A Juventus kész megválni Pjanićtól?

pjanic_miralem_golorom_2.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventus nagyszerű teljesítménye az Inter elleni Derby d’Italián meggyőzhette a torinói klub vezetőségét arról, hogy megváljon a csapat bosnyák középpályásától, Miralem Pjanićtól.

Pjanić korábban a középpálya kihagyhatatlan tagja volt, az utóbbi hetek során azonban rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, így nem is jelentett igazi meglepetést, hogy Maurizio Sarri nem szánt szerepet neki az Inter ellen pályára lépő kezdőcsapatban.

A milánóiak elleni győztes rangadón Sarri az ifjú Rodrigo Bentancurra osztotta a regista szerepkört, ahol korábban Pjanić játszott, s az uruguayi középpályás nagyszerű teljesítményével a terv jól vizsgázott a gyakorlatban is.

La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint az Inter elleni mérkőzés tapasztalatai arra vezethetik a Juventust, hogy nyáron pénzzé teszik majd Pjanićot.

A bosnyák válogatott játékos jelenlegi szerződése 2023 júniusáig érvényes, azonban a Paris Saint-Germain szívesen látná soraiban a harmincadik életévét hamarosan  betöltő középpályást.

A Pjanić eladásából  befolyó összeget a Manchester Unitedtől minden bizonnyal távozó Pual Pogba és Sandro Tonali megszerzésére fordítaná a torinói klub.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5915520812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.03.14. 14:18:08

Miért van az, h mostanában nagyon nehezen enged belépni?

Attilio79 2020.03.14. 14:18:42

Tonali jöhet, Pogba csak értelmes áron jöjjön, kell egy jobb és egy bal bekk, és egy gólerős csatár...
Khedira, Higuain, De Sciglio Pjaniccsal tarthat.

Alex8610 2020.03.14. 14:20:30

Utolso lehetoseg hogy penzt lassunk belole plane a kora miatt.Mar nem hetek hanem honapok ota tart nala ez a forma.Lassitja a jatekot es sok az alibi passz.Foleg hatrafele.Bentancur felnott a feladathoz es ugy nez ki talan Ramsey is magara talalt.

Il Principino 2020.03.14. 15:17:45

Vannak nála nélkülözhetőbb emberek is a kp.-n!!!
Gyengébb periódusai minden játékosunknak volt már.Elővehetnénk az idei szezonból kiindulva Rabiot,Rambo,Costa,Khedira,Matuidi,Higu sort is,de még CR is játszott már szarul ebben a szezonban.
Csak akkor engedném el,ha valóban ezen múlik Tonali megszerzése!
De tartok tőle ,ha eladjuk akkor a 2 világbajnokot még pár évig nézegethetjük a kezdőben.
Másrészt Bentancur most jól szerepelt a hiénák ellen,mint ahogy az egész csapat is.
De a Lyon ellen vastagon benne volt a vereségben..Játszon csak Pjanic helyén még párszor,akkor pontosabb képet kapunk róla,hogy tényleg ott is megállja e a helyét az uru.Én szívesebben látnám az eredeti posztján,oda meg érkezzen Tonali,akár éppen Pjanic árából.

GodPiero 2020.03.14. 15:33:57

Elcserélni a Psg-vel Icardira valamint D. Costát elcserélni a Rakitic - Vidal duót és kész is.
Nem fiatalodnánk, de jelen pillanatban a Bl-re gyúrunk tehát nem árt a rutin....
Ráadásul olcsó és ügyes :)

del pipi 2020.03.14. 16:42:23

Nehéz dolog ez mert én nagyon kedvelem Pjankót, ő nagyon jó futballista. Viszont tényleg lassítja a játékot, és sok az alibi, látom én...
@GodPiero: Ezt adom!

Lanzafame 2020.03.14. 17:16:28

@GodPiero: a Barca szerint Rakitic es Costa kb. ugyanannyit er. A mostani Vidal mar nem kell nekunk.

rockitbaby 2020.03.14. 17:43:04

@Il Principino: Részben igaz, mert valóban vannak nála sokkalta alkalmasabbak is a távozásra. De az is igaz, hogy a Napoli ellen pl Khedira lecserélése után kaptunk három gólt Emre barátunk ámokfutásának köszönhetően. És az sem véletlen, hogy hónapok óta pont azon a meccsen játszunk talán a legjobban, amin Pjanic nem szerepelt.

Kiváló képességekkel rendelkezik, de valamiért ezt talán egyetlen egy szezonban tudta valóban megmutatni, mikor a 4-2-3-1-ben Khedira-val ketten operáltak. Mai napig felfoghatatlan számomra, hogy volt képes a középpálya két meccsen is nulla lőtt gólon tartani a Barcelonat.

Azt se feledd, hogy ő nagyjából az egyetlen, akiért értelmes pénzt is lehetne kapni. És bár én is kedvelem a bosnyákot, de ettől még tény, hogy Sarri kinevezésével mindenki a kreatívabb játékosaink sokad virágzását várta, ehelyett az egyetlen valaki, akire valóban pozitívan hatott a bagós, az Dybala.

Nyílván nem lehet mindent egyedül az ő nyakába varrni, de valahol azt érzem, hogy valahogy mintha megfáradt volna Pjanic. Nem feltétlen fizikálisan. Ahogy edző esetében is van ilyen, játékos esetében is lehet.

GodPiero 2020.03.14. 19:00:46

@Lanzafame: Azért ha Matuidi vagy Khedira helyett Vidalt kellene néznem én nem fakadnék sírva....

senky 2020.03.14. 19:58:43

A Paris Saint-Germain bejelentkezett a Juventus középpályásának, Miralem Pjanicnak a játékjogáért.Pjanic jelenlegi értékét 65 millió euróra becsülik és ettől olcsóbban a Juventus nem is válna meg tőle. A francia bajnokság éllovasa mindenképpen irányító középpályást akar szerződtetni a nyáron, ezért is csapnának le azonnal a 29 éves irányítóra.

senky 2020.03.14. 20:01:01

A 16 éves Rayad Cherki ugyanis az Olympique Lyon saját neveléseként felkerült a felnőttek közé és már 6 bajnokin jutott szóhoz, de az Ifi BL-ben, a kupában és a felnőtt Bajnokok Ligájában is láthattuk már idén. A francia kupában 3-, az UEFA Ifjúsági Ligában pedig 5 gólig jutott (4 meccsen) támadó középpályásként.

Nem is csoda, hogy már most óriási a kereslet érte. Az olasz Calciomercato szerint a Juventus mellett a Real Madrid és a Barcelona is nagyítóval figyeli a fiatalember minden megmozdulását és várnak a megfelelő alkalomra, hogy megszerezzék.

babo0410 2020.03.14. 20:17:28

Én áldásomat adnám erre a cserére.

senky 2020.03.14. 20:36:55

Juventus is beszállt a buliba.
Torinóban már hónapok óta figyelik Emerson teljesítményét, januárban pedig volt is egy visszautasított ajánlatuk az angol sajtó szerint. Nyáron ismét megpróbálhatják leigazolni a brazil-olasz védőt, akiért ezúttal 25 millió angol fontot ajánlanának.
Gondolom hogy jo volna o is ,a 19 éves karmester, Angel Gomes várhatóan távozik a Manchester Unitedből a nyáron.

2020.03.14. 20:37:42

Mondanom sem kell, hogy nagyon kedvelem Pjanicot, szerintem évekig a legfontosabb láncszem volt a csapatban, de sajnos idén ez már nem igaz. Allegri alatt, amíg volt olyan, hogy csapatvédekezés jobban elbírta a középpálya az Ő jelenlétét, de jelenleg szerintem Bentancur nagyon kell a védelem elé, mert Ő sokkal többet tud hozzáadni azon az oldalon is. Mivel Sarri kijelentette, hogy Pjanic nem fog mezzala-ént szerepelni, mert nincs meg hozzá a sebessége (amivel egyébként egyet is értek), ezért nyáron én is megválnék tőle.
Bentancurhoz szerintem nagyon illik ez a poszt, de Tonalit mindenféleképpen leigazolnám a nyáron. Az olasz egyébként szerintem sokkal inkább lehetne egy jó mezzala, mint regista, és nyáron valami hasonló középpályát össze lehetne hozni: Savic/Pogba - Bentancur - Tonali

Attilio79 2020.03.14. 21:21:03

@Attilio79: Ja igen, a felsoroltakhoz csatlakozhat Bernardeschi is.

gomorra21 2020.03.14. 22:15:14

@rockitbaby: "Sarri kinevezésével mindenki a kreatívabb játékosaink sokad virágzását várta, ehelyett az egyetlen valaki, akire valóban pozitívan hatott a bagós, az Dybala."

Alex Sandro, Bonucci, Cuadrado bőven jobb, mint az utóbbi években. Amúgy Dybalával együtt ABCD, lehet, hogy ilyen sorrendben haladunk.
Bentancur egy klasszissal jobb játékos, mint tavaly, igaz, ő fiatal, szóval értelmezhetjük úgy is, hogy egyszerűen érettebb lett.

Leram7 2020.03.15. 11:26:13

Nehéz eldönteni, hogy mi van Pjaniccal.

Az utóbbi években rengeteget volt kb pihenés nélkül a pályán, sok esetben Khedirákkal kellett együtt fociznia és sokszor félsérülten is játszott.

Régen láttuk őt jól focizni és lehet változás kell neki, de az is lehet, hogy pihenőre van szüksége. Ha el tudjuk hozni Pogbát, mehetne.

rockitbaby 2020.03.15. 12:11:28

@gomorra21: Kreatív játékosokról beszéltem, nem nagy általánosságról. Persze az általad említettek teljesítménye sokat javult, de azért pl Cuad olykor hajlamos volt keménykedésre eszetlen megmozdulásokra.

Elenyészően kevés kreatív játékosunk van, de valóban fejlődést nem sokon látni. Legalávbis folyamatosat. Hullámzás nagyon sokaknál van.

Dybali 2020.03.15. 16:34:10

Minden attól függ ki jönne a helyére?

Lanzafame 2020.03.15. 17:14:10

@rockitbaby: 2017-ben Khedira a csúcson volt, Pjanic-ban pedig volt még motiváció talán. Védekezésben az egy 4-4-2 volt Mandzukic-csal es Cuadradoval a szeleken. Így azért már elég masszív, nem is beszélve a hátsó négyesről.

rockitbaby 2020.03.15. 18:22:29

@Lanzafame: Azért Cuad vedekezésben nem feltétlen jelent előnyt, de Mandzu ellenbem teljes mértékben alárendelte magát a csapat érdekeinek.

Pjanic nekem valahogy sose tűnt valóban motiváltnak. Ez lehet edzői hiba is akár, de nekem a Romas korszakából is csak az sejlett fel tőle, hogy tökeletesen beállt DDR-ék nyafogásai mögé, hisztizett, idegroncs volt és még a teljesítményével is akadtak gondok, a nagy meccseken nem tudta a különbséget jelenteni.

Hogy lenyugodott, ennyit számíthatott? Lehet. Most királyságának első időszakában valóban jól játszott, de úgy november-december körül valami nagyon eltört nála. Onnan mélyrepülésbe fogott.

Az a baj, hogy sokan itt aláírnánk - köztük én is - ha az árából jönne Tonali, de 19 évesen ő semmlesz még képea folyamatos jó teljesítményre. Neki is lennének jobb és rosszabb periódusai, bár az is igaz, az ő esetében talán megérheti ez a kockázat.

Attilio79 2020.03.16. 06:39:37

@rockitbaby: Persze, Tonaliról senki nem állítja, hogy egyből pótolni fogja a kezdőink bármelyikét.
A lényeg a fiatal, kreatív, lehetőleg olasz játèkosok megvásárlása, csapatba építése (ezt régebben a vezetőség is lenyilatkozta). Tonaliban megvan a lehetőség, hogy kiemelkedő játékos legyen, nehéz lenne a szívem, amennyiben egy rivális mezèben játsszana jövőre...
Gondolom az is egyértelmű a vezetőknek, hogy a kp.nk a legújabb csapatrészünk, ami ezáltal a leggyengébb is, most érdemes fiatalítani és előre gondolkozni pár évre, mert lassan a védelmünk is cserére szorul. Bonu, Chiello kiöregszik, oda lesz értelmes csere Demiral és De Ligt személyében, de nekik is fejlődniük kell. Ugyanakkor a kp.n nem látom, hogy meglennének az opcióink ugyanerre a pótlásra...

rockitbaby 2020.03.16. 10:51:03

@Attilio79: A kp az a 2015ös BL döntős csapat óta folyamatosan problémás. Vagy nem volt mennyiség, vagy minőség, olykor mindkettő hiánycikk volt. Itt annyi kellene csak, hogy a mindenkori edző taláalja meg azt, mit akar a csapattal játszarni és igazítsa ehhez a keretet.

De a védelemmel nem értek egyet. Nyílván vannak gondok a szélein, de Sandro egyelőre bírja, Pellegrini kifejezetten jó iramban fejlődik a szárdoknál és számos opció van további erősítésre. A közepe meg talán kijelenthető, talán utoljára a BBC idején volt ennyire rendben. Iszonyat kevés csapat van, ahol Chiellini kalibert lehet becserélni. Visszatér Demiral, összeáll a holland török tengely és lényegében kijelenthető, megvan bennük a potenciál, hogy a világ legjobb párosa legyen.

Tonalit pedig sokan úgy várjuk, mint a messiást, aki azonnal és markáns javulást hoz. De ez nem igaz auonnnal.

Attilio79 2020.03.17. 10:51:43

@rockitbaby:
A védelemmel kapcsolatban pont ezt írtam, amit mondtál. A közepe rendben van, Bonucci, De Ligt, Demiral személyében 2-3 évig van megoldás, még akkor is, ha Chiello nyugdíjba megy. A szélek viszont nincsenek megoldva, egy Alex Sandronk van, aki nagyon sokat ér, Danilo elmegy kategória, utána nagy az űr... Azért akarták DS-t, aki tudna váltogatni, de nem elég jó, ezért pihenni sem tud pl Sandro, aki ki fog égni, ha így megy tovább...
A kp.n viszont nincs olyan alternatívánk, ami a védelemben De Ligt vagy Demiral. Engem nem győzött meg Rabiot, Ramsey, Matuidi, Khedira teljesítménye sem évre lebontva. Igen, egyetértünk, nincs Pirlonk, Vidalunk, Pogbánk, de még Marchisionk sem. Hu, így leírva is elég durva a kontraszt a nevek között... :)
Tonaliban viszont meglehet a potenciál egy Pirlo szintű játékékosra, csak ezt ki kell hozni belőle.

rockitbaby 2020.03.17. 17:24:49

@Attilio79: A védelemhez szerintem a kölcsönben lévő Pellegrinit nyugodtan beveheted, mert szerintem visszahívjuk és maradni is fog.

Ramsey és Rabiot kockázatos igazolás volt, ezt tudtuk előre a kihagyás és sérülékenység miatt, de úgy vélem a francia kezd belelendülni és jobban teljesíteni. Matuidi és Khedira nem újkeletű probléma, de a kialakult helyzetet figyelembe véve nem is most lesz megoldva. Mert eladni nem nagyon tudjuk őket, pótlást venni meg szerintem nem fogunk tudni. Komoly véráldozat nélkül biztos nem. Még Tonali is sanszosan csak Pjanic eladásával érkezhetne.

Ez a történet most nagyon komoly befolyásoló tényező lesz és nem csak annyiban, hogy EB hiányában nem nagyon lesz mire fel felverni az árakat.

Személy szerint úgy vélem, kb csak annyi kell a mostani középpályára, hogy egy valódi regista érkezzen és ezáltal mindenki más a helyére kerülhessen. Nem tartom véletlennek, hogy hosszú hetek után akkor játszunk talán a szezonban a legjobban, mikor egy registahoz posztban közelebbi játékos szerepelt a védelem előtt. Allegri rendszere is errr épült, Sarrié is, ha jönne egy vérbeli regista, szerintem azzal állhatna össze az a valami, amit Sarriballnak hívnak. Ez az esszenciája neki. Papíron egyszerű a feladat, de valójában piszok keményen kell majd küzdenie Paraticinek.

Attilio79 2020.03.17. 20:57:55

@rockitbaby:
Pellegrinit egyszer láttam játsszani az idény elején, nem tudom milyen játékos, remélem jó formában lesz és agilitásban is olyan (lesz?), mint Sandro.
A teljes kp. kicserélése lehetne a cél, Bentancur kivételével Pjanic, aki megüti a mércét (Saját vélemény) Az utóbbit láttuk stabilan jó játékra, a jelenlegi formája alapján ő sem...
A kieg. emberek pl. DS, Bernardeschi, Higuain, Khedira, Matuidi, Ramsey, Rabiot, Rugani(?) teljesítményétől függ(hetne) a bajnoki cím és a BL, ha lesz. A többiekkel eddig nem volt probléma, remélem nem felejtettem el senkit... :D
Az Inter ellen Cuadrado, Berna játéka nagyon tetszett.

Alexdp 2020.03.20. 13:17:30

Nagyin jó lenne eladni, és venni a helyére normálisat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása