádkozni. Elképesztően intelligens volt a pályán, egy igazi zseninek számított, remek passzokkal tudott szolgálni társainak, emellett gyors és fürge is volt. Úgy beszéltek róla, mint egy 9 és felesről, ugyanis 10-es létére rendkívül gólerős volt, de sokkal mozgékonyabb és kreatívabb volt, mint egy 9-es. 

Emberként is zseniként viselkedett karrierje során, ő szeretett volna lenni a csapat legnagyobb ásza, szerette, ha minden rá épül. Nagyon kevés edzővel ápolt jó viszonyt, képes volt összeveszni olyan hatalmas edzőlegendákkal, mint Marcello Lippi, Arrigo Sacchi, Giovanni Trappatoni, vagy Fabio Capello. A rengeteg sérülés szintén meghatározta karrierjét, már 18 évesen elszakadt a térdszalagja és letört egy porc is. A bal lábát kétszer műtötték, a jobbat pedig négyszer. Átesett olyan borzalmakon, hogy átfúrták a sípcsontját, hogy helyén bírják tartani a szétszakadt inakat. Rengeteget szenvedett, megváltás volt számára a visszavonulás, talán, ha nem tér át a buddhizmusra, nem is bírta volna ilyen sokáig. Annak ellenére, hogy volt a Juventus csapatkapitánya is, nem tartozott az igazi vezéregyéniségek közé, az edzőknek egyáltalán nem számolt be az öltözőben történtekről, mert nem akart besúgó lenni, és a hatalmas nyomást sem igazán bírta. Több rivális klubban is megfordult, elég nehéz meghatározni, hogy melyik csapatnak is a legendája, mert Roby szívéhez mintha a Fiorentina közelebb állt volna (a Juve-mez alatt hordott egy Fior-szerelést is), de a Juventusnál érte el a legnagyobb sikereket, ahol csúcsformában játszott, Torinóban szerepelt, mikor megnyerte az Aranylabdát, és a legkomolyabb kupákat is ott nyerte. Ráadásul rengeteg szurkoló miatta lett Juventino, és jobbára a Juventus legendájaként tartják számon. Pályafutása után a FIGC-t segítette, az utánpótlásszektor vezetőjeként tevékenykedett. Egy kilencszáz oldalas beszámolót készített az olasz utánpótlásképzés hibáiról és ezekre a megoldást is ismertette, de a 2011-es olasz szövetség vezetői nem vették figyelembe Baggio elképzeléseit, ezért az aranylabdás lemondott.

zidane_zinedine_aranylabda.jpgZinédine Zidane: Szülei Algériából költöztek Marseille-be, ahol Zinédine is született. Első csapata ennek ellenére nem az OM volt, hanem a Cannes, ahol 1992-ig pallérozódott. Már akkoriban is hatalmas tehetségnek számított, képes volt hat játékost is kicselezni, nem véletlenül fizetett ki érte a Bordeaux 7 millió eurót, pedig Zizou még csak húsz éves volt. Négy esztendőt töltött el a Girondinsnél, ahol 152 összecsapáson 34 gólt szerzett és 11 gólpasszt kiosztott. Két fekete-fehér együttes jelentkezett be érte, a Juventus és a Newcastle. Az angolok végül nem igazolták le, mert szerintük nem állta volna meg a helyét a Premier League-ben, így végül a Juve igazolta le mindössze 3.5 millió euróért. Kockázatot vállalt a Bianconeri, mert Zidane-nak volt egy autóbalesete, ami miatt lábai sokáig be voltak gyulladva, injekció nélkül pályára sem tudott volna lépni. Ahogy a fentebb említett duó, úgy ő is öt évig élt Torinóban, 212 összecsapáson számítottak rá, ezen mérkőzéseken pedig összeszámolhatott 31 gólt és 35 gólpasszt. 2001-ben a 29 éves játékost 77.5 millió euróért leigazolta a Real Madrid, ami akkoriban természetesen rekordnak számított. A Habfehéreket szintén öt éven át szolgálta, stoplisát 2006-ban, 34 esztendősen akasztotta szögre, utolsó momentuma a pályán az volt, mikor lefejelte Marco Materazzit a VB-döntőben. Rengeteg egyéni elismerést kapott, 1998-ban Juve-játékosként Aranylabdát kapott, háromszor választotta a FIFA a világ legjobb férfi játékosának (1998, 2000, 2003), kétszer választották a legjobb francia labdarúgónak (1998, 2002), egyszer Olaszország legjobbjának (2001) és egyszer lett a Bordeaux legjobb futballistája. Egyszer megnyerhette a világbajnokságot, egyszer az EB-t, egyszer a BL-t, egyszer a spanyol kupát, kétszer a spanyol szuperkupát, kétszer az olasz kupát, egyszer az olasz szuperkupát, kétszer a világkupát és kétszer az UEFA-szuperkupát.

Ő is egy hihetetlen labdarúgó volt, ám kevésbé volt gólerős, ellenben a fentebb említett duóval, ő inkább az előkészítésben jeleskedett. Leginkább a technikai képzettségével hívta fel magára a figyelmet, nagyszerűen kezelte le a labdát, és remekül is bánt vele. Cselt nevezettek el róla (Zidane-csel), a biciklicselt pedig szinte tökéletesen alkalmazta, de szinte bármely porcikájával képes volt megtáncoltatni a labdát, mágnesként vonzotta magához a játékszert. Míg Baggio a tizenhatos környékén, lendületből csinálta cseleit, addig Zizou általában a középpályán verte át ellenfeleit, leginkább a labda megtartása céljából, vagy, hogy lehetősége legyen könnyebben passzolni, mert nem tartozott a gyors játékosok közé. A játékszert tőle elvenni szinte lehetetlen küldetés volt, ugyanis azt csinált a lasztival, amit ő akart. A 108-szoros francia válogatott labdarúgó kiváló lövőérzékkel is rendelkezett, és nagyszerűen passzolt, emellett erős fizikuma volt Platinivel és Baggióval ellentétben. 

Egy csendes ember, aki, akinek a mondandójának mindig komoly súlya volt. Nem véletlen, hogy edzőként is komoly sikereket ér el, ugyanis amit ő mond. azt minden egyes labdarúgó meghallgatja, hatalmas tisztelet övezi. Nem szereti a nagy felhajtást, egy visszafogott, nyugodt ember, akit csak akkor lehet kihozni a sodrából, ha valami nagyon sértőt mondanak családjára, kisgyerekként rengeteget bántották származása miatt. A Juventustól való elválása nem volt felhőtlen, mindenképp szeretett volna Spanyolországba szerződni, és kritizálta a "főnökeit", hogy nem álltak ki mellette a nehezebb időkben.

Hihetetlenül nehéz dönteni, mindhárom játékos a legjobb éveit Torinóban töltötte, bár Platini számít igazi Juve-legendának, mindhárom klasszis játékosnak van csillaga az Allianz Stadiumnál, és mindháromra jó szívvel gondol vissza minden Juventino. Én személy szerint Roberto Baggióra teszem a voksom, engem ő varázsolt el leginkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7715617660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2020.04.16. 21:47:12

Na erre szavazzon bárki ....

niccolo 2020.04.16. 22:28:00

Ekképpen szavaztam, mint a képem!

Mitya10 2020.04.16. 22:42:41

Nem lehet 3x szavazni? :D

Roland Máté 2020.04.16. 22:47:15

Szép estét kedves Juve Szurkolók!

Nem tudom ki, hogy van vele, de én Zidane-t egyáltalán nem tekintem Juventinonak. Számomra nagyon nagy sérelem volt, hogy 2001 -ben, az egyik legerősebb Juventusból távozott, mert neki nem volt elég jó. Nem mellesleg elénken emlékszem, hogy BL meccsek mentek el rajta, mert nem bírt a vérmérsékletével és kiállíttatta magát.
Természetesen ez csak saját vélemény, úgy látom sokan kedvelik még ezek ellenére is. De számomra a real 1998 -ban lett nagy ellenség, míg Zidane 2001 -ben, hogy pont oda ment.

gomorra21 2020.04.16. 22:59:54

@Roland Máté: van ebben némi igazság. Az eddigi játékosok közül Zizou az egyedüli, aki mindenféle nyomás nélkül, saját elhatározásból egy "jobb" csapatért hagyta el a Juventust. Ez nem méltó egy igazi ikonhoz, függetlenül attól, hogy a világ top álomcsapatába is nagy eséllyel kötelező kezdő lehetne. Szóval én értelek, és egyet is értek.

del pipi 2020.04.17. 05:20:46

Oké akkor Zidane! És nem feltétlenül csak azért ment a Madridhoz mert elakart menni egy jobb csapathoz, egyszerűen a Juventusnak volt egy üzletpolitikája miszerint felkutattak névtelen tehetségeket akikből sztárt csináltak, aztán jó pénzért tovább adták. Amúgy meg három zseniből választani....

Attilio79 2020.04.17. 06:26:41

Az első könnyű döntés! :)

juve1982 2020.04.17. 06:30:06

Michu Forever!!!!
Ha már miatta lettem juvés, akkor ki más!
De oly annyira miatta, hogy ha teszem azt '82-ben az Interhez igazol, akkor ma Inter szurkoló vagyok!
Akkor volt 3x-os aranylabdás, amikor ez még igazi rang volt, és nem média esemény, mint ma.
P L A T I N I !

Attilio79 2020.04.17. 06:34:22

Hidegebb fejjel végiggondolva, Platini több meccsszáma, talán kiegyensúlyozottabb teljesítménye és klubhűsége lenne a magyarázat, mert tudásban kb. mindhárman ott vannak...

GGábr81 2020.04.17. 07:14:16

Zizu nálam kiesett (persze nem a tudása miatt). De még így is nehéz a választás. A haverom akkora Baggio fan, hogy meggyőzött. Legyen Robi.

JuventusFanatikus 2020.04.17. 08:13:08

@Roland Máté: Ezzel teljesen egyetértek, nekem Zidane egyenlő a Real Madriddal.
@niccolo: Bár, a smiley miatt eltűnt a kommented jó része, de még tegnap este elolvastam, és köszönöm szépen!:)

pedronegroo 2020.04.17. 08:35:58

Áááá!!! Nem jó! Inkább ne legyenek csatárok! Ez a három játékos bármelyik csapat best of -jába ott lenne! Tiltakozom, nem szavazok! :)))

Alex8610 2020.04.17. 09:05:23

Gondolkodas nelkul Platini!

2020.04.17. 09:05:35

Ez nagyon gonosz :D
Gratulálok az íráshoz, profi munka :)

Edy77 2020.04.17. 11:12:50

@pedronegroo: ugyanezt érzem. Behuztam Platinit, de aztán lerágtam mindkét kezem

Zamboni nem egy tészta 2020.04.17. 11:45:34

Annyira izgalmas a kérdés, hogy lesz-e vajon 100% arány az egyik csatárposztért. És ha nem lesz akkor ki az a barom? :)

pedronegroo 2020.04.17. 12:15:55

@Edy77: Mikor Zizu vagy Copfos a pályán volt akkor nem a gólt vártad, hanem azt hogy hozzájuk kerüljön a labda! Ma már sajnos nincsenek ilyen játékosok. Zizu-ra szavaztam, mert jobb képűbb mint Baggio :) az a copf már akkor is büntetés volt :) plusz Zizu lefejelt egy interest! :)

Il Principino 2020.04.17. 12:28:58

Erre nem szavazok,sorry!

alexGicamo 2020.04.17. 12:35:28

Nehéz volt döntenem, mert játszani nem sokat láttam egyiküket sem szeretett csapatunkban ... Zidane -ra voksoltam végül játékintelligenciája miatt .

venember83 2020.04.17. 13:13:26

Érdekes, nem gondoltam, hogy Copfocska ennyire le van maradva, valamiért úgy gondoltam, hogy az első két hely valamelyikén szerepel. Mindenesetre szerintem volt itt már nehezebb helyzet is, pl. a két VKP vonatkozásában: Deschamps VAGY Davids VAGY Pirlo, Marci VAGY Tacchinardi VAGY Conte.

Kasabai 2020.04.17. 13:18:32

Nekem ez volt a legnehezebb szavazás, mert tudásra nem igazán lehet külünbséget tenni. Mindegyik aranylabdás, bajnos stb. Zidane-t nagyon szerettem, a legelegánsabb játékos ever, nála tényleg csak a vérmérséklet volt gond, a lefejelés-megtaposás dolgokkal nem tudtam soha azonosulni. Ezért nekem ez most sportemberi szimpátia alapján dőlt el. Tudom, hogy Roby az első évében kilógott, meg a híres lila sál esete, de egyszerűen imádtam őt. Egy zseni, legenda, igazi sportember, aki kényszerűségből távozott tőlünk. Szóval Baggio.

JeetTrader 2020.04.17. 16:06:09

Na itt aztán nem lehet tévedni. Közülük bárki...na a csatárokra leszek még kiváncsi...

Én Zizura szavaztam, de csak azért mert a többieket nem láttam élőben. Vagyis Robyt igen a 94-es vb-n. Az volt az első meccs amit megnéztem életem során. Akkor ott megsirattam az olaszokat mert nekik szurkoltam. És azóta is....

venember83 2020.04.17. 16:24:31

@JeetTrader: csatárok? Alex és Trez, gondolom.

JuventusFanatikus 2020.04.17. 16:30:40

@Holloka: Köszönöm!:) Sajnos ez az egyetlen módja szerintem, hogy mind a háromnak valós esélye legyen. Zidanet eseteket bal szélső középpályásnak tudtam volna tenni, de akkor Pavel miatt marad ki, míg Baggio a Del Piero elleni küzdelemben maradt volna alul. Azonban úgy néz ki, hogy most a Király tol ki velük:)
@Zamboni nem egy tészta: Gondoltam rájuk, úgyhogy DP-n kívül még két hatalmas legendára lehet majd szavazni.:)
@pedronegroo: Zizou jobb képű lenne? Ezt én tényleg nem tudom megítélni, de tudomásom szerint Baggio annak idején a nők kedvence volt, a világ legsármosabb pasijai között tartották számon, több szavazáson is előkelő helyen végzett, és azt hiszem Hillary Clintonnak is Ő volt a kedvence.:)
@venember83: Én is kicsit csodálkozom, szerintem mindenképp Zidane előtt kellene szerepelnie, de tudja a fene:)
Ó, a csatárkérdés nagyon nehéz lesz, mert az már megvan, hogy Del Piero riválisai kik lesznek, de, hogy Trezeguetvel egy cikkben ki fog szerepelni, azt nem tudom eldönteni, mert rajta kívül még 4 centernek lenne helye.
Aki szeretne kampányolni kedvenc centere mellett, aki NEM Trezeguet, az most tegye, vagy hallgason mindörökre:D

Dybali 2020.04.17. 17:02:00

@JuventusFanatikus: Tevez, mert Ő volt az aki most a legjobban hiányzik a csapatból, egy jó Tevez.

steven.h 2020.04.17. 17:26:22

@JuventusFanatikus: Én mindenképp szeretném, ha két igazi legenda megmérkőzhetne Trezeguet-vel: Amauri, Bendtner

Viccet félretéve Bettega-t gondolom nem akarod kihagyni, bár vele is ugyanaz a baj mint Bonipertivel is lenne, hogy senki nem látta játszani.

JuventusFanatikus 2020.04.17. 17:37:07

@steven.h: Én a Matri-Anelka duóra gondoltam, ha megfelel:D

Nem tudom, hogy Bettegát ki akarom-e hagyni, egyelőre Trezeguet az, akinek a helye garantált, aztán majd még eldöntöm, figyelembe véve azt, hogy Ti kiket szeretnétek látni, bár, Bettegának elég jó esélyei vannak, ahogy nézem. A lényeg, hogy minél hamarabb jelezzétek, mert ma szeretném elkészíteni a vázlatot.

@Dybali: Sajnos Tévez eleve nem játszik, mert mindössze két évet töltött a Juventusnál.

Edy77 2020.04.17. 17:45:11

@steven.h: Mint ahogy Sivorit, és Rossit sem nagyon láttuk sajnos...
De létezik valaki aki nem a Del Piero, Trezequet párosra fog szavazni?

JuventusFanatikus 2020.04.17. 17:51:01

@Edy77: Biztosan lesznek, Pavel is "csak" 89%-kal nyert. Ettől függetlenül próbálok minél jobb és közkedveltebb játékosokat összegyűjteni, mert így is-úgy is, lesz olyan, aki nem lesz megelégedve a felhozatallal, ez az egyetlen "átka" ennek a játéknak:)

Edy77 2020.04.17. 17:53:01

@JuventusFanatikus: Én Hirzerre szavazok. Magyar, gólkirály, őt se látta senki játszani, és egy idényen belül Ő lőtte a legtöbb gólt.
Szerintem érdekes lenne egy Magyar Juventinórol olvasni...
Sajnos csak két idényt játszott a Juvéban

JuventusFanatikus 2020.04.17. 17:55:38

@Edy77: Akkor már nem játszik. Nem a nemzetisége miatt lett volna érdemes írni róla, hanem a teljesítménye végett.

Edy77 2020.04.17. 18:05:31

@JuventusFanatikus: De az elmúlt 20 évből sajnos kevesen felelnek meg minden kritériumnak. Inzaghi inkább Milan legenda, Tevez keveset volt itt, Hiquain nem az a szint ami a Juvés teljesítményét illeti, Ibra világvándor, Boksics kevés ehez a versenyhez, a többiek meg futottak még.
Más téma, de rengeteg videót nézek unalmamban, és ezek alapján Kohlert, és Möllert azért elnéztem volna a posztjukon a versenyzők között.
Nem néztem utána de a posztjukon volt nagy a konkurencia, vagy nem voltak itt elég hosszú ideig?

Shyr Kahn 2020.04.17. 18:28:13

@Roland Máté: Azt hiszem sokak nem emlekeznek, vagy csupan nem kovettek a dolgokat akkor (vagy meg sem szulettek). BTW ilyen formaban ez egy szimpatiaszavazas sajnos. Zidane a spanyol felesege miatt vagyott Madridba es itt teletomtek kreatinnal, ami nem tett jot a jatekanak az utolso evekben (izzadt, mint a lo). Az asszony ragta a fulet evek ota, hogy menjenek. En ra szavaztam. Az altalam latottak kozul a vilag legjobbja a posztjan. Valaki Ronaldinnyevel peldalozik... nalam, ha elegans latvanyos foci, akkor Zidane a nyero egyertelmuen.
Baggio alig volt nalunk es nem bizonyitott igazan. A fiatal Del Piero elhomalyositotta, szoval ot semmikeppen nem emelnem ki. Foleg nem ezen a poszton.

Dybali 2020.04.17. 18:58:12

@JuventusFanatikus: Mennyi idő a kritérium? Paolo Rossi 3 év?

Roland Máté 2020.04.17. 19:18:55

@JuventusFanatikus: örülök, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen. :)

@gomorra21: természetesen egyet értek, hogy kiváló focista volt, hiszen (jól írták előttem) akkoriban tényleg nem akárki kapta az aranylabdát, és tényleg akármelyik álomkezdőbe beférne, de nekem a Juvéba nem. Nekem részéről megmaradt a tüske. Ennyi :)

@Shyr Kahn: ahogy előbb is írtam, tényleg fantasztikus játékos volt. De úgy gondolom, hogy rá mindenki a realban nyújtott teljesítményeként emlékszik vissza, ott nyerte ugye a BL -t is, és szerintem jobb is volt Madridban, mint a Juventusnál.
Tényleg ez csak egy személyes sérelem bennem, hogy távozott, és nem velünk nyert BL -t. :) Ez úgy kikívánkozott belőlem. Természetesen mindenki más véleményét és döntését elfogadom, és tiszteletben tartom.
Sajnos csak 98 -tól követem a foci világát, tehát azóta van Juve szerelem. Baggiot ugyan nem láttam nálunk játszani, de egy internet adat szerint 200 mérkőzés 115 gól, 5 év alatt. (Nem olyan rossz, és nem is volt kevés ideig, 9. a Juve góllövők listáján) Ugyanennyi évet volt Zidane is, igaz 212 mérkőzéssel. Na hajrá :)

JuventusFanatikus 2020.04.17. 19:21:47

@Dybali: Igen, három év.
@Shyr Kahn: Mi az, hogy alig volt Baggio nálunk? Csak tizenkét meccsel van kevesebbje, mint Zidane-nak...
@Edy77: Ez a lényege a kritériumnak, hogy ne minden jöttment lehessen szavazható:) Még így is olyan legendák maradnak ki, akiknek helye lenne. Pont olyan játékosokat hagytál ki, akikre gondoltam:D Én Trezeguet, Bettega, Vialli, Ravanelli és Paolo Rossi között vacillálok, talán még a sorrend is jelenleg ez.

JuventusFanatikus 2020.04.17. 19:23:27

@Edy77: Még szívem szerint Inzaghit is odasorolnám, de Ő inkább Milan-legenda.

Edy77 2020.04.17. 19:29:59

@JuventusFanatikus: Hát ezek közül nálam nincs sorrend, de csak a rend kedvéért, Battega és Rossi, Trez meg alap

pedronegroo 2020.04.17. 20:09:03

@JuventusFanatikus: Zizu még ma is jól néz ki ehhez nem kell b..zinak lenni hogy megállapítsuk. De inkább nézzük meg hogy ez a tökéletes férfi milyen barátságban van a labdával, nekem ez futballpornó! +18! :)

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/video-zinedine-zidane-labdakezelesi-technikajat-nem-lehet-megunni-2757009

JuventusFanatikus 2020.04.17. 20:51:45

@pedronegroo: Ez nálam azon témák közé tartozik, amihez nem tudok érdemben hozzászólni:) Ilyen még a filmek és az F1. Meg tudom állapítani a nagyon csúnyákat és a nagyon jó képűeket, Zidane meg szerintem pont a kettő közé esik:D De tényleg inkább a lábát figyelem, nem az arcát, mert a lábai azok tényleg első osztályúak:D

pedronegroo 2020.04.17. 21:11:43

@JuventusFanatikus: Jó-jó, mindent nem tudhatsz, mert csak azt tudhatod amit tudsz! :) De a filmeken mit nem tudsz?? Barátok közt szar, Harcosok klubja király! :) Ennyi!

2020.04.17. 21:16:43

@JuventusFanatikus: És az F1-ről szóló filmek, amikben "jóképű férfiak" vannak? :D

JuventusFanatikus 2020.04.17. 21:31:05

@pedronegroo: Ez valami teszt? Mert a Barátok Közt nem film, hanem sorozat, ezt tudom:D
@Holloka: Még az hiányzik, hogy World of Warcrafttal, vagy League of Legendsszel játsszanak, és akkor teljes a kép:D

2020.04.17. 21:36:32

@JuventusFanatikus: Na jó, azokon már én sem igazodom ki :D

GGábr81 2020.04.17. 23:56:38

@pedronegroo: na már hogyne lennének ilyen játékosok. Pl én alig várom, hogy Khedirához kerüljön a labda.

babo0410 2020.04.18. 05:23:08

Robi akkora kedvenc, hogy még. Egyértelmű. És legyen minél több olasz az álom Juventusban.

JuventusFanatikus 2020.04.18. 08:25:00

Hatalmas fordulat, Zidane megelőzte Platinit!

Roland Máté 2020.04.18. 08:41:09

@JuventusFanatikus:

Hát én teljesen kiábrándulok ebből a játékból, ha Zidane bekerül a Juventus álomkezdőbe ... :((

Egyébként én erre a posztra gondoltam volna Nedvedet.

spaolo1981 2020.04.18. 10:05:30

Zizouval az a bajom, ami a Capello féle Juvéval is: a minimumot hozta ki magából. Szépek a Scudettók, meg a VK és ESZK elsőség, de lehetett volna sokkal több is. Nekem Roby és Platini egyforma. A Copfocskára szavaztam, de csak azért mert olasz.

gomorra21 2020.04.18. 11:18:47

@JuventusFanatikus: a reggeli órákban csapatokba verődve jelentek meg a madridisták a szavazóhelységek előtt. Több helyről is hallani, hogy buszokkal hozták őket;)

Roland Máté 2020.04.18. 11:37:35

@spaolo1981:
Tökéletesen egyet értünk! De jó, hogy nem egyedül vagyok ezen a véleményen.

Nekem ő tényleg olyan volt itt, hogy ha volt kedve akkor nagyon jól játszott. De sokszor előfordult, hogy sz@rt vele. Emlékszem ő is köpködött, nagyon bennem van, hogy egy Hamburg elleni csoportmeccs rajta ment el, és nem jutottunk tovább. Utolsó éveiben nálunk túl nagy arccal játszott, a mutatott teljesítményéhez képest. Madridban lett legenda.
Na jó, leálltam. :)

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

steven.h 2020.04.18. 14:24:18

@JuventusFanatikus: Matrit nem "emelném" eme három legenda szintjére.

Inzaghi kérdéskör meg igencsak érdekes, tekintve hogy mi miatt lett ő Milan legenda. Bár azt tegyük hozzá hogy Trezeguet minden tekintetben jobb játékos volt nála.

Chiello3 2020.04.18. 14:47:37

Sziasztok! Szerintem Platini alap, én rá voksolnék!! Nagy fájdalom volt, amikor Zidane elment a Reálba, akkor lett ellenszenves nekem!

JuventusFanatikus 2020.04.18. 16:12:51

@gomorra21: Végre egál! Legalább tudnám mire fogni a "késést", ha nem leszek ma kész a cikkel:D
@steven.h: Matrit én nem bírtam, de nem kérdéses, hogy nem egy szint a fentebb említett trióval, de nincs nagyon sokkal lemaradva:D

10 év a Milanba szerintem elég erős érv, hogy legenda státuszt kapjon:)

pedronegroo 2020.04.18. 16:50:03

@JuventusFanatikus: Meddig tart a szavazás?? Amíg meg nem előzi Zizut valaki? :)

pott70 2020.04.18. 17:28:46

Ez a szavazás egy szörnyűség,egy lehetetlen helyzet.Képtelenség igazán jól dönteni.
Platini.

JuventusFanatikus 2020.04.18. 19:23:26

@pedronegroo: Amíg a következő cikk nem kerül ki, aminek elvileg most este kellene, hogy legyen, de most fogok még csak neki komolyabb kutatómunka nélkül, úgyhogy nem sok esélyt látok arra, hogy ebből legyen valami, de igyekszem:) Ha épp döntetlen lenne, akkor legalább holnap reggelig lehet szavazni, ha akkor sem változik, akkor valamit kitalálok.

niccolo 2020.04.18. 22:45:28

@Chiello3: +1! Sokan mégis Zizut tolják,Remélem Platini nyer,Baggio előtt!

del pipi 2020.04.19. 06:58:50

@niccolo: Nem is arról van szó hogy ki ki tol, egyszerűen valamilyen oknál fogva dönteni kell, és túlzottan jó döntés nincs is. Platinit már láttam játszani, az is igaz hogy abban az időben inkább a Francia válogatottal, de azért már jó néhány elérhető videót megnéztem róla, hát ő sem éppen szarral gurigázott ! Roberto óriás kedvencem, és mégis Zidane varázslata mellett szavaztam, pont úgy gondolok erre a szavazásra ahogy áll, nehéz, egyforma!

pedronegroo 2020.04.19. 07:51:50

@del pipi: Jó választás! :) Nem véletlen volt Zizu Lippi mester nagy kedvence is :) Amúgy úgy látszik hogy Platinit sokan látták focizni legalábbis a szavazatok alapján, eddig pont az volt hogy a régiekre nem mentek a szavazatok mert nem láttuk Őket játszani...

del pipi 2020.04.19. 10:47:10

@pedronegroo: Nálam pont1%-kal Zidane a jobb de ha a másik kettő közül nyerne valaki akkor se lennék szomorú.

JuventusFanatikus 2020.04.19. 12:06:06

A szavazás ebben a pillanatban lezárom, hamarosan érkezik a cikk!

steven.h 2020.04.19. 13:04:11

@JuventusFanatikus: Hát én nem is azt mondtam, hogy mennyit töltött ott, hanem hogy hogyan került oda :) Nem tudom bárki emlékszik-e még arra az esetre :)

JuventusFanatikus 2020.04.19. 13:06:26

@steven.h: Tessék megosztani azt a történetet, mert én személy szerint nem ismerem:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása